HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#241 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 10. 13:10

Üdv!

A Sony Vegassal lenne egy kis problémám. Mivel nincs "Videoszerkesztés" topic, ezért ide tenném fel, valószínűleg foglalkozott már valaki ezzel a programmal errefelé :-)

A gond a következő: van néhány file, amit nem nyit meg rendesen. Nem rakja ki a preview videót, és nem tudok velük érdemben mit kezdeni. Úgy vettem észre, hogy az XviD-es videókkal csinálja ezt. Hol kell belepiszkálni, hogy képes legyen ezeket is kezelni?

A 7.0a-s Vegast használom, kodekpakk nincs fenn, külön telepítettem mind a DivX-et, mind az XviD-et.

Előre is köszönöm a választ!
"Gondolkodom, tehát vagyok." (Descartes)

#242 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 12:38

Sziasztok!

Van két videóm és egybe szeretném őket másolni, úgy, hogy egymás mellett láthatóak a végeredmény videóban. Ehhez keresek progit. Ötlet?

#243 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 13:27

milyen video stream recordert ajánlotok? :respect:
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#244 Felhasználó inaktív   ProTech 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 17:36

Megprobaltam felvenni videorol regi csaladi felveteleket gepre. De iszonyat csuszik a hangja. Pedig VirtualDub-ban be volt allitva, hogy igazitsa a hangot a kephez. Nem volt framedropp sem.

Egy regi Pinnacle PCTV a kartya. Az lenne a kerdesem, hogy manapsag milyen progival szoktatok felvenni, ami rendesen tudja szinkronizalni a hangot a keppel? Amiket en tudok azok meg Win98-asok, es hat nem biztos, hogy fel tudok tenni SATA vinyora egy 98-at, meg sok kedvem sincs hozza.

Masik kerdes. Tudtok valami olyan kartyat ami egyben felveszi a hangot a keppel? Szoval ne a hangkartyan keresztul vegye a hangot. Igy nagyobb az eselye, hogy nincs csuszas.
"The biggest cause of trouble in the world today is that the stupid people are so sure about things and the intelligent folks are so full of doubts."

#245 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 19:14

Idézet: pitius - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 12:38

Sziasztok!

Van két videóm és egybe szeretném őket másolni, úgy, hogy egymás mellett láthatóak a végeredmény videóban. Ehhez keresek progit. Ötlet?

VirtualDubbal meg lehet csinálni az "Append AVI Segment" paranccsal.
Csak vigyázni kell az FPS-számra...

#246 Felhasználó inaktív   pitius 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 19:54

Idézet: S@ti - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 19:14

VirtualDubbal meg lehet csinálni az "Append AVI Segment" paranccsal.
Csak vigyázni kell az FPS-számra...

Az apend avi segment egymás után fűzi össze a videót, de nekem egyszerre kéne egymás mellett láthatóvá tennem a két videót. (de azért köszi)

Like this >>>Katt<<<

Szerkesztette: pitius 2007. 02. 11. 19:57 -kor

#247 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 11. 21:27

Idézet: ProTech - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 18:36

Megprobaltam felvenni videorol regi csaladi felveteleket gepre. De iszonyat csuszik a hangja. Pedig VirtualDub-ban be volt allitva, hogy igazitsa a hangot a kephez. Nem volt framedropp sem.

Én elég sokat rögzítek Virtualdubbal, de a hang csak kb. 2-3 óra után kezd el csúszni észrevehetően.

Milyen beállításokkal rögzítettél?
Video kodeknek én a az ffdshow-on belül az mjpeg-et használom, a hangot meg adpcm-be(veszteségmentes).
A képet a tunerkártya adja, ahang meg a hangkártyán megy be.

#248 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 12. 19:18

Idézet: pitius - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 19:54

Az apend avi segment egymás után fűzi össze a videót, de nekem egyszerre kéne egymás mellett láthatóvá tennem a két videót. (de azért köszi)

Like this >>>Katt<<<

Jaaaa, hogy térben egymás mellett és nem időben... :)

Akkor viszont nem tudok segíteni... :(

A Vegassal kapcsolatban senki...?

#249 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 09:03

Idézet: pitius - Dátum: 2007. febr. 11., vasárnap - 19:54

Like this >>>Katt<<<

Bármilyen NLE (Nonlinear Editing) alapú program képes erre (pld. Adobe Premiere, Canopus Edius, stb.) A lényeg, hogy a time line-on több videosáv egyidőbeni kezelésére legyen lehetőség. Ezt minden komolyabb editor program alapból adja. Az meg, hogy miként jeleníted meg egyszerre a több sávot már csak a te ízléseden és az NL editálásban szerzett jártasságodon múlik (pld. 2D vagy 3D multi PIP, stb.)
Az NLE programoknál általában nincs megkötés, hogy hány videosávval dolgozhatsz (ha van akkor is olyan magas, hogy azt soha nem fogod elérni pld. 99 sáv egyidejű használata). Egyedül a real time feldolgozásban vannak korlátok hiszen ott hardware-es szerkesztési támogatás hiányában a PC teljesítménye a meghatározó. Viszont offline esetben nincs korlátozás hiszen ebben az esetben a renderelés nem valósidőben történik.

A Virtualdub nem videoszerkesztő program és főleg nem NL rendszerű ezért ezzel nem lehet ilyeneket elvégezni.

#250 Felhasználó inaktív   S@ti 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 13. 21:50

Az én problémámmal kapcsolatban (Vegas 7.0 vs XviD fájlok) semmi tipped nincs...?

#251 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 15. 20:12

Sziasztok!

Egy kérdésem lenne. Meglevő DVD alatt szeretnék egyszer hangot cserélni, egyszer pedig hangsávot váltani. Gondolom technikailag ez nem jelent lényegi különbséget. Szóval egy ismerősöm ezt az eljárást ajánlotta:

1. DVD Shrinkkel -->egy nagy VOB-ot a sok kicsiből

2. TMEGEnc: multiplexelés, video forrás a nagy VOB, audio forrás az új hangsáv

3. TMPG DVD Authorrral DVD-t készíteni a kapott fájlból

A kérdésem az lenne, hogy a második lépésre van-e valami alternatív ajánlatotok, mert korábban már szívtam  TMEGEnc-el (lassú is volt meg az eredmény sem tetszett). Előre is köszi a válaszokat.

#252 Felhasználó inaktív   webroot 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 19. 22:35

Sziasztok!

Lehet az előbb nem a megfelelő topikban tettem fel a kérdést :)

Szóval:
ha digitv-m van és hozzá beltéri egység.
Vegyek normál tv tunert és a beltéri után kössem, vagy
megoldható, hogy a jelet egyből tunerbe viszem (gondolom digitálisat kell vennem ebben az esetben)
és valami szoftverrel dekódol(hat)om a digitv adását?
Mert gondolom így kapnék legjobb képminőséget, nem úgy ha a beltériből jövö
analóg jelet (gondolom az megy tv felé) kötöm tv tunerre??

Vagy van a beltérinek másmilyen pl. szintén digitális kimenete is?

Köszi az infót, lehet lesz még kérdésem ha nem gond :)
Üdv!
Olyan nincs, hogy nincs!

#253 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 14:59

DVD ISO-val van problémám. Hangsávok rosszúl lettek beállítva. Hungaryan 1 hangsáv néma és PC-n át kell váltani Hungaryan 2-re hogy szóljon a hang. De mivel nincs menü ezért asztali DVD lejátszón nem tudok hangsávot váltani és némán megy a film.

Hogy lehetne a Hungaryan 2 hangsávot alapértelmezetté tenni úgy hogy az eredeti film minősége ne romoljon?
UltraISO-val megnyitva így néz ki a film: link. Esetleg kimenteném azt a fájlt ami ezt a beállítást tartalmazza és valahogy átszerkeszteném? Melyik az és hogy kellene szerkeszteni?

Köszi!  :respect:  Nagyon sűrgős lenne.

#254 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 16:08

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. febr. 24., szombat - 14:59

DVD ISO-val van problémám. Hangsávok rosszúl lettek beállítva. Hungaryan 1 hangsáv néma és PC-n át kell váltani Hungaryan 2-re hogy szóljon a hang. De mivel nincs menü ezért asztali DVD lejátszón nem tudok hangsávot váltani és némán megy a film.

Hogy lehetne a Hungaryan 2 hangsávot alapértelmezetté tenni úgy hogy az eredeti film minősége ne romoljon?
UltraISO-val megnyitva így néz ki a film: link. Esetleg kimenteném azt a fájlt ami ezt a beállítást tartalmazza és valahogy átszerkeszteném? Melyik az és hogy kellene szerkeszteni?

Köszi!  :respect:  Nagyon sűrgős lenne.

Kirakod külön a HDD-re a VIDEO_TS tartalmát és az IFOEdit programmal egyszerűn átírhatod, hogy induláskor a 2. hangsáv legyen aktív (pld. a title pre pontjához beraksz egy set audio parancsot és paraméternek a 2. hangsávot adod meg).

#255 Felhasználó inaktív   belodu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 03. 07:01

Pinnacle Studio 10.5

Minden faszául működik, csak ha xvid-et akarok megnyitni, aktiválni akar és felmegy a pinnacle oldalára, ahol ellenőrzi a crackelt serialt, és persze nem találja jónak.
Így nem tudok importálni xvid avikat, csak dvavi-t meg dvd-t.

Mit csináljak?

Köszi

#256 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 09:29

Idézet: belodu - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 7:01

Pinnacle Studio 10.5

Minden faszául működik, csak ha xvid-et akarok megnyitni, aktiválni akar és felmegy a pinnacle oldalára, ahol ellenőrzi a crackelt serialt, és persze nem találja jónak.
Így nem tudok importálni xvid avikat, csak dvavi-t meg dvd-t.

Mit csináljak?

Köszi

A válasz egyszerű. Megvásárolod a terméket és akkor lesz hozzá megfelelő kódod is.  :omg:

1. Ez a fórum mentes a warezolástól azaz ha crack-ek meg hasonlók kellenek akkor keress olyan fórumot ahol warezolás van

2. Ha már crack-elt programot használsz akkor lehetne annyi sütnivalód, hogy magadtól megtaláld a neten a neked kellő infot.

#257 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 21:38

Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy ha tunerről veszek föl divx-el, akkor mit állítsak be az Interlace-nél:

Progressive source
De-interlace source
Preserve interlace

A tuner programjában be van jelölve a Deinterlacing mód.

Köszönöm a segítséget.

#258 Felhasználó inaktív   toyotakacsa01 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 03. 22:06

Idézet: hidavid - Dátum: 2007. márc. 3., szombat - 22:38

Helló!

Az lenne a kérdésem, hogy ha tunerről veszek föl divx-el, akkor mit állítsak be az Interlace-nél:

Progressive source
De-interlace source
Preserve interlace

A tuner programjában be van jelölve a Deinterlacing mód.

Köszönöm a segítséget.

Nekem "De-interlace source" van beállítva, de úgy tudom függ a felbontástól is hogy kell e alkalmazni.

Egyébként egyszerű eldönteni. Ha fűrészfogasnak látod a képet, akkor kell a deinterlace.

#259 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 00:08

Nemigen látom a különbséget akármit állítok be, de valami jelentősége csak van...
640x480-ban veszek föl.

#260 Felhasználó inaktív   hidavid 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 04. 00:18

Akkor ez most azt jelenti, hogy a "De-interlace source" egy Deinterlaced forrással nem csinál semmit?
És ha Deinterlaced a forrás és Progressive source a beállítás, akkor elvileg minek kéne történnie? Deinterlace-eli mégegyszer a videót?
Lehet, hogy ezért nem látni semmi különbséget.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.