HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#281 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 04. 28. 17:47

Köszönöm a helpet!  :respect:
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#282 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 05. 01. 18:37

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene!

DV-kameráról szeretnék kazikat direktben Xvidbe letenni. Jó lenne egy lépésben deinterlace-lni, körbevágni, és a 720X576-ról 640X480-ba rakni. Van elég erős gépem hozzá (3.8GHz-es HT-s proc, 1GBRAM, stb.), de nem találok (free) progikat amivel meg lehetne csinálni. A Virtualdub nem kap hangot és más probléma is van vele. A VirtuaVCR egyáltalán nem működik, stb. Végülis az ffdshow megcsinálná, ha lenne egy keretprogram ami a hangot is látja a firewire-jelen. Tudtok ilyen programot ajánlani? Illetve azt szeretném kérni, hogy mondjátok el ti hogyan csináljátok? A többlépéses módszereket köszönöm, úgy én is tudom, de ahhoz most sok az anyagom és kevés az időm.

Előre is köszi a válaszokat!

#283 Felhasználó inaktív   LR621W 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 02. 19:06

Idézet: LR621W - Dátum: 2007. máj. 1., kedd - 18:37

Sziasztok!

Egy kis segítség kellene!

DV-kameráról szeretnék kazikat direktben Xvidbe letenni. Jó lenne egy lépésben deinterlace-lni, körbevágni, és a 720X576-ról 640X480-ba rakni. Van elég erős gépem hozzá (3.8GHz-es HT-s proc, 1GBRAM, stb.), de nem találok (free) progikat amivel meg lehetne csinálni. A Virtualdub nem kap hangot és más probléma is van vele. A VirtuaVCR egyáltalán nem működik, stb. Végülis az ffdshow megcsinálná, ha lenne egy keretprogram ami a hangot is látja a firewire-jelen. Tudtok ilyen programot ajánlani? Illetve azt szeretném kérni, hogy mondjátok el ti hogyan csináljátok? A többlépéses módszereket köszönöm, úgy én is tudom, de ahhoz most sok az anyagom és kevés az időm.

Előre is köszi a válaszokat!

Látom ti sem tudjátok.  :think:

#284 Felhasználó inaktív   Dchris 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 11. 15:40

Hát én Pinnacle Studio-val kezdenék neki, azt tudja, amire neked kell.

Viszont én keresek egy olyan videoszerkesztő, vágó progit, amivel dv kazettáról leszedem az anyagot, és egyszerűen tudok családi nyaralásról dvd-lemezt készíteni, mégpedig úgy, hogy néhol montázsokkal legyen megoldva a felvétel, sok vágás lenne, ide-oda ugrálás a felvételben. Pinnacle studioval macerás, hogy 5 másodperc alatt 10-20 részből rakjak össze vágott részeket.
"Tapasztalat a bölcsesség kezdete." - Alkman

Travian meghívó

#285 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 14. 22:07

Szeretnék az Ulead VideoStudioval egy olyan efektet, hogy elsötétedjen a kép/video a klipp végén. Ezt hol találom?
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#286 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 10:31

Idézet: keselyuu - Dátum: 2007. máj. 14., hétfő - 22:07

Szeretnék az Ulead VideoStudioval egy olyan efektet, hogy elsötétedjen a kép/video a klipp végén. Ezt hol találom?

Nem ismerem a Videostudiót, de legegyszerűbb ha beraksz egy néhány mp-es fekete színű videot és az eredeti ill a fekete video közé, raksz egy áttűnést.

#287 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 15. 12:50

erre gondoltam én is, de nem hiszem el, hogy nincs ilyen effekt
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#288 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 15. 13:20

Idézet: keselyuu - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 13:50

Pedig az van amit Rlaci írt. Még a legprofibb NL editor programban is így szokás elkészíteni az ilyen effektet. Blank videó meg minden értelmes szerkesztőben van ami többek közt olyan célokat is szolgál mint amilyen neked kell.

De pld. a Canopus Lets Edit programban külön mellékelnek fade in és fade out áttünést is azoknak akik egy db egérkattintással szeretnének ilyen effektet létrehozni  :D

Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 15. 13:28 -kor

#289 Felhasználó inaktív   mzsolt999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 15:08

Sziasztok!

Szerintetek melyik jobb digi kártya (hangminőség, képminőség szerint): a FAST AV Master, vagy a Canopus ADVC 55?

#290 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 18:11

Idézet: mzsolt999 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 16:08

Sziasztok!

Szerintetek melyik jobb digi kártya (hangminőség, képminőség szerint): a FAST AV Master, vagy a Canopus ADVC 55?

AV Master:
- a rögzítetési formátum 4:1 tömörítési arányú (kb. 44Mbps) 768x576 MJPEG AVI
- 4:2:2 színmintavételezés
- valós félkép rendszerű feldolgozás (50 félkép/sec)
- PAL, NTSC, SECAM norma
- kép-hang szinkron lock
- Composite és S-video kimenet (PAL/NTSC)
- hang rögzítés 44.1KHz 16bit PCM

Canopus ADVC55
- a rögzítési formátum 5:1 tömörítési arányú 25Mbps 720x576 DV AVI
- 4:2:0 színmintavételezés
- PAL, NTSC norma
- hang rögzítés 48KHz 16bit PCM, 32KHz 12bit PCM
- kép-hang szinkron lock

Hogy, melyiket? Nehéz döntés.
Az AV Master mellett szól a kb. 44Mbps MJPEG, a 4:2:2 színmintavételezés, a SECAM feldolgozás valamint a 2 videokimenet. Hátránya viszont az, hogy 11 éves konstrukció és ezért nem garantált a mai rendszerekhez a driver és az editor program plug-in támogatás.
A Canopus pedig szabványos DV formátumban rögzít. Az ADVC55 előnye a Canopus kiváló DV codec-je mely igen kiváló minőséget ad annak ellenére, hogy a DV színmintavételezése csak 4:2:0. Hátránya, hogy nincs analóg videokimenete és így nem lehet kontroll videomonitort rákötni.

Milyen analóg forrásra kell? Mi lesz belőle? Kell-e real time szerkesztés (renderelés nélküli átmenetek, feliratozás, grafika, stb.)?
Ha van olyan driver és editor program az AV Master kártyához melyet a jelenlegi rendszeredben 100% kompatibilitással tudsz használni akkor javasolt a kártya.
(Nekem Pinnacle DC30 Plus kártyám van mely 3:1 arányú (55Mbps) 4:2:2 MJPEG AVI-t (768x576) állít elő és semmi pénzért nem válnék meg tőle függetlenül attól, hogy csak Win98/WinMe alatt tudom 100%-ban kihasználni a kártya tulajdonságait (még 1998-ban vettem)

Idézet

képminőség szerint)

Képminőségben mind a kettő kiváló. Az AV Master kiváló minőségű MJPEG-et készít, az ADVC55 kiváló minőségű DV-t készít.
A lényeg az, hogy mit szeretnél kezdeni a digitális anyaggal.

Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 16. 18:16 -kor

#291 Felhasználó inaktív   mzsolt999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 19:06

Kedves wpepi!

Először is köszönöm a gyors reagálást és a precíz választ!

Egyébként régi (kb. 10 éves) videofelvételeket szeretnék digitalizálni és feljavítani (zajszűrés + fény-árnyék & képélesség & szín korrekció). Az egyik ismerősöm rátalált egy régi Pentium számítógépben az AV Master-re és kíváncsi voltam, hogy mit tudnék vele kezdeni, érdemes-e megvásárolnom Tőle (kb. 34.000 Ft-ért láttam egy 2005-ös hírdetésben). Mondjuk a technológia elavultsága tényleg hátrányt jelenthet. Lényeges lenne a hang minősége is (kíváncsi lennék az AV Master A/D konverterének minőségére), illetve szerinted meg lehet úgy oldani a hang-kép szinkronizálást, hogy külön hangkártyán rögzítem a hangot?

#292 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 20:45

Idézet: mzsolt999 - Dátum: 2007. máj. 16., szerda - 20:06

Kedves wpepi!

Először is köszönöm a gyors reagálást és a precíz választ!

Egyébként régi (kb. 10 éves) videofelvételeket szeretnék digitalizálni és feljavítani (zajszűrés + fény-árnyék & képélesség & szín korrekció). Az egyik ismerősöm rátalált egy régi Pentium számítógépben az AV Master-re és kíváncsi voltam, hogy mit tudnék vele kezdeni, érdemes-e megvásárolnom Tőle (kb. 34.000 Ft-ért láttam egy 2005-ös hírdetésben). Mondjuk a technológia elavultsága tényleg hátrányt jelenthet. Lényeges lenne a hang minősége is (kíváncsi lennék az AV Master A/D konverterének minőségére), illetve szerinted meg lehet úgy oldani a hang-kép szinkronizálást, hogy külön hangkártyán rögzítem a hangot?

Abban az esetben ha ilyen jellegű filterezést szeretnél akkor a real time szerkesztés javasolt mert az a filter állítása után azonnal látható is. Erre a legalkalmasabb a DV mert egy 2GHz feletti P4 esetén pusztán software-esen egy real time feldolgozásra alkalmas szerkesztő program (Adobe Premiere, Canopus Edius, stb.) használatával ezeket mind valósidőben lehet elvégezni. Az MJPEG-et csak hardware-es támogatással lehet valósidőben szerkeszteni mert a dekódolás/kódolás igen erőforrás igényes. Ha jól tudom az AV Master nem rendelkezik valósidejű edit funkcióval. Persze így is használható de az effekt, filter, stb. csak renderelés után lesz megtekinthető (ha jól tudom akkor a renderelés hardware-es támogatottságú).
Szóval színkorrekció és egyéb ilyen jellegű beavatkozás gyorsabban, hatékonyabban alkalmazható ha valósidejű a feldolgozás mint ha minden változtatás után renderelni kellene. Ha erre van igényed akkor a DV  javasolt mert megfelelő szerkesztő programmal valósidőben lehet megkapni a jelet az IEEE1394 porton (ide egy analóg kimenetes DV eszközt kötve kontroll videomonitoron vagy TV-n azonnal látható az eredmény).

VHS, S-VHS, Hi8 rendszereknél csak a nagyon profi magnók tudnak 20Hz-20KHz (ami inkább 18KHz) tartományban rögzíteni. Erre pedig a 16bites felbontás 44.1KHz mintavétellel tömörítetlen PCM rögzítéssel több mint tökéletes.

Idézet

illetve szerinted meg lehet úgy oldani a hang-kép szinkronizálást, hogy külön hangkártyán rögzítem a hangot?

Nem mert ebben az esetben a kulcsoláshoz nem rendelkezel megfelelő időalappal. Továbbá az átlagos hangkártyák mintavétel szinten lötyögnek ami szintén kulcsolási időzítési problémákat fog felvetni.

Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 16. 20:49 -kor

#293 Felhasználó inaktív   Bucy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 20:54

Idézet: keselyuu - Dátum: 2007. máj. 15., kedd - 13:50

Az efektekből kiválasztod az F/X alól a Fade to black-et és megvágod a felénél.

Szerkesztette: Bucy 2007. 05. 16. 20:54 -kor

#294 Felhasználó inaktív   mzsolt999 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 16. 21:32

Köszi szépen a választ, wpepi!

#295 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 17. 07:47

Az AV Master-ez csak Win98 alá van rendes driver. Win2000 alá készült még, de az már nem volt tökéletes.
Hardveres MJPEG támogatása van, de az ma már lassab, mint amit egy gyors processzor szoftveresen meg tud valósítani.

#296 Felhasználó inaktív   Kitk@t 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 19. 20:40

2 DVD filmet melyik programmal lehet "összefűzni"?
KÖSZÖNET AZOKNAK AKIK EDDIG SEGÍTETTEK!

#297 Felhasználó inaktív   PentOxin 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 05. 21. 21:13

Sziasztok!!

Egy igazán nagy kérésem lenne a nagyokhoz!!
Lécci segítsetek nekem!! Kellene egy olyan progi, ami egy dv outos kártya kimenetére küld jelet!!
Itt arra gondolok, hogy pls:. kép videó, amit be dobok az ablakba az azonnal ki is megy az out jára a kértyának!! Ez a kártya is kérdés, hogy valami olcsó árfekvésben mi az ami ezt tudja, de nem fontos DV elég pls:. az Svideó ill a sima bnc kimenet is!! Lehet hogy jó nagy baromságot kérdezek de ha valki jártas az e féle dolgokban akkor kérem segítsen!! Nagyon köszönöm!! Légyszi küldj e-milt PentOxin@lutri.hu ra előre is köszönöm!! Ha lehetne személyesen is beszélnék veled!

#298 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 05. 21. 21:39

Idézet: PentOxin - Dátum: 2007. máj. 21., hétfő - 22:13

<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>Sziasztok!!

Egy igazán nagy kérésem lenne a nagyokhoz!!
Lécci segítsetek nekem!! Kellene egy olyan progi, ami egy dv outos kártya kimenetére küld jelet!!
Itt arra gondolok, hogy pls:. kép videó, amit be dobok az ablakba az azonnal ki is megy az out jára a kértyának!! Ez a kártya is kérdés, hogy valami olcsó árfekvésben mi az ami ezt tudja, de nem fontos DV elég pls:. az Svideó ill a sima bnc kimenet is!! Lehet hogy jó nagy baromságot kérdezek de ha valki jártas az e féle dolgokban akkor kérem segítsen!! Nagyon köszönöm!! Légyszi küldj e-milt PentOxin@lutri.hu ra előre is köszönöm!! Ha lehetne személyesen is beszélnék veled!<span style='font-size:14pt;line-height:100%'>
</span></span>

Azért írhattál volna kisebb betűkkel is.
Nem igazán értem, hogy mit szeretnél. Ha DV AVI-t szeretnél digitálisan kiküldeni a gépből pld. egy DV bemenetes asztali DVD felvevőre, DV kamerára, asztali DV felvevőre akkor kell egy mezei IEEE1394 kártya meg egy IEEE1394 portot meghajtani képes szerkesztő program (ulead, vegas, studio, Premiere, stb.)
De ez digitális jel ami csak DV bemenettel rendelkező készülékbe köthető.
Ha analóg videó kell akkor meg egy mezei TV kimenetes VGA kártya aztán már mehet is a kijátszás. A hang meg a hangkártya kimenetén megy ki.
Ha esetleg pontosabban leírnád, hogy miről is van szó azaz milyen állományokat milyen kimeneten, milyen célból akkor többet tudok segíteni.

Szerkesztette: wpepi 2007. 05. 21. 21:41 -kor

#299 Felhasználó inaktív   PentOxin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 09:10

Sziasztok!

Valaki az igazi régiek a profik segítségét kérném egy nagyon macerás, legalább is nekem macerás dologban!!

Videó kimenettel rendelkező kártyát keresek vagy legalább is olyan szoftwert, ami ezt képes használni!! Pls:. bedobok az ablakba egy képet vagy egy avit és az a kártya kimenetén azonnal látszik! Ez pls:. mindenféle effekt és egyéb apróság nélkül !! Csak hogy létezik e ilyen , mi az és hol ?
A Kártya neve és a Software , ami erre képes??
lécci?!

Ha lehetne ezt szóban is megbeszélni nagyon fontos lenne, mert lenne még pár igazi tanácsra váró kérdésem!!

Nagyon fontos, előre is megköszönöm!!

Mindennemű megoldás érdekel a fent említett téma megoldásával kapcsolatban!!

#300 Felhasználó inaktív   PentOxin 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 05. 22. 09:15

upsz!!
Bocsika a nagybetűért! meg az új kérdésért, de a topik nem dobta ki a választ először valamiért!!

Még egyszer bocsika!!

Leírom azonnal csak összeszedek minden infót!

Mégegyszer Bocsika a nagy betüért , nem kiabálás volt a szándékom!!

BOCS !!

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.