HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   JOINT72 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 06. 16:59

Van egy olyan VOB DVD ISO-m amit túlírással sem tudok ráírni a lemezre.
Nero Recode 2 ->DVD újra-elkészítéssel csináltam egy olyan DVD-t, ahol a főfilmet 100%-on hagytam és a menü minőségét vettem vissza annyira, hoy ráférjen egy DVD-re.
Kipipáltam a különleges analízist és legjobb minőséget.

Ilyenkor a főfilm minősége romlik? Szemmel nem látok különbséget.

#262 Felhasználó inaktív   Orgi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 07. 00:29

Sziasztok,
síkhülye vagyok e témához :) Adott egy Panasonic NV-GS180 kamera, amin van kb 40 perc, telelés alatt felvett anyag. Ezt nekem kéne leszednem a kameráról, de még sose láttam ilyet :) Némi gondolkozás után rájöttem, hogy valszeg erre való az XP Movie Makere és tényleg. Kérdésem az lenne, hogy kell itt vmit állítgatnom vagy csak értelemszerűen okézgatnom? Azt se tudom, ezek a kamerák milyen formátumban vesznek fel, milyen felbontásban :( De a "legjobb minőség a számítógépen való lejátszáshoz" 512 kbit/s és 320*200-as felbontás hozzá kicsit soványnak tűnt nekem vagy ezek tlejesen jó értékek? Mert mindtha az egyébb beállításoknál lehetne ezekt növelni, de azt se tudom van-e értelme...
Ráadásul mikor próbaképpen csak okézgattam 2 perc után kiírta, hogy kikapcsolt a kamera és semmi nem jutott eszembe, hogyan lehetne ezt megakadályozni:)
Ha esetleg van vmi ingyenes és remek program arra, amit szeretnék az is jöhet:)
Előre is köszi a tanácsokat!

Szerkesztette: Orgi 2007. 03. 07. 00:29 -kor

#263 Felhasználó inaktív   ELog 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 03. 11. 04:18

Idézet: JOINT72 - Dátum: 2007. márc. 6., kedd - 16:59

Ilyenkor a főfilm minősége romlik? Szemmel nem látok különbséget.

100%-on hagyva elvileg nem romolhat a felvétel minősége. A DVDShrinkkel is lehet ilyen műtéteket végezni. Talán még egyszerűbb is. :)

#264 Felhasználó inaktív   ELog 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 03. 11. 04:29

Idézet: Orgi - Dátum: 2007. márc. 7., szerda - 0:29

De a "legjobb minőség a számítógépen való lejátszáshoz" 512 kbit/s és 320*200-as felbontás hozzá kicsit soványnak tűnt nekem vagy ezek tlejesen jó értékek? Mert mindtha az egyébb beállításoknál lehetne ezekt növelni, de azt se tudom van-e értelme...
Ráadásul mikor próbaképpen csak okézgattam 2 perc után kiírta, hogy kikapcsolt a kamera és semmi nem jutott eszembe, hogyan lehetne ezt megakadályozni:)
Ha esetleg van vmi ingyenes és remek program arra, amit szeretnék az is jöhet:)
Előre is köszi a tanácsokat!

Rögzítéshez egy nagyon jó kis program az iuVCR. Nem ingyenes, de egy hónapig használható letölthető változat.

az 512 kbps nem valami sok. A DVD filmek 4-8000 kbps bítrátával mennek, persze nem 320*240-es felbontásban, hanem nagyobban (720*576). Minél nagyobb a bitráta, annál részletdúsabb a kép (és annál nagyobb a keletkező fájl). Persze hiába akarsz egy 1000 kbps bitrátával érkező képet (és hangot) 2000 kbps-el lerögzíteni, a neki megfelelő fájl létrejön, de a minőség attól nem lesz jobb. Azaz a felvétel minőségét a rögzítés bitrátáján túl alapvetően meghatározza a beérkező jel minősége.

#265 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 03. 20. 15:45

Sziasztok!

Lehet, hogy nem a legjobb helyre írok, akkor kérlek titeket, igazítsatok el a megfelelő topikba.

Nos, helyzet talán kicsit szokatlan. Arról lenne szó, hogy adott egy CCD kamera, kompozit kimenettel, ez rá van kötve egy Pinnacle 300i TV tuner kártya kompozit bemenetére, megy, működik, minden rendben.
A csavar ott lenne a dologban, hogy szeretnék olyan felvételt készíteni a kameráról, ami mozgás érzékeny. Azaz ha a képen változás lép be, induljon el a felvétel. Tudtommal a Pinnacle TV kártyákhoz adott Media Center ilyet nem tud. Keresgéltem sokat, alapvetően ingyenes program jöhetne szóba. Amit találtam, az vagy fizetős, vagy WEB kamerát kezel.

Tudtok-e ebben segíteni, tudtok-e ilyen programról :think:

PS.: Alapvetően Windows XP-re kellene a dolog.

Előre is köszi! :respect:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#266 Felhasználó inaktív   Vortex07 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 10:06

Hali!

Remelem jo helyen jarok, meg ha nem is pont ugyanarrol szol a totyik amit en fogok csinalni.
Nos szeretnek egy reklamanyagot, bemutatoanyagot osszeallitani, az egesz egy par perces videjo lenne. A felhasznalando anyag viszont sok es sokfele, van itt VCD,DVD, XviD, kepek, minden ami elkepzelheto.
Mivel nem foglalkoztam meg ilyesmivel az lenne a kerdesem hogy milyen eszkozt ajanlotok, esetleg mit tartsak majd szem elott? Jo lenne minnel kevesebb toolt [progit] hasznalni.
Gondolom a megfelelo procedura az lenne hogy mindegyiket kozos formatumra hozni, osszevagni a megfelelo reszeket majd adott formatumban az egeszet lementeni/kiirni. A celformatum elmeletileg mind1, lehet DVD, DivX, VCD, viszont elonyosebb lenne azt hasznalni amelyiknek elkeszitese [ugy szamomra mint a szamitogep szamara is] kevesebb idobe kerul.

Majdnem elfelejtettem! Lenne meg egy fontos dolog: hogyan tudom megoldani hogy egy logo mindig lathato legyen az egyik sarokban, vagy legalabb alul neha atszaladjon a kepernyon?

Mit tudtok ajanlani?
Elore is koszi, varom a tippeket, tanacsokat!

Szerkesztette: Vortex07 2007. 04. 02. 10:08 -kor

-Vx07

Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
                                                                                                            - Leonardo Da Vinci

#267 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 02. 10:11

Idézet: Vortex07 - Dátum: 2007. ápr. 2., hétfő - 10:06

Hali!

Remelem jo helyen jarok, meg ha nem is pont ugyanarrol szol a totyik amit en fogok csinalni.
Nos szeretnek egy reklamanyagot, bemutatoanyagot osszeallitani, az egesz egy par perces videjo lenne. A felhasznalando anyag viszont sok es sokfele, van itt VCD,DVD, XviD, kepek, minden ami elkepzelheto.
Mivel nem foglalkoztam meg ilyesmivel az lenne a kerdesem hogy milyen eszkozt ajanlotok, esetleg mit tartsak majd szem elott? Jo lenne minnel kevesebb toolt [progit] hasznalni.
Gondolom a megfelelo procedura az lenne hogy mindegyiket kozos formatumra hozni, osszevagni a megfelelo reszeket majd adott formatumban az egeszet lementeni/kiirni. A celformatum elmeletileg mind1, lehet DVD, DivX, VCD, viszont elonyosebb lenne azt hasznalni amelyiknek elkeszitese [ugy szamomra mint a szamitogep szamara is] kevesebb idobe kerul.

Majdnem elfelejtettem! Lenne meg egy fontos dolog: hogyan tudom megoldani hogy egy logo mindig lathato legyen az egyik sarokban, vagy legalabb alul neha atszaladjon a kepernyon?

Mit tudtok ajanlani?
Elore is koszi, varom a tippeket, tanacsokat!

Szia!

Bár ilyesmit sosem csináltam, megítélésem szerint a Pinnacle Studio programja kellhet neked ilyesmire.
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#268 Felhasználó inaktív   krisz123 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 09. 07:11

Sziasztok !

Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a sony hdv kamerám anyagáról szeretnék a szalag mellett még egy biztonsági másolatot készíteni úgy hogy ráférjen az egy vagy kétrétegű dvd-re.
A hdv kódolás : transport stream mpeg2 1440*1080 interlaced 16:9 kép, 384kbps mpeg2 a hang.
Első kérdésem szerintettek milyen formában a legcélszerűbb átkódolni.

Én a szintén sony fejlesztés avchd-re gondoltam, de nem tudom hogy milyen programmal, és milyen beállításokkal lehet ezt csinálni.

Ráadásul a virtualdub meg sem tudja nyitni.

#269 Felhasználó inaktív   reddragon 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 20. 05:23

sziasztok!

Tök hülye vagyok  ezekhez a formátumokhoz...stb.Kellene egy kis segítség:)
Van egy tuverkártyám amivel Mpeg2-ben veszek fel(720X576).A kérdésem az lenne,hogyan lehete ezeket kiírni dvd-re legegyszerűbben??Én csak beszoktam állítani az időzítést és vesz fel folyamatosan.Néha lesz 6-8GB méretű a fájl.Na ezt kellene valahogy 2DVD-re kiirni.Hogyan lehetne ezt?

#270 Felhasználó inaktív   Dexter68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 06:52

Sziasztok! Van egy digi-kamerám, direkt mpeg2-be rögzíti az anyagot. Ulead Video Studio-val megszerkesztettem, csináltam belőle dvd-t. A DVD-t asztalil lejátszóban visszanézve „rángat”, valahogy olyan hatású, mintha minden második kocka hiányozna. Rettenetesen zavaró.
Az Ulead-ot úgy állítottam be, hogy ne kódolja újra az anyagot, csak ott, ahol effekt van, de sztem valahol belenyúl. Kamerából visszanézve a nyers anyag nem rángat. Megpróbáltam azt is, hogy Womble Mpeg Video Wizard DVD-vel állítottam össze belőle egy dvd-t, ott sem rángat. (a Womble-t ezért szerettem régen is, csak gondoltam, megnézem, mit tud az ulead).
Szóval van valakinek ötlete?

Reddragon: neked valami DVD-összeállító programra van szükséged. Ezek viszonylag egyszerűen működnek: az ember belehúzza az mpeg2-ket, lehet picit vagdosni, de nem muszáj, lehet menüt csinálni, aztán szinte gombnyomásra kész is a DVD.
Állva hányni megalázó...

#271 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 07:09

Idézet: Dexter68 - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 7:52

Sziasztok! Van egy digi-kamerám, direkt mpeg2-be rögzíti az anyagot. Ulead Video Studio-val megszerkesztettem, csináltam belőle dvd-t. A DVD-t asztalil lejátszóban visszanézve „rángat”, valahogy olyan hatású, mintha minden második kocka hiányozna. Rettenetesen zavaró.
Az Ulead-ot úgy állítottam be, hogy ne kódolja újra az anyagot, csak ott, ahol effekt van, de sztem valahol belenyúl. Kamerából visszanézve a nyers anyag nem rángat. Megpróbáltam azt is, hogy Womble Mpeg Video Wizard DVD-vel állítottam össze belőle egy dvd-t, ott sem rángat. (a Womble-t ezért szerettem régen is, csak gondoltam, megnézem, mit tud az ulead).
Szóval van valakinek ötlete?

Reddragon: neked valami DVD-összeállító programra van szükséged. Ezek viszonylag egyszerűen működnek: az ember belehúzza az mpeg2-ket, lehet picit vagdosni, de nem muszáj, lehet menüt csinálni, aztán szinte gombnyomásra kész is a DVD.

Feltételezem az Ulead nem megfelelő félképsorrendet állított be exportáláskor (vagy éppen deinterlace volt szintén nem megfelelő félképsorrenddel). Azt kell tisztázni, hogy a kamera milyen félképsorrendben rögzít (upper-lower, vagy lower-upper) és ugyanazt kell beállítani az Ulead programban exportáláskor.

#272 Felhasználó inaktív   Dexter68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 14:09

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 8:09

Feltételezem az Ulead nem megfelelő félképsorrendet állított be exportáláskor (vagy éppen deinterlace volt szintén nem megfelelő félképsorrenddel). Azt kell tisztázni, hogy a kamera milyen félképsorrendben rögzít (upper-lower, vagy lower-upper) és ugyanazt kell beállítani az Ulead programban exportáláskor.

Az Ulead ezt csinálja vele: Gspot-Ulead
Míg a womble: Gspot-Womble
Állva hányni megalázó...

#273 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 15:21

Idézet: Dexter68 - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 15:09

Az Ulead ezt csinálja vele: Gspot-Ulead
Míg a womble: Gspot-Womble

Úgy néz ki mintha az Ulead nem kezelné interlace-ként. Vagy eleve progressive-nek látja vagy az exportáláskor deinterlace-t is végez amit ráadásul rossz félképsorrenddel tesz meg.

#274 Felhasználó inaktív   Dexter68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 16:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 16:21

Úgy néz ki mintha az Ulead nem kezelné interlace-ként. Vagy eleve progressive-nek látja vagy az exportáláskor deinterlace-t is végez amit ráadásul rossz félképsorrenddel tesz meg.

Hát ezaz, de ha eccer megmondtam neki, hogy ne kódolja újra, akkor mi a retkes lóf*szért szedi le a kbps-t meg nyúlkál bele...? és hol lehet erről lebeszélni?
Állva hányni megalázó...

#275 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 18:24

Nem ez az első eset, hogy a Ulead elrontja a félkpsorrendet. Jobban jársz ha rányomsz az uninstall gombra. Van még más használható DVD szerkesztő: Adobe Encore, DVDLab, Tsunami. Kár a Ulead-del szenvedni.

#276 Felhasználó inaktív   Dexter68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 18:48

Idézet: Rlaci - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 19:24

Nem ez az első eset, hogy a Ulead elrontja a félkpsorrendet. Jobban jársz ha rányomsz az uninstall gombra. Van még más használható DVD szerkesztő: Adobe Encore, DVDLab, Tsunami. Kár a Ulead-del szenvedni.

Köszi... Mivel lehet megállapítani az eredeti fájlok félképsorrendjét?
Állva hányni megalázó...

#277 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 19:18

Idézet: Dexter68 - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 19:48

Köszi... Mivel lehet megállapítani az eredeti fájlok félképsorrendjét?

pld. a Restream programmal (ezzel mást is csinálhatsz  :)  )
http://www.videohelp.../tools/Restream

#278 Felhasználó inaktív   Dexter68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 04. 24. 19:21

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. ápr. 24., kedd - 20:18

pld. a Restream programmal (ezzel mást is csinálhatsz  :)  )
http://www.videohelp.../tools/Restream

:respect: thx
Állva hányni megalázó...

#279 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 14:47

Sziasztok!

Elég tudatlan vagyok a témába, szóval kéne egy kis segítség:

Van egy Samsung Digital-cam VP-D101 videókamerám + Hauppauge PVR-350-es tunerem. Összekötöttem S-Video kábellel a kamerát és a tunert.

Milyen programmal tudnám a kamerában lévő kazettáról a gépre lementeni az anyagot?

Köszi.

Szerkesztette: Hippo 2007. 04. 28. 15:41 -kor

Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#280 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 04. 28. 17:18

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. ápr. 28., szombat - 15:47

Sziasztok!

Elég tudatlan vagyok a témába, szóval kéne egy kis segítség:

Van egy Samsung Digital-cam VP-D101 videókamerám + Hauppauge PVR-350-es tunerem. Összekötöttem S-Video kábellel a kamerát és a tunert.

Milyen programmal tudnám a kamerában lévő kazettáról a gépre lementeni az anyagot?

Köszi.

Nem a TV tunerrel és S-video csatlakozóval kell összekötnöd hanem a kamera DV kimenetét (IEEE1394) kell összekötni a PC-vel. Ha nincs firewire port (IEEE1394) a gépedbe akkor kb. 2000Ft-ért lehet venni ilyen firewire kártyát és arra kell kötni a kamerát (a firewire azaz DV kábel kb. 800Ft). Program meg bármilyen videoszerkesztő mely képes DV kamera vezérlésére (Ulead, Pinnacle Studio, stb.).

De a kamerád kézikönyvében ez le is van írva.  80. oldal
"Adatátvitel IEEE 1394 (iLINK-DV szabvány) és csatlakoztatás."

Ott van a számítógéppel való csatlakoztatás is.  Még kép is van, hogy mit és hova kell kötni.

Szerk:
Ha esetleg nem lenne a kamerához kézikönyved akkor a Samsung oldaláról letöltheted a magyar változatot
http://www.samsung.com/hu/support/products...amcorders%2Esec

Ja és a kazettáról a PC-be DV AVI formában fog átmenni a videó.

Szerkesztette: wpepi 2007. 04. 28. 17:23 -kor

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.