Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II.
Elküldve: 2007. 05. 22. 09:22
Hogy milyen álományok? :. Pls:. Avi , mpg, stb Video ill. képek Gif, Jpg, Bmp, stb . .
Hogy hogyan ? A progi ablaka, mint a winamp pls:. nyitva és oda beteszem a képet (Jpg) és az a kimeneten azonnal látszódjék!!
Valami ilyesmi érdekelne engem pontosan, de valószinü eléggé ködös vagyok ebben a témában, hiszen azért kérdezlek téged, titeket régi igazán profikat!!
Ezt a képet használnám tovább !!
Kérdés, hogy milyen kártya képes erre?? Hogy egy progi meghajtsa és látható legyen a kép ill movie?
Fontos, hogy bármikor csak egy ablakra húzással cserélhessem a képeket de akár a videót és a kimeneten csak is és csak is az ablakba húzott adat (Kép, videó ) látszódjék!! mondjuk 800*600 felbontás már okés is lenne!!
Létezik ilyen? vagy nem ??
Valaki tudja ezt ??
És mégegyszer Bocsika a Nagy betükért!!
Ha esetleg még mindég ködös csak kérdezz és válaszolok!! Elmondok mindent amit eltudok mondani csak igazából eléggé ifjú vagyok a témában!!!
Köszönök előre is minden segítséget!!
Elküldve: 2007. 05. 22. 09:31
Idézet: PentOxin - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 10:22
Hogy milyen álományok? :. Pls:. Avi , mpg, stb Video ill. képek Gif, Jpg, Bmp, stb . .
Hogy hogyan ? A progi ablaka, mint a winamp pls:. nyitva és oda beteszem a képet (Jpg) és az a kimeneten azonnal látszódjék!!
Valami ilyesmi érdekelne engem pontosan, de valószinü eléggé ködös vagyok ebben a témában, hiszen azért kérdezlek téged, titeket régi igazán profikat!!
Ezt a képet használnám tovább !!
Kérdés, hogy milyen kártya képes erre?? Hogy egy progi meghajtsa és látható legyen a kép ill movie?
Fontos, hogy bármikor csak egy ablakra húzással cserélhessem a képeket de akár a videót és a kimeneten csak is és csak is az ablakba húzott adat (Kép, videó ) látszódjék!! mondjuk 800*600 felbontás már okés is lenne!!
Létezik ilyen? vagy nem ??
Valaki tudja ezt ??
És mégegyszer Bocsika a Nagy betükért!!
Ha esetleg még mindég ködös csak kérdezz és válaszolok!! Elmondok mindent amit eltudok mondani csak igazából eléggé ifjú vagyok a témában!!!
Köszönök előre is minden segítséget!!
Ehhez neked egy mezei TV kimenetes VGA kártya kell meg valamilyen lejátszó program mely sokféle formátumot ismer (pld. VLC).
Az, hogy a TV kimeneten mi jelenjen meg a VGA kártya driver-ébe állítod be. Ennyi.
Elküldve: 2007. 05. 22. 09:34
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 9:31
Az, hogy a TV kimeneten mi jelenjen meg a VGA kártya driver-ébe állítod be. Ennyi.
De közben használhatom a normál monitor kimenetét is és a driver-ben hol állítom be ? Tényleg zöldfülű vagyok a témában!! Bocsika ezért, de a gyermek is négykézláb jár először. Én még ott sem tartok!!
Elküldve: 2007. 05. 22. 09:41
Idézet: PentOxin - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 10:34
Igen. A driver-ben a TV kimenetnél állíthatod be (van külön menüpont a különböző módokra)
Elküldve: 2007. 05. 22. 09:44
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 9:41
Bocsika még egy kérdés és azt is betudom állítani, hogy csak a kijátszó progi képét lássam esetünkben a VLC-ét?? és ne az egész asztalt?
Elküldve: 2007. 05. 22. 09:45
Idézet: PentOxin - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 10:44
Igen.
Elküldve: 2007. 05. 22. 09:48
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 22., kedd - 9:45
és jön a következő kérdés hogy hogyan?? Gondolom jócskán zöld vagyok mi? De kérlek segíts, mert nézem de nem látom a megoldást sajnos!!
Előttem a Catalist center, de nem ott kell?? hogyna ha lehetne egy részletesebb leírást?? Ati kártyám van!!
Elküldve: 2007. 05. 28. 19:21
Ha veszek egy AV bemenetes kamerát akkor avval bedigizhetem a vhs kazikat is. Ezt hogy csinálják a kamerák? A kamera kazettájára is kerül felvétel, vagy csak a számítógépre, estleg lehet választani, hogy hova akarom? Ha kamerával digizek lesz e hang elcsúszás?
Elküldve: 2007. 05. 28. 20:03
Idézet: balogh0211 - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 20:21
Ha veszek egy AV bemenetes kamerát akkor avval bedigizhetem a vhs kazikat is. Ezt hogy csinálják a kamerák? A kamera kazettájára is kerül felvétel, vagy csak a számítógépre, estleg lehet választani, hogy hova akarom? Ha kamerával digizek lesz e hang elcsúszás?
Ezt kamerája válogatja.
A legfontosabb az, hogy a kamera analóg bemenetének a jelszintje igazodjon a videomagnó kimeneti jelszintjéhez (ez általában a magasabb árkategóriás profibb kameráknál van így).
Vannak olyan kamerák melyek csak a kazettára rögzítenek az analóg bemenetről és vannak olyanok melyek közvetlenül a DV kimenetre nyomják az anyagot.
Idézet
Ha mezei DV kamerával rögzítesz akkor elképzelhető a hangcsúszás mivel a kommersz DV kamerák többségében nincs kép-hang együttfutását biztosító eljárás (csak a profibb kamerák rendelkeznek ezzel).
Szerintem jobban jársz ha VHS digitalizálására olyan eszközt használsz amit kifejezetten erre a célra gyártanak. pld. Canopus ADVC családja melyből a legkisebb azaz az ADVC55 is fele annyibba kerül mint egy DV kamera.
De ha DVD-VIDEO lesz a végeredmény és nem szeretnél PC-n utómunkát akkor inkább egy DV bemenetes asztali DVD felvevőt javaslok.
Elküldve: 2007. 05. 31. 21:36
havernak digiztem vhst meg dvt egy asztali dvdíróval (sony hx820),először vinyóra, majd kiírtam dvdre.
asztali dvdlejátszóval nicns gond. haver premier-rel akarta szerkeszteni, de az nem eszi meg. mi lehet a gond? mivel lehet szerkeszteni? (telefonon hívott, nála a lemez, nekem premier sincs...)
mi lehet a gond?
Elküldve: 2007. 05. 31. 21:58
Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. máj. 31., csütörtök - 22:36
havernak digiztem vhst meg dvt egy asztali dvdíróval (sony hx820),először vinyóra, majd kiírtam dvdre.
asztali dvdlejátszóval nicns gond. haver premier-rel akarta szerkeszteni, de az nem eszi meg. mi lehet a gond? mivel lehet szerkeszteni? (telefonon hívott, nála a lemez, nekem premier sincs...)
mi lehet a gond?
Mivel a DVD-re már MPEG2-t írtál ki ezért csak olyan programmal lehet szerkeszteni ami kezeli az MPEG2-t.
Fontos a hangsáv is mert ha dolby digital akkor ez szintén azt jelenti, hogy a szerkesztő programnak támogatnia kell.
Javaslom az Mpeg Video Wizard programot megnézni (ez MPEG szerkesztésre van kitalálva).
Elküldve: 2007. 05. 31. 22:20
Elküldve: 2007. 06. 02. 20:51
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. máj. 28., hétfő - 21:03
A legfontosabb az, hogy a kamera analóg bemenetének a jelszintje igazodjon a videomagnó kimeneti jelszintjéhez (ez általában a magasabb árkategóriás profibb kameráknál van így).
Vannak olyan kamerák melyek csak a kazettára rögzítenek az analóg bemenetről és vannak olyanok melyek közvetlenül a DV kimenetre nyomják az anyagot.
Ha mezei DV kamerával rögzítesz akkor elképzelhető a hangcsúszás mivel a kommersz DV kamerák többségében nincs kép-hang együttfutását biztosító eljárás (csak a profibb kamerák rendelkeznek ezzel).
Szerintem jobban jársz ha VHS digitalizálására olyan eszközt használsz amit kifejezetten erre a célra gyártanak. pld. Canopus ADVC családja melyből a legkisebb azaz az ADVC55 is fele annyibba kerül mint egy DV kamera.
De ha DVD-VIDEO lesz a végeredmény és nem szeretnél PC-n utómunkát akkor inkább egy DV bemenetes asztali DVD felvevőt javaslok.
Ha sikerül szereznie egy régebbi AV bemenetes kamerát olcsón, akkor jobban jár vele, mert azokban igen erős TBC van (nem csak full frame hanem line is, nem lesznek fodrozódó szélek), erősebb mint bármelyik asztali DVD íróban, ez tapasztalat. Én is sokáig szívtam ezzel, normális line TBC sajnos ritka mint a fehér holló, pedig nekem a videómban is van (JVC HR-S7600) de az sem végez mindig tökéletes képjavítást.
Elküldve: 2007. 06. 03. 06:51
Idézet: NiCE - Dátum: 2007. jún. 2., szombat - 21:51
Olyan digitális videokamera melynek az analóg A/V bemeneti jelszintje tökéletesen igazodik a nagyközönségnek szánt kommersz videomagnók kimeneti szintjéhez csak a magasabb kategóriában vannak. Audio lock is csak a komolyabb DV kameráknál van. TBC pedig csak a félprofesszionális kategóriájú kameráknál van de ott sem jellemző. Egy ilyen kategóriájú használt de hibátlan DV kamera 70.000-80.000Ft alatt nem érhető el (amelyikben van TBC is az meg jóval drágább). Egy Canopus ADVC50 újonnan meg már 50.000Ft környékén elérhető (használta lehet olcsóbb is). Ugyan az 50-es TBC-t nem tartalmaz (az ADVC családból csak a 300-as rendelkezik TBC-vel).
TBC csak az analóg SVHS rendszerű kameráknál szokott lenni mégpedig a lejátszási oldalon (de itt is csak a komolyabbakon). Digitális (DV, DVCAM) kamerák analóg bemeneti oldalon nem igazán tartalmaznak TBC-t (általában csak szinkronstabilizátor szokott lenni).
A full frame TBC önmagában tartalmazza a line szintű kezelést is. A line TBC csak a sorokkal foglalkozik (mint ahogy a neve is mutatja) és arra van, hogy sorszinten helyre tegye a pixelremegéseket, sorcsúszkálásokat.
Nem tudom milyen asztalival próbálkoztál de a komolyabb asztali DVD felvevőkben jobb a TBC is. Nem sok asztaliban van. Ha jól emlékszem akkor csak a JVC egyes típusai, Pioneer, Panasonic és a Sony tartalmaz TBC-t (line szintű).
Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 03. 06:54 -kor
Elküldve: 2007. 06. 03. 10:22
Idézet: wpepi - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 7:51
TBC csak az analóg SVHS rendszerű kameráknál szokott lenni mégpedig a lejátszási oldalon (de itt is csak a komolyabbakon). Digitális (DV, DVCAM) kamerák analóg bemeneti oldalon nem igazán tartalmaznak TBC-t (általában csak szinkronstabilizátor szokott lenni).
A full frame TBC önmagában tartalmazza a line szintű kezelést is. A line TBC csak a sorokkal foglalkozik (mint ahogy a neve is mutatja) és arra van, hogy sorszinten helyre tegye a pixelremegéseket, sorcsúszkálásokat.
Nem tudom milyen asztalival próbálkoztál de a komolyabb asztali DVD felvevőkben jobb a TBC is. Nem sok asztaliban van. Ha jól emlékszem akkor csak a JVC egyes típusai, Pioneer, Panasonic és a Sony tartalmaz TBC-t (line szintű).
Részben igazad van, de ezért kell kereseni régebbi modellt pl Sony Digital8-ast, abból még nem spórolták ki a jó TBC-t, én egy Sony 110E-vel próbálkozom, majd rakok fel ide tesztképeket.
Nekem van egy Full Frame TBC-m is (AVT-8710), de az sem csinál a függőleges hullámzásokkal semmit, pedig nem volt olcsó (40.000) és olvastam hogy a kicsit drágább Datavideo TBC-1000 sem jó erre.
Asztali felvevők amiket próbáltam:
Sony RDR-HX710 - szinte semmit nem csinál
JVC DR-MH300 - ugyanaz, senmmit sem csinál
Panasonic ES10 - Na ez már elég jó, megszünteti az un. flagging-ot amikor a kép teteje elhajlik és a függőleges ugrálást is, de még nem tökéletesek az egyenes vonalak.
Pár kép, hogy mire gondolok:
TBC nélkül:

Datavideo TBC-3000 Full frame TBC-n átengedve:

Átengedve egy TBC-s kamerán (passthrough):

Majd rakok fel jövő héten ide pár hasonló képet JVC DR-MH300, Panasonic ES10 és a videokamera TBC-jének összehasonlítására.
Szerkesztette: NiCE 2007. 06. 03. 10:25 -kor
Elküldve: 2007. 06. 03. 15:41
Idézet: NiCE - Dátum: 2007. jún. 3., vasárnap - 11:22
Nekem van egy Full Frame TBC-m is (AVT-8710), de az sem csinál a függőleges hullámzásokkal semmit, pedig nem volt olcsó (40.000) és olvastam hogy a kicsit drágább Datavideo TBC-1000 sem jó erre.
Asztali felvevők amiket próbáltam:
Sony RDR-HX710 - szinte semmit nem csinál
JVC DR-MH300 - ugyanaz, senmmit sem csinál
Panasonic ES10 - Na ez már elég jó, megszünteti az un. flagging-ot amikor a kép teteje elhajlik és a függőleges ugrálást is, de még nem tökéletesek az egyenes vonalak.
Pár kép, hogy mire gondolok:
A Sony 110E valószínű azért tartalmaz TBC-t mert Hi8 rögzítésre/lejátszásra is alkalmas (a Sony digital8 az esetek többségében Hi8-ra is alkalmas ezért szoktak TBC-t belepakolni).
Egyébként ha érdekel akkor ebben a típusban a Sony saját fejlesztésű chipje van (CXD3129GA-T6) mely többek közt (pld. DV encoder/decoder) a TBC-t is tartalmazza (ha kell a kamera 213 oldalas szervizkönyve akkor az alábbi linkről le tudod tölteni: http://www.electronica.ro/service_manuals/...er/dcr-trv110e/ )
Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 03. 16:16 -kor
Elküldve: 2007. 06. 04. 22:57
Mezei problémám van, de elég sürgős lenne megoldanom.
Egy kisfilmet vágok adobe premiere-el, de a kamerám feladta, így az újabb felvételeket nem tudom egyenesen capture-ölni.
Azt találtam ki, hogy asztalai dvd-íróra felveszem a felvételt és a dvd-t berippelem.
A DVD2Avi program eredményét viszont nem szereti a Premiere. Milyen jó dvd rippelő programot tudnátok ajánlani?
Köszi
Bandi
Elküldve: 2007. 06. 11. 12:47
Érdeklődnék hogy találkozott -e már valaki azzal a problémával ami nkem is van: DVD/Video combo készülékem van, mikor Pinacle tv tunner kártyával akarnék felvenni róla, csak a DVD filmeket engedi a számítógépre, a Video jelét nem fogja, ha videókazettát rakok be, ott csak a kék háttér van. Amúgy jól működik, a DVD részéről, meg a Tv-ről normálisan vesz fel...
Válaszotokat előre is köszönöm.
Elküldve: 2007. 06. 11. 19:22
Elküldve: 2007. 06. 12. 05:56
Idézet: Hippo - Dátum: 2007. jún. 11., hétfő - 20:22
Olyan programmal mely kezeli a capture eszközödet. Ez lehet a capture eszközhöz adott program is és lehet bármilyen capture program vagy szerkesztő program mely képes kezelni az eszközt
Közvetlen MPEG-be csak akkor javaslom ha van hardware-es MPEG tömörítés a capture eszközben. Ha a capture eszköz az aláírásodban lévő PVR-350 akkor az eleve hardware-esen rögzít MPEG2-be.
Szerkesztette: wpepi 2007. 06. 12. 05:58 -kor