HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#561 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 07. 13. 19:30

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 19:43

gyanitom ha kijonnek, akkor a belepesi ponton megnezik tulfeszvedos eloszto nelkul... es ott/ugy szep a kep.

Ha már kijött, akkor UPCnek is érdeke 2 küvecsért eladni egy szűrőt :-)
Make love not Wor.

#562 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 13. 19:41

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 20:30

Ha már kijött, akkor UPCnek is érdeke 2 küvecsért eladni egy szűrőt :-)

Remenytelen, a csaladra nem bizhatom, en pedig keptelen vagyok itthon lenni amikor jonnenek. Magamtol kell megoldanom...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#563 Felhasználó inaktív   doctormax 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 23. 11:48

Lenne egy kérdésem,mégpedig valaki tud olyan szoftvert, ami 5.1, ac-3, dolby digital hangból dolby prologic hangot tud készíteni,köszi.

#564 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 31. 20:24

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 19:12

Analog kephibaval kuzdok... upc kabeltv, nehany csatornan, homogen vilagos feluleteken vizszintes csikozodas jelent meg (6-8 sav)... amiota vettem egy Belkin tulfeszultsegvedos konnektor elosztot. Vettem mar DC blockert, az egy kicsit javitott a dolgon... van egy villamvedo/tulfeszultsegvedom is a koaxra, de az mas csatornakat is kifektet (mas kephibak, halacskas kep). Valaki, valami otlet?

Vettem egy ilyet (Galvanikus leválasztó), es ugy nez ki megoldotta a problemamat... most mar csak ritkan es nagyon halvanyan tunik fel a csikozodas. Fura, elvileg minel kozelebb kellene bekotni ahhoz a ponthoz ahol bejon a lakasba a kabel, de en a tevehez (igazabol a dvd felvevohoz) kozeledve egyre jobb eredmenyt ertem el... :confused:

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#565 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 07:11

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 31., csütörtök - 21:24

de en a tevehez (igazabol a dvd felvevohoz) kozeledve egyre jobb eredmenyt ertem el... :confused:

Samott

Ennek két oka lehet. Az egyik, hogy gond van az elektromos hálózat védőföldelésével és mivel az isolator segítségével leválasztottad a kábelTV-t a saját földjéről zavar beszivárgás van a hálózati védőföld felöl.
A másik ok lehet a lakáson belüli kábelezés nem megfelelő minősége azaz gyengébb, zavarérzékenyebb kábelek, nem minőségi elosztások, csatlakozási problémák.

Arra figyelj, hogy ne csak a közvetlen ágat válaszd le hanem közvetett úton se legyen kapcsolat az elektromos hálózat védőföldelése és a kábelTV föld közt azaz se a PC oldaláról se máshonnan ne legyen leválasztatlan kerülőút, mert akkor nem fog megszűnni a hiba. Éppen ezért kell már az elején leválasztani a lakásba bejövő kábelt mivel így se a PC oldaláról se máshonnan nem kerül galvanikus kapcsolatba a kábelTV föld az elektromos hálózati földdel.

#566 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 01. 10:07

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. aug. 1., péntek - 8:11

Arra figyelj, hogy ne csak a közvetlen ágat válaszd le hanem közvetett úton se legyen kapcsolat az elektromos hálózat védőföldelése és a kábelTV föld közt azaz se a PC oldaláról se máshonnan ne legyen leválasztatlan kerülőút, mert akkor nem fog megszűnni a hiba. Éppen ezért kell már az elején leválasztani a lakásba bejövő kábelt mivel így se a PC oldaláról se máshonnan nem kerül galvanikus kapcsolatba a kábelTV föld az elektromos hálózati földdel.

A kabelezes tokeletes, magam csereltem le szep lassan az osszes kabelt es elosztot... minden csatolasi ponton F csatlakozaos eloszto es dugasz van. Azt hiszem megtalaltad a problemam gyokeret: a TV-t levalasztottam, de a radio (antenna) kabelen johet vissza zavar. :respect: Hogy en erre nem gondoltam...

Azt nem ertem, hogy kerult elo ez a problema? Egy villamcsapas kifektetett nehany keszuleket, ezert vettunk belkin tulfeszvedos elosztokat a kritikus helyekre... es kb. azota van a csikozodas. letezhet hogy az kavar a folddel? Tegnap mar kikotottem az egyiket probakeppen, de nelkule is megmaradtak a csikok (gondolom a tobbi tevetol jott vissza a hiba).

Samott

#567 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 11:05

Csak nem javul meg ez a rohadek... :mad: Szoval a kephiba igy nez ki (neha latszik, neha nem):

Kép

Es igy nez ki a kabelezes:

Kép

Pirossal a feszultseg ertekek a referencia foldhoz (egy konnektor foldje) viszonyitva, persze osszedugas elott. Deko = analog kabelteve dekoder, ISO = galvanikus levalaszto, DVD = DVD felvevo... az 1-es radio es a 3-as TV ugyanabban a tulfeszvedos elosztoban, illetve a 2-es 4-es is hasonloan egy masik elosztoban. Osszedugva mindent a galvanikus levalaszto ket oldal kozt 18V a kulonbseg... mi a banatot csinaljak?

Samott

#568 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 17:55

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 12:05

Csak nem javul meg ez a rohadek... :mad: Szoval a kephiba igy nez ki (neha latszik, neha nem):

Kép

Es igy nez ki a kabelezes:

Kép

Pirossal a feszultseg ertekek a referencia foldhoz (egy konnektor foldje) viszonyitva, persze osszedugas elott. Deko = analog kabelteve dekoder, ISO = galvanikus levalaszto, DVD = DVD felvevo... az 1-es radio es a 3-as TV ugyanabban a tulfeszvedos elosztoban, illetve a 2-es 4-es is hasonloan egy masik elosztoban. Osszedugva mindent a galvanikus levalaszto ket oldal kozt 18V a kulonbseg... mi a banatot csinaljak?

Samott

Szerintem túl sok az elosztás és emiatt nagy a veszteség ami szintén képhibát okoz. kb. 6dB jelszint csökkenés már látható.
Milyenek az elosztók? Minőségiek? Mekkora a csillapítás egy elosztóra nézve?
Esetleg meg kéne nézni, hogy nem járnál e jobban egy nagyobb kimeneti számmal rendelkező elosztóval melynek kicsi a csillapítása. A hagyományos elosztók áganként 2-4dB csillapításúak. Az ábrádon a 3., 4. kimeneten már akár 10dB feletti is lehet a veszteség. Próbáld ki 1db TV-vel közvetlenül az isolator utáni elosztón. Ha a hiba itt is fennáll akkor az a lakáson kívüli erősítő hibája és a UPC hatásköre. Ha nincs hiba akkor szerintem a nagy jelveszteség miatt van a hiba. Egyébként isolator csak akkor kell ha PC-vel van összekötve olyan eszköz mely a kábelTV hálózathoz kapcsolódik. Ha van ilyen kapcsolat akkor a kísérlet idejére kösd le. Egyébként az isolator is csillapít ám rendesen szóval azt is bele kell számolni.

#569 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 02. 18:52

A csatolt kep meg isolator nelkul keszult, az elso osztas pedig a UPC sajat osztoja, a radio kimeneten nem nagyon van tv a tv kimeneten meg radio... szoval a tv jel csak 3 fele oszlik, es ebbol a 3-assal jelzett ag az igazan fontos (egyebkent talan pont te ajanlottad hogy igy kell osztani, hogy a legjobb jelet kapja a DVD felvevo), most beraktam egy 1:4-es elosztot igy most meg nem lattam csikokat, de morzsasabb lett a kep. Az osztok amiket eddig hasznaltam egyszeru kabeltv osztok, az egyiken volt jeloles, az 3,5 db-es csillapitast ir agankent. Jovoheten veszek egy 1:3-as elosztot... ejjel meg megnezem direktbe kotve egy tevere ahogy tanacsoltad...

Samott

#570 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 07:22

Idézet: Samott - Dátum: 2008. aug. 2., szombat - 19:52

A csatolt kep meg isolator nelkul keszult, az elso osztas pedig a UPC sajat osztoja, a radio kimeneten nem nagyon van tv a tv kimeneten meg radio... szoval a tv jel csak 3 fele oszlik, es ebbol a 3-assal jelzett ag az igazan fontos (egyebkent talan pont te ajanlottad hogy igy kell osztani, hogy a legjobb jelet kapja a DVD felvevo), most beraktam egy 1:4-es elosztot igy most meg nem lattam csikokat, de morzsasabb lett a kep. Az osztok amiket eddig hasznaltam egyszeru kabeltv osztok, az egyiken volt jeloles, az 3,5 db-es csillapitast ir agankent. Jovoheten veszek egy 1:3-as elosztot... ejjel meg megnezem direktbe kotve egy tevere ahogy tanacsoltad...

Samott

Az a 3.5dB áganként eléggé sok ha ennyi elosztást használsz. Én a 3. ponton lévő DVD felvevőt közvetlenül a bejövő UPC-s elosztóra kötném és a DVD felvevő RF kimenetére kötném az elosztást és onnan vinném a 3. pont TV-jére valamint a 4.-5. TV-khez. A DVD felvevők általában erősített jelet küldenek az RF kimenetre (mint a videomagnóknál) így ha a DVD felvevő után osztasz nyerhetsz pár dB-t ami sokat emelhet a képminőségen.
Az interferencia csíkok megjelenése feltételezésem szerint az alacsony jelszint és a kábelek által felvett nagyfrekvenciás zavarok miatt van (alacsony jelszint mellett nagyobb a zavarérzékenység). Ha a végpontoknál emelkedik a jelszint akkor az interferencia csíkoknak meg kell szűnniük. A szemcsézettség is megszűnik.

Esetleg megnézhetnéd antennaerősítővel is. Viszont ebben az esetben mindenképpen jó minőségű kell és szabályozható kimenetű (pld. 0dB-10dB szabályozható erősítés) mivel ha túllövöd a szintet akkor meg áthallások lesznek azaz az egyik csatorna képében halványan megjelenik a mellette lévő csatorna képe.

#571 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 03. 11:06

Az a baj, hogy nem feltetlenul megoldas egy antennaerosito. Nalunk is van 1-2 osztas, az egyik egy falialjzatban vegzodik (-10 vagy mennyi dB ugyebar) na es ott kicsi a jel. Semmire sem mentem egy hirschmann szabalyozhato erositovel, mert a bejovo jelek csatornankent okorhugyozas jelleggel valtoznak (megneztem egy jelszintmero celmuszerrel), igy sajna nem mentem vele semmire, mert a nem egyszintu jelet tovabberositve inkabb rontott, mint javitott az kepen az erosito :( (szinten monortel terulet amugy)

Szerkesztette: asdf 2008. 08. 03. 11:07 -kor

Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#572 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 18:51

Első osztásnak egy 6 v. 8 dB-s TAP-ot rakjál be, out ágra a tv-s ágat így nyersz kb 1.5-2dB-t. Elvileg 10dB csillapításnál még jónak kell lennie a képnek, ha megkapod bemenetnél a 82dBmV-ot, ha kevesebbet, akkor lehet gáz.
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#573 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 08. 09. 19:10

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. aug. 9., szombat - 19:51

Első osztásnak egy 6 v. 8 dB-s TAP-ot rakjál be, out ágra a tv-s ágat így nyersz kb 1.5-2dB-t. Elvileg 10dB csillapításnál még jónak kell lennie a képnek, ha megkapod bemenetnél a 82dBmV-ot, ha kevesebbet, akkor lehet gáz.

Vettem erositot, a bejovo kabelre rakotve (szabalyozhato) teljesen lecsavarva nagyon morzsas, 10% utan mar tokeletes, egeszen a vegpontig tekerve sem romlik a minoseg. Kicsit mosottabb, kevesbe reszletgazdag a kep erositovel. Es persze a csikok is megmaradtak.

Samott

#574 Felhasználó inaktív   ootis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 08. 18. 09:58

Sziasztok!
Lenne egy bajom a VirtualDubbal, mégpedig nálam összenyomja a kép bal és jobb oldalát egy fekete csík jelenik meg a kész anyagban, ami a forrásban nincs. Mitől lehet ez? :think:

Szerkesztette: ootis 2008. 08. 18. 09:59 -kor

#575 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 18:22

Sziasztok!

Egy kényes kérdéssel fordulok hozzátok, mivel kifogytam az ötletekből.

A feladat hogy az egyik PC kiterjesztett asztalának képét át kell játszani a másik PC-be lehetőleg az időcsúszás minimalizálásával. Ez Analóg módon elég egyszerű (s-Video out -> tvkártya AV in), de 1024*768-as képet kellene, mivel számít a minőség. A gond az hogy ezt digitálisan nem tudom megoldani. Van egy DVI out, amiből lehet csinálni HDMI-t, VGA-t, etc, a másik gépen firewire input lehetőség van (egyenlőre).

Ha van valami eszköz amivel át lehet valamelyik jelet konvertálni, azoknak linkjét örömmel fogadom. :p

Segítségeteket előre is köszönöm.
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#576 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 02. 18:50

Idézet: Aerdos - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 19:22

Sziasztok!

Egy kényes kérdéssel fordulok hozzátok, mivel kifogytam az ötletekből.

A feladat hogy az egyik PC kiterjesztett asztalának képét át kell játszani a másik PC-be lehetőleg az időcsúszás minimalizálásával. Ez Analóg módon elég egyszerű (s-Video out -> tvkártya AV in), de 1024*768-as képet kellene, mivel számít a minőség. A gond az hogy ezt digitálisan nem tudom megoldani. Van egy DVI out, amiből lehet csinálni HDMI-t, VGA-t, etc, a másik gépen firewire input lehetőség van (egyenlőre).

Ha van valami eszköz amivel át lehet valamelyik jelet konvertálni, azoknak linkjét örömmel fogadom. :p

Segítségeteket előre is köszönöm.

http://www.blackmagi...ucts/intensity/

#577 Felhasználó inaktív   beluskez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 00:30

Hello, egy fontos, egyben surgos kerdesem lenne.

Adott egy Sony Vegas 8, egy hd kamera es annak capture folyamata.

Szoval a vegas szepen megcsinal sok-sok m2t file-t (nem aszerint, h hany jelent van, hanem random, idonkent egy ujat kezd).

Ez nekem nem lenne gond, azonban minden egyes m2t file vegen eltunik a hang egy par masodpercre, igy az osszeillesztes hangugyileg nem megoldott.

Probaltam keresni valami beallitast, ahol allithatnam, h egyben vegye le a kazit, vagy szegmensekkent, de sehol semmi. Probaltam a buffer size-t, de nem befolyasolta.

Fontos lenne, elore is koszi.

#578 Felhasználó inaktív   beluskez 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 00:50

Idézet: beluskez - Dátum: 2008. szept. 3., szerda - 0:30

Hello, egy fontos, egyben surgos kerdesem lenne.

Adott egy Sony Vegas 8, egy hd kamera es annak capture folyamata.

Szoval a vegas szepen megcsinal sok-sok m2t file-t (nem aszerint, h hany jelent van, hanem random, idonkent egy ujat kezd).

Ez nekem nem lenne gond, azonban minden egyes m2t file vegen eltunik a hang egy par masodpercre, igy az osszeillesztes hangugyileg nem megoldott.

Probaltam keresni valami beallitast, ahol allithatnam, h egyben vegye le a kazit, vagy szegmensekkent, de sehol semmi. Probaltam a buffer size-t, de nem befolyasolta.

Fontos lenne, elore is koszi.

Edit gombot nem talaltam, tehat itt hozzatennem meg:

Kicsit olyan, mintha az uj m2t megnyitasakor (capture kozben) a toltes miatt megakadna kicsit, hiszen latom, h a gep is dolgozik ilyenkor (amikor egy ujabba kezdi el menteni); talan mintha a kep is behalna erre a par mp-re...

#579 Felhasználó inaktív   Aerdos 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 03. 07:50

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. szept. 2., kedd - 19:50

:respect:  :up:
Aerdos

"Grandpa, were you a hero in the war?" "No", I answered, "But I served in a company of heroes". - Maj Richard Winters

#580 Felhasználó inaktív   Csocsesz75 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 09. 17:22

Sziasztok !

Most már 2. éve használom az Ulead DVD Movie factory 6 Plus programot minidv filmek lemezre történő szerkesztéséhez de csak most lettem valamire figyelmes . A kamerával 16:9 arányú rögzítéseket végzek . A program is 16:9 - re van állítva és a végeredmény is tökéletes 16:9 . Viszont az elmentett .iso fájl Pc - n visszanézve jó csak , 16:9 arányú képcsöves tv- n a kép jobb és bal széléről hiányoznak dolgok szép számban , még a tetejéről is pár pixel . Sajnos a régi videókat nem tudom visszanézni nyersanyag hiányában hogy azoknál is így volt - e .

Aki sűrűn használja ezt a programot nemtudom észrevette - e , tőlük kérdezném hogy hol lehet a kutya elásva ? Persze mások segítségét is szívesen elfogadnám .

Köszönettel : Csocsesz :confused:

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.