HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#521 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 13. 12:03

A munkahelyemen egy Panasonic SD5 tipusu hdkamerat hasznalunk, a nyersanyagokat azonban el kene tarolni valamilyen formaban. Milyen tomoritest kellene alkalmaznunk?

Eszembejutott ugyan, hogy a kameran levo tartalmat kellene archivalnunk (az MTS file-okat megtartani) csak nem voltam biztos benne, hogy ez a legegyenesebb modszer. Raadasul az eddig felvett 6 anyagbol csak ketto van meg eredeti formaban, a tobbi beszedett anyag vaghato formaban van, es rengeteg helyet foglalnak.

Szerkesztette: ion 2008. 05. 13. 12:27 -kor

#522 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 13:47

Idézet: Samott - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 11:16

most finomitom a "folyamataimat", lesznek meg kerdeseim, kovetkezo temakor az AviSynth, deinterlace... aztan XviD kodec finomhangolas. :)

Akkor folytatnam, rippeles DVD felvevovel, mpeg2 vagas TMPGEnc MPEG Editorral... ez mar megvan. GordianKnot-nal letezik jobb keretprogram az xvid gyartashoz? Alapvetoen a doom9.org leirasa alapjan dolgozom, de most a deinterlace kornyeken belefutottam nehany problemaba... utana olvastam a dolognak, mindenki a TomsMoComp plugint ajanlja, de az elcseszi az rtl klub logojat a kepen az L betu talpa es az U betu alja eltunik, es a b betu is inkabb R... ;) default beallitasokkal futtatom TomsMoComp(1,5,1), a video mpeg2 topfieldfirst. (van esetleg jobb? olyan tanacsot is kaptam, hogy: dgbob(mode=1,order=1) + decimate(2) de ez eleg reces kepet eredmenyezett)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#523 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 07:51

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 14:47

Akkor folytatnam, rippeles DVD felvevovel, mpeg2 vagas TMPGEnc MPEG Editorral... ez mar megvan. GordianKnot-nal letezik jobb keretprogram az xvid gyartashoz? Alapvetoen a doom9.org leirasa alapjan dolgozom, de most a deinterlace kornyeken belefutottam nehany problemaba... utana olvastam a dolognak, mindenki a TomsMoComp plugint ajanlja, de az elcseszi az rtl klub logojat a kepen az L betu talpa es az U betu alja eltunik, es a b betu is inkabb R... ;) default beallitasokkal futtatom TomsMoComp(1,5,1), a video mpeg2 topfieldfirst. (van esetleg jobb? olyan tanacsot is kaptam, hogy: dgbob(mode=1,order=1) + decimate(2) de ez eleg reces kepet eredmenyezett)

Samott

MVBob() vagy MCBob() avisynth függvényekkel tudsz elérni a legjobb eredményt deinterlace terén, igaz nagyon lassú mindkettő. Gyorsabb és kicsit gyengébb a TDeint(), próbáld ki azt is.

#524 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 09:04

Idézet: NiCE - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 8:51

MVBob() vagy MCBob() avisynth függvényekkel tudsz elérni a legjobb eredményt deinterlace terén, igaz nagyon lassú mindkettő. Gyorsabb és kicsit gyengébb a TDeint(), próbáld ki azt is.

Koszonom :up:, ezzel elleszek a hetvegen... ;)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#525 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 16. 21:01

Ize, ez az mvbob 2 fps-el dolgozik egy coreduo-s notin... normalis ez?

Samott

#526 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 17. 21:08

Idézet: Samott - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 22:01

Ize, ez az mvbob 2 fps-el dolgozik egy coreduo-s notin... normalis ez?

Samott

Kb igen :) Érdemes egy tesztet csinálnod különböző deinterlacer-ekkel, ugyanazt a képkockát kivágva összehasonlításképp. Nekem ez volt a minőségi sorrend (növekvő): tomsmocomp, tdeint, nnedi, mvbob, mcbob, természetesen a sebesség fordítottan arányos :) Meg ugye nnedi, tdeint kivételével 50fps-t kapsz vissza a többivel, ha ez is szempont.

#527 Felhasználó inaktív   MineSweeper 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 18. 08:44

sziasztok,szerintetek az nVidia WDM video capture - nek van valami köze a firewire kártyáról való videó rögzítéséhez a számitógépre?Mert hiába van ráirva a kártya dobozára,hogy nincs szükség driverre,mégis gyanakszom,mert a WDM driver 10-es hibakódot jelez az eszközkezelőben.Talán emiatt nem érzékeli a kamerát a számítógép uj hardverként,mikor csatlakoztatom?

#528 Felhasználó inaktív   rthomas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 09:06

Szevasztok,

Video capture-rel ill. lejátszással van gondom. Van egy kb. 3 éves Panasonic mini DV kamerám, otthoni célra használjuk. Eddigi videókazira szedtem le vagy megkértem havert, hogy csináljon belőle DVD-t :lama:
Most is leszedettem a nyers DV-t egy külső 160 Gb-s IDE vinyóra, azzal a tervvel, hogy majd otthon megvágom, tömörítem, kiírom. A vas erre nem a legalkalmasabb (Acer 3103 noti, Sempron 3400 proci, 1,5 Gb Ram + Ubuntu 8.04), de reménykedtem benne, hogy menni fog. Eredmény:  linux alatt nem tudja egy alkalmazás sem lejátszani, akadozik, csíkos a kép, undormány (ATI driver gond? Ubi zárt meghajtóval megy). Ugyanezen a vason win MP gond nélkül viszi, de Avidemux-sza próbáltam vágni, az is csíkos.
Teszteltem desktop gépemen is, (PIII; 933 MHz; 512 RAM), a kameráról próbáltam leszedni a külső vinyóra, ha szoftveres tömörítést kértem a Win Movie Maker-től, akkor gond nélkül megcsinálta, csak 300x200 lett (kevés), ha a nyers DV folyamot akartam leszedni, akkor pedig szakadozott a hang és a videó is (proci terhelés kb. 20% volt a capture alatt, tehát nem ez kevés neki, a lejátszás persze megeszi).

Szal a kérdés: gyengék a vasak ezekhez a feladatokhoz, vagy a külső vinyó (USB?) sebessége kevés? Esetleg szoftveres probléma? :think:

Szerkesztette: rthomas 2008. 05. 27. 09:09 -kor

In every life we have some trouble
When you worry you make it double
Don't worry, be happy

#529 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 27. 13:53

Idézet: rthomas - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 10:06

Szevasztok,

Video capture-rel ill. lejátszással van gondom. Van egy kb. 3 éves Panasonic mini DV kamerám, otthoni célra használjuk. Eddigi videókazira szedtem le vagy megkértem havert, hogy csináljon belőle DVD-t :lama:
Most is leszedettem a nyers DV-t egy külső 160 Gb-s IDE vinyóra, azzal a tervvel, hogy majd otthon megvágom, tömörítem, kiírom. A vas erre nem a legalkalmasabb (Acer 3103 noti, Sempron 3400 proci, 1,5 Gb Ram + Ubuntu 8.04), de reménykedtem benne, hogy menni fog. Eredmény:  linux alatt nem tudja egy alkalmazás sem lejátszani, akadozik, csíkos a kép, undormány (ATI driver gond? Ubi zárt meghajtóval megy). Ugyanezen a vason win MP gond nélkül viszi, de Avidemux-sza próbáltam vágni, az is csíkos.
Teszteltem desktop gépemen is, (PIII; 933 MHz; 512 RAM), a kameráról próbáltam leszedni a külső vinyóra, ha szoftveres tömörítést kértem a Win Movie Maker-től, akkor gond nélkül megcsinálta, csak 300x200 lett (kevés), ha a nyers DV folyamot akartam leszedni, akkor pedig szakadozott a hang és a videó is (proci terhelés kb. 20% volt a capture alatt, tehát nem ez kevés neki, a lejátszás persze megeszi).

Szal a kérdés: gyengék a vasak ezekhez a feladatokhoz, vagy a külső vinyó (USB?) sebessége kevés? Esetleg szoftveres probléma? :think:

Igen, gyengék a vasak. A DV szerkesztéshez Intel P4 minimum 2GHz kell.

#530 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:45

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. máj. 27., kedd - 14:53

Igen, gyengék a vasak. A DV szerkesztéshez Intel P4 minimum 2GHz kell.

Én azért csináltam ezt 2-es Celeronon is, meg hasonlókon. Nem kapkodó idegbeteg, de bemásolta, nem dobott framet, onnantól meg ráértünk.
Make love not Wor.

#531 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:48

Melyik a legegyszerűbb alkalmazás, amivel 1394-en bevitt jelből avi-t lehet csinálni?

Sok órákat kellene rögzítenem, de semmi csilivili, meg ha lehet akkor 1.0 júzer is be tudjunk tanítani a működés mikéntjére. Inkább Win2003 szerver meg XP megoldás érdekelne.

Én Pinnaclét ismerem, használom, de itt most egyszerű ki util kellene, elindítom, max. forrásválasztás, aztán csináljon avit jól.
Make love not Wor.

#532 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 12:42

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 15:48

Melyik a legegyszerűbb alkalmazás, amivel 1394-en bevitt jelből avi-t lehet csinálni?

Sok órákat kellene rögzítenem, de semmi csilivili, meg ha lehet akkor 1.0 júzer is be tudjunk tanítani a működés mikéntjére. Inkább Win2003 szerver meg XP megoldás érdekelne.

Én Pinnaclét ismerem, használom, de itt most egyszerű ki util kellene, elindítom, max. forrásválasztás, aztán csináljon avit jól.

Milyen AVI-ra gondolsz? Egyszerű DV áttöltésre vagy a DV-t röptében tömöríteni is szeretnéd pl DivX-be?

#533 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 03. 14:57

Idézet: Rlaci - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 13:42

Milyen AVI-ra gondolsz? Egyszerű DV áttöltésre vagy a DV-t röptében tömöríteni is szeretnéd pl DivX-be?

Csak át kellene tölteni.

De ha mpg-et, vagy valami kisebb tömörítést tud, az nekem nyilván jobb is lehet, akkor kevesebb hely kell.
Make love not Wor.

#534 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 08:25

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 3., kedd - 14:57

Csak át kellene tölteni.

De ha mpg-et, vagy valami kisebb tömörítést tud, az nekem nyilván jobb is lehet, akkor kevesebb hely kell.

Sima áttöltésre WinDV vagy Scanalyzer Live. Ezek nagyon egyszerűek.

#535 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 11:39

Idézet: Rlaci - Dátum: 2008. jún. 4., szerda - 9:25

Köszi, lesem is. Ma jön meg az ADVC boxom, aztán akkor reggel nekieresztem egy 24 órás cosmagnak, ha azt kibírom, akkor királyság van.
Make love not Wor.

#536 Felhasználó inaktív   deagle 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 06. 04. 14:42

Megmondanátok a véleményeteket erről?
Link
Köszi

#537 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 00:42

Ez a WinDV ez igen jónak tűnik, X időnként új filét is tud kezdeni, csak győzzek alá vasat tenni.

Esetleg még olyan SW, amit kvázi asztali DVD felveő helyett lehet használni? Van bemenő jelem, nyom gomb, veszi, nyom gomb, megáll, lezárja? 1 óránál több nem nagyon kell a DVDre, de abból szintén erősen 1.0 júzernek kellene nyomkodni a gombot, meg cserélgetni a lemezt.

Régen a Plextoromhoz kaptam vlaamit a CDjén, de akkor még nem foglalkoztam vele, most meg foglalkozni szeretnék, erre nincs meg a CD  :reklamacio:
Make love not Wor.

#538 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 12:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 0:42

Ez a WinDV ez igen jónak tűnik, X időnként új filét is tud kezdeni, csak győzzek alá vasat tenni.

Esetleg még olyan SW, amit kvázi asztali DVD felveő helyett lehet használni? Van bemenő jelem, nyom gomb, veszi, nyom gomb, megáll, lezárja? 1 óránál több nem nagyon kell a DVDre, de abból szintén erősen 1.0 júzernek kellene nyomkodni a gombot, meg cserélgetni a lemezt.

Régen a Plextoromhoz kaptam vlaamit a CDjén, de akkor még nem foglalkoztam vele, most meg foglalkozni szeretnék, erre nincs meg a CD  :reklamacio:

Ha jól értem, akkor olyat szeretnél, ami az ADVC jeléből valósidőben MPEG2-t csinál?
Régebben a Ulead szoftverek tudtak ilyet és a Canopus LE2 is, de azokat nem mondanám egyszerűnek.

Ha az MPEG4-es formátum is megfelelő, ez esetleg jó lehet: http://sourceforge.n.../mpeg-recorder/

#539 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 06. 13:35

Idézet: Rlaci - Dátum: 2008. jún. 6., péntek - 13:02

Ha jól értem, akkor olyat szeretnél, ami az ADVC jeléből valósidőben MPEG2-t csinál?
Régebben a Ulead szoftverek tudtak ilyet és a Canopus LE2 is, de azokat nem mondanám egyszerűnek.

Ha az MPEG4-es formátum is megfelelő, ez esetleg jó lehet: http://sourceforge.n.../mpeg-recorder/

Van hozzá tövv hardverem, csak szoftverrel vagyok bajban, de akkor mondom mit szeretnék, mert így hozzáértőknek egyszerűbb, ha hülye júzer ilyet nem halgat el :-)

Szóval adott itt az olimpia, 1 hét. Ezt 24 órásban szeretném rögzíteni, a lehető legkevesebb beavatkozással. A WinDV igen jó, mert azt beállítom, hogy pld. 2 óránként kezdjen új filét, akkor teszi a dolgát, de jelenlen nics akkora háttértáram, amire 1 hét kifér. Vagy éppen van, oszt ha 6. napon elpukkan, akkor kefélhetem az egézset, holott miért is ne pukkanna el :-)

Aztán egyes eseményeket, mint pld. megnyitó, záró, hokibevonulás, akármi, azt szeretném adhoc jelleggel felvenni, ami nyom gomb, írja DVDre, nyom gomb, megáll, lezár, DVD kivesz.

Ennél meg nyilván nem tudok 1 hétig 24h-ban ott ülni, ezért vanm pár órám biorobotokat betanítani, aztán marad a távfelügyelet.

Szopóág adott, WinDVDrekorderek jónak tűnnek, tud mpg2-őt, aminél megadhatom, hogy 3 gigás fileokra daraboljon, meg ugyanígy van nyom gomb varázslója.

Elvileg hét vége felé kipróbálom, aztán ha más nem tapasztaltabb ezekben, akkor megírom :-)
Make love not Wor.

#540 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:32

WinDV nem akarja a Canopus zsugát kezelni, van 2 integra, meg egyéb cuccom, minnyá meglesem. Alakul.
Make love not Wor.

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.