HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#541 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 22:39

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 23:32

WinDV nem akarja a Canopus zsugát kezelni, van 2 integra, meg egyéb cuccom, minnyá meglesem. Alakul.

nálam pöpecül megy a windv, igaz csak akkor ha az advc55 effektíve észlel videojelet a bemenetén.
de meglesheted a roxio kio+roxio dv capture kombót is.

Szerkesztette: SFIJ 2008. 06. 08. 22:42 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#542 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 06. 08. 23:26

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 23:39

nálam pöpecül megy a windv, igaz csak akkor ha az advc55 effektíve észlel videojelet a bemenetén.

Másik SWvel most vettem fel 4 napot egyhuzamban, szóval jó lenne, ha lenne ez után is jel. De még van 1 hetem kipöcsölni, csak most jönnek elő azok a dolgok, amik elvileg nincsenek.

1 asztali felvevőt már lőttem, de Murphy mondta, hogy úgyis beszarik, kell még pár  :cool:
Make love not Wor.

#543 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 08. 23:58

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 0:26

1 asztali felvevőt már lőttem, de Murphy mondta, hogy úgyis beszarik, kell még pár  :cool:

:up:  ;)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#544 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 00:06

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 0:58

:up:  ;)

Írtam, legszívesebben pár ilyennel mennék ki, bár elvileg ez is otthonra való: http://avplanet.hu/DMR-EH68

De abból kell élni, ami van ingyé, meg kölcsön, meg a pinyóból. Pinyóban sok PC van, DVD felvevő hegyek, meg a mittomén, HDd-k nagyjából.

Aztán most van kb. 1 hetem összedsakkozni a HW részét, hogy PCvel rögzítsek DVDlemezre. Előfordul. De adott alehetőség, aki bír segíthet kölcsöncuccal, Canopus, gagyi Tecsós felvevő, 500 gugás HSS, estébé....
Make love not Wor.

#545 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 09. 00:56

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jún. 9., hétfő - 0:26

Asszem van még egy, de elég Tecsósak, szóval azért kellene PCre olyan sw, ami az asztali DVD lemezre felveőt helyettesíti. PC-n nyom gomb, DVD-t ír, nyom gomb, lezárja, kiadja... Vagy valami egyszerű.
Make love not Wor.

#546 Felhasználó inaktív   sensor 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 06. 14. 18:28

Segítséget kérnék.
Avermedia tv kártya hibátlanul működik, de kívülről sehogyan sem tudok videojelet beadni neki.
A barátom gépében s-video csatlakozóval a vhs video jelét tökéletesen fogadta és digitalizálta.
Nálam mégsem megy.
Mi lehet a hiba?

#547 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 22. 13:22

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. jún. 8., vasárnap - 23:39

de meglesheted a roxio kio+roxio dv capture kombót is.

Na, alakul, egyik vason max. 3 órát bírt felvenni a WinDv, denem kérdeztem miért, vas kuka, most a másik megy rendesen.

1 vason mpg-elve megy a cucc, másik 2-őn Canopus-szal. Sajna hangot néha elég szarul kapjuk, de ebből élünk, egyik Canopus egy külső raides storagére melózik, ami elvisel 10 napot egyhuzamban, másik meg helyi gépnek a diszkjeire, mert úgyis kigyullad a switch, oszt leshetem a storagét :-)

Eddig jók vagyunk, de hosszú még a hét.
Make love not Wor.

#548 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 27. 17:51

Na, Plextor időnként feladta. WinDv az bírja, csak rakjon alá elég diszket az ember. Egyik gépen 1 órán belül elhasalt a WinDV, de ott kihajítottam a komplett vasat, nem érek rá szórakozni.

Plextor meg kiírta, hogy copy protected a jel, oszt nem hajlandó rögzíteni, mert a jogvédelem, meg a blábláblá. Lehet agyára ment a vihar. 3 felvételt csak össze bírok majd sakkozni fullosra.
Make love not Wor.

#549 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 00:09

Kis csendélet, elvileg soho volt a cucc, de kibírta minden. Kamera tápcsatlakozóját is sikerült kitörni, addig elzörgött akkuról, míg megtaknyoltuk:

Csatolt fájl:

Make love not Wor.

#550 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 13:41

No meg a nagy trükkök, hogy majd utólag a file létrehozása alapján tudjuk, hogy melyiket mikor vettük fel. Plextor/WinDVDCreator az kilépéskor zárja le az összes filét, így alapban ugyanaz a dátum van.

WinDVnél 1 órásra daraboltam a dolgokat, így ott ha 12:00-kor indítom, akkor 13:00-kor fejezi be a filét, aminek 13-as lesz a nevében. Csoda dolgok ezek, amikre élesben és/vagy utólag jöttem rá, mert odahaza a fél napos felvételeknél csak a hossz/minőség érdekelt, ilyen részletek nem. De most 1 órás fileokból itt van 220 darab, aztán mikor közepéből kellett valami, akkor volt meglepetés.
Make love not Wor.

#551 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:35

Mi a banat volt ez? Es miert nem hasznaltatatok asztali dvd felvevoket hozza? Az lett volna a legegyszerubb megoldas szvsz...

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#552 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 02. 14:50

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 2., szerda - 15:35

Es miert nem hasznaltatatok asztali dvd felvevoket hozza?

Mert asztali DVD felvevőt nem tudtunk túrni, abból kellett élni, ami volt a pinyóban, a Canopusok 50ezres befektetései megtérülnek másfelé is, asztali rekorder meg most éppen nem hiányzott, hogy csak ezért vegyek.

Azt is néha nézegetni kellett volna, kipróbálni, összerakni, valamint utólag kicsit tán bonyásabb vágni vele, mint PC alapúval.
Make love not Wor.

#553 Felhasználó inaktív   ootis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 14:25

Sziasztok!
Esetleg valaki járt -e úgy videómagnóról történő digitalizáláskor, hogy a digitalizált kép a gépen néha össze vissza ugrál? Próbáltam az ulead video studio8-at és az iuvcr-t, de egyiken sem jó a kép bármelyik kodekkel próbálkozok. Másik videó szalagnál semmi gond sincs. A kártyám Pinnacle PCTV PRO. Ki érti ezt? :omg: Akinek van valami használható ötlete az légyszi ossza meg velem!

#554 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 08:28

Idézet: ootis - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 15:25

Sziasztok!
Esetleg valaki járt -e úgy videómagnóról történő digitalizáláskor, hogy a digitalizált kép a gépen néha össze vissza ugrál? Próbáltam az ulead video studio8-at és az iuvcr-t, de egyiken sem jó a kép bármelyik kodekkel próbálkozok. Másik videó szalagnál semmi gond sincs. A kártyám Pinnacle PCTV PRO. Ki érti ezt? :omg: Akinek van valami használható ötlete az légyszi ossza meg velem!

Olvass vissza. Sokszor írtam már erről és mások is írták. A VHS, S-VHS, Hi-8 rögzítési rendszere olyan, hogy instabil szinkronjellel rendelkezik. Ha LP-ben van az anyag akkor még inkább jelentkezik ennek a hatása. A megoldás TBC (időalap korrektor) alkalmazása. Ez a komolyabb (félprofesszionális, professzionális) capture eszközökben megtalálható. A márkásabb asztali DVD felvevők is tartalmaznak időalap korrektort. A PC-s TV tuner kártyák nem VHS digitalizálásra vannak tervezve ezért azok ilyet nem tartalmaznak. Használj komolyabb kártyát vagy külső TBC-t vagy bejátszásra TBC-t tartalmazó komolyabb S-VHS videómagnót, ill. márkásabb (Panasonic, Pioneer) asztali DVD felvevőt.

Szerkesztette: wpepi 2008. 07. 11. 08:29 -kor

#555 Felhasználó inaktív   ootis 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 16:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 8:28

Olvass vissza. Sokszor írtam már erről és mások is írták. A VHS, S-VHS, Hi-8 rögzítési rendszere olyan, hogy instabil szinkronjellel rendelkezik. Ha LP-ben van az anyag akkor még inkább jelentkezik ennek a hatása. A megoldás TBC (időalap korrektor) alkalmazása. Ez a komolyabb (félprofesszionális, professzionális) capture eszközökben megtalálható. A márkásabb asztali DVD felvevők is tartalmaznak időalap korrektort. A PC-s TV tuner kártyák nem VHS digitalizálásra vannak tervezve ezért azok ilyet nem tartalmaznak. Használj komolyabb kártyát vagy külső TBC-t vagy bejátszásra TBC-t tartalmazó komolyabb S-VHS videómagnót, ill. márkásabb (Panasonic, Pioneer) asztali DVD felvevőt.

Helló!
Akkor megvan a hiba oka. A TV karit kár is erőltetnem.
Esetleg nem tudnál valamiféle olcsó, de jó minőségű karit ajánlani? Nem nagy gáz ha esetleg tud hardveresen mpeg2-be tömöríteni, bár az gondolom nagyon megdobja az árat.
És még egy szubijektív kérdés. Szerinted belsőt, vagy külsőt érdemesebb venni?
Ezek jók lehetnek?
http://www.users.hu/termekek/9507/ADS+Inst...I+DivX+Archiver
http://www.atcomp.hu/index.php?scn=122&pc_...pi_id=345&ppt=0

A TV tuner nem feltétlen lenne bele szükséges.
A videóm egy 6 fejes LG VHS-DVD kombó. Az időkorrekciót biztosan nem tudja.
Előre is köszönöm a segítséget. :respect:

Szerkesztette: ootis 2008. 07. 11. 16:56 -kor

#556 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 20:59

Idézet: ootis - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 17:51

Helló!
Akkor megvan a hiba oka. A TV karit kár is erőltetnem.
Esetleg nem tudnál valamiféle olcsó, de jó minőségű karit ajánlani? Nem nagy gáz ha esetleg tud hardveresen mpeg2-be tömöríteni, bár az gondolom nagyon megdobja az árat.
És még egy szubijektív kérdés. Szerinted belsőt, vagy külsőt érdemesebb venni?
Ezek jók lehetnek?
http://www.users.hu/termekek/9507/ADS+Inst...I+DivX+Archiver
http://www.atcomp.hu/index.php?scn=122&pc_...pi_id=345&ppt=0

A TV tuner nem feltétlen lenne bele szükséges.
A videóm egy 6 fejes LG VHS-DVD kombó. Az időkorrekciót biztosan nem tudja.
Előre is köszönöm a segítséget. :respect:

PC-s capture eszközben csak a félprofesszionális kategóriától építenek be időalap korrektort. Az ilyen kártya kb. 40.000Ft-tól indul és a vége a csillagos ég. Ha hobby célra kell akkor javaslom az asztali DVD felvevőt.

#557 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 11. 21:59

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. júl. 11., péntek - 21:59

PC-s capture eszközben csak a félprofesszionális kategóriától építenek be időalap korrektort. Az ilyen kártya kb. 40.000Ft-tól indul és a vége a csillagos ég.

A fentebb linkelt Canopus az nálam levizsgázott rendesen, egyéb digizőket idehaza bekötöttem valami kimenetre, oszt rec gomb on. 4-5 nap múlva ránézve csúszott, megállt, zizegett, torzított, randa volt. Főleg ha tekertük a VHS-t, meg kapcsolgattuk a házimozit. 1 adóról azért 2 napot ki szoktak bírni, de a Plextor néha 1-2 óra alatt elhasalt.

Ilyen sohoban a Canopus az túlélt bármit, csúszás, zizegés, megállás, bigyó nélkül. Többi digizővel pld. olyanokat kell csinálni, hogy a képet a Dazzle, Pinnacle, Hauppage, estébé digizte, hangot meg a PC hangkártyája, vagy drága külső cucc. Akkor nem csúszott. De ilyenkor is naponta le kell állítani, újraindítani, új filét kezdeni, mert sajna csak az a tuti.

Canopus meg windv az egyelőre elég advanced körülményeket bírt ki. Sört, 120 kilométer/h szelet, esőt, +15-el túlvezérelt audióbementet, meg amit akarunk. Ezt most megkapta.

Jelentem, ez is felkerült a certified listámra. Működik, mert az jó.
Make love not Wor.

#558 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 18:12

Analog kephibaval kuzdok... upc kabeltv, nehany csatornan, homogen vilagos feluleteken vizszintes csikozodas jelent meg (6-8 sav)... amiota vettem egy Belkin tulfeszultsegvedos konnektor elosztot. Vettem mar DC blockert, az egy kicsit javitott a dolgon... van egy villamvedo/tulfeszultsegvedom is a koaxra, de az mas csatornakat is kifektet (mas kephibak, halacskas kep). Valaki, valami otlet?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#559 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 18:22

Idézet: Samott - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 19:12

upc kabeltv, nehany csatornan, homogen vilagos feluleteken vizszintes csikozodas jelent meg (6-8 sav)... amiota vettem egy Belkin tulfeszultsegvedos konnektor elosztot.

UPSvel ha beszélsz, akkor adnak szűrőt. Elég szopó a helyzet, mert nekem is elpsztóba dugva jött elő, de csak akkor, mikor a másik kábelmodemhez is behuzalloztunk, meg kábel be a csatornába, meg új csatikiosztás. UPC fórumon most szívott vele valaki, Neki 4ezer alatt lett a számla, ennyiért én sem fogok szopolni :-)
Make love not Wor.

#560 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 13. 18:43

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. júl. 13., vasárnap - 19:22

UPSvel ha beszélsz, akkor adnak szűrőt. Elég szopó a helyzet, mert nekem is elpsztóba dugva jött elő, de csak akkor, mikor a másik kábelmodemhez is behuzalloztunk, meg kábel be a csatornába, meg új csatikiosztás. UPC fórumon most szívott vele valaki, Neki 4ezer alatt lett a számla, ennyiért én sem fogok szopolni :-)

Na most az van, hogy mi csak most lettunk UPC, ez eddig monortel volt... itt nincs kabeles internet. Es gyanitom ha kijonnek, akkor a belepesi ponton megnezik tulfeszvedos eloszto nelkul... es ott/ugy szep a kep.

Samott

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.