Idézet: Valdroly - Dátum: 2009. máj. 5., kedd - 16:08
Sziasztok!
Számomra egy nagy feladattal álok szembe, internetre szeretnék saját videóból, saját tárhelyre tölteni.
Ez megy is, és nem ezzel van a gondom, ha nem a filmek minősége nem tetszik.
Bevallom őszintén, hogy egy kicsit maximalista vagyok ebben a tekintetben és azt szeretném ha olyan minőségben lenne mint a mozi filmek bemutatói a neten, tehát nagyon jó minőség, fennakadás nélküli lejátszás.
Próbálkoztam az flv-vel az itt van ezen az oldalon
http://jogaotthon.hu/faallas_flv.html Ez a Sothingk Adobe fless encoderrel lett legyártva, nem rossz, de lehetne jobb.
Ez pedig az Aiseesoft Total videó coverterrel lett convertálva,
http://jogaotthon.hu/faallas.html ez sem rossz, de mivel ez mp4 formátumban van így meg kell várni, hogy a film betöltődjön és csak utána indul.
Esetleg tudnátok megoldást a problémára, hogy az mp4 minőségben de azonnal induló videót, hogy tudnék a weblapba beilleszteni.
Hát választ, ha kaptam is értelmezni nem tudtam. Ezért aminek lehetett utána néztem, mégis egy személyesen megmutatott megoldás gyújtotta bennem meg az értelem lángját.
Közzéteszem hátha más is találkozott ezzel a problémával.
A kívánalmamat leírtam, és az általam feltet kritériumoknak az alábbi eljárás felel meg.
Végül is ez egy nagyon egyszerű programocska, csak sokan, köztük én is elfelejtettem hogyan kell DOS-sos programot indítani, ezért nem találtam a megoldást. Tehát a videó konverter az
ffmpeg nevezetü kis programocska ami megfelelő parancsokkal futatva csodákra képes.
Akkor nézzük a futtatását, start menű
futtatás
"
cmd" parancs futtatása
Fontos hogy az ffmpeg program mappája a C:\Document and Settings\Felhasználó név\ mappába legyen(a felhasználó név minden gépen értelemszerűen amit telepítéskor megadtál)
belépés az ffmpeg mappába:
cd ffmpeg parancsal
Fontos hogy a konvertálandó fájl is ebben a mappában legyen!!!!
ezután a kívánt parancs bemásolása az oldalról
http://66.90.73.189/sampler/test.html
a parancs módosítása értelemszerűen (input, és output fájlnév, illetve hozzáértőknek egyéb tulajdonságok is)
példa: ffmpeg -i
name_file.mp4 -vcodec copy -acodec copy
name_file.flv
name_file.mp4 a name_file kicserélése a mi fájlnevünkre illetve a parancs végén található name_file.flv-nél a pont elött szintén érdemes kicserélni a fájl nevet, különben ha új videot fogunk konvertálni a régebben konvertált videot felül fogja írni.
Tehát a parancs így fog kinézni ha a fájlom neve videom.mp4
ffmpeg -i videom.mp4 -vcodec copy -acodec copy videom.flv
Ez a parancs egy olyan minöségű flv fájlt fog enkodolni amilyen minőségű az mp4 fájl.
még egy példa:
mivel itt több mindent kell módosítani ezért ezt is leírom.
ffmpeg -y -i mythbusters.avi -an -pass 1 -threads 2 -vcodec libx264 -s 640x400 -b 512k -bf 3 -subq 6 -cmp 256 -refs 5 -qmin 10 -qmax 51 -qdiff 4 -coder 1 -flags +loop -me_method hex -me_range 16 -trellis 1 -flags +mv4 -flags2 +bpyramid+wpred+mixed_refs+dct8x8 -partitions parti4x4+parti8x8+partp4x4+partp8x8+partb8x8 -g 240 -r 20 -keyint_min 25 -sc_threshold 40 -i_qfactor 0.71 test3.mp4
A felső parancssort nem teszteltem annyira, de avi fájlnál remekül müködik.
ffmpeg -y -i mythbusters.avi -acodec libfaac -ar 44100 -ab 96k -pass 2 -threads 2 -vcodec libx264 -s 640x400 -b 512k -bf 3 -subq 6 -cmp 256 -refs 5 -qmin 10 -qmax 51 -qdiff 4 -coder 1 -flags +loop -me_method hex -me_range 16 -trellis 1 -flags +mv4 -flags2 +bpyramid+wpred+mixed_refs+dct8x8 -partitions parti4x4+parti8x8+partp4x4+partp8x8+partb8x8 -g 240 -r 20 -keyint_min 25 -sc_threshold 40 -i_qfactor 0.71 test3.mp4
a konvertálandó videófájlunk neve legyen videom.avi vagy ami a videó fájl kiterjesztése, nálam a .TOD kiterjesztésnél is nagyon jól konvertált mp4-re
ffmpeg -y -i videom.avi -an -pass 1 -threads 2 -vcodec libx264 -s 640x400 -b 512k -bf 3 -subq 6 -cmp 256 -refs 5 -qmin 10 -qmax 51 -qdiff 4 -coder 1 -flags +loop -me_method hex -me_range 16 -trellis 1 -flags +mv4 -flags2 +bpyramid+wpred+mixed_refs+dct8x8 -partitions parti4x4+parti8x8+partp4x4+partp8x8+partb8x8 -g 240 -r 20 -keyint_min 25 -sc_threshold 40 -i_qfactor 0.71 videom.mp4
ffmpeg -y -i videom.avi -acodec libfaac -ar 44100 -ab 96k -pass 2 -threads 2 -vcodec libx264 -s 640x400 -b 512k -bf 3 -subq 6 -cmp 256 -refs 5 -qmin 10 -qmax 51 -qdiff 4 -coder 1 -flags +loop -me_method hex -me_range 16 -trellis 1 -flags +mv4 -flags2 +bpyramid+wpred+mixed_refs+dct8x8 -partitions parti4x4+parti8x8+partp4x4+partp8x8+partb8x8 -g 240 -r 20 -keyint_min 25 -sc_threshold 40 -i_qfactor 0.71 videom.mp4
Nagyon jó ez a kis programocska, csak bele kell tanulni a beállításokba ami ahhoz képest hogy mennyi időt töltöttem egy használható program keresésével, szinte elenyésző.
Mindenkinek kívánok hasznos munkát, a keresgélés helyet, és további szép napot.