HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 06. 03. 12:53

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jún. 3., szerda - 12:31

Ne szorakozzunk mar, egy dvd 60 forint, csak az aram tobbe van mire atkodolja...

Szerk: DL lemez is van mar 200 forintert, azon egyben elfer a cucca...

Én mondtam neki a DL lemezt, de azt nem akarja, mert a többit meg elpazarolja. :omg: :D A két lemez meg azért nem jó, mert ez egy sorozat lenne és azt akarja, hogy egy lemezen legyen. Szóval, Ő ilyen. :)

multibit: Köszi, majd mondom neki. :respect:

Szerkesztette: Csokis 2009. 06. 03. 12:54 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#682 Felhasználó inaktív   kapopsx 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 08. 03. 13:44

Sziasztok!

Tudna nekem valaki profi capure programot javasolni?

A lényeg az lenne, hogy  a kamera élő képét egyből PC-re szeretném rögzíteni, egy capture progin keresztül. Továbbá, ami nagyon fontos, hogy szabályozható legyen a felvett anyag időhosszra, vagy terjedelemre.
Magyarán be lehessen állítani, hogy mondjuk 10 percenként, agy 1GB-ként darabolja a file-t felvétel közben.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

#683 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 09. 23. 13:35

Flash videóknál a jobb klikk - settings menüből ez az ablak nyílik meg:

Kép

Mire valók ezek a beállítások?

#684 Felhasználó inaktív   Dextrose 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 19:47

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 14:44

Sziasztok!

A lényeg az lenne, hogy  a kamera élő képét egyből PC-re szeretném rögzíteni, egy capture progin keresztül. Továbbá, ami nagyon fontos, hogy szabályozható legyen a felvett anyag időhosszra, vagy terjedelemre.
Magyarán be lehessen állítani, hogy mondjuk 10 percenként, agy 1GB-ként darabolja a file-t felvétel közben.

Segítségeteket előre is nagyon köszönöm!

Movie Maker. Egyszerű, de tökéletes erre a célra.

Sony Vegas
Adobe Premiere
Avid
Edios

Utóbbit ugyse tudod beszerezni  :p

Szerkesztette: Dextrose 2009. 10. 03. 19:47 -kor

Intel Core i7-8700K | 64GB Kingston HyperX Predator DDR4 3000MHz | 500GB PCIe SSD + 3000GB 7200RPM | ASUS MAXIMUS X CODE Z370 | nVidia GTX Ti 1080 8GB GDDR5X | NZXT S340 | Seasonic Platinum Prime 650W 80+ Platinum

paranormal.hu

#685 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 03. 20:20

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 14:44

Nem annyira profi, de teszi a dolgát: VirtualDub
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#686 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 26. 11:28

Interlaced-deinterlaced dologban szeretnek segitseget kerni... feltoltottem ide egy csomagot (58MB) amiben harom felvetel van, nagyjabol ugyanaz a tartalmuk, csak a felbontasuk kulonbozik (576p,720p,1080i) a kerdes az, hogy a 1080i felvetel 576i-bol vagy 576p-bol van-e felkonvertalva? Van egy jelenet benne, ahol feher hatter elott mozognak sotet ruhaban, talan ott lehet a legjobban elkuloniteni az egyes fazisokat. Hogy lehet ezt megallapitani?

Koszi,
Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#687 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 22:54

Angliában is 2-es régiókódot használnak a DVD filmeknél, mint itthon Magyarországon?

#688 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 11. 29. 22:58

Idézet: sonykor - Dátum: 2009. nov. 29., vasárnap - 22:54

Angliában is 2-es régiókódot használnak a DVD filmeknél, mint itthon Magyarországon?

http://hu.wikipedia....C3.B3k.C3.B3dok

Légy kicsit kreatív.
Make love not Wor.

#689 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 11. 29. 23:03

Idézet: kapopsx - Dátum: 2009. aug. 3., hétfő - 13:44

1394 bemeneten a WinDV. Igazából frame alapon lehet beállogatni, de 90000 frame az egy óra, innentől a méretét is oda igazítod, ahova szeretnéd. Meg olyan filenevet is ad.
Make love not Wor.

#690 Felhasználó inaktív   sonar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 22:57

Sziasztok,

Van egy esküvői videóm ami egy Cannon miniDV-s kamerával lett rögzítve. Sajnos helyenként nagyon zajos a kép illetve fénytelen - mint fényképeknél ha nem jó az iso értéke, meg nincsen elég fény, nem tudom ezt a jelenséget a videós szakmában hogyan hívják.
Létezik erre vmi filter amivel kicsit jobbá lehet tenni?
A tudást mástól kapjuk, a siker a mi érdemünk.

#691 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2010. 01. 15. 23:20

Manapság mivel érdemes TV-ből közvetlenül AVI-t felvenni?
Jelenleg PC-vel analóg TV-ből veszek fel MPEG2-be, majd levágom a reklámokat (csak az I-framekig kódolja újra az MPEG-et) és utána AVI-ba (DIVX) kódolom. A felbontást nem szoktam bántani, az nagyobb érték, mint az AVI fájl méretcsökkenése.

Ezt szeretném átalakítani úgy, hogy rögtön AVI-ba vegyek fel, és utána csapdossam le a felesleges részeket. Jó lenne, ha az AVI-t is tudnám frame-re pontosan vágni, mint most az MPG-nél, de ez másodlagos kérdés.

Milyen megoldások jönnek szóba? A jelenlegi tunerkártyám Hauppauge PC-150. Ezzel meg lehetne csinálni? Ha igen, milyen CPU vagy videokártya kell? Vagy milyen tunerkártya van, ami HW-esen támogatja az AVI-ba rögzítést? Olyat szeretnék, hogy ne zavarja a felvételt, ha közben egyéb programok futnak.

Köszi

#692 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 15. 23:27

Idézet: KingFishR - Dátum: 2010. jan. 15., péntek - 23:20

Manapság mivel érdemes TV-ből közvetlenül AVI-t felvenni?

Canopus ADVC-55
Make love not Wor.

#693 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 16. 13:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 0:27

Canopus ADVC-55

Köszi, de én sajnos nem vagyok ennyire professzionális szinten, mint amit feltételezel :)
Az AVI-n én nem DV, hanem DivX fájlt értettem - amit a mai lejátszókkal le lehet játszani és nem extrém nagy a heyfoglalása. A DV nagyon jó minőségű, de nem használnám ki és nagyon nagy helyet foglal.

Tehát a pontos kérdés az, hogy hogyan lehet manapság közvetlenül DIVX-be felvenni, lehetőleg HW támogatással - de ha nincs HW támogatás, akkor milyen SW-rel és milyen CPU mellett lehet elérni értelmes eredményt. Az ár is lényeges, de alapvetően minél kevesebbet szeretnék rá költeni - nyilván nem értelmetlenül olcsó megoldásban gondolkodom.

A fő cél az, hogy az utólagos MPEG->DivX konverziót kiküszöböljem. A DV->DivX konverziót sem szeretném...

Köszi

#694 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 22. 23:42

Idézet: KingFishR - Dátum: 2010. jan. 16., szombat - 14:34

Köszi, de én sajnos nem vagyok ennyire professzionális szinten, mint amit feltételezel :)
Az AVI-n én nem DV, hanem DivX fájlt értettem - amit a mai lejátszókkal le lehet játszani és nem extrém nagy a heyfoglalása. A DV nagyon jó minőségű, de nem használnám ki és nagyon nagy helyet foglal.

Tehát a pontos kérdés az, hogy hogyan lehet manapság közvetlenül DIVX-be felvenni, lehetőleg HW támogatással - de ha nincs HW támogatás, akkor milyen SW-rel és milyen CPU mellett lehet elérni értelmes eredményt. Az ár is lényeges, de alapvetően minél kevesebbet szeretnék rá költeni - nyilván nem értelmetlenül olcsó megoldásban gondolkodom.

A fő cél az, hogy az utólagos MPEG->DivX konverziót kiküszöböljem. A DV->DivX konverziót sem szeretném...

Köszi

Közben az óriási érdeklődésre való tekintettel nyitottam egy másik topicot, amit visszatereltek ide.

Tehát volt egy ötlet, hogy VirtualDub-bal meg lehet csinálni.

Közben felmerült bennem, hogy fontos igényem, hogy a felvételt időzíteni lehessen. VirtuálDubbal ezt hogy lehet elérni?
Van valakinek tapasztalata, hogy milyen konfigurációval lehet VirtualDubbal real-time kódolni teljes méretű PAL videót DivX-be? Kétlem, hogy az Athlon64 X2 3800-am elég hozzá. Legalábbis az átkódolás kb 50-60%-kal megy.

#695 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 15:32

Idézet: KingFishR - Dátum: 2010. jan. 23., szombat - 0:42

...Közben felmerült bennem, hogy fontos igényem, hogy a felvételt időzíteni lehessen. VirtuálDubbal ezt hogy lehet elérni?

Feladatütemezővel és paranccsal lehet elvileg:

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  006.png (0byte)
    Letöltések:: 5

#696 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 24. 15:34

De a ChrisTV is tud ilyet, időzítője is van:

http://www.chris-tv.com/features.html

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  007.png (0byte)
    Letöltések:: 0

#697 Felhasználó inaktív   KingFishR 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 26. 06:25

Idézet: Signal - Dátum: 2010. jan. 24., vasárnap - 16:34

De a ChrisTV is tud ilyet, időzítője is van:

http://www.chris-tv.com/features.html

Hmmm Ez jól néz ki. Majd hétvégén megsasolom.

#698 Felhasználó inaktív   bmw9429 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 01. 27. 04:36

Kedves wpepi és a többiek!

Abszolút kezdő vagyok, nagyon sokat tanultam az általatok írottakból (főként a régi VHS>DVD topicból), de maradt még pár kérdésem.

1. Egy jó kártyás vagy USB-s digitalizáló (pl. a DC30 Plus), és egy jó asztali dvd-író (Pineer, Panasonic) képminősége hogyan viszonyul egymáshoz?

2. Egy mai és egy 5-8 éves, azonos kategóriájú eszköz képminősége általában hogyan viszonyul egymáshoz?

3. Egy analóg inputos, félprofi miniDV kamera milyen minőségben digitalizál?

4. A Pinnacle Studio DC30 Plus és a Pinnacle Miro DC30 Plus ugyanaz a kártya? Ha nem, hogyan tudom megkülönböztetni?

5. Egy MJPEG vagy DV jelfolyamot hogyan érdemes tömöríteni? MPEG2 vagy H.264? Milyen programmal, milyen beállításokkal? Nem cél az asztali készülékkel lejátszható formátum, de jó, ha van jelenetválasztás. Fő szempont a kép- és hangminőség.

Köszönöm a segítséget.

#699 Felhasználó inaktív   Zéé 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 13:09

Sziasztok,

Nekiálltam bedigitalizálni az otthoni régi Video8 felvételeket, és szeretnék kérni egy kis segítséget!

Felvettem az anyagot 768×576-os felbontásban egy tömörített veszteségmentes codec-el.

Az első kérdésem az lenne, hogy hogyan tudok ebből a felbontásból DVD-nek megfelelő 720×576-os felbontást csinálni úgy, hogy ne vesszen el a képből semmi.

A 768×576-os felbontás 4:3 arányú, a 720×576 pedig 5:4 arányú. Ha az 768×576-ot átméretezem az arányok megtartásával, akkor 720×540 lesz, 36 sorral kevesebb, mint a DVD szabvány azaz a kép alján és tetején egy-egy fekete csík látszódik.
Abban esetben viszont, ha én az elkészült felvételt egy hagyományos 4:3 arányú TV-n nézem vissza, akkor ez egy torzított kép lesz, mert a fekete csíkok nélküli kép volt a 4:3 arányú (Remélem érthető az agyalásom).

Érdemes-e foglalkozni ezzel az egésszel, vagy csak simán méretezzem át a képet 768×576-ból 720×576-ba (ami így kicsit torzul), majd az elkészült DVD visszajátszásakor úgyis a rendes képet kapom vissza 4:3 arányban?

A másik kérdésem bedigizett film zajszűrésével kapcsolatos. Használjam a VirtualDub NRS zajszűrést és átméretezést, vagy az MPEG2 kódoláshoz használt TMPGEnc XPress-re bízzam ezeket, mert abban is találtam zajszűrést, hang normalizálást, átméretezést, stb?

A TMPGEnc milyen minőségben csinálja meg ezeket a VirtualDub-hoz képest? Van valakinek ezzel tapasztalata?

Üdv!
"A Trabant útfekvése kitűnő, gyorsulása kifogástalan. Ez azonban ne csábítson könnyelműségre."

#700 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 14:11

Idézet: Zéé - Dátum: 2010. febr. 4., csütörtök - 14:09

...Érdemes-e foglalkozni ezzel az egésszel, vagy csak simán méretezzem át a képet 768×576-ból 720×576-ba (ami így kicsit torzul), majd az elkészült DVD visszajátszásakor úgyis a rendes képet kapom vissza 4:3 arányban?

Az valószínű, itt van például egy gyári DVD, ez is szabvány PAL felbontású, mégis "szélesvásznú". A lejátszó ugyanis automatikusan skálázza, a kiolvasott aspect ratio alapján.

Ha a lejátszót kényszerítem, hogy mégis 1:1-ben jelenítse meg, össze lesz nyomva 720x576-ra, vagyis torzul.

Mindentől függetlenül megemlítenék egy DVD-készítő programot, másik fórumon olvastam róla, hátha valakit érdekel:

http://www.dvdflick.net

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  050.png (0byte)
    Letöltések:: 6

Szerkesztette: Signal 2010. 02. 04. 14:14 -kor

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35