HWSW Informatikai Kerekasztal: Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Video Capture rejtelmei, mit, miért, hogyan II. Értékeld a témát: -----

#601 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 19. 21:34

Idézet: radi8tor - Dátum: 2008. nov. 19., szerda - 20:19

Nem tudod véletlenül, hogy honnan lehet letölteni ezt a 1.82 drivert?
Nekem az is szuper lenne ha el tudnád küldeni emailben.

Bocsi elírtam. 1.42  a driver verziója. Az alábbi linkről le tudod tölteni.

http://www.mirosuppo...ll_dc30_142.exe

#602 Felhasználó inaktív   h58 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 14. 12:50

sziasztok !

előre is elézést a lámaság miatt...
  lehetőségeimhez képest már mindent kipróbáltam ( az egész fórum végigolvasásán kívül, bocsi ) tuti tudtok segíteni.
kis sony handycam -mini dv- ami usb-n csatlakozik a pc-hez.  azon ulead dvd movie factory 4, capture-öl.
mikor indul a progi, választanom kell projectet. kiválasztom a dvd-t. elindítom a capture-t, és beállítanám a részleteket. az első lépésnél még választható a dvd hq 60 perc....  ,  de amikor a fájl mentése elkezdődne, akkor akkor közli, h ez a formátum nem támogatott , és csak mpg és avi választható.  ( eltűnik a választékból a 6féle dvd )  mpegből csak mpeg1, aviból csak tömörítetlen . ezeket meg nem kell részleteznem.
a kamera és a gép nem az enyém, a szoftver igen.  itthon ugyanezzel a szoftverrel már sikerült "elfogadható" minőséget gyártanom vhsről . egy menetben, rögtön mpeg2-be, mindenféle cicoma nélkül kiírtam lemezre és kész.  tudom, h lehet ezt mívesebben is és sokkal szebb eredményt lehet elérni, de nekem erre se időm, se hozzáértésem, se pénzem, és bocsi, se igényem nincs.
tehát, ha  ezt tudnánk produkálni a haver gépén is mindenki boldog lehetne. ( ő , aki nálam is nagyobb láma, nem fárasztana engem, én meg titeket :) )
a kérdés lényege : mi lehet az oka, h nem tudunk rögtön ,simán akármilyen mpeg2-be menteni, ill miért nem engedi az ulead a dvd formátumokat kiválasztani ?

:respect:  üdv tg

#603 Felhasználó inaktív   csazso 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 17:53

Üdv Mkinek!

A problémám a következő:

Van egy Samsung VP-D20 -as mini DV-s videókamerám. A kamerát a gépemben lévő firewire kártyával kapcsolom össze. A lényeg az lenne, hogy a kamerán lévő felvételt szeretném kiírni jó minőségben DVD-re, hogy azt majd az asztali DVD lejátszón is meg tudjam nézni. Fontos lenne még, hogy a felvétel dátuma, ideje is megjelenítésre kerüljön.

Próbáltam sok programot, de vagy túl nagy lett a kész videó mérete, amelyet nem lehetett kezelni / nekem az lenne a lényeg, hogy 1 óra felvétel 1 dvd-re férjen rá /, vagy az utólagos konvertálgatások után rossz lett a videó minősége.
A másik gondom, hogy nem tudom milyen oknál fogva, de a kamera által a mini DV kazettán tárolva van a felvétel dátuma, ideje, ez viszont az általam használt programoknál nem jelenik meg. Találtam egyéb programot, ami kiszedi ezeket az infókat, és meg is jeleníti, de nem lehetett vele azt formázni, az elhelyezkedését változtatni.

A kérdésem tehát az volna, hogy milyen programot tudtok ajánlani eme feladat végrehajtásához, valamint megköszönném, ha eme témában tapasztalt ember segíteni tudna gyakorlati tanácsokkal, i leírásokkal, magyarázatokkal.

A segítséget előre is köszönöm!

#604 Felhasználó inaktív   NiCE 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 17. 15:54

Idézet: h58 - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 13:50

sziasztok !

előre is elézést a lámaság miatt...  
  lehetőségeimhez képest már mindent kipróbáltam ( az egész fórum végigolvasásán kívül, bocsi ) tuti tudtok segíteni.
kis sony handycam -mini dv- ami usb-n csatlakozik a pc-hez.  azon ulead dvd movie factory 4, capture-öl.
mikor indul a progi, választanom kell projectet. kiválasztom a dvd-t. elindítom a capture-t, és beállítanám a részleteket. az első lépésnél még választható a dvd hq 60 perc....  ,  de amikor a fájl mentése elkezdődne, akkor akkor közli, h ez a formátum nem támogatott , és csak mpg és avi választható.     ( eltűnik a választékból a 6féle dvd )     mpegből csak mpeg1, aviból csak tömörítetlen . ezeket meg nem kell részleteznem.
a kamera és a gép nem az enyém, a szoftver igen.  itthon ugyanezzel a szoftverrel már sikerült "elfogadható" minőséget gyártanom vhsről . egy menetben, rögtön mpeg2-be, mindenféle cicoma nélkül kiírtam lemezre és kész.  tudom, h lehet ezt mívesebben is és sokkal szebb eredményt lehet elérni, de nekem erre se időm, se hozzáértésem, se pénzem, és bocsi, se igényem nincs.
tehát, ha  ezt tudnánk produkálni a haver gépén is mindenki boldog lehetne. ( ő , aki nálam is nagyobb láma, nem fárasztana engem, én meg titeket   :)   )
a kérdés lényege : mi lehet az oka, h nem tudunk rögtön ,simán akármilyen mpeg2-be menteni, ill miért nem engedi az ulead a dvd formátumokat kiválasztani ?

:respect:     üdv   tg

A kamerát firewire kábellel kell összekötni a géppel, nem usb-vel. Ez okozza a gondot, mert az USB a kamerán csak kis felbontású anyag átvitelére alkalmas.

#605 Felhasználó inaktív   h58 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 17:36

:respect2:    köszönöm.    üdv

#606 Felhasználó inaktív   whale256 

• Újonc
  • Pipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 12. 28. 20:20

Szevasztok! Szeretném, ha segítséget kapnék valakitől a következőkben: LifeView FlyTV Platinum TV-kártyám van, amivel TV-nézésre teljesen elégedett vagyok, de a felvétellel nem, kép-hang csúszás, nem tiszta hang a fő problémáim. Több szakmai fórumon azt találtam, hogy a felvételre leginkább alkalmas program az iuVCR nevű, rengetegen dícsérték. Nosza letöltöttem a 30-napos próbaverziót, nem is drága, szívesen kifizetném, ha jól használható lenne. De: úgy tűnik, hogy a fentemlített tuner-kártyát nem ismeri, az összes olyan menűpontban, ahol a tuner felmerül, csak szürke, nem használható gombokat találok, és hát természetesen nem is vesz föl semmit az adásból. Ez azért meglepő, mert régebbi (2004-es) posztokban ezzel a tunerrel sikeres használatról számolnak be posztolók. Lehet, hogy azóta mind a FlyTV-nek, mind az iuVCR-nek újabb verziói jöttek ki, amelyek nem működnek egymással? vagy én vagyok béna? Kérlek, segítsetek, hogyan tudnék jóminőségű felvételeket készíteni? Előre is köszönöm: whale

#607 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 16:17

Video feldolgozásra került a sor, csak nem tudom mivel fogjak neki. A professzionális programoknak este neki egyből, de Premiere Pro túl bonyolultnak tűnik, a Vegas-szal egyetemben. Nem vagyok tök amatőr, de nem nagyon van időm elsajátítani ilyen jellegű programok használatát.
Olyan programra van igény, ami pl fel tudja ismerni a jelenteket, és lehet vele egyszerűen dvd-t készíteni menüvel, jelenetek...

#608 Felhasználó inaktív   zlatan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 18:16

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem.
Van egy Sony DV kamerám.USB kábellel kötöttem a géphez.Kipróbáltam több programot is (Sony vegas 8,Nero vision,Movie maker),de mindegyikkel nagyon ramaty képet kapok.Elég kezdő vagyok még a témában,és nem nagyon tudok összehozni normális képet.
Ha vennék egy Firewire kártyát a gépbe,és azzal kötném össze,akkor megoldódna a gondom.
Illetve milyen progit ajánlotok,ami egyszerű,de jó minőséget csinál? Illetve milyen beállítások a legideálísabbak?
A végterméket DVD-re szeretném rögzíteni.

Előre is köszönöm a válaszokat!

#609 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 04. 19:02

Idézet: Primary - Dátum: 2009. jan. 4., vasárnap - 16:17

Video feldolgozásra került a sor, csak nem tudom mivel fogjak neki. A professzionális programoknak este neki egyből, de Premiere Pro túl bonyolultnak tűnik, a Vegas-szal egyetemben. Nem vagyok tök amatőr, de nem nagyon van időm elsajátítani ilyen jellegű programok használatát.
Olyan programra van igény, ami pl fel tudja ismerni a jelenteket, és lehet vele egyszerűen dvd-t készíteni menüvel, jelenetek...

TMPGEnc DVD Author 3?

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#610 Felhasználó inaktív   Roybancroft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 06. 21:07

Sziasztok!
A kovetkezo lenne a problemam:
Van ket bontasbol szarmazo tuner kartyam.Az egyik egy Mercury kartya, a masik pedig Pinnacle Pctv
300-as.
A nagy gond:
Mindket karit kiprobaltam Mandriva 2009 linux alatt, es mindket kartyat a rendszer felismerte,DE
Ha koaxot kotok rajuk, hiaba keresek csatornakat, egy darabot sem talal, ellenben ha egy video scart kimeneten
s-video kabelt dugok rajuk egybol "latjak" a jelet, es a videon valtogatni is tudom a csatikat, de ezzel az az oriasi
baj, hogy a hang rettenetesen zug, a kep pedig hullamzik.A pinnacle kartyat megprobaltam windows xp alatt is hasz-
nalni a media centerrel, de ugyanez volt az eredmeny. :think:
Nem vagyok otthon a tuner kartyak vilagaban, esetleg lenne tippetek?

Elore is kosz.
roy.

#611 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 01. 06. 21:25

Idézet: Roybancroft - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 21:07

Ha koaxot kotok rajuk, hiaba keresek csatornakat, egy darabot sem talal, ellenben ha egy video scart kimeneten
s-video kabelt dugok rajuk egybol "latjak" a jelet, es a videon valtogatni is tudom a csatikat, de ezzel az az oriasi
baj, hogy a hang rettenetesen zug, a kep pedig hullamzik.

A zúgás/hullmázás az úgynevezett földhurok. Ahhoz elosztó, meg a koax leválasztása kell. Próbálj meg videókazit lejátszani, aztán ha kihúzod a koaxot, akkor esetleg változik-e.

Magába a tunerbe dugva lehet azért nincs csati, mert szoftverében esetleg NTSC vagy valami van beállítva. Setupban van csomó PAL, BG, meg ilyenek, azt próbáld végig mind :-)
Make love not Wor.

#612 Felhasználó inaktív   Roybancroft 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 01. 09. 10:34

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. jan. 6., kedd - 21:25

A zúgás/hullmázás az úgynevezett földhurok. Ahhoz elosztó, meg a koax leválasztása kell. Próbálj meg videókazit lejátszani, aztán ha kihúzod a koaxot, akkor esetleg változik-e.

Magába a tunerbe dugva lehet azért nincs csati, mert szoftverében esetleg NTSC vagy valami van beállítva. Setupban van csomó PAL, BG, meg ilyenek, azt próbáld végig mind :-)

Helloka!
Koszonom a segitseget Jahno, egy masik iranyba indultam el, de most csak ez is felsiker... :think:
Mostani szenvedesem tragya a kovetkezo:
Meghagytam windows xp alatt a Pinnacle kartya driveret, a koaxot kozvetlenul a kariba dugtam, es feltettem egy /legalisan megvasarolt :Đ /
Windvr 3.0 as progit. Ez nyalogatta a koaxot kb egy oran keresztul, talalt vagy 300 csatornat, aminek a java serceg, es nincs kep, de kozte van a kb 27 foghato csatornam is, DE! nem van hangja egyiknek sem :(  A regional settings hungary, a szabvany pal_b nemtom mivel lehetne meg molyolni,
egy /szerintem/ lenyeges momentum:A setup-ban a device fulon, az audio inputnal, csak a hangkartyamat es annak kulonbozo aljzatait latja...Most akkor ez azt jelenti, hogy ez a progi csak onnan kepes a hangot szipkazni, koaxrol nem??? :eek:
Nem ertem...plííííz help me!!! :confused:

#613 Felhasználó inaktív   Rlaci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 12. 12:20

Idézet: Roybancroft - Dátum: 2009. jan. 9., péntek - 10:34

Helloka!
Koszonom a segitseget Jahno, egy masik iranyba indultam el, de most csak ez is felsiker... :think:
Mostani szenvedesem tragya a kovetkezo:
Meghagytam windows xp alatt a Pinnacle kartya driveret, a koaxot kozvetlenul a kariba dugtam, es feltettem egy /legalisan megvasarolt :Đ /
Windvr 3.0 as progit. Ez nyalogatta a koaxot kb egy oran keresztul, talalt vagy 300 csatornat, aminek a java serceg, es nincs kep, de kozte van a kb 27 foghato csatornam is, DE! nem van hangja egyiknek sem :(  A regional settings hungary, a szabvany pal_b nemtom mivel lehetne meg molyolni,
egy /szerintem/ lenyeges momentum:A setup-ban a device fulon, az audio inputnal, csak a hangkartyamat es annak kulonbozo aljzatait latja...Most akkor ez azt jelenti, hogy ez a progi csak onnan kepes a hangot szipkazni, koaxrol nem??? :eek:
Nem ertem...plííííz help me!!! :confused:

A PCTV kártyát össze kötötted a hangkártyával? Mert csak akkor jön ki hang. Összekötheted belül közvetlenül, vagy kívül jack csatlakozós kábellel.

#614 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 13:12

Tisztelt Urak!

Azt hiszem a megfelelő helyen teszem fel a kérdést, igaz nem capture, csak kódolás...
Talált a barátom kutyasétáltatójának a druszája egy 720p-s filmet, mely két db ~4,7G-s mkv fájlban foglal helyet. Ezt szeretném én összefűzni és 1x 4,7G méretre újrakódolni. Milyen programmal, programokkal oldható ez meg a legkevesebb lépésben, elfogadható minőségben?

SQS
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#615 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 13:30

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 13:12

..egy 720p-s filmet, mely két db ~4,7G-s mkv fájlban foglal helyet. Ezt szeretném én összefűzni és 1x 4,7G méretre újrakódolni. Milyen programmal, programokkal oldható ez meg a legkevesebb lépésben, elfogadható minőségben?

Egy DL lemez 400 forint, az orabered mennyi? ;) (720p ket lemezen valszeg egy eleg hosszu alkotas, biztos hogy jo otlet meg jobban osszetomoriteni?)

Samott
(There is always a last time for everything.) Overhead, without any fuss, the stars were going out. | exHWSW - Értünk mindenhez IS @ PH!

#616 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 13. 13:38

Idézet: Samott - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 14:30

Egy DL lemez 400 forint, az orabered mennyi? ;) (720p ket lemezen valszeg egy eleg hosszu alkotas, biztos hogy jo otlet meg jobban osszetomoriteni?)

Samott

Nem olyan marha hosszú, 135 perc.
Órabérben azért nem gondolkodtam, mert éjszakára hagynám dolgozni a gépet ha van valami next-next-ok-finish megoldás rá:)
Az összefűzés gondolom nem Total Commanderrel megoldható művelet...
Az élet attól szép, hogy bármi megtörténhet, és attól szar, hogy meg is történik.

#617 Felhasználó inaktív   zka67 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 26. 19:23

Idézet: SumQuiSum - Dátum: 2009. jan. 13., kedd - 13:38

Nem olyan marha hosszú, 135 perc.

Értem már, 720 pixel széles a film: 1. lépés: Super v2009 build 35-öt keress googléval, mindenből mindent konvertál, célszerű mpeg 2-ben választani a kimenetet, 720x576-ban, 2. lépés nero vision: automatikusban annyira konvertálja át, hogy pont rá fog férni egy 4,7-es lemezre.

#618 Felhasználó inaktív   SumQuiSum 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 01. 28. 13:07

Idézet: zka67 - Dátum: 2009. jan. 26., hétfő - 20:23

Értem már, 720 pixel széles a film

Nem széles, magas! 1280x720

#619 Felhasználó inaktív   malvin 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 11:10

Mi okozza azt, hogy az amúgy azonos fps-ű, de különböző módszerrel (DSR, HDTV, stb.) rippelt filmekhez tartozó feliratok több másodpernyit különböznek?

Konkrétabban:
egy sorozathoz próbálok feliratot találni, de a legjobb is csak kb. a feléig (20 percig) van szinkronban, utánna elkezd lassulni, és a végére már 3-5 másodpercet is késik.
Persze ez is valamennyire változó, tehát pl. az sem segít, ha mondjuk a 20. perctől 10 percenként -1 mp-el csúsztatom a feliratot.

Szóval, hogyan lehetne ezt a probémát "automatikusan megoldani"?
Ha minden filmet ellenőrzök, javítgatok, akkor utánna már nincs is igazán értelme megnézni a filmet.

#620 Felhasználó inaktív   Samott 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 12. 11:17

Idézet: malvin - Dátum: 2009. febr. 12., csütörtök - 11:10

...

Kivagott reklamok vagaspontja kulonbozik?

Samott

Téma megosztása:

• (38 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.