HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#121 Felhasználó inaktív   monye15 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 10. 30. 08:37

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. okt. 29., vasárnap - 15:25

Ajánlom a következő fórumot átolvasni elejétől a végéig: KATT! Minden kérdésedre megkapod a választ, sőt még többet is! ;)

Tényleg jó ez a fórum amit ajánlottál, nagyon köszi!

Közben a CDíróm is el kezdett szivatni. Vettem 5 db maxell CD-R-t filmkiírogatás céljából. Beraktam az elsőt, szépen elkezdtem megírni nero-val 8x-osan, a Nero állítása szerint az írás frankón rendben befejeződött. Aztán berakom ellenőrizni, erre a CDlejátszó kettőt erőlködik, és semmi. Hát, gondoltam van ilyen, megírom a másik filmet, szintén 8x-osan. Megint ugyanaz a sztori. Kezdtem mérgeske lenni. Beraktam a 3. CD-t, megpróbálkoztam a 32x-es írással. Erre írás közben kiírja a Nero, hogy valami gáz van. káromkodva kiveszem a CD-t, vissza be és az MPlayer elindítja a filmet, csak nem tudom pörgetni...Most akkor mi a  fene van?Párom mp3ait megírta még tegnap, bár az egyik mappa azon is szar lett. a CDíró egyébként LG és mivel nem értek hozzá még azt tom elmondani, hogy ilyenek vannak ráírva, hogy 16xDVD, meg compact disc rewritable 52X32x52x. Kezd elegem lenni a technikából :confused:

#122 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 03. 13:29

Asztali DVD-írót szeretnék vásárolni, de nem tudom milyet érdemes és milyen tulajdonságokra kell figyelni. A tv-ből szeretnék felvenni filmeket + a régi VHS kazettáimról akarom a filmeket átrakni dvd-re ezekre akarnám használni. Olyat akarok, amiben található a reklámkivevő funkció is.  Milyet ajánlatos venni ezekre a célokra? Please ötleteket! Előre is köszi!

#123 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 05. 07:41

Idézet: gedi - Dátum: 2006. nov. 3., péntek - 13:29

Asztali DVD-írót szeretnék vásárolni, de nem tudom milyet érdemes és milyen tulajdonságokra kell figyelni. A tv-ből szeretnék felvenni filmeket + a régi VHS kazettáimról akarom a filmeket átrakni dvd-re ezekre akarnám használni. Olyat akarok, amiben található a reklámkivevő funkció is.  Milyet ajánlatos venni ezekre a célokra? Please ötleteket! Előre is köszi!

pld. Pioneer, Panasonic, JVC. A lényeg, hogy tartalmazzon TBC-t (időalap korrektor) és korrekt zajszűrést. pld. a Pioneer felvevőknél paraméterezhető képjavítás van ami rögzítéskor igencsak hasznos (Picture Creation funkció).
Reklámkivágási lehetőség pedig minden olyan felvevőnél van mely rendelkezik szerkesztési lehetőséggel (a ha felvevőben van szerkesztési funkció akkor a rögzített anyagból bármi kivágható /még a reklám is/). Itt hívnám fel a figyelmedet arra, hogy komplex szerkesztés csak HDD-n létezik ami azt jelenti, hogy csak a merevlemezre rögzített anyagoknál lehet 100%-ban kihasználni ezt a funkciót. Lemezeknél fizikai értelemben vett MPEG2 szerkesztés ha jól tudom csak DVD-RAM esetében létezik ill. van RW lemezeknél is VR módban való rögzítéskor de az csak logikai azaz play lista generálás mely fizikailag nem nyúl az MPEG2-höz.
Ha pedig olyanra gondoltál, hogy felvételkor automatikus reklámkihagyás akkor el kell, hogy szomorítsalak mert ilyen funkció nem létezik. Olyan van csak, hogy a lejátszáskor lehetőséged van nagyobb lépésközökben előre vagy hátra ugrani. Ezt hívják reklámkihagyásnak (a Pioneer készülékeknél ezt a CM skip/back gombokkal lehet megtenni).
Felvételkor a reklámok mindenképpen rögzítésre kerülnek (kivéve ha a reklám kezdetén saját magad megállítod a felvételt (pause) majd amikor vége a reklámnak ismét elindítod (mint a hagyományos videomagnó esetében ahol is ha nem akartál reklámokat akkor ott kellett ülnöd a távirnyával a kezedben és ha jött a reklám akkor pause))
Szóval konkrétan reklámkihagyás/kivágás nincs. Ami van az a szerkesztés amivel bármi kivágható és a lejátszáskor nagyobb lépésközökben való előre és hátra ugrás (egyébként ezt az előre/hátra ugrást a marketingesek nevezték el reklámkihagyásnak, reklámátlépésnek mivel ezáltal jobban eladhatóak a termékek)

Javaslom a kezelési kézikönyvek letöltését és áttanulmányozását mert így lehetőséged nyílik a készülékek szolgáltatásairól 100%-os információt kapni.

#124 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 06. 09:58

Köszi wpepi az infokat! :up:

#125 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 12:12

Idézet: wpepi - Dátum: 2006. nov. 5., vasárnap - 7:41

Ha pedig olyanra gondoltál, hogy felvételkor automatikus reklámkihagyás akkor el kell, hogy szomorítsalak mert ilyen funkció nem létezik. Olyan van csak, hogy a lejátszáskor lehetőséged van nagyobb lépésközökben előre vagy hátra ugrani. Ezt hívják reklámkihagyásnak (a Pioneer készülékeknél ezt a CM skip/back gombokkal lehet megtenni).
Felvételkor a reklámok mindenképpen rögzítésre kerülnek (kivéve ha a reklám kezdetén saját magad megállítod a felvételt (pause) majd amikor vége a reklámnak ismét elindítod (mint a hagyományos videomagnó esetében ahol is ha nem akartál reklámokat akkor ott kellett ülnöd a távirnyával a kezedben és ha jött a reklám akkor pause))
Szóval konkrétan reklámkihagyás/kivágás nincs. Ami van az a szerkesztés amivel bármi kivágható és a lejátszáskor nagyobb lépésközökben való előre és hátra ugrás (egyébként ezt az előre/hátra ugrást a marketingesek nevezték el reklámkihagyásnak, reklámátlépésnek mivel ezáltal jobban eladhatóak a termékek)

Ehhez csak egy kis kiegeszites:

A Hitachi-knal elvileg van reklam atugrasi technolgia (Commercial Advance), bar en mukodes kozben ilyet meg nem lattam. Akkor mukodik, ha egy felvetelben legalabb 2 reklamblokk szerepel. Ekkor lejatszas kozben (allitolag) atugorja.. Annak idejen szemezgettem is a 161-essel, de kiderult: nem tud frame pontos szerkesztest. Talan a 163-asnal ezt mar megoldottak. Itthon viszont nem egyszeru szerezni Hitachi-t es - talan emiatt - nem is tartozik az olcsobbak koze. Viszont kulsore nekem nagyon bejonnek..

Hitachi - DVD Recorders

#126 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 07. 13:14

Idézet: essay - Dátum: 2006. nov. 7., kedd - 12:12

Ehhez csak egy kis kiegeszites:

A Hitachi-knal elvileg van reklam atugrasi technolgia (Commercial Advance), bar en mukodes kozben ilyet meg nem lattam. Akkor mukodik, ha egy felvetelben legalabb 2 reklamblokk szerepel. Ekkor lejatszas kozben (allitolag) atugorja.. Annak idejen szemezgettem is a 161-essel, de kiderult: nem tud frame pontos szerkesztest. Talan a 163-asnal ezt mar megoldottak. Itthon viszont nem egyszeru szerezni Hitachi-t es - talan emiatt - nem is tartozik az olcsobbak koze. Viszont kulsore nekem nagyon bejonnek..

Hitachi - DVD Recorders

Ez nem egészen az ami hazánkban is használható.
Ha jól értelmeztem a dokumentációkat akkor a COMMERCIAL ADVANCE® lényege, hogy a műsorszolgáltatók a TeleVentions által kifejlesztett módszer alapján továbbítják a reklámokat és így azoknál a készülékeknél (videomagnó, DVD felvevő, HDD-s TV) melyek fel vannak szerelve ezzel a kiegészítéssel felismerhetővé válik a reklámblokk és a rögzítéskor egy marker kerül elhelyezésre ami lejátszáskor figyelhető és így biztosítható az átugrás.
Az általad említett Hitachi készülékek kezelési kézikönyvében még írják is, hogy ez a detektálás csak a készülék saját tunerével működik azaz egyéb videobemenetről nem. Ez azt jelenti, hogy pld. set top box esetén se működik ez a fajta detektálás.
Ilyen fajta műsorszolgáltatás kábelTV, műhold valamint digitális szolgáltatóknál létezik (pld. az USA-ban)

Magyarországon az ilyen jellegű sugárzás nem hinném, hogy valaha elérhető lesz.

#127 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 00:14

Sziasztok,
Karácsonyra nézek apámnak egy DVD felvevőt. Először a Panasonic DMR-EH55EP-t nézegettem, de mivel DV kamera is akad, a DV szerkesztési lehetőség miatt a JVC MH300 került képbe. A JVC adatai között olvastam a library kezelésről vagyis a DVD lemezek nyilvántartásáról. Jól látom hogy ez nem túl gyakori képesség? Vagy a "Címlista rögzítés" ugyanez lenne a Panasonic-nál? Apám iszonyatos mennyiségü VHS szalagot vesz tele, ez a rendszerezés jó érv lehet a DVD-re áttérés mellett. Igaz a JVC csak 10 bites DA-val rendelkezik, de úgy látom nagyobb tudása van ennek a 300-asnak. Nem nyúlok vele nagyon mellé?

#128 Felhasználó inaktív   memberjoe 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 08. 11:43

Láttam a HIFi Net honlapján egy hibrid lejátszót:

Samsung MMDT10

Tulajdonságai: DVD, DivX, CD-R/CD-RW, MP3 lejátszása;USB-bemenet; RDS; 2x80W + 100W

A kérdésem, hogy valaki próbált-e ki már ilyen vagy ehhez hasonló ketyerét? Milyen véleménye van róla? Mit jelent az, hogy DVD, DivX lejátszás: csatlakoztatni lehet TV-hez? Lejátsza az MP3-as DVD lemezeket is?

#129 Felhasználó inaktív   Andreas 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 09. 19:38

Ma láttam egy JVC MH200-ast az Árkád MM-ban, ráadásul nagyon jó áron (89900 Ft). Nem tudjátok hogy nem kapható-e esetleg más MM-ban, Electroworld-ben, Saturn-ban MH300-as? Jobban szeretem megnézni vásárlás előtt a terméket és egyelőre csak "rendelős" helyeket találtam a JVC márkabolton kívűl.

Szerkesztette: Andreas 2006. 11. 09. 19:47 -kor

#130 Felhasználó inaktív   DGabor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 12. 21:42

Üdv!

adott egy Millenium MN9601 asztali dvd csoda. elég kellemes darab, csak mov fileoktól akad ki, azonkívül játszik mindent :) (még mkv/ogg fileokat is...) mostanában nekiállt szórakozni, rétegváltás elött megakad/pixelesedik/etc a kép.

ami új, szörnyen izzik a bal alul látható kék ellenállás annyira, hogy kb egy óra filmnézés után az alsó lemez is rendesen átmelegszik.

Kép

valami tipp? a cucc már nem garis, 2 éve karácsonykor lett véve.

(egy kép a vezérlő chipről is, hátha segít valamiben)

Szerkesztette: DGabor_ 2006. 11. 12. 21:44 -kor

Close the world. Open the nExt.

Megtudtam, hogy "Köcsög pösti" vagyok. Ujjé!

#131 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 18:58

Gondolkodom, hogy DVD lejátszót veszek karácsonyi ajándékba. Semmi mást nem kell tudnia csak hibátlanul lejátszani.
20-25.000 Ft-os kategóriában Panasonic, Phillips, Sony, Poineer, JVC, és LG-ben láttam ilyeneket: Link1, Link2.
Mennyire megbízhatók ezek az árkategóriájú lejátszók?
Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#132 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 19:41

ugyanaz a kérdésem mint vinikor-é 20-30k között jó lejátszó ami tud divx-et és a firmware-je frissithető, ez fontos! amit kinéztem pioneer dv-380 már sehol sincs, 393hoz meg nincs még új fw a feliratokhoz :(
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#133 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 20:01

SiGMATek XM-400 Pro :cool:

Szerkesztette: Csokis 2006. 11. 14. 20:01 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#134 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 20:03

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 18:58

Gondolkodom, hogy DVD lejátszót veszek karácsonyi ajándékba. Semmi mást nem kell tudnia csak hibátlanul lejátszani.
20-25.000 Ft-os kategóriában Panasonic, Phillips, Sony, Poineer, JVC, és LG-ben láttam ilyeneket: Link1, Link2.
Mennyire megbízhatók ezek az árkategóriájú lejátszók?

Kérdés, hogy mi az amit hibátlanul lejátszon? Csak DVD vagy DivX filmeket is?! Ha csak DVD, akkor a következő kérdés, hogy min lesz megjelenítve? Ha CRT TV, akkor Panasonic DVD-S42 vagy Pioneer DV-393. Ha LCD/Plazma (netán projektor, de ahhoz már drágább készülék kell(ene)), akkor Panasonic DVD-S52, de ez 30eHUF! :)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#135 Felhasználó inaktív   VINIKOR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 20:50

A Panasonic DVD-S52 (link) HDMI kimenettel tud többet? Nagyobb felbontású kijelzőt tud kiszolgálni?
Van valami lényegi különbség a 20-25.000 Ft-os kategória lejátszói között?

Szerkesztette: VINIKOR 2006. 11. 14. 20:58 -kor

Szolgálati közlemény:                                Konfig leírasa a Profilban található

#136 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 21:10

Idézet: VINIKOR - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 20:50

A Panasonic DVD-S52 (link) HDMI kimenettel tud többet? Nagyobb felbontású kijelzőt tud kiszolgálni?
Van valami lényegi különbség a 20-25.000 Ft-os kategória lejátszói között?

Lényegi különbség a HDMI csati és a beépített 5.1 dekóder, azaz analóg 5.1-es kimenettel is rendelkezik! :) Ezért is írtam az LCD/Plazma megjelenítőt, mert oda már érdemesebb azt a durván 5eHUF-ot rászánni. ;)

#137 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 21:14

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 20:01

maradék a nem dzsunka márkáknál ha lehet  :Đ  :respect:

#138 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 14. 21:21

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 21:14

maradék a nem dzsunka márkáknál ha lehet  :Đ  :respect:

Azt nem írtad! :p :Đ Egyébként nem dzsunka (elvileg). :)

#139 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:08

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. nov. 14., kedd - 21:21

Azt nem írtad! :p :Đ Egyébként nem dzsunka (elvileg). :)

egyéb alternatíva? :respect:

#140 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 15. 11:27

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. nov. 15., szerda - 11:08

egyéb alternatíva? :respect:

CyberHome CH-DVD 635S :) Ha esetleg arra gondolsz, hogy ez dzsunka, akkor elárulom, hogy pl. a Marantz lejátszók belseje 1 az 1-be CyberHome, ha ez mond valamit! :D ;)

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.