HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#161 Felhasználó inaktív   prognosys 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 25. 12:55

Sziasztok! Én egy ilyesmi asztali lejátszót keresek, mint ami itt is van:
Kép
Aki nem ismerné, kb 2 éve jött ki. Hálózati tartalmakat tud lejátszani, és együttműködik a PC-be épített azonos márkájú tunerkártyákkal, így "felvenni" is tud. Ez tök jó, de az a nagy baja , hogy erősen PC függő. Mondhatni nem tud önállóan pl. egy NAS szerveren lévő tartalmat lejátszani, ráadásul divx-et is csak úgy tud, hogy a PC 'előkódolja' neki. Szóval jó lenne, csak mégsem. Szóval a lényeg az lenne, hogy valami hasonló megoldással, 1 db NAS szerverre akár több ilyet is rá lehessen kötni, és önállóan is megállnák a helyüket. Jó lenne, ha felvételre is alkalmas lenne, de nem baj, ha nem. Ötlet?

#162 Felhasználó inaktív   kékbálna1 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 11. 26. 13:59

Sziasztok!
Új vagyok, de szeretnék egy kis segítséget kérni.
Vank egy Pana DMR-EH80V dvd-video kombonk, szeretnék hozzá magyar leírást, honnan tudnám letölteni?
Köszönöm

#163 Felhasználó inaktív   prognosys 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 26. 21:23

Még annyit, hogy (lehet, egy kicsit eszementnek tűnik..de miért ne lehetne...) van egy USB slot-os DVD lejátszóm, ami mindenevő, csak kéne vmi adapter, amit mondjuk PC-ről fel lehetne konfigolni, hogy holt találja a tartalmakat és azt azután mindíg kiszolgálná neki. Legyen az akár FTP vagy HTTP alapú. Lényeg hogy semmiesetre se legyen olyan szinten PC függő, hogy folyamatosan bekapcsolva kelljen tartanom a gépet a lejátszáshoz. Szumma szummárum tehát: Ethernet ---> Adapter (FTP és/vagy HTTP kliens) ---> USB slot a DVD-n, ami helyi fájlként látja ennek a segítségével a hálózati tartalmakat. Ötletek? :cool:

#164 Felhasználó inaktív   kecsawi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 19:52

Sziasztok! Éppen HDMI csatlakozós játékost szeretnék venni, és nem tudok dönteni a Samu HD 860 és a Thomson DTH 265E között. A tv is Samu, és adják a kábelt is az árában, a video DAC 14 Bit/108 MHz, a D/A konverter 192 KHz/24 Bit, míg a Thomi videoja 54 MHz/10 Bit, audioja 96 KHz/24 Bit, sőt divx ultrat is támogatja. Jó lenne ha tanácsot tudna valaki adni ebben a 25-30 ezres kategóriában. (Jó lenne info arról is, britek és megaherceg ;) ügyében mire kell figyelni.)
Athlon64 X2 3800+@2750,Zalman CNPS7000A-Cu,
A8N SLI,3 GB RAM,MSI 6800GS,Maxtor 2x7L250S0, LE32R72B, 420-as Chieftec táp,Audigy 2 ZS,Gigabyte GN-WPKG,WinFast TV2000 Expert, Toshiba L30 volt

#165 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 20:09

Idézet: kecsawi - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 19:52

Sziasztok! Éppen HDMI csatlakozós játékost szeretnék venni, és nem tudok dönteni a Samu HD 860 és a Thomson DTH 265E között. A tv is Samu, és adják a kábelt is az árában, a video DAC 14 Bit/108 MHz, a D/A konverter 192 KHz/24 Bit, míg a Thomi videoja 54 MHz/10 Bit, audioja 96 KHz/24 Bit, sőt divx ultrat is támogatja. Jó lenne ha tanácsot tudna valaki adni ebben a 25-30 ezres kategóriában. (Jó lenne info arról is, britek és megaherceg ;) ügyében mire kell figyelni.)

Ha LCD/Plazma lesz a megjelenítő, akkor a 30eHUF-hoz tegyél még hozzá 5 ezret és vegyél Panasonic DVD-S52 lejátszót, ha a DVD-Video az elsődleges szempont! Ha DivX, akkor ebben az árkategóriában mind1! ;)
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#166 Felhasználó inaktív   Pép 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 21:57

Sziasztok!!

Ismertek olyan progit amivel ketté lehet vágni egy DIVX-es filmet?? ( és működik is! )
/ pl.: 1400 mb-ból két 700 mb-ost /

#167 Felhasználó inaktív   csige 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 27. 22:40

Sziasztok!
Olyan gondom lenne, hogy megírtam egy dvd-t (pio111) és csak ezzel a drive-val tudom lejátszani, asztali dvd-vel nem tudom. Ez mitől lehet, azt írja hogy nem támogatott formátum? Be lehet valahogy az írásnál állítani ilyeneket?
Előre is köszi!

#168 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 11. 29. 13:03

Idézet: Pép - Dátum: 2006. nov. 27., hétfő - 21:57

Sziasztok!!

Ismertek olyan progit amivel ketté lehet vágni egy DIVX-es filmet?? ( és működik is! )
/ pl.: 1400 mb-ból két 700 mb-ost /

VirtualDub szet tudja vagni, de ott nem meret, hanem ido alapjan hatarozhatod meg - ha jol tudom..

#169 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 11. 30. 10:15

Sziasztok!

Lenne egy sajnos komoly problémám, amiben a segítségetek szeretném kérni.
Idehaza 2db Grundik Liveance GDP 2400 asztali dvd lejátszóm van.
Egy dolog kivételével nagyon meg vagyok elégedve velük, ám ez az egy dolog
az elmúlt időben nagyon bosszantó. A Divx-s filmeket kiválóan lekezeli.
Ám az Xvid kodekkel (hogy melyik fajtával nem tudom) készített filmeket
nagyon nem szereti. A kedvenc sorozatom az Egy Rém Rendes család (angol!!)
a neten sajnos ebben a formátumban található meg, legalábbis a 6. és 7. évad.
Hiába szedtem le, s írtam ki, nem nyertem vele semmit. Nem tudom nézni.
A kérdésem (végre ide is eljutottam), hogy mit tudok kezdeni ezekkel az XVId-s
részekkel? Mivel és hogyan tudnám átkonvertálni Divx-be, de úgy, hogy minőségromlás
ne látszódjon. Amúgy is régi részek ezek, az eredeti dvd-n se valami haj de jó minőségűek,
így letéve pedig mégúgyse. S ha még erősen romlana a konvertálás után, akkor semmi
értelmét nem látom,hogy belekezdjek. Várom mielőbbi válaszotok, segítségetek!
Amit természetesen előre is nagyon köszönök!

Szerkesztette: SzaSza 2006. 11. 30. 10:16 -kor

#170 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 15:04

Sziasztok

Hétvégén került a kezem közé egy kismadaras katalógus és találkoztam benne egy eddig ismeretlen Orionnal. A google sem mond semmit még róla...
Aki meglepte magát az ossza meg a tapasztalatokat, fotókat (bellül is :-) )

Orion_DVD_5000M

#171 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 15:14

Idézet: Tiffany - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 15:04

Idézet

Orion DVD 5000M DiviX DVD lejátszó

:nevet2: :nevet2: :nevet2:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#172 Felhasználó inaktív   KovacsUr 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 12. 01. 15:17

Idézet: zako - Dátum: 2006. nov. 19., vasárnap - 23:54

"Vettem 5 db maxell CD-R-t" - az első hiba. Biztosan sokan köpködni fognak, meg esküdözni, hogy X gyártó Y terméke a legjobb, de ha rám hallgatsz, akkor Verbatimon kívül semmi mást nem veszel - bármilyen optikai adathordozóról legyen szó.

:offtopic:
No, köpködni azért nem fogok, de ez bizony elég megalapozatlan volt. ;) A Maxell még mindig gyárttat a Taiyo Yudennel lemezt (bár ha jól tudom, ezeket inkább Amerikába viszik, mi Riteket kapunk), míg a Verbatim lepaktált a CMC-vel. Ami tényleg megbízhatónak látszik, az a Plextor lemez (vagy a saját márkás Taiyo Yuden), feltéve, ha nem hamisítvány. :)

#173 Felhasználó inaktív   TroppauerHümér 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 18:40

Idézet: Tiffany - Dátum: 2006. dec. 1., péntek - 16:04

Sziasztok

Hétvégén került a kezem közé egy kismadaras katalógus és találkoztam benne egy eddig ismeretlen Orionnal. A google sem mond semmit még róla...
Aki meglepte magát az ossza meg a tapasztalatokat, fotókat (bellül is :-) )

Orion_DVD_5000M

lehet nem orion, lehet nem 5000, lehet nem divix. :eek:
lehet már a katalógus is hamis :confused:  :omg:  :D
a képet nézve: hol lehet ebbe' a kártyaolvasó?
jut eszembe, ezek a katalógusok valahol elrejtve mindíg tartalmazzák, hogy a 'kép csak illusztráció', meg a 'változtatás jogát fenntartjuk', meg a 'készlet erejéig', ez utóbbi soxor nulla.

menj be, nézd meg a dobozát, még kellemes meglepetés is érhet, mint engem, a tv dobozán rajta volt, hogy hd ready, meg az, hogy pip. :D  :D
Business as usual. We fucked up everything.

#174 Felhasználó inaktív   Frankie2006 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 01. 19:21

Hellosztok!

A DVD és DivX-es filmeknél az alul és felül található fekete csíkot, hogy lehet eltüntetni? Vagy legalább csökkenteni?
De úgy hogy ez az asztali DVD lejátszón lejátszott filmnél is megmaradjon.
Van valamilyen program amivel átlehet alakítani a filmet gépen is úgy lehet kiírni DVD-re amit aztán 4:3-as képernyőjű tévén meglehet nézni?

Segítségeteket előre is köszönöm.

Üdv.: Frankie

#175 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 01. 22:55

Frankie: ilyet mindegyik asztali tud, olvasd el a leírását. Üdv a fórumon :).
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#176 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 08:55

Sziasztok!

Lenne egy sajnos komoly problémám, amiben a segítségetek szeretném kérni.
Idehaza 2db Grundig Liveance GDP 2400 asztali dvd lejátszóm van.
Egy dolog kivételével nagyon meg vagyok elégedve velük, ám ez az egy dolog
az elmúlt időben nagyon bosszantó. A Divx-s filmeket kiválóan lekezeli.
Ám az Xvid kodekkel (hogy melyik fajtával nem tudom) készített filmeket
nagyon nem szereti. A kedvenc sorozatom az Egy Rém Rendes család (angol!!)
a neten sajnos ebben a formátumban található meg, legalábbis a 6. és 7. évad.
Hiába szedtem le, s írtam ki, nem nyertem vele semmit. Nem tudom nézni.
A kérdésem (végre ide is eljutottam), hogy mit tudok kezdeni ezekkel az XVId-s
részekkel? Mivel és hogyan tudnám átkonvertálni Divx-be, de úgy, hogy minőségromlás
ne látszódjon. Amúgy is régi részek ezek, az eredeti dvd-n se valami haj de jó minőségűek,
így letéve pedig mégúgyse. S ha még erősen romlana a konvertálás után, akkor semmi
értelmét nem látom,hogy belekezdjek. Várom mielőbbi válaszotok, segítségetek!
Amit természetesen előre is nagyon köszönök!
(Elnézést, amiért rövid időn belül még1x betettem,de a válasz és a segítség nagyon sürgős lenne!)

#177 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 16:14

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 9:55

Sziasztok!

Lenne egy sajnos komoly problémám,

virtualdub/mod, gordianknot, auto gordianknot, stb. millió program van amivel át tudsz tömöríteni egy másik formátumba.
"A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék."

#178 Felhasználó inaktív   levelesj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 12. 02. 16:50

Sziasztok!

Asztali DVD lejátszók terén teljesen tájékozatlan vagyok és szeretnék venni egyet ajándékba.  A lényeg hogy vigye DivX, Xvid filmeket is, felirattal is. Kb. 10-15.000-t szánnék rá. Ti mit ajánlanátok?

Próbáltam szétnézni a neten, találtam egyet ami jónak tűnik: Yamada DVD-6800X Plus. Erről egy másik fórumban sok jót mondanak, de vannak hibái is, pl. a távírányítója elég gyenge.

Előre is kösz a válaszokat!

#179 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 08:45

Idézet: Do-It-Yourself - Dátum: 2006. dec. 2., szombat - 15:14

virtualdub/mod, gordianknot, auto gordianknot, stb. millió program van amivel át tudsz tömöríteni egy másik formátumba.

Igen, tisztában vagyok azzal, hogy bármit át lehet konvertálni egy msik formátumba. Én arra lennék kíváncsi,hogy melyik program az, ami minőségromlás nélkül teszi ezt meg. Mint írtam ezek az avik már magában sem szépek, így nagyon-nagyon sokat számít a konvertáló progi. Ebben kérném a segítségetek.
Persze az is számít,hogy egy rész, ami kb 20 perc, annak a konvertálása ne tartson pl. 2 óráíg, mert a 6. és 7. évad kb 45 része szorozva 2 órával nem éri meg.

#180 Felhasználó inaktív   Do-It-Yourself 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 03. 10:04

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. dec. 3., vasárnap - 9:45

melyik program az, ami minőségromlás nélkül teszi ezt meg.
Persze az is számít,hogy egy rész, ami kb 20 perc, annak a konvertálása ne tartson pl. 2 óráíg, mert a 6. és 7. évad kb 45 része szorozva 2 órával nem éri meg.

Olyan nincs :). Ha nem valami éles, akkor nem sok különbséget fogsz észrevenni a tömörítés után.
Az idő attól függ, hogy csak simán áttömörítesz (1-2 menetben) vagy rápakolsz még 1-2 filtert mondjuk Virtualdub-al. Első eset egy mai gépen általában realtime lefut, a másodikhoz jóval több idő kell. De próba cseresznye.

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.