HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#21 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 17. 19:19

Jól elvagyok magamban. :D

Ma elmentem az Asia Centerbe gatyát venni, beugrottam a Pólus Tescoba, és ott volt még 3 darab. :D Persze őket is próbáltam hívni, de soha nem vették fel a telefont. :omg:

#22 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 07:15

Mit értesz az alatt, hogy tudja a DTS-t?

A philips 720-ban van DTS dekóder igy a DTS hangot letudja keverni sztereora és analog 5.1-re is.
Amelyikben nincs dekóder az a nyers DTS hangot a digitális kimenetein tovább tudja adni az erösitönek.
Olyan playa amelyik a DTS hangot semelyik kimenetén nem tudja kiadni már nemigen létezik. Legalább 3 éve a vezérlö chip-ek tudják ezt a feature-t.

Üdv.

#23 Felhasználó inaktív   eroberter 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 18. 07:31

Helló mindenki!
Lehet hogy nem ez  a megfelelő oldal, de azért hátha: adott egy filmem 2 változatban: a régi, helyenként borzalmas minőségű, de teljes, vágatlan film és az új, jó minőségű, de erősen megvágott változat. Ezt a 2-t szeretném  a dvd-íróval úgy összemontírozni, hogy a kettőből egy db, jó minőségű és vágatlan film legyen. Eddig annyi van meg, hogy mindkettő rajta van a dvd-író merevlemezén. Mi lenne itt a köv lépés??? Köszi előre is!

#24 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:20

Idézet: pet - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 8:15

[...]Olyan playa amelyik a DTS hangot semelyik kimenetén nem tudja kiadni már nemigen létezik. Legalább 3 éve a vezérlö chip-ek tudják ezt a feature-t.

Most mondjak kapásból 1 olyan játékost, ami digitálisan se adja ki a DTS jelet? :rolleyes: Egyébként Yamada DVD-6800x...
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#25 Felhasználó inaktív   pet 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 10:34

Idézet: Csokis - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 9:20

Most mondjak kapásból 1 olyan játékost, ami digitálisan se adja ki a DTS jelet? :rolleyes: Egyébként Yamada DVD-6800x...

Hát a yamadák is csak a sok buhera fw. miatt népszerüek. Hála NA-nek.  :respect:
Egy ismerös vett több mint 2 éve a németeknél egy noname lejátszót(50Euroért) az is tudja.
Az anyósnak most vettem egy Millenium MN9601-et (7990Ft a Metroban) a felhasználók szerint ez kitudja adni a digit kimenetén a DTS-t.

Szal akkor bocsi az általánositásért.

Üdv.

#26 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 11:12

Idézet: pet - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 11:34

Hát a yamadák is csak a sok buhera fw. miatt népszerüek. Hála NA-nek.  :respect:
Egy ismerös vett több mint 2 éve a németeknél egy noname lejátszót(50Euroért) az is tudja.
Az anyósnak most vettem egy Millenium MN9601-et (7990Ft a Metroban) a felhasználók szerint ez kitudja adni a digit kimenetén a DTS-t.

Szal akkor bocsi az általánositásért.

Üdv.

Igen, sokan ki tudják (még!) adni digitálisan a DTS jelet, csakhogy! Az MTK-nál súlyos jogi problémák merültek fel és (valószínüleg) az olcsóbb most megjelenő játékosokból ki kell hagyni a DTS jelet! :( Ezt egyébként New Age írta.
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#27 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 18. 14:55

Millenium lejátszó kézikönyve: "Ez a készülék nem támogatja a DTS lemezeket."
Pedig ugye digitálisan kiküldve a jelet, gyönyörűen szól, szóval mégiscsak támogatja, nem? Hiszen nálam a "nem támogatja" azt jelenti, hogy nem játsza le egyáltalán.

#28 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 19. 10:33

Idézet: eroberter - Dátum: 2006. jún. 18., vasárnap - 7:31

Lehet hogy nem ez  a megfelelő oldal, de azért hátha: adott egy filmem 2 változatban: a régi, helyenként borzalmas minőségű, de teljes, vágatlan film és az új, jó minőségű, de erősen megvágott változat. Ezt a 2-t szeretném  a dvd-íróval úgy összemontírozni, hogy a kettőből egy db, jó minőségű és vágatlan film legyen. Eddig annyi van meg, hogy mindkettő rajta van a dvd-író merevlemezén. Mi lenne itt a köv lépés???

Attol fugg milyen irod van. Nekem Sony 710-es es en ugy csinalnam, hogy letrehoznek egy Playlist-et, amibe bepakolgatnam a jo reszeket (scene) a 2 filmbol, majd kirnam a keletkezett uj filmet DVD-re. Persze elotte ki kell jegyzetelni hol melyik reszt hasznalnam es a vegen nem art leellenorizni a jelenetek (scene) sorrendjet sem!

#29 Felhasználó inaktív   Dorian 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 11:32

Mostanában szeretnék vmi asztali dvd játékost, a Pio 585-öt néztem ki, mert arról annyi jót írnak, de felvetődött a kérdés, hogy érdemes-e ilyen kategóriájút venni, vajon egy CRT Tv-n átjön-e a dzsunkáknál jobb képminőség ésatöbbi, vagy az csak a HDTVready plazma és LCD TV-knél?
Acer 5740, Samsung PS50C530, Denon 2809, H/K HD755, Venice V13, Pioneer DV490, Dali Concept 6 szett, Heco Vitas 30A sub, Pentax Kx szett +FA50/1.4

#30 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 14:56

Nekem van "nem dzsunka" DVD lejátszóm is, és Millenium DiVX-es is.
72 centis, 100Hz-es tévén semmi de semmi különbséget nem látok a képminőséget tekintve.

Emberes méretű plazmatévén már lehet hogy látnék, de az még odébb van. :D

#31 Felhasználó inaktív   Szilvi00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 12:20

Sziasztok!

Én is DVD felvevők készülök vásárolni.
Úgy olvastam, hogy az új Sonyban úgynevezett GUIDE Plus+ elektronikus műsorújság van. A legújabb Panasonicban pedig EPG - elektronikus programújság.
Tudja valaki hogy mi a kettő közötti különbség? Egyáltalán milyen elven működnek ezek a programok?
Lehet hogy teljesen mindegy, de nekem fontos lenne hogy a felvett műsorok között majd könnyen eligazodjak.

Előre is köszönöm!

#32 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 08:20

Idézet: Szilvi00 - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 13:20

Sziasztok!

Én is DVD felvevők készülök vásárolni.
Úgy olvastam, hogy az új Sonyban úgynevezett GUIDE Plus+ elektronikus műsorújság van. A legújabb Panasonicban pedig EPG - elektronikus programújság.
Tudja valaki hogy mi a kettő közötti különbség? Egyáltalán milyen elven működnek ezek a programok?
Lehet hogy teljesen mindegy, de nekem fontos lenne hogy a felvett műsorok között majd könnyen eligazodjak.

Előre is köszönöm!

Lényegében ugyanaz. Viszont Magyarországon se az EPG se pedig a GUIDE Plus+ szolgáltatás nem elérhető azaz a hazánkban fogható analóg műsoroknál nem elérhetőek ezek a szolgáltatások.

#33 Felhasználó inaktív   Szilvi00 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 26. 11:57

Hát ezt nagyon sajnálom, ettől féltem.

Köszi a segítséget!

#34 Felhasználó inaktív   nnorbi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 03. 20:15

Idézet: Szilvi00 - Dátum: 2006. jún. 26., hétfő - 11:57

Hát ezt nagyon sajnálom, ettől féltem.

Köszi a segítséget!

Szia nekem sony van és müködik a dolog csak nem minden adonál
előre belehet állítani hogy a teletex mely oldaláról szedje le az infot és megcsinálja
rtl clubon üzemel a tv2 nem de sok másik adónál is jó

én is használom
msi k7n2 delta 2 platinum 2500 barton 3200-re huzva sata samsung 160 vinyo + két ide vinyo 512 ram 5600 ultra videokártya

#35 Felhasználó inaktív   Unkn0wn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 21:13

sziasztok!
ne nevessetek ki, de ha avit (saját felvételek) akarok kiírni dvdre, akkor ugye azt csak vcd vagy svcd formátumban tegyem?
vagy az is jó lehet ha fogom és sima adat dvdre áthúzom az avikat?
...
azt akarom hogy simán le lehessen másolni a dvdről gépre a cuccokat, avi formátumban, és ezek mellett még tv-n is szeretném nézni

#36 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 08. 23:46

Látom ez a DTS kérdés mindenhol felmerül. Elég egyszerű kérdés pedig.

A DTS licensz jelenleg lejátszónként $5 körül mozog. Meg kell különböztetni DTS passthrough és DTS decode licenszeket. Előbbi tolja tovább digit kimenetre a DTS hangot utóbbi 5.1 analógra vagy sztereo-ra keveri le. Általam említett licenszdíj nem tudom melyikre vonatkozik, de látszik nagyon drága a DTS, ha összehasonlítjuk más licenszdíjakkal.

Régen és manapság is ha 8k-ért veszel lejátszót ami tudja a DTS-t, akkor ott bizony nem vették meg a licensz díjat hozzá, azaz illegálisan játszanak le DTS sávot. Ettől tud olcsó lenni. Ez a lic tulajok bizonyos ideig elnézik de egy idő után nem. Vszeg mediatek gondban lehetett, mert az idei évben kijött mt1389 playa-k közül szinte egy sem tudja még a dts passthrough-t sem.
Egyébként pár napja a Yamada 6800x tudja a DTS passthrough-t...  :Đ

#37 Felhasználó inaktív   Unkn0wn 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 11:20

most jöttem rá hogy nagy hülyeség volt a kérdésem első fele.. bocs

ha pl neroval 'adat dvd'-re írok avi-t akkor azt akkor gépen nyilván meg tudom nézni.. de tv-n is?

#38 Felhasználó inaktív   eroberter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 12:36

Halihó mindenki!
A köv helyzet állt elő egy ismerősömnél: kb 1 éve vette a dvd-felvevőjét és sokat használta. Most betett egy filmet, ment kb 1 órát, aztán hirtelen állóképre kapcsolt, előre semmit se ment. Azt mondta, a dvd nem lehet hibás, előtte már jó párszor megnézte. Betett egy másik dvd-t is, azzal kemény 3 percet ment, aztán nyekk és állókép... Ki mire tippel, illetve ki járt már hasonlóképpen? Minden választ köszi!!!

#39 Felhasználó inaktív   New Age 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 09. 14:50

Lehet túlmelegszik.

#40 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 10. 08:10

Idézet: Etele - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 14:56

Nekem van "nem dzsunka" DVD lejátszóm is, és Millenium DiVX-es is.
72 centis, 100Hz-es tévén semmi de semmi különbséget nem látok a képminőséget tekintve.

Emberes méretű plazmatévén már lehet hogy látnék, de az még odébb van. :D

Szia Etele!

Én is szeretnék egy hasonló "mindenevő" lejátszót. Van egy Denon DVD-800 ősrégi lejátszóm, amin eddig néztem a filmeket és hallgattam zenét. De nagyon háklis a lemezekre, csak szabvány DVD-Video lemezekkel birkózik meg, és minőségi audio lemezekkel. Tehát kényeztetni kell.

Az utóbbi időben több olyan lemez is megfordult nálam, amivel gondjai akadtak, ráadásul vannak olyan rajzfilmek, amik avi fájlban vannak meg. Legutóbb átkonvertáltam egy sorozatot, de elcsúszott a hang és lassú lett a kép. Betelt a pohár, kell egy olyan lejátszó is, ami mindent megeszik. A "puccos" lejátszó pedig az eredeti filmjeimmel működne a jövőben.

Az általad használt player mindent megeszik. Van távirányítója? Xvid is megy neki? Mert ha tényleg mindent megeszik, akkor én is rárombolok egy ilyenre. Kell hozzá valami FW-frissítés is vagy csak úgy alapból mindent visz? DTS nálam nem feltétlenül létszükséglet, a nagy lejátszó leadja ezt a formátumot az erősítőnek.

Köszönöm az infót!
Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4