HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#41 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 10. 20:54

sziasztok!

VOV DVX-994, ez jó?

vázoltam az előző hozzászólásban a problémát és most találtam egy Ph*tohall boltban egy ilyen terméket. ez 10e HUF, tehát alatta van a fájdalomhatárnak és elvileg mindent játszik. ha nincs odaírva, akkor azért még vajon tudja a wmv-t is? mert a legtöbb ilyen lejátszóra csak az van írva, hogy divx és xvid.

van még a Yamada is, ez milyen?

és ez az Arilis milyen?

kicsit tájékozatlan vagyok a témában. nekem az kéne, hogy alapvetően mozgóképeket tudjon interpretálni, tehát avi, wmv, mpg, (divx és xvid) mindenképpen. az mp3 és ogg poén, de nem létszükséglet. a flac és ape pedig csak hab lenne a tortán...

melyiket válasszam?
köszönöm kitüntető figyelmeteket és a türelmet is a sok :lama: kérdés miatt!

:respect:
.
.
.

#42 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:27

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 20:54

sziasztok!

VOV DVX-994, ez jó?

vázoltam az előző hozzászólásban a problémát és most találtam egy Ph*tohall boltban egy ilyen terméket. ez 10e HUF, tehát alatta van a fájdalomhatárnak és elvileg mindent játszik. ha nincs odaírva, akkor azért még vajon tudja a wmv-t is? mert a legtöbb ilyen lejátszóra csak az van írva, hogy divx és xvid.

van még a Yamada is, ez milyen?

és ez az Arilis milyen?

kicsit tájékozatlan vagyok a témában. nekem az kéne, hogy alapvetően mozgóképeket tudjon interpretálni, tehát avi, wmv, mpg, (divx és xvid) mindenképpen. az mp3 és ogg poén, de nem létszükséglet. a flac és ape pedig csak hab lenne a tortán...

melyiket válasszam?
köszönöm kitüntető figyelmeteket és a türelmet is a sok :lama: kérdés miatt!

Airis-om volt, megegyszer nem vennek. Nem rossz, de kategoriajaban a Yamada jobb. Abbol a 6800-ast tudod most megvenni a NightComp-nal pl. Ott mar szerintem NA firmware-rel adjak igy nincs semmi tovabbi gondod/dolgod vele.

Ha jobb minosegre vagysz akkor hasonlo kategoria a Pioneer 380-as, viszont valamivel dragabb. Esetleg nezz be a forum.mpeg4-players.info oldalon a Bazarba. Allitolag hirdetnek ott egyet hasznaltan. Nekem ilyenem van lassan fel eve, rajta egy nagyon jo kis firmware-rel, igy minden remek.

A harmadikat amit emlitettel en emlitesre meltonak sem tartom.. ;) Szart csak akkor vegyel, ha utana nem bankodsz, hogy nem jon be. Nem mindre igaz, de az esely ezeknel joval nagyobb..

#43 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 17:29

Idézet: essay - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 10:27

Airis-om volt, megegyszer nem vennek.
.
.
.

köszönöm, megnézem a Yamada "játékost"

:up:
.
.
.

#44 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 17:42

úgy "nézem meg", hogy már meg is rendeltem, a törökbálinti Cora áruházban tudom majd átvenni. aztán akkor végre tudom nézni azt is, amit eddig nem tudtam...

majd még kérdezni fogok a FW-ekkel kapcsolatban alighanem. köszönöm a segítséget!
üdv!

.
.
.

#45 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 18. 20:15

sziasztok!

sikerült elhozni a boltból végre a játékost, egy Yamada Chili 7200-as csoda. most nem tudom beépíteni, mert barátnőm éppen a kedvenc tornázós Madonna lemezét nézi (és táncol hozzá, így vétek lenne kizökkenteni), de majd holnap nekilátok a kábelezésnek. kíváncsi leszek.

készüljetek fel, hogy lesznek kérdéseim. mondjuk elsőre egy rögtön:

honnan szedjek le jó FW-t hozzá? mit tud a gyárihoz képest a moddolt FW?

köszönöm, üdv!

.
.
.

#46 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 08:30

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. júl. 18., kedd - 20:15

sikerült elhozni a boltból végre a játékost, egy Yamada Chili 7200-as csoda.
..
honnan szedjek le jó FW-t hozzá? mit tud a gyárihoz képest a moddolt FW?

Itt probalj korulnezni: http://forum.mpeg4-p...p?showtopic=743
Bar ugy latom nem figyeltel: 6800-ast javasoltam..

#47 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 12:21

Idézet: essay - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 8:30

Itt probalj korulnezni: http://forum.mpeg4-p...p?showtopic=743
Bar ugy latom nem figyeltel: 6800-ast javasoltam..

Most így utólag visszatekintve tényleg tévedtem 400-at a típusszámban, kicsit fáradt voltam a kiválasztáskor. Nagyon mellényúltam? A 6800-as miért jobb? A 7200-ashoz nincs FW-frissítés? Ma este beépítem a rendszerbe, aztán megnézem működés közben is.

Üdv!
.
.
.

#48 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 14:41

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 12:21

Most így utólag visszatekintve tényleg tévedtem 400-at a típusszámban, kicsit fáradt voltam a kiválasztáskor. Nagyon mellényúltam? A 6800-as miért jobb? A 7200-ashoz nincs FW-frissítés? Ma este beépítem a rendszerbe, aztán megnézem működés közben is.

Olvasd at az mpeg4-players topic-ot, ott megtalalsz minden hasznos info szerintem.

#49 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 19. 19:43

Idézet: essay - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 14:41

Olvasd at az mpeg4-players topic-ot, ott megtalalsz minden hasznos info szerintem.

Köszi, most már végignéztem ezt is. Közben bekötöttem a lejátszót a több cucc mellé. Rosszabbra számítottam a leírások alapján. Szerintem nincs nagy zaja, próbaképpen lejátszottam vele egy bűnügyi sorozatot tartalmazó divx lemezt. Vitte szépen. Egy másik filmet is bepróbáltam, ott a felirat is látszott.

Az OSD szerintem elmegy, a Denon DVD-800 lejátszóm is kábé ilyen menüvel rendelkezik. Egészen archaikus, ha lehet ezt mondani. Még próbálgatom, de egyenlőre tetszik. Az fura, hogy nem lehet kikapcsolni távirányítva. Az is érdekes, hogy kikapcsolva a tálca kinn marad, a Denon legalább behúzza. De sokat nem lehet várni ennyi pénzért.

Ha működik a lejátszás, akkor én elégedett leszek vele. Most tesztelgetem.

Köszönöm a sok segítséget és a türelmet. Lehet, hogy még kérdezek majd, most egyenlőre tesztelek.
Üdv!

:respect:  :up:
.
.
.

#50 Felhasználó inaktív   essay 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 09:43

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. júl. 19., szerda - 19:43

Köszi, most már végignéztem ezt is. Közben bekötöttem a lejátszót a több cucc mellé. Rosszabbra számítottam a leírások alapján. Szerintem nincs nagy zaja, próbaképpen lejátszottam vele egy bűnügyi sorozatot tartalmazó divx lemezt. Vitte szépen. Egy másik filmet is bepróbáltam, ott a felirat is látszott.

Az OSD szerintem elmegy, a Denon DVD-800 lejátszóm is kábé ilyen menüvel rendelkezik. Egészen archaikus, ha lehet ezt mondani. Még próbálgatom, de egyenlőre tetszik. Az fura, hogy nem lehet kikapcsolni távirányítva. Az is érdekes, hogy kikapcsolva a tálca kinn marad, a Denon legalább behúzza. De sokat nem lehet várni ennyi pénzért.

Annak orulok, hogy bejott. Esetleg nezd meg van-e hozza uj firmware. Erdemes feltenni ra, mert sok hasznos dolgot tartalmazhat. (pl. a taviranyito eject gombjat alakitottak at valamelyik keszuleknel kikapcsolora, hiszen eject-nel ugyis oda kell menned a keszulekhez..)

Szerkesztette: essay 2006. 07. 20. 09:43 -kor

#51 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 20. 10:58

Idézet: essay - Dátum: 2006. júl. 20., csütörtök - 9:43

Annak orulok, hogy bejott. Esetleg nezd meg van-e hozza uj firmware. Erdemes feltenni ra, mert sok hasznos dolgot tartalmazhat. (pl. a taviranyito eject gombjat alakitottak at valamelyik keszuleknel kikapcsolora, hiszen eject-nel ugyis oda kell menned a keszulekhez..)

köszi, majd megnézem. most készülnek a tesztlemezek. kíváncsi vagyok, hogy a wmv-vel mit kezd. esetleg írok egy újraíró lemezre egy tortúra-gyűjteményt. értem azt ez alatt, hogy lesz rajta ogg, flac, ape, mp3, wav, hasonlók. aztán megnézem, hogy mit visz és mit nem. bár én audio oldalon úgyis a nagy Denon masinára hagyatkozom, ez a "játékos" inkább a sok tömörített képanyagot kellene, hogy vigye.

szóval egyenlőre tetszik. tegnap meg is néztünk barátnőmmel egy epizód angol bűnügyi sorozatot. semmi kockásodás, semmi probléma. a nagy tömörítés miatt mondjuk nem volt egy gyári DVD a képminőség, de ez úgyis a nyelvtanulás és a szókincs bővítését szolgálja, ezután jön csak az audiovizuális kéjmámor :)

köszönöm a sok segítséget eddig is!
üdv!

:up:
.
.
.

#52 Felhasználó inaktív   zsigi85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 10:07

Hello mindenkinek!

Egy kérdésel szeretnék hozzátok fordulni. Adot 1 sorozat (maffiozok DIVX-ben természetesen) amit nem tudom miért de az asztali lejátszóm kockásan játsza le, vannak másodpercek!amikkor a kép tiszta, a hang jó.
Egyébként minden divx videót szépen lejátszota eddig csak ezzel a sorrozattal vannak problémáim.

A lejátszóm: PANASONIC S-52

Kérek minden kedves hozzá étőtt ha tudd segítsen orvosolni a hibát.

#53 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 10:49

Idézet: zsigi85 - Dátum: 2006. júl. 22., szombat - 11:07

Hello mindenkinek!

Egy kérdésel szeretnék hozzátok fordulni. Adot 1 sorozat (maffiozok DIVX-ben természetesen) amit nem tudom miért de az asztali lejátszóm kockásan játsza le, vannak másodpercek!amikkor a kép tiszta, a hang jó.
Egyébként minden divx videót szépen lejátszota eddig csak ezzel a sorrozattal vannak problémáim.

A lejátszóm: PANASONIC S-52

Kérek minden kedves hozzá étőtt ha tudd segítsen orvosolni a hibát.

Valószínüleg GMC-t tartalmaz! Azt bizony így játsza le! :) Elkerülni csak úgy tudod, ha újrakódoltatod a filmet!  :(
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#54 Felhasználó inaktív   zsigi85 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 22. 13:12

Köszönöm csokis! :)

De mi az GMC és hogyan milyen progi-val tudnám újra kódolni?

Nagyon megköszönném ha valaki tudna nekem ebben segítséget nyújtani.

#55 Felhasználó inaktív   Etele 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 23. 09:08

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. júl. 10., hétfő - 9:10

...
Az általad használt player mindent megeszik. Van távirányítója? Xvid is megy neki? Mert ha tényleg mindent megeszik, akkor én is rárombolok egy ilyenre. Kell hozzá valami FW-frissítés is vagy csak úgy alapból mindent visz? DTS nálam nem feltétlenül létszükséglet, a nagy lejátszó leadja ezt a formátumot az erősítőnek.
...

Bocsi, ha még aktuális, válaszolok (most szédelegtem csak ide a topikba).

Tehát.

1. Mindenevő (a legszarabb régi lemezeimet is megkajálja, max. kicsit többet szüttyög vele beolvasásnál).
2. Távirányítója van, kicsit gagyi, de a célnak megfelel.
3. FW frissítés nem kell (és nincs is :D ), alapból mindent visz, DiVX alatt lehet feliratot választani ha több is van az adott könyvtárban, szóval kényelmes.
4. DTS-t leadja, koaxon tolom az erölködőre, de van optikai kimenete is... Lekeverni viszont nem keveri le analóg kimenetre, de ezt ettől az árkategóriától nem is szabad elvárni. 

Ajánlom ezt az oldalt: Mpeg4-Players, baromi sok infó van a lejátszók adatlapjánál, és a fórumukban is!

RE: tovább olvasva már nem aktuális, sebaj, nem szedem ki, hátha valakinek hasznos infót tartalmaz.

Szerkesztette: Etele 2006. 07. 23. 09:13 -kor

#56 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 31. 07:55

Sziasztok!

Yamada 6700-asom van és mostanában ütköztem bele egy lejátszási problémába, amit úgy érzem a v4-es NA firmware meg fog oldani(néhány xvid-et nem tud teljesen lejátszani, vagyis mondjuk a 3/4-énél kilép a filmnek).

A frissítés menetéről kérdeznék, bazi régen csináltam a v2-es frissítést így:
1. 2 lemez, egyiken a gyári v1-es fw, másik lemezen az NA féle
2. gyári beállítások visszaállítása, majd gyári fw betevése, ha végzett megint gyári beállítások visszaállítása
lemez ki és kikapcs
3. NA féle fw-s lemez betevése, amikor végzett akkor gyári beállítások visszaállítása és kész is

Kérdés: ezt még mindig így kell? Viszont most a gyári v4-est tegyem fel az NA v4 előtt vagy megint a v1-est kell a gyáriból és erre rátenni az NA V4-est?

Üdv: Dan
Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#57 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 01. 08:09

Jól emlékeztem, úgy csináltam ahogy leírtam és a v1-es gyárit használtam.
Az xvid-es lejátszási probléma egyből megszünt, király :cool: köszi New Age!

Config.: NZXT.H440.V2.Matte+5xFractal.Design.Venturi.HF-14 ~ ASRock.Z170.OC.Formula ~ Corei7-6700k@4.4ghz ~ Scythe.Mugen.2.rev.b ~ Kingston.HyperX.Savage.Black.16GB@3000MHz.CL15 ~ XFX.RX480.BlackEdition.8GB ~ Samsung.SM961.NVMe.SSD.256GB@KryoM.2 ~ Samsung.PM951.NVMe.SSD.512GB@KryoM.2 ~ Intel.SSD.535.480GB ~ Asus.Cerberus.Keyb. ~ Logitech.G403.Prodigy ~ ENERMAX.625W.Modu82+ ~ Dell.P2414H.:.OnePlus 5T (8GB RAM/128GB ROM~Android 8.1_O).:.Moto.360.2ndGen(Android 7.1.1_N)
Kép

#58 Felhasználó inaktív   Dan(td) 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 02. 11:14

viszont lett más probléma :(
1. Észrevettem, hogy DVD-video lejátszásnál két függőleges halványlila csík van a képen... (NAv4 - CP1250 - OSD HUN - BIGSUB.ISO)
2. gondoltam ráteszem az angol fw-t, hátha(NAv4 - CP1250 - OSD ENG - BIGSUB.ISO)
3. szépen elszállt a játékos  :lame:  :look:  :mad2: (csak a hello felirat jelenik meg, semmilyen gombra nem reagál, még a tálcát se lehet kinyitni...)

Vihetem szervízbe... :omg:

Szerkesztette: td 2006. 08. 02. 11:18 -kor

Kép

#59 Felhasználó inaktív   Barkmann 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 08. 02. 11:55

Szevasztok!
Egy kérdésem lenne!
Az usb csatlakozással rendelkező dvd lejétszók milyen eszközöket képesek kezelni?
Pl ha én egy usb-s mobilracket használok, akkor látják a winyón lévő dolgokat?
Egyébként egy Chili 7200-ast szeretnék venni mert az 10500ért lesz a metróban és asszem az elfogadható ár érte.
Aki tudja a választ az légyszi írja meg  :)
Köszi!

#60 Felhasználó inaktív   KayserSoze 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 08. 03. 15:10

Sziasztok!

Kérdeznék, bár lehet rossz topicban, akkor bocs.
Szóval szó van itt mindnefél elejátszóról. Én vettem egy tescos 10 ezer Ft-os lejátszót, mert az mindent visz, és így is van. Francnak se kell a márkás ötszörennyiért, ha nem is viszi az avikat pl, tiszta sor. Na lényeg hogy ez a fantsztikus lejátszó simán berakja a DIVx -ek alá a feliratot is, csak éppen az a gondom hogy kicsik a betűk. Na ezzel mit lehet kezdeni, emt ugye számítógépen én állítom be a betűméretet, de ezen nemtom lehet e.
vki találkozott már hasonló problémával és rájött a megoldásra?
előre is thx

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.