HWSW Informatikai Kerekasztal: Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Asztali DVD-DIVX-MP3-SVCD-VCD II. Értékeld a témát: -----

#341 Felhasználó inaktív   kzsj 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 10:19

Sziasztok! Nemtudom tudna e valaki segíteni? Kb 1 éve vettem egy Orion 4200 H asztali DVD-t
és nemrég  a következő probléma lépett fel: nem hajlandó olvasni a DVD lemezeket viszont a
Cd lemezeket illetve a Cd-re írt Divx fileokat probléma mélkül lejátsza. Nemlehet hogy behalt a szoftvere? És ha valaki tuda tippet adni hogy hol találhatnék hozzá frissített firmwaret nagyon hálás lennék én ugyanis még nem találtam, persze lehet, hogy nem jó helyen kerestem.

#342 Felhasználó inaktív   kzsj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 10:27

Idézet: PaLaca - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 9:36

Sziasztok!
A fórumot olvasgatva elhatároztam, hogy kísérletet teszek egy Millenium MN9601- el.
Tényleg mindent visz, csak néhány DVD- nél nem jön magyar szöveg, csak a zene (a régi Nortek lejátszómon jó minden). Tud rá valaki megoldást?? Előre is köszönöm  a segítséget!

Kedves PaLaca! Valószínű hogy a DVD setupjában adigitális beállításoknál a downmixet nem
állítottad át stereoról 5.1-re.Én is megszívtam vele mert a régi DVD-m csak stereo volt és az
5.1 lemezeket is lekeverte AC3-ba.

#343 Felhasználó inaktív   PaLaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 17:26

Az nem lehet, hogy a lemezeken DTS- ben van a hang, viszont a Millenium nem támogatja ezt a formátumot (útmutató írja).

#344 Felhasználó inaktív   kzsj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:21

Idézet: PaLaca - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:26

Az nem lehet, hogy a lemezeken DTS- ben van a hang, viszont a Millenium nem támogatja ezt a formátumot (útmutató írja).

Nem valószínű, ugyanis akkor a zenét sem hallanád. Két külön hangformátumot nemigen használnak egyazon lemezen.  :think: De ha biztos akarsz lenni benne, próbáld meg felmásolni a sz.gépedre majd egy jobb klikk és a tulajdonságoknál megnézheted. Egyébként Boldog Újévet Mindenkinek

#345 Felhasználó inaktív   PaLaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:28

Köszi, viszont hiába állítgatok a setup- ban, beszédhang egyszerűen nincs, csak zene. Viszont vannak olyan meséim, amik rendesen szólnak (lehet, hogy azokon csak 2.1- es magyarhang van?). Ha rákötöm a 5.1 hangfalakat megoldódhat a probléma?
Köszi a segítséget!

#346 Felhasználó inaktív   kzsj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:55

Idézet: PaLaca - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 18:28

Köszi, viszont hiába állítgatok a setup- ban, beszédhang egyszerűen nincs, csak zene. Viszont vannak olyan meséim, amik rendesen szólnak (lehet, hogy azokon csak 2.1- es magyarhang van?). Ha rákötöm a 5.1 hangfalakat megoldódhat a probléma?
Köszi a segítséget!

:reklamacio: Bocsika de feltételeztem hogy HiFi-re van kötve. Hacsak símán a Tv-n használod akkor a hangfalszett valószínű megoldja a problémád, bár ha nem tudja az Ac3-at akkor 2.1 vagy sztereo lemez esetén csak a két oldalsugárzot fogja hajtani a subot nem. Apropó jut eszembe: a távirányítón van két gomb ˝AUDIO˝ illetve ˝L / R˝ felirattal. Mindkettő a hang beállítást vezérli. Az elsővel a downmixet a másikkal a sztereo jel esetén a csatornákat tudod átállítani anélkül hogy bemásznál a setupba. Egyébként nálatok is zuhog a hó?

#347 Felhasználó inaktív   PaLaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 22:04

Köszi a hozzáértő hozzászólást, remélem a holnapi nap folyamán pontot teszek a téma végére!
Most nem esik a hó, de reggelre esett kb8-10cm, és egész nap szálingózott (Gyöngyösön).
Üdv, és még egyszer kösz!

#348 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 22:07

Ohh, még egy gyöngyösi! :D

Szerkesztette: Csokis 2008. 01. 01. 22:13 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#349 Felhasználó inaktív   calibra 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 01:05

Srácok!

Mi történt az mpeg4-players.info oldallal? :(

#350 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 05:13

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. okt. 19., péntek - 17:15

Van, persze. Amit itthon megkaphatsz, az a Kiss DP-600. :) Ezen kívül van még pl. a Zensonic Z500-as, de csak Ausztráliában, Amerikában, Új Zélandon és Izraelben lehet kapni! :( Pedig én is ilyet akartam venni. :rolleyes:

a zensonic-ot újabban ziova-nak híjják és javultak a beszerzési esélyek. :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#351 Felhasználó inaktív   PaLaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 20:15

A fórumot olvasgatva elhatároztam, hogy kísérletet teszek egy Millenium MN9601- el.
Tényleg mindent visz, csak néhány DVD- nél nem jön magyar szöveg, csak a zene (a régi Nortek lejátszómon jó minden). Tud rá valaki megoldást?? Előre is köszönöm  a segítséget!

Sajnos a 5.1- es hangfalszett rákötése, és kb. 1 órás állítgatás sem oldotta meg a problémát! :down:  :think:

#352 Felhasználó inaktív   kzsj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 21:54

Idézet: PaLaca - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 20:15

Sajnos a 5.1- es hangfalszett rákötése, és kb. 1 órás állítgatás sem oldotta meg a problémát! :down:  :think:

:confused: Sorry de több ötletem nincs, nem ismerem a menüjét . Igaz hogy nekem csak egy GALACTIC-om van de annál külön meg lehet adni a setupjában hogy mi legyen az alapértelmezett hang, felirat és menü nyelv. Esetleg nemtom megnézted-e hogy melyik kimenetet használja bár ha nem  jót akkor egyáltalán nincs hang. :jump: Újabb ötlet: unokahugoméknak is MILENIUM-juk van és az övékben a beépített AC3 dekódert kilkell kapcsolni mer bekapcsolt állapotban nincs zsöveg hang az 5.1-es lemezeknél.
( arra nem mernék megesküdni h. ugyanaz a tipus-e mint a tiéd )

#353 Felhasználó inaktív   PaLaca 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 12:42

Azt meg tudnád kérdezni, hogyan csatlakoztatták, és a dekódert hogyan kell kikapcsolni!
Hálás köszönet. :respect:

#354 Felhasználó inaktív   gedi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 13:50

Hy all!

Orion DVD 5000 A típusú dvd lejátszóm van, de az írott lemzeket nem nagyon akarja(csak némelyiket) lejátszani... Lehet vmit csinálni ezzel?? Köszike előre is!

#355 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 16:11

Hali Fórumtársak!

"mindentvisz"  :Đ  kategóriában mit érdemes venni...?
Barátnőm szüleinek van valami VCD vagy DVC vagy a 3 betű többi variációjú nevű Mpeg4/DVD lejátszója, ami ránézésre kb akkora mint egy PC-s DVD író,és a Szőr Dévid Atomboró-s Divx es DVD-t olyan minőségben játszotta le azon a kis ~66Cm-es tívín, h azt hittem viagrát evett a TV, és HD képet produkált. :OOO 8-10e körüli kategóriában van ilyen? Ők valami 5 ezerért vették cca 1 éve. :omg:
      Köszi ha tudtok valami érdemes infót. 

#356 Felhasználó inaktív   kzsj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 21:48

Idézet: PaLaca - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 12:42

Azt meg tudnád kérdezni, hogyan csatlakoztatták, és a dekódert hogyan kell kikapcsolni!
Hálás köszönet. :respect:

Az biztos, hogy RCA-val mert egy "síma" GENIUS PC-s hangfal szett van rajta, de ha ráérsz még holnapig mert akkor megyek be hozzájuk Szegedre és megnézem a saját szememmel a DVD  menüjét, mert igaz hogy az én ORION-om ami behányt és az új GALACTIC-om menüje alig tér el egymástól de nekik az előző is MILLENIUM volt és mégis teljesen más. De úgy rémlik hogy a digitális beállitásokban vagy a hangzásképeknél de mérget nem veszek rá! Bővebbet holnap. Esetleg ha rájövök megpróbálom le fényképezni és elküldöm email-ban. Egyébként bocsi a kései válaszért de most értem haza a melóból. :drive:

#357 Felhasználó inaktív   kzsj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 22:05

Idézet: gedi - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 13:50

Hy all!

Orion DVD 5000 A típusú dvd lejátszóm van, de az írott lemzeket nem nagyon akarja(csak némelyiket) lejátszani... Lehet vmit csinálni ezzel?? Köszike előre is!

Nekem egy ORION 4200H-m volt míg be nem adta az unalmast de az ismerőseim közt elég soknak van  még házimozi is és azt vettük ézsre  hogy nem igazán szeretik a DVD-R lemezeket csak a DVD+R-t. A minuszos lemezeknél sokszor előfordul hogy akadozik vagy olyan lesz a kép mint egy elrontott Picasso festmény illetve elég érzékenyek az írási sebességre. Az enyém pl. nem minden esetben volt hajlandó olvasni 2X-nél gyorsabban írt DVD-t. Jelen pillanatban csak CD olvasónak tudom használni mert csak a CD-ket hajlandó beolvasni. :confused: 

#358 Felhasználó inaktív   Heuro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 14:35

Szevasztok!

Elmondom, hogy mielőtt kérdésemet itt feltettem volna, először a Net-en keresgéltem, aztán ezt a fórumot olvastam át, és a mpeg4-players oldalon is jártam, de nem lett sikerélményem  :think:

A kérdésem egy merevlemezes DVD felvevővel kapcsolatos:
- olyat kellene vennem, melynek a merevlemezével kapcsolatot bírnék teremteni.
Magyarul: rámásolok az ő merevlemezére egy .MPG fájlt és jól megnézem  :cool:
Tudom: miért nem írom meg DVD-re, vagy miért nem nézem meg PC-n ...  :D
Én az asztalin akarnám megnézni.

Sok-sok egyéb felvevő mellett megnéztem egy Pioneer DVR-LX60D -t is.
Tetszene a cucc, de felfigyeltem a leírásban erre:

"You can rip CDs to the hard disk (at a high-speed rate of 6x), upload digital images or compressed audio files, from disc or PC via the front-in USB. "

Nos, ez azt jelenti, hogy ne is álmodjak arról, hogy .MPG vagy .AVI fájlokat fogok az ő merevlemezére átmásolni?
És az összes többi USB-s kapcsolattal rendelkező felvevő is ugyanez pepitában?
Sőt! -olyanról se álmodjak, hogy a TV-ből a merevlemezre felvett anyagot átmásolom egy PC-r4e továbbszerkesztés céljából?
Mert ha így áll a helyzet, akkor nem keresgélek tovább a felvevők között, hanem beüzemelem a Terratec tunerkártyát ...  :reklamacio:

Szóval ha ebben felvilágosítana valaki, azt nagyon megköszönném  :respect:

#359 Felhasználó inaktív   Primary 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 07. 18:59

LG DNX190H és DNX190UH
Mi a különbség köztük? Én annyit találtam, hogy a DNX190H-ban van memóriakártyaolvasó, a másikban pedig nincs. Ez eddig tök jó, csakhogy a DNX190H 5 ezerrel olcsóbb mint a barátja. Az LG oldalán semmi info az UH-ról, csak a H-ról.
Van valami tapasztalat egyébként ezekkel a gépekkel?

#360 Felhasználó inaktív   Belph 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 11. 19:03

Sziasztok!
Egy kis segítséget kérnék DVD lejátszó vásárlásban.
Természetesen DivX-ből a legtöbb verziót le tudja játszani, sok feliratos filmet nézek
úgyhogy ezeket is jól, esetleg állíthatóan kezelje.
Az írott DVD-vel ne legyen gondja.
Ac3 hangot tudja, illetve legyen rajta egy jó HDMI kimenet, egy Samsung LCD TV-vel lenne összekötve.
Nem nagyon értek hozzájuk, eddig mindent számítógépen néztem, az lenne a lényeg ezeken kívül amiket leírtam, hogy a TV-vel mennél jobb képet ki tudjak hozni belőle.
Ezért szeretném a HDMI kimenetet.
Vagy ha rosszul gondolom hogy ilyen csatival lehet egy LCD tv-vel a legjobb minőséget kihozni akkor világosítsatok fel légyszi.
Előre is köszi
Belphi

Téma megosztása:

• (31 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »