HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek V.

#2201 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:43

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 12:25

Sziasztok!

Létezik olyan előtét szűrő kompakt géphez, ami porszűrésre megfelelő sötét helyen? Tavasszal megyek barátnőmmel a Monostori erőd-be és szeretnék fotózni párat, de előre felhívták a figyelmem rá hogy nagyon sok a por.

ez nagyon jóó! :D

na, nem röhögök tovább. viccet félretéve: porszűrés nem igazán sötéttől vagy világostól függ. a "nagyon sok a por" akkor lehetne gond, ha DSLR-t használnál, de mivel nem ez a szitu, sztem bőven elég, ha a fotózás után letisztítod a lencsét. vagy bizti ami bizti ráraksz egy normál protektor szűrőt, ami meg amúgy is ajánlatos, de ez max arra jó,hogy nem az obid , hanem a szűrő lesz poros, ergó a képeken mindenképp látszik por, ha olyan sok van, hogy erre már figyelmet kell szentelni.

Szerkesztette: alkalmialkesz 2006. 12. 15. 12:44 -kor

#2202 Felhasználó inaktív   NeCrO 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 12:47

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 12:43

ez nagyon jóó! :D

na, nem röhögök tovább. viccet félretéve: porszűrés nem igazán sötéttől vagy világostól függ. a "nagyon sok a por" akkor lehetne gond, ha DSLR-t használnál, de mivel nem ez a szitu, sztem bőven elég, ha a fotózás után letisztítod a lencsét. vagy bizti ami bizti ráraksz egy normál protektor szűrőt, ami meg amúgy is ajánlatos, de ez max arra jó,hogy nem az obid , hanem a szűrő lesz poros, ergó a képeken mindenképp látszik por, ha olyan sok van, hogy erre már figyelmet kell szentelni.

nem kell félreérteni, a lényeg a lencse védelme... :omg:

szóval "protektor" lencsét kell keresnem ha megyek optiform-ba... köcc  :respect:

ja a "sötét helyen"-t azért írtam mert van egy Hoya polárom de az nem éppen alkalmas oda, világosban a célnak megfelelne

Szerkesztette: NeCrO 2006. 12. 15. 12:50 -kor

Jöttem, láttam, fagytam...
Arra ébredtem, hogy a takarítónő az őrület határát súrolja , ezután lementem a Postára és feladtam a reményt...

#2203 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 13:02

Idézet: NeCrO - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 12:47

nem kell félreérteni, a lényeg a lencse védelme... :omg:

szóval "protektor" lencsét kell keresnem ha megyek optiform-ba... köcc  :respect:

ja a "sötét helyen"-t azért írtam mert van egy Hoya polárom de az nem éppen alkalmas oda, világosban a célnak megfelelne

ja így, értem. figy, a lényeg, hogy valamennyire jó rétegelés legyen rajta, mert ellenkező esetben könnyen becsillan. én hoya vagy b+w mellett voksolok, utóbbi nincs optiformban, csak pálvölgyiben a westendben. de megéri, nagyon jók. és nyugodtan lehet UV szűrő is, nem kell feltétlenül protektor. eressze át a fényt oszt kész.

#2204 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 14:41

szerintem meg a lencset nincs ertelme a portol vedeni. ha poros lesz, akkor (nemi odafigyelessel persze): letorlod. mint ahogy a szurot is letorolned. ez nem egy nehezen megkozelitheto hely, mint a szenzor, es nem is olyan serulekeny (vegulis alapvetoen uvegrol beszelunk..), persze a vedoreteget nem ajalnatos smirglizni.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2205 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 14:55

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 15:41

szerintem meg a lencset nincs ertelme a portol vedeni. ha poros lesz, akkor (nemi odafigyelessel persze): letorlod. mint ahogy a szurot is letorolned. ez nem egy nehezen megkozelitheto hely, mint a szenzor, es nem is olyan serulekeny (vegulis alapvetoen uvegrol beszelunk..), persze a vedoreteget nem ajalnatos smirglizni.

Portol talan nincs, de esotol, vizcsepptol mar annal inkabb, szerintem. Ugyanis az eso nem tiszta H2O, hanem tele van minden szennyezodessel, amit eleg nehez szarazon tisztitani. A tengeri pararol mar ne is beszeljunk. :) Plusz masik dolog, hogy en neha odaadom masoknak is a gepemet, mert nem feltem annyira, de van aki kovetkezetesen letapizza az objektivet az ujjaival. :D
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2206 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 15. 15:15

Idézet: Ksebi - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 11:26

Közben felmerült még egy gép ugyanannyiért
Konica Minolta Dimage Z6
Ugy látom ennek egész jó pl a makrója.
Erről tapasztalat?

Nekem Z3-am van és a makrója veri a DSLR-eket a nagy mélységélesség miatt pld.6,3-es rekesszel csinál olyan élességet amit a tükrösnél 32 vagy 64-es rekesszel lehet elérni esetleg.

#2207 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 16:31

... Nem olvastam az előtte szolót. :cool:

Szerkesztette: RiCS 2006. 12. 15. 16:32 -kor

#2208 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:32

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 15:15

Nekem Z3-am van és a makrója veri a DSLR-eket a nagy mélységélesség miatt pld.6,3-es rekesszel csinál olyan élességet amit a tükrösnél 32 vagy 64-es rekesszel lehet elérni esetleg.

teljesen igazad van. nem is ertem miert arulnak egyaltalan makro objektiveket kozep, plane nagyformatumu gepekhez! azokkal vegkepp lehetetlen lehet eles kepet kesziteni. egyszeruen vacakok lehetnek. most mar megvilagosodtam! :o
a forum ma:

#2209 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 19:49

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 19:32

teljesen igazad van. nem is ertem miert arulnak egyaltalan makro objektiveket kozep, plane nagyformatumu gepekhez! azokkal vegkepp lehetetlen lehet eles kepet kesziteni. egyszeruen vacakok lehetnek. most mar megvilagosodtam! :o

Ha 2cm-re van az objektív a témától akkor remekül lehet világítani :)

#2210 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:50

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 19:49

És ugyan ilyen remek élmény a növénytől eltérő élőlények fotózása... (légy, lepke, méh, gyík, stb.)
Hogy én a világ összes pénzéért nem adnám oda a makró-obimat egy kompakt gép makró-tudásáért, az biztos! ;)
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2211 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 15. 21:57

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 15., péntek - 20:49

Én láttam olyant mikor egy szöcskének a szeme közé nyomtam az optikát hogy amikor meglátta a képét teljesen bezsongott a "másik" szöcskétől és vagy tíz felvételt tudtam csinálni amíg ott illegette magát. Látod, mindennek lehet előnye. :D  :D  :D

#2212 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 00:11

ottokar, mutass már egy képet, amit te készítettél :D
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2213 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 09:07

Idézet: qnadam - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 0:11

ottokar, mutass már egy képet, amit te készítettél :D

:D

én is durva közelmakrós vagyok amúgy, én a  fordított obi + telekonverter ( + néha közgyűrű ) módszert alkalmazom.  :p

tényleg jó a mélységélessége egy ilyen kompaktmakrónak, DE! láttátok már, ugye, mekkora hordótorzítása van szinte valamennyinek?

#2214 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 16. 10:23

Idézet: alkalmialkesz - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 10:07

:D

én is durva közelmakrós vagyok amúgy, én a  fordított obi + telekonverter ( + néha közgyűrű ) módszert alkalmazom.  :p

tényleg jó a mélységélessége egy ilyen kompaktmakrónak, DE! láttátok már, ugye, mekkora hordótorzítása van szinte valamennyinek?

Egyszer nincs nagy hordótorzítása mindegyiknek mert a Minolta Z3-nak pont APO objektívje van. másodszor, mikor fényképezel makrónál négyzetet? A Pana 20-nak is olyan jól korigált optikája van, hogy nem a százezer F körüli zoomokkal vetekszik, hanem a drágábbakkal. Az más tészta hogy az 1/2,5"-os érzékelő mit tud,de azt azért lehet látni emellett is hogy az optika milyen.

#2215 Felhasználó inaktív   Gordon Freeman 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 10:25

Sziasztok!

Tegnap vettem egy Kodak Z650 -t az ósanban  :D Egész jó kis gép. Ezzel legalább lehet éles, szép képeket készíteni. Nem ugy mint a Fuji S5500-tel.
És nem az auto beállításokra gondolok.  :)
Sokkal kevesebb zaj van a képekben, mint a Fujinál. És még a makró is jobb.
Ugyhogy aki jó kompakt gépet szeretne venni, annak ajánlom ezt a típust  ;)  De nehogy a Z740-t vegye, Mert az egy ....  :cool:
50.000Ft-ért megéri

Szerkesztette: Gordon Freeman 2006. 12. 16. 10:26 -kor

Gigabyte K8N51GMF-9 S939, AMD Athlon64 3500 Venice, Hynix 4x512Mb DDR400, Inno3D 7600GS, NEC DVD_RW ND-3520A, LD DVD ROM

#2216 Felhasználó inaktív   alkalmialkesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 11:19

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 10:23

Egyszer nincs nagy hordótorzítása mindegyiknek mert a Minolta Z3-nak pont APO objektívje van. másodszor, mikor fényképezel makrónál négyzetet? A Pana 20-nak is olyan jól korigált optikája van, hogy nem a százezer F körüli zoomokkal vetekszik, hanem a drágábbakkal. Az más tészta hogy az 1/2,5"-os érzékelő mit tud,de azt azért lehet látni emellett is hogy az optika milyen.

ok, van kivétel. viszont a képek minősége pont a CCD kis mérete miatt nem közelíti meg a tükörreflexes megoldásokat, az élességállítás úgyszintén. hacsak nincs baromi jó fény, kompakttal sose fogsz tudni pontos fókuszt elérni.

#2217 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 16:38

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 11:23

Egyszer nincs nagy hordótorzítása mindegyiknek mert a Minolta Z3-nak pont APO objektívje van.

Az APO kritérium teljesítésének semmi köze a hordótorzításhoz. Az APO azt jelenti, hogy az objektív a látható spektrum három színére korrigált, azaz ezekre az objektívekre a minimális színhiba a jellemző.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2218 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2006. 12. 16. 21:06

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. dec. 16., szombat - 17:38

Az APO kritérium teljesítésének semmi köze a hordótorzításhoz. Az APO azt jelenti, hogy az objektív a látható spektrum három színére korrigált, azaz ezekre az objektívekre a minimális színhiba a jellemző.

Azért én még nem láttam olyan objektívet ami minősítéssel rendelkezik és csak színre van korrigálva másra nem. Csak csak nem olyan nagy az a hordó vagy párna. Mindenesetre nagyon jó az az optika.

Szerkesztette: ottokar 2006. 12. 16. 21:07 -kor

#2219 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 16. 23:18

ettol meg az APO-nak total semmi koze ehhez. raadasul a hordotorzitast nem korrigalnak.. az tervezesi teny.

tudom, tudom: nehez elismerni, hogy tevesen irtal be valamit.. azert megprobalhatnad valamikor. hatha sikerul egyszer!
a forum ma:

#2220 Felhasználó inaktív   csavar 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 18. 08:36

Üdv!

Végül is a fuji e900 helyett vettünk egy sony dsc h2-t. Igaz zsíroskenyéren élünk egy ideig de nem bántam meg! Sokkal több kép jó mint egy kisgéppel.

Csak most fedezem fel... de azt olvastam hogy a képstab húú de jó akár 12x zoomnál is... most ez csak reklám duma? mert nekem remeg 6xnál is..
forrás:
http://www.digitcam....o/sony/l_h2.htm
Vagy én bénázok.

Téma megosztása:

• (123 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113