HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#121 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 03. 08:50

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 22:46

Wyco!
Erre is figyelj a reptéren.

Thnx ekkor én már Péterváron voltam :)
De egyebkent sikerult mindennek tulelnie az utat, van 1900 válogatott kép meg 300 raw amibe még nem neztem bele, majd felteszem oket vhova. :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#122 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:24

"A fricska az egészben hogy pont a canon FD amihez speckó, lencsés adapter szükséges"
hat ezaz! ez nem is fricska, hanem a fejedhez csapott feltegla!!
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#123 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 09:31

Asszem egy haveromnak TS-gépe van ha minden igaz, vmi 81 v 82-es modellszámu.

Szerkesztette: Wyco 2006. 06. 03. 09:52 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#124 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 10:37

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 5:53

Nekem nagyon szimpatikus egyébként a Nikon rendszer is és az lenne az a rendszer aminek a vételén vagy arra való cserén esetleg elgondolkoznék, mert a D200 nagyon szimpatikus számomra és aránylag megfizethető áron elérhető hozzá az a fókusztávtartomány amit előszeretettel használok.

Ezért szerintem nem érdemes váltani, biztos vagyok benne hogy a canon is kijön egy válasszal a D200 kategóriájára. Egyébként az egy tényleg nagyon jó gép, csomó olyan dolgot megcsináltak benne, ami miatt a nikonosok is piszkosul vágyakoznak utána :)

#125 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 11:23

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:37

Ezért szerintem nem érdemes váltani, biztos vagyok benne hogy a canon is kijön egy válasszal a D200 kategóriájára. Egyébként az egy tényleg nagyon jó gép, csomó olyan dolgot megcsináltak benne, ami miatt a nikonosok is piszkosul vágyakoznak utána :)

Én már végig Canonos maradok...az volt a szimpibb és most is. Ha esetleg a Nikon ki is jön olyannal, hogy valamije nagyon tetszik, akkor ahogy te is mondtad, a Canonos válasz sem marad el. Egy egész rendszert (obipark) nem fogok elszórni egy "feature"-ért (vagy többért)...Nagyjából fej-fej mellett megy a Canon és a Nikon, ha valaki ezek közül választ, nem érheti csalódás...A többi DSLR gyártó meg elmarad az ellátottság (obipark) és egyéb dolgokban.

#126 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 11:40

a 30D az nem pont a D200-al van egy szinten?
a forum ma:

#127 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 12:19

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 12:40

Hát azért le van maradva picit...

#128 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 13:05

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 10:40

Szerintem a Canon 30D a Nikon 70Ds és a D200 között helyezkedik el...(ahogy árban is)

#129 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 13:26

Mivel a Photoshop CS2 még nem kezeli a 30D RAW állományit, kénytelen voltam váltani, mégpedig a Capture One 3.7.4-re. Sajnos csak harminc napos verzió, de nagyon megkedveltem. Egyedül az zavar, hogy először át kell konvertálnom TIFF-be, aztán tudom csak megnyitni PS-al. Ez most egy lépéssel több, mint régen meg az 50MB-os fájlok kezelése sem olyan rugalmas. Viszont mintha ennek az élesítés funkciója jobb lenne, mint a PS RAW konverteré.

#130 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 13:37

errol jut eszembe egy erosen elmeleti kerdes. mikor elesitsunk?

nalam a feldolgozas a kovetkezo sorrendben tortenik: 1) atmeretezes (ha kell); 2) szinek-gamma beallitas (levels); 3) elesites.

valahogy ugy hiszem, hogy mas sorrendben (jelen esetbe az elesitest elore rakva) rosszabb eredmenyt ernek el. persze nem baj, ha a raw alapjan is elesit egy kicsit a software (ott ugye mas adatok vannak meg), de epp csak egy csipetnyit. (amugy en nem voltam megelegedve a PS raw konverterevel, a kodak-e -- nalam! -- sokkal nagyobb dinamikai atfogast adott. de konnyeden lehet, hogy modernebb gepeknel jobb a PS.)
a forum ma:

#131 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 13:59

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 9:50

Thnx ekkor én már Péterváron voltam :)

Ne mondd, hogy ott nincs net. :cool:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#132 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 14:29

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 14:59

Ne mondd, hogy ott nincs net. :cool:

De ha fizetek érte :)

#133 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 03. 15:30

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 13:26

Mivel a Photoshop CS2 még nem kezeli a 30D RAW állományit, kénytelen voltam váltani, mégpedig a Capture One 3.7.4-re. Sajnos csak harminc napos verzió, de nagyon megkedveltem. Egyedül az zavar, hogy először át kell konvertálnom TIFF-be, aztán tudom csak megnyitni PS-al. Ez most egy lépéssel több, mint régen meg az 50MB-os fájlok kezelése sem olyan rugalmas. Viszont mintha ennek az élesítés funkciója jobb lenne, mint a PS RAW konverteré.

ajánlok egy jó konvertert, amit könnyű kezelni és ténylegesen látható, hogy mit alakítasz a fájlon. a fejlesztője a Pixmantec, a Phase One csapatából kivált csoport írja. a neve pedig Rawshooter Essentials 2006. ingyenes verzió, tök ügyes és gyors. és kábé 4 mega csak. meglepően jól működik.

egy kis leírás a fizetős verzióról...

üdv!

:up:
.
.
.

#134 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 20:45

:offtopic:

már 5 hozzászólással vezetnek a Nikonosok! tessék aktívnak lenni, mert így nem leszünk kiemelt téma, ha mindenki csak punnyad :)

üdv!

u.i.: most, hogy megtettem ezt a csoda felhívást, már csak 4-el vezetnek  :omg:
.
.
.

#135 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 20:51

de ők csak a második topiknál járnak :D
beirom ide is:

Feltettem a moszkva + pétervár képeket a kep.tar.hu-ra, a bestof [62 db] itt van: http://kep.tar.hu/wyco/50296404 , de ha vki motivaciot érez magában végignézni 1500 képet, akkor klikk a http://kep.tar.hu/wyco/50296156 és http://kep.tar.hu/wyco/50296263 oldalakra.

Szerkesztette: Wyco 2006. 06. 04. 20:51 -kor

#136 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 04. 21:44

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 20:45

már 5 hozzászólással vezetnek a Nikonosok! tessék aktívnak lenni, mert így nem leszünk kiemelt téma, ha mindenki csak punnyad :)

Akkor nincs mese, vissza kell venni a vezetést  :)

Wyco: jók a képeid (bár csak a bestof-ot néztem végig, azok tetszettek) Mit is vittél magaddal nagylátónak?

Nemrég két új szerzeménnyel gyarapodott a fotóscuccom, egy monopoddal, és egy vakuval. A monopodon nem sokat törtem a fejem, egy manfrotto 681B, meg egy 234RC fej kombinációt választottam. Elégedett vagyok vele, amire kell, arra megfelel (nem nekem kell tartanom a gép súlyát, meg azért valamennyit stabilizál is, bár ezen még biztos van mit fejlődnöm. Egyelőre annyi biztos, hogy a 320mm-t (200*1,6) 1/200-al mindig sikerült tűélesre hozni, de olyan 1/125-től már elfogadhatóan éles képeket készítek vele időnként). A fej jó, egy irányban dönthető, de saen high tech arca swiss-es quick release cuccai után ez minden, csak nem quick... Mondjuk azért rossznak sem mondanám, de nem ugyanaz a kategória, az biztos.

A vaku viszont hosszabb küzdés volt, de aztán végülis a 430EX mellett döntöttem. A végére sikerült annyira leegyszerűsítenem a kérdést, hogy a több, mint dupla árért kb ezeket a pluszokat kaptam volna, ha az 580EX-et választom:
- kicsit erősebb
- tud master is lenni (ami ugye nem nagy előny, amíg csak egy vakum van)
- stroboszkóp üzemmód (amit amúgy elvileg tud ám ez is, de csak slave módban :rolleyes:)
- kihúzható fehér lapka (amit egy fehér kartonlap és egy befőttes gumival fogok helyettesíteni)

Arra már csak vásárlás után jöttem rá, hogy ezen felül még tényleges előny lett volna a tekerős vezérlés is (a vaku hátulján a 430-on félkör alakú +/- gombok vannak, az 580-on meg tekerő). Namost ezek a gombok jók, mert nem könnyű véletlenül benyomni őket, viszont cserébe szándékosan se könnyű... Nincs extra nagy kezem, vagy vaskos ujjaim, de ezeket a gombokat csak körömmel tudom lenyomni. Végülis nem akkora nagy gond, korrekciót a vázról is tudok állítani sokkal barátságosabb módon, mást meg egyelőre nem akartam még állítani (mint pl. manuálisan a villanás erejét, vagy szögét beállítani, meg ilyeneket). Mindenesetre a lehetőség adott, csak nem annyira kényelmes.
Ami viszont óriási plusz, hogy sokkal jobb kidolgozású, mint amire számítottam. Nagyon masszív, kicsi, és tényleg frankón össze van rakva.

Ja, és a lényeg: tuti jó képeket lehet vele csinálni  :)

#137 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 04. 21:49

GP: Thnx. Tokina 12-24/4 -em van és vittem még egy 430EX-et is, elég gyakran használtam is a vakut, jól teljesített.

#138 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 08:06

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 20:51

de ők csak a második topiknál járnak :D
beirom ide is:

Feltettem a moszkva + pétervár képeket a kep.tar.hu-ra, a bestof [62 db] itt van: http://kep.tar.hu/wyco/50296404 , de ha vki motivaciot érez magában végignézni 1500 képet, akkor klikk a http://kep.tar.hu/wyco/50296156 és http://kep.tar.hu/wyco/50296263 oldalakra.

király képeket csináltál!  :up:

a kupolák gyönyörűek, főleg a moszkvai súrolófényes képekért vagyok oda. szerencsétlen kutya borzasztóan néz ki. az esti sziluettes kép telitalálat, a szökőkút is király.

már nagyon várom, hogy legyen nekem is egy ilyen obim, a képek megerősítették a döntésemet a nagylátó témakörben  :up:

üdv!
.
.
.

#139 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 09:38

:up: :)

#140 Felhasználó inaktív   Gunner 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 10:48

Sziasztok!

Sajna ritkan van idom igy vizsgaidoszakban forumot bongeszni.. ugyhogy rendesen el vagyok maradva :mad:
Azt szeretném megkérdezni, hogy hol érdemes a 20D-m szenzorat tisztittatni?
Hat ha van valami jobb megoldas, ("megbizhato hely") mint otthon buveszkedni... sokszazezer forinttal. :rolleyes:

Koszonom a segitseget elore is! :cool:
MGS

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »