HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#141 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 10:48

Idézet: GP#2 - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 22:44

A monopodon nem sokat törtem a fejem, egy manfrotto 681B, meg egy 234RC fej kombinációt választottam. Elégedett vagyok vele, amire kell, arra megfelel (nem nekem kell tartanom a gép súlyát, meg azért valamennyit stabilizál is, bár ezen még biztos van mit fejlődnöm. Egyelőre annyi biztos, hogy a 320mm-t (200*1,6) 1/200-al mindig sikerült tűélesre hozni, de olyan 1/125-től már elfogadhatóan éles képeket készítek vele időnként). A fej jó, egy irányban dönthető, de saen high tech arca swiss-es quick release cuccai után ez minden, csak nem quick... Mondjuk azért rossznak sem mondanám, de nem ugyanaz a kategória, az biztos.

kell monopodra a fej?
én sokat gondolkoztam hogy vegyek-e rá fejet, de előnyét nem igazán látom, viszont aránylag nehéz, és még nagyobb vele a monopod...
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#142 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 11:22

Idézet: Gunner - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 11:48

Hat ha van valami jobb megoldas, ("megbizhato hely") mint otthon buveszkedni... sokszazezer forinttal. :rolleyes:

Link

Meg kell venni a normális eszközöket és akkor nincs gond.

#143 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 11:23

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 11:48

kell monopodra a fej?
én sokat gondolkoztam hogy vegyek-e rá fejet, de előnyét nem igazán látom, viszont aránylag nehéz, és még nagyobb vele a monopod...

Kis obival hogyan lősz másképpen vertikális formátumban?

#144 Felhasználó inaktív   GP#2 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 05. 12:45

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 10:48

kell monopodra a fej?

Én két dolog miatt vettem. Az egyik, hogy abszolút semmi kedvem csavargatni a vázat a monopodra minden alkalommal, a másik, hogy időnként annyira felfele fényképezek (madarak), hogy már nem bírnék eléggé hátradőlni (meg szerintem úgy nem is túl hatékony a dolog). Egy dönthető fej viszont simán megoldja a problémát, a monopod meg állhat egyenesen, stabilan továbbra is.

Meg persze van az is, amit saen ír, bár egyelőre még semmi késztetést nem éreztem ilyesmire  :)  De a fő indok egyértelműen a vázra szerelhető talp, sokkal gyorsabb ezzel rácsattintani a fejre a vázat, mint mindig csavargatni fel-le.

#145 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 13:42

milyen obival készültek a képek Wyco? szépek ;)

#146 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 14:03

Thnx Tokina 12-24/4 és Canon 70-200/4L
+ egy kis PS, de az 1500 képbe ami a masik két kt.-ben van nem nyultam bele.

Szerkesztette: Wyco 2006. 06. 05. 14:04 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#147 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 14:12

Idézet: saen - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 12:23

Kis obival hogyan lősz másképpen vertikális formátumban?

végülis igazad van.
bár kis obihoz nem feltétlen monopodot használnék :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#148 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 14:13

Idézet: GP#2 - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 13:45

Én két dolog miatt vettem. Az egyik, hogy abszolút semmi kedvem csavargatni a vázat a monopodra minden alkalommal, a másik, hogy időnként annyira felfele fényképezek (madarak), hogy már nem bírnék eléggé hátradőlni (meg szerintem úgy nem is túl hatékony a dolog). Egy dönthető fej viszont simán megoldja a problémát, a monopod meg állhat egyenesen, stabilan továbbra is.

madár az más, arra se gondoltam :D
bár asszem nincs akkora monopod ami alá be tudnék állni hogy az eget fotózzam :D

#149 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 18:32

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 19:51

de ők csak a második topiknál járnak :D
beirom ide is:

Feltettem a moszkva + pétervár képeket a kep.tar.hu-ra, a bestof [62 db] itt van: http://kep.tar.hu/wyco/50296404 , de ha vki motivaciot érez magában végignézni 1500 képet, akkor klikk a http://kep.tar.hu/wyco/50296156 és http://kep.tar.hu/wyco/50296263 oldalakra.

Wyco! Általában is jók a képek, de egy-kettő nekem különösen tetszett, igazi telitalálatok. Ez tetszett nekem a legjobban:
http://img.tar.hu/wy.../22546859.jpg#3

Gratulálok!

#150 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 18:35

Idézet: BoGyesz - Dátum: 2006. jún. 3., szombat - 12:26

Mivel a Photoshop CS2 még nem kezeli a 30D RAW állományit, kénytelen voltam váltani, mégpedig a Capture One 3.7.4-re. Sajnos csak harminc napos verzió, de nagyon megkedveltem. Egyedül az zavar, hogy először át kell konvertálnom TIFF-be, aztán tudom csak megnyitni PS-al. Ez most egy lépéssel több, mint régen meg az 50MB-os fájlok kezelése sem olyan rugalmas. Viszont mintha ennek az élesítés funkciója jobb lenne, mint a PS RAW konverteré.

Mindenképpen próbáld ki a rawshootert, ahogy ajánlották is. Nekem még a régi gépemen megvolt a capture one "nemharmincnapos" :) verzióban is, tényleg jó kis progi, a legnagyobb előnyét abban látom, ha sok képet kell viszonylag gyorsan, elfogadhatóan feldolgozni. A rawshooter sok mindent másképp csinál, sok minden sokkal kézreesőbb benne, viszont egy-két dolgot nagyon nem jól csinál (nekem). Nem tudom, a canon gépekhez nem jár valami raw converter? Mi sokat beszélgettünk a nikonos fórumban Saen-nel azon, hogy melyik a legjobb raw-konverter, és (ha jól emlékszem, de majd kiigazít) abban maradtunk, hogy a gyári Nikon Capture. Viszont ez fizetős, és csak 30 napos jár a géphez. De az ára meg nem egy katasztrófa, 25e ft. Szóval canonhoz is biztos adnak valamit, az nem jó?

#151 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 18:39

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 19:32

Wyco! Általában is jók a képek, de egy-kettő nekem különösen tetszett, igazi telitalálatok. Ez tetszett nekem a legjobban:
http://img.tar.hu/wy.../22546859.jpg#3

Gratulálok!

Köszönöm!
Próbáltam a jobbakat kigyűjteni :)
http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#152 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:05

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 20:45

:offtopic:

már 5 hozzászólással vezetnek a Nikonosok! tessék aktívnak lenni, mert így nem leszünk kiemelt téma, ha mindenki csak punnyad :)

:rock: :D
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#153 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:09

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 4., vasárnap - 20:51

Feltettem a moszkva + pétervár képeket a kep.tar.hu-ra, a bestof [62 db] itt van: http://kep.tar.hu/wyco/50296404

csak a valogatottakat neztem gyorsan vegig (a tobbit nem is szabadna, hiszen a valogatas is a kepkeszites koze tartozik!) nagyon kellemesek. ami igazan meglepett, mennyire europai Petervar.. ez igazan szivenutott.

a legjobb (ha szabad ennyibol ilyet valasztani) a 6-os! (szerk: nocsak, most latom, hogy lugosi-val hasonlo az izlesunk! :))

es lenne egy kerdesem: a 44-45-osonon van egy kis cetli, ami kifejezetten vonza a tekintetet. (baromi jo!) de mi van rairva? ebben a felbontasban nem latszik.. ;)

ja, es lathatoan kar volt izgulnod a rossz ido miatt, es hogy nem tudsz a metroban fenykepezni. bar fura, hogy a moszkvai metrorol nincs tobb kep a valogatottak kozott.. pedig az is nagyon szep, sot szebb, mint a petervari.

Szerkesztette: bogdan 2006. 06. 05. 22:12 -kor

a forum ma:

#154 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 22:21

Igen kozben egy profibb fotos ismerosom is letolt hogy ne tegyek fel nem valogatott kepeket, ugyhogy nem fogok tobbszor :)
A két képen az van h I'm Lovin' it. (Mekis papir, ott hevert a foldon), gondoltam igazán jo kontrasztot ad a Vörös térrel mögötte.

Te vagy a masodik aki a hatosra szavaz (két emberbol :D)

Moszkvaban vegig szar ido volt, egy szep delutan volt csak, akkor lottem az osszes felszini kepet.

Nekem a moszkvai metro nem jott be annyira, fuggetlenul attol hogy allitolag szebb. A Mayakovszkaja allomast le se fotoztam, egyszeruen nem tetszett, pedig az a szépségdijjas. Ezen kivul koszos (ossze van pisilve a kocsi), budos és tomeg van. Péterváron ehhez kepest télleg szépek az állomasok, és relative tiszta, kb mint itt pesten.

#155 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 05. 23:01

pedig a Majakovszkaja a kedvencem! :)
(Majakovszkij nevet miota irjuk "y"-nal magyarul?? ;))
a forum ma:

#156 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 06:43

Átvettem a helyi szlenget nah :)

#157 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:01

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. jún. 2., péntek - 21:57

Sziasztok!

Megint sikerült feldolgozni egy képadagot, most a 24 mm került sorra a nagy összehasonlításban. Ezzel egyébként sikerült is a végére érni a témának, végignéztem a közös fókusztávokat.

Nagyon köszönöm a teszteket, nyilván nem kevés időt öltél bele, számomra nagyon tanulságos. :respect:  :respect:  :respect:  Ebben a legfrissebb adagban megdöbbentő, hogy F4-en mennyivel jobb a Tokina a széleken. :eek: Szerintem ez nagyon fontos, nem mindig megvalósítható a "nem baj, majd lerekeszelem" módszer.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#158 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 08:04

Idézet: Wyco - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 6:43

Átvettem a helyi szlenget nah :)

hat a helyi szlengben inkabb Маяковская lenne, nem? ;)

a valogatott-omlesztett kepekkel kapcsolatban: nem baj, ha vannak omlesztettek is, csak mas a "celjuk". azokat akkor erdemes valakinek megmutatni, ha arra varsz tanacsot, hogy mit valogass ki belole! ha viszont a kesz KEPeket szeretned megmutatni, akkor az omlesztett, vagatlan, beallitatlan verziot "tilos" mutogatni!
a forum ma:

#159 Felhasználó inaktív   happy-boy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 10:53

korábban írta valaki, hogy Pocket Bouncer fényterelőket valahol lehet kapni ama "utángyártottat" ami nem 7600 mint az optiformba hanem olcsóbb. az hol is van?

másik kérdés: 580ex derítőlapjánál ha nagyobbat akarok venni és nem házilag kartonból készíteni, olyat hol tudok?

#160 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 06. 12:10

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 8:01

Nagyon köszönöm a teszteket, nyilván nem kevés időt öltél bele, számomra nagyon tanulságos. :respect:  :respect:  :respect:  Ebben a legfrissebb adagban megdöbbentő, hogy F4-en mennyivel jobb a Tokina a széleken. :eek: Szerintem ez nagyon fontos, nem mindig megvalósítható a "nem baj, majd lerekeszelem" módszer.

Köszönöm, örülök, hogy végre valaki hasznát is látja. Kicsit öncélúnak tűnt elsőre a teszt, de így akkor már volt értelme ennyit vesződni vele. Igazad van, nem ment olyan könnyen. Barátnőm gépén a vincseszter ledje túlragyogta az esthajnalcsillagot is néha. De azért sikerült :)

Általában úgy tűnt, hogy a Tokina ebben a tekintetben hasonlatos a sokat tárgyalt EF 17-40-hez. Ott is azt nyilatkoztás sokan, hogy nagyon egyenletes teljesítményt tud nyújtani egy jól sikerült példány, már f4-en is jó a széle. Hát, ha ez teljesül, akkor szerintem már örülhetünk, mert hiába nagylátó a lencse, egy bizonyos záridő alá már ott sem lehet menni. Vagy nem bírod megfogni vagy pedig bemozdul minden olyan, aminek nem kellene bemozdulnia. Persze lehetne f2.8-as is, de akkor nem ilyen méretű lenne, nem ilyen árú. Szóval ez az f4 még elég jó szerintem, mert legalább végig ennyi. Jó, az ideális egy 85 f1.2 képminőségű zoom lenne, de olyan még nincs. Úgy gondolom, hogy a hobbi fotósok számára jó megoldás a Tokina, bár tudni kell kezelni a gyengeségeit. De ez minden cuccal így van. El kell palástolni a gyengeségeket és kiemelni az erősségeket. Akkor már technikailag jó lesz a kép. A művészeti részét pedig vagy érzi valaki vagy nem. Szerintem én inkább vagy nem :)

Végül tehát számomra a nyertes a Tokina. Jobb a képe (nekem jobban tetszik), tudok rá polárt tenni, amit nagyon szeretek és olcsóbb is. A full-frame téma még évekig álom marad, ráadásul ahhoz a teljes obi parkomat cserélni kellene, mert nagyon kiábrándító teljesítményt nyújtanának teljes képmezőn. Szóval jó lesz ez a Tokina nekem.

Üdv!
.
.
.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9