HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2181 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:35

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:07

nem tobb. csak es kizarolag egy marketing fogas.

Akkor nem több.  :cool: Nem vagyunk egyformák, neked nem több, nekem meg ez az optikák jelentik azt a szintet, amit minden optikának alapból hoznia kellene.

De gondoljuk csak el, egy jó marketinggel ugye akármilyen terméket el lehet adni. Az L viszont messze nem egy akármilyen termék, hanem egyben egyfajta garancia is minőségre, tartósságra, használhatóságra. Valahol ez a jelölés jóval több mint marketing. Ismétlem, nem várom el hogy ezt olyasvalaki megértse aki soha nem használt tartósan ilyen terméket és mellette esetleg más, ettől eltérőt. Egy ilyen cucc önmaga marketingje.

#2182 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:45

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:35

nekem meg ez az optikák jelentik azt a szintet, amit minden optikának alapból hoznia kellene.

Szerintem 17mm-től 600mm-ig találnál bármilyen gyújtótávolságú L-es optikát. Mégsincs mindegyik obidon piros karika. Sőőt....

Szerkesztette: Dolfer 2006. 12. 23. 12:46 -kor

dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2183 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:56

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:45

Szerintem 17mm-től 600mm-ig találnál bármilyen gyújtótávolságú L-es optikát. Mégsincs mindegyik obidon piros karika. Sőőt....

14mm-től 1200mm-ig van forgalomban :D

#2184 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 13:03

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 9:22

- Vannak megfizethető árú gyári profi objektívek a canon kínálatában. A kis 4L is weathersealed, 17-40-essel egyetemben.

Az idézett részt leszámítva nagyjából egyetértek veled. Tudomásom szerint a "kis 4" és a 2.8 nem weathersealed, csak a 2.8 IS.
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2185 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 13:25

Kis négy weathersealed a 2.8 Non-IS nem az.

#2186 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 13:31

Idézet: G_ArchAngel - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:56

14mm-től 1200mm-ig van forgalomban :D

én kérek elnézést... Valamiért azt hittem, hogy a 17-40 alatt nincs, de télleg.. ott a 14mm-es fix is..
1200mm-esből meg nincs túl sok. Ha jól tudom 10 alatti a szám és a Canonnál van ebből 2db bemutaókra:)
dolfer

#2187 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 13:54

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 12:45

Ha a kitobit nem számítjuk minden obimon piros karika van. Mondjuk ezt a hozzászólásod abszolút nem értem. Abból, hogy bizonyos tartóssági, képminőségi és használhatósági határt tartok etalonnak és úgy vélem ezt mindegyik optikának tudnia kellene, miért kellene annak következnie hogy minden cuccom ilyen ?

#2188 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:13

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 13:54

Ha a kitobit nem számítjuk minden obimon piros karika van. Mondjuk ezt a hozzászólásod abszolút nem értem. Abból, hogy bizonyos tartóssági, képminőségi és használhatósági határt tartok etalonnak és úgy vélem ezt mindegyik optikának tudnia kellene, miért kellene annak következnie hogy minden cuccom ilyen ?

Nem kötekedésből irtam...
Csak, ha ilyen elvárásaid vannak egy obival szemben, akkor számomra teljesen értetetlen az ezek alattiak akár csak kipróbálása is.  Nem biztos, hogy sikerül úgy fogalmaznom, hogy te is úgy értsd, ahogy gondolom.
De azért lásd be, teszel kisérleteket arra, hogy kevesebb ráfordítással is jót szerezz. Az már más tészta, hogy sikerül-e (100-400-asod, kenko 2xTC, stb.)
dolfer

#2189 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:19

Nos, ezért van súlya a szavamnak mert, mint magad is láthatod, már számos egyéb konkurens terméket is kipróbáltam.

Egyébiránt a 100-400-asról tudtam hogy szar, egyszerűen kíváncsi voltam azért a nevetséges összegért amibe került (plusz a szervize ami 1-2 óra tömény munka és gondolkodás volt) mire képes. Hát, őőő. Gyorsan el is adtam.

kenko pro 300 egy jó dolog, viszont az árát szeretném másba fektetni, és nem használom annyit hogy megérje megtartani.

Szerkesztette: RiCS 2006. 12. 23. 14:27 -kor

#2190 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:31

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:19

Nos, ezért van súlya a szavamnak

Most erre mit mondjak.... Meghajolok nagyságod előtt :respect: 

Idézet

mert, mint magad is láthatod, már számos egyéb konkurens terméket is kipróbáltam.

Én is próbáltam sokmindent. PPuuuuu
Tetszik is sok minden.
Hadd kérdezzem meg, ezek a mostani csodaojjektiv vásárlásaid a szavad súlyának növelését, vagy mi egyebet szolgálnak? Hisz egyiktől sem várhatsz el túl sokat. Mi a célod velük?
400mm gyújtótávolság kell. Minek "idegesíeted" magad egy nem-canon, nem-L-es obi képével? Nem beszélve a sok probrémáról, amiket egy lö betüvel illetett optiák még csak hírből sem ismernek.
Egy valamit szögezzünk le, amiben mindketten egyetértünk: mocskos jók ezek az obik. De ezeken kivül, az összes szar, meg holmi lakkozás, azt már azért kicsit túlzásnak érzem.
Még G_ArchAngel is megmondta, hogy a 180-as makró nem egy nagy szám.... Ez azért nagy szó ám :D
dolfer

#2191 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:39

De gondoljuk csak el, egy jó marketinggel ugye akármilyen terméket el lehet adni. Az L viszont messze nem egy akármilyen termék, hanem egyben egyfajta garancia is minőségre, tartósságra, használhatóságra. Valahol ez a jelölés jóval több mint marketing. Ismétlem, nem várom el hogy ezt olyasvalaki megértse aki soha nem használt tartósan ilyen terméket és mellette esetleg más, ettől eltérőt. Egy ilyen cucc önmaga marketingje.

Szerinted a jó termék és a jó marketing együtt nem működhet? Senki sem vonta kétségbe az L-es optikák minőségét, nem erről szólt a vita.
Egyébként mindkét obim hozza ezt a minőséget, csak nem Canon és L van ráírva, hanem szimplán Nikon :)

#2192 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:43

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:39

Egyébként mindkét obim hozza ezt a minőséget, csak nem Canon és L van ráírva, hanem szimplán Nikon :)

Itteni logika szerint pedig az következne belőe (mármint, h sz@rok)....
dolfer

#2193 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:47

Akkor nem több.  :cool: Nem vagyunk egyformák, neked nem több, nekem meg ez az optikák jelentik azt a szintet, amit minden optikának alapból hoznia kellene.
ize..  :think: ki beszelt itt az optikakrol? mert en biztos, hogy nem! en az L betus jelolesrol beszelek vegig. az tovabbra is marketing. szerinted az L betus jeloles miben is tobb mint marketing? az L betu, nem az optika!

Idézet

De gondoljuk csak el, egy jó marketinggel ugye akármilyen terméket el lehet adni.
aha! itt a masodik kulonbseg abban, amirol beszelunk. mert szerintem NEM ez a jo marketing! a valoban jo marketing csak tenyleg jo dolgot segit eladni. amirol Te beszelsz, az az atveres.

Idézet

Valahol ez a jelölés jóval több mint marketing.
miben? a jeloles! nem az objektiv!

de tovabbra sem ertem felhaborodasodat. attol, hogy ez az L "csak" marketing, attol az objektivek nem lesznek rosszabbak. sot, mint irtam, a jo marketing egy pozitiv dolog. csak masban, mint a technologiai pozitivumok. ezen igy felhaborodni?!?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2194 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:53

Ha szőrszálhasogatni és vitázni akarsz, arra nem vagyok vevő, arra ott a bolhapiac meg a sziget. Köszöntem a véleményezést.

#2195 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:54

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:39

Szerinted a jó termék és a jó marketing együtt nem működhet? Senki sem vonta kétségbe az L-es optikák minőségét, nem erről szólt a vita.

Valahol elejtettem az írásomban hogy Canon bajonettes optikák - rá se ránts.

#2196 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:55

Idézet: Dolfer - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:43

Itteni logika szerint pedig az következne belőe (mármint, h sz@rok)....

Ha jól olvasok a sorok között, akkor most a nagy sigma obiparkod feletti elégedettségednek szeretnél hangot adni. Tedd azt. Alvaro is nyilván csak kitalálta az egész kálváriát, én is csak poénból vittem szervizről szervizre a 15-30-at. ;)

Szerkesztette: RiCS 2006. 12. 23. 14:56 -kor

#2197 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:59

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:53

Ha szőrszálhasogatni és vitázni akarsz...

mar bocsass meg, de ha irok egy velemenyt ("az L jeloles csak es kizarolag marketing"), Te meg felreerted (miszerint ugy allitod be a velemenyem, mintha barmit is mondtam volna az optikakrol magukrol), akkor hadd vedjem mar meg a velemenyem a kiforgatas ellen! (meg ha nem is lett volna az szandekos.)

hogy kene mashogy jelezzem, ha felreerted, amit irok? varom epito jellegu tanacsodat.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2198 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 14:59

...

#2199 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 15:09

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:54

Valahol elejtettem az írásomban hogy Canon bajonettes optikák - rá se ránts.

Erre a commentedre írtam azt válaszként:
"nem várom el hogy ezt olyasvalaki megértse aki soha nem használt tartósan ilyen terméket és mellette esetleg más, ettől eltérőt. Egy ilyen cucc önmaga marketingje."

#2200 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 15:11

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 14:55

Ha jól olvasok a sorok között, akkor most a nagy sigma obiparkod feletti elégedettségednek szeretnél hangot adni.

Ühhüm. Nincs nagy obiparkom. Nem csak Sigmából áll. Csak az Sigma, amit nem találtam meg Canonból, vagy szarabbnak ítéltem. Tessék megnézni egy Canon 10-22-t.
Én abszolút nem vagyok elfogult egyik márkát illetően sem. Ha valami jó, azt el kell ismerni, ha valami kevésbé, azt úgyszintén. 70-200-ból én sem vennék Sigmát, ezt kicsit fentebb írtam is.

Idézet

Tedd azt. Alvaro is nyilván csak kitalálta az egész kálváriát, én is csak poénból vittem szervizről szervizre a 15-30-at. ;)

Ettől sokkal komolyabb dolgoknak is tartanak fent szervizháttért és nyilván nem viccből.
Hány olyan hozzászólást olvasol neten (sajátodon kivülÖ, hogy "mmm...tök jó az obim, semmi baja" és hasonlók. Nyilván az kiabál, akinek a háza ég... Nemde? :think:
dolfer

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • 112
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.