HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2141 Felhasználó inaktív   ServerWorks 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 19:27

Én esküvőkön és pár rendezvényen (Vekeri meg Sziget fesztivál, és egyéb bálok, partyk) fotóztam + sexfotózás...  :cool:  viszont ha tud valaki normális, akár alkalmi fotós munkát szólhatna, mert itt a gép és a felszerelés de lóvé  :(

#2142 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 20:01

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 19:05

Én viszont már nyomtatásban is találtam saját képem...

Én is. Valahová el is tettem az ominózus napilapot. :)

Mindegy. Ezeknek az ajánlott áraknak merre lehet utánanézni ?

#2143 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 20:29

ha jol remlik fotomuveszek szovetsege ad ki ilyen ajanlast.. vagy ujsagirok szovetsege?
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2144 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 21:12

Idézet: bogdan - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 19:27

tenyleg saen, irtad az esetet, akkor is irtam a fentit, de nem remlik, hogy megirtad volna, hogy vegzodott! na?

igazából hagytam a francba, pár ezer forintért nem éri meg nagyon ugrálni...

#2145 Felhasználó inaktív   zen.thai 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 20. 21:37

A Muosz éltali hivatalos lista.

Nem pár ezer forinról van szó, többszázezer is lehet egy prospektushoz egy kép:

MUOSZ HONORÁRIUMTÁBLÁZAT 2006

#2146 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 22:04

Az én esetemben tényleg csak pár ezer forintról volt szó.

#2147 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 20. 22:28

Idézet: WiZARD - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 12:48

1 éve van makró előtét lencsém, még jóformán 1x se használtam. pedig érdekelne a makró, szívesen makróznék, csak nem tudom hol és mit...

Bárhol, bármit. Nézz körül. Ebben az évszakban apró élőlényeket nehezebb találni, de van más. Ezt például ma lőttem. Egy ásványvizes palackban az oldalán megtapadt pici buborékok, hátulról megvilágítva. Semmi értéke nincs a képnek, csak kíváncsi voltam, milyen lesz nagyban. Érdemes próbálkozni.

Kép
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2148 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 07:40

Idézet: Thrawn - Dátum: 2006. dec. 20., szerda - 22:28

Bárhol, bármit. Nézz körül. Ebben az évszakban apró élőlényeket nehezebb találni, de van más. Ezt például ma lőttem. Egy ásványvizes palackban az oldalán megtapadt pici buborékok, hátulról megvilágítva. Semmi értéke nincs a képnek, csak kíváncsi voltam, milyen lesz nagyban. Érdemes próbálkozni.

Kép

szerintem jópofa dolog lenne, ha nekiállnál vadászni különböző formákra, vagy írásjelekre és azokat feltudnád nyomni vmi stock oldalra:)

#2149 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 08:03

Vanik egy eladó kenko pro 300 2x telekonverterem canon bajonettel. Meglepően szép képeket sikerült vele készítenem egy 70-200 2.8L végére csattintva. Ára 32000 Forint, pesti érdeklődőknek tatabányáig elviszem. stefanits@gmail.com 30/2686453

#2150 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 20:49

Rics: milyen a cosina makro obi?

#2151 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 21. 22:13

Még hozza a posta, úgyhogy egyelőre materiális valójában még nem sikerült érintkezésbe lépnem vele.

Amúgy asszem ez vivitar feliratos, de kapható az általad említett cosina, valamint phoenix, és pentax (!) névvel is.

Szerkesztette: RiCS 2006. 12. 21. 22:14 -kor

#2152 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 16:23

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 21., csütörtök - 21:13

Még hozza a posta, úgyhogy egyelőre materiális valójában még nem sikerült érintkezésbe lépnem vele.

Amúgy asszem ez vivitar feliratos, de kapható az általad említett cosina, valamint phoenix, és pentax (!) névvel is.

Azt hittem már kézben az obi. Majd azért írj már róla pár szót ha beüzemelted. Úgy tudom én is, hogy ugyanazt több néven forgalmazzák, és az USA-ban Phoenix néven elterjedtebb.

#2153 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 16:26

Idézet: zen.thai - Dátum: 2006. dec. 19., kedd - 11:47

Nekem bő egy évig Sigma 70-200 2.8-am volt, nem a makrós, hanem, az előd. Nemrég lecseréltem a canon 2.8L-re. Képileg tényleg szebb a canon, viszont az Af-je kis fényben (főleg koncertre használom) lassabb, mint a sigma volt. Igaz, ha talál élességet, akkor sokkal pontosabb, a sigma kb 5-ből 4-szer volt pontos, sokszor backfókuszosnak hatott.
Summa summárum, nem bántam meg L-re váltani, és az IS sem hiányzik..

Izééé... csak félig genyáskodásból kérdezem, de miért csináltok ekkora fetisizmust ebből az l-ből, hogy még pirossal is kell írni? Máshol is láttam már, úgyhogy nem személyes (üzleti :) ). De tényleg! Amúgy (tudatlanságom most jön elő), van a canonnak nemelles 70-200/2.8-a is?

#2154 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:02

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 15:26

Izééé... csak félig genyáskodásból kérdezem, de miért csináltok ekkora fetisizmust ebből az l-ből, hogy még pirossal is kell írni? Máshol is láttam már, úgyhogy nem személyes (üzleti :) ). De tényleg! Amúgy (tudatlanságom most jön elő), van a canonnak nemelles 70-200/2.8-a is?

Nincs nem L-es 2.8-as 70-200-asa a Canonnak. Bár ezesetben kiemelte kedves barátunk, hogy nem a Sigmára, hanem a Caninra gondol. Amúgy szerintem az L-es tulajok a boldogságuknak és büszkeségüknek adnak tanúbizonyságot ezzel a kiemeléssel. Az eladók ezzel is felhívják a figyelmet a vevők részére. Ki ezért, ki azért, DE valóban én is érzek egy kicsit túlzott büszkeséget az L-es üvegek iránt (illetve annak kimutatásában). Megértem viszont azokat, akik végül ezt veszik évek (hónapok) alatt összekuporgatott pénzükön, mert valóban minőséget jelentenek. Megértem, mert nekem is van 2.  :p
(24-105 F4, 70-200 F4)

Szerkesztette: mtubi 2006. 12. 22. 18:02 -kor

#2155 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:10

ez tulajdonkeppen csak marketing. huzunk egy vonalat, hogy mi legyen a professzionalis, es mit hivjunk egyebnek. (a Nikkorok kozul regen az E kategoria jelentette a masodikat..) a nev ugye elad ("Intel inside"), es akik megveszik, azok buszkek ra. es persze joggal, hiszen ezek valoban jo lencsek, ehhez nem fer ketseg. innentol jon a fetisizmus.

ugyanigy elnevezhetne a hasonlokat a Nikon is, es ugyanez lenne a kovetkezmenye. ez a felszin, a kulcsin. (persze ez is fontos szociologiai szepont! ahogy az is, ha valaki elmondhatja, hogy nekem Nikkor a lencsem, nem holmi Sigma. vagy hogy nekem Leica nem holmi Nikkor.. ha igaza vanm, ha nincs. tobbnyire persze igaza is van.) a belbecs persze nem ettol fugg. de szerintem az ertelmes tobbseget (legalabbis nagyon remelem) nem teveszti ez meg.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2156 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:30

Most nem azért de annyival jobb egy átlag optikánál egy L, hogy megérdemli a piros kijelölést. Voltak átlag optikáim, voltak sigma EX-eim, egy canon L az összes szolgáltatását, használati értékét, képét (Rajz, színek, kontraszt), tartósságágát-üzembiztonságát együttvéve általában fölényesen jobb a piacon kapható canon bajonettes hasonló optikáknál. Fogalmazhatnék úgy is hogy ha valaki nem az L-t veszi az már kompromisszumot köt. Persze ettől még lehetnek boldogok, de egy dolog bizonyos: Ha az ember kipróbál egy L-es optikát és egy 1-es sorozatú canon vázat, akkor idővel lesz neki egy-egy ezekből, és ez nem véletlen.

Sokan azt is mondják hogy a Sigma EX felér a Canon L-el, de ez hatalmas tévedés. A sigma EX tulképp semmit nem jelent, tetszőlegesen ragasztják rá a címkét az egyes optikáikra, se tartósság, se jó kép se semmire nem garancia. Szvsz talán csak a lakkozásra utal.

Szerkesztette: RiCS 2006. 12. 22. 18:54 -kor

#2157 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:45

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 18:02

Megértem, mert nekem is van 2.  :p
(24-105 F4, 70-200 F4)
Lemaradt egy betű. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2158 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 18:58

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 17:45

Lemaradt egy betű. :)

Szándékosan.  :D (amúgy én is boldog tulaj vagyok)  :D

#2159 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 22. 19:08

Jelentkezem ellesobi nemlevésre, meglévőkkel elégedett levésre. :)
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2160 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 19:46

Ez így is marad az első komolyabb szervizlátogatásig. ;)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.