HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2161 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:09

Idézet

Nincs nem L-es 2.8-as 70-200-asa a Canonnak.

Na ezért kérdeztem. Úgy értem, hogy ha azt mondjátok, hogy 70-200/2.8-as canon, akkor is tudja mindenki, hogy melyik obiról van szó. Ha nikon obiról beszélünk, akkor 80-200-as AF obi, 2.8-as, az mind ED-s, mégse szokta az ember bepötyögni, mert csak olyan van. Persze van csomó változata, AF-S, ED-D, ha külön ezt meg akarja különböztetni, akkor beírja hogy most a D-ről van szó, de az ED-t nem írja utána, mert ez alap. Mint a ti 70-200-atoknál az L. Így ezt a túlellezést már kicsit olyan /finoman fogalmaz/ élvezkedésnek érzem.

Idézet

boldogságuknak és büszkeségüknek adnak tanúbizonyságot ezzel

Hatalmas felfogásbeli aberrációmnak adok hangot azáltal, ha azt mondom, hogy pénzért vehető dologra furcsa dolog büszkének lenni. Lehet büszke az ember a fiára, ha első lesz a szavalóversenyen, vagy ha szépen tud rajzolni, jó fotót csinál stb, de pl arra hogy vett egy jó kocsit miért büszke valaki? Persze biztos ezzel én vagyok kisebbségben. És nem kötözködni akarok, mert elfogadom azt, hogy nem vagyunk egyformák, csak nekem ez a véleményem.

#2162 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:11

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 17:30

Most nem azért de annyival jobb egy átlag optikánál egy L, hogy megérdemli a piros kijelölést.

Talán annyiban félreérthető voltam, hogy nem megkérdőjeleztem, hogy jó-e az L obi. Nem értek a canonhoz, de annyit még én is tudom, hogy jók azok az ojjektívek. Azonban ha valami alapból L, minek a megkülönböztető jelzést kitenni, gondoltam én, persze nem tudom hogy melyik ojjektívből van L és melyikből van mindkettő.

szerk.:

Idézet

Ha az ember kipróbál egy L-es optikát és egy 1-es sorozatú canon vázat, akkor idővel lesz neki egy-egy ezekből, és ez nem véletlen.

Basszus! Akkor baj van! A múltkor próbáltam egy barátom 10D-jén a 70-200/2.8-at (ell-es :) ), most akkor én is venni fogok egyet... Mit csináljak vele a nikonomon?    :hemuveg:  [bénaviccvót]

Szerkesztette: lugosi 2006. 12. 22. 20:13 -kor

#2163 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 20:33

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 20:11

Basszus! Akkor baj van! A múltkor próbáltam egy barátom 10D-jén a 70-200/2.8-at (ell-es :) ), most akkor én is venni fogok egyet... Mit csináljak vele a nikonomon?    :hemuveg:  [bénaviccvót]

Nem oLvastad eLég körüLtekintően. L-es obi ÉS 1-es Canon váz keLL a megtéréshez. Tehát a 10D-s próbátóL nem keLL féLned. :p
De ha ennyire zavar, hoLnaptól a Leicát is eicának írom. :Đ
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2164 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 19:33

Nem oLvastad eLég körüLtekintően. L-es obi ÉS 1-es Canon váz keLL a megtéréshez. Tehát a 10D-s próbátóL nem keLL féLned. :p
De ha ennyire zavar, hoLnaptól a Leicát is eicának írom. :Đ

Oké ;)

Szerencsére 1-es canon váz nincs az ismeretségi körben. Volt szerencsém viszont egy filmes 5-öshöz, ami nagyon tetszett. Nem tudom minden canon vázon van-e olyan, hogy mélységélesség automatika (A-Dep), azon volt, és ez akkora ötlet, ami előtt fejet hajtok, hogy kitalálták, mert ezt nem tudom a marketingre kenni, ez egy jó ötlet. [Azért vaLaki írja meg ha ez minden vázban van.]

#2165 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 22. 21:50

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:23

[Azért vaLaki írja meg ha ez minden vázban van.]

aham
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2166 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 22:23

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 18:30

egy dolog bizonyos: Ha az ember kipróbál egy L-es optikát és egy 1-es sorozatú canon vázat, akkor idővel lesz neki egy-egy ezekből, és ez nem véletlen.

Ezzel nem feltétlen értek egyet. Sok olyan ember van akinek nem tetszenek az 1-es vázak, pl ha Canonom lenne biztosan nem olyat vennék (ártól függetlenül), illetve obik közül sem csak az L-esek jönnek be, bár ez inkább csak a fixekre igaz. Az L mánia egy remekül eltalált marketing fogás ami jól működik. A jobb obiknak adtak egy ilyen nevet és sok ember akkor is ilyet vesz, ha a nem L-es is jó lenne...

#2167 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 22:46

Idézet: lugosi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:09

hogy pénzért vehető dologra furcsa dolog büszkének lenni. ... de pl arra hogy vett egy jó kocsit miért büszke valaki? ...

Szerintem ha kidolgozta a belét érte és nem apuci vette meg neki, akkor igen is büszke lehet rá!

#2168 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 22. 23:02

Idézet: gazdi - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:50

aham

enyimből kimaradt az A-dep....

amúgy egyetértek azzal hogy 1es vázat és Les obit csak az próbáljon akinek van/lesz rá pénze :)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2169 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 01:12

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 21:23

obik közül sem csak az L-esek jönnek be, bár ez inkább csak a fixekre igaz. Az L mánia egy remekül eltalált marketing fogás ami jól működik. A jobb obiknak adtak egy ilyen nevet és sok ember akkor is ilyet vesz, ha a nem L-es is jó lenne...

Igen, a fixek között vannak nem L-es nagyon jó obik, abból nem is vennék L-eset, viszont Zoomos obiknál elég nagy különbség is lehet. Az L-es obik szinte minden esetben jobbak a nem L-eseknél, legalábbis a Zoomoknál tuti.
Lugosi: én megdolgoztam minden cuccomért, amit vettem, szóval jogosan lehetek büszke arra, hogy igen én megdolgoztam érte. Cserébe viszont nincs autóm és mehetek nyaralni.  :D

#2170 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 07:59

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 22., péntek - 22:23

Ezzel nem feltétlen értek egyet. Sok olyan ember van akinek nem tetszenek az 1-es vázak, pl ha Canonom lenne biztosan nem olyat vennék (ártól függetlenül), illetve obik közül sem csak az L-esek jönnek be, bár ez inkább csak a fixekre igaz. Az L mánia egy remekül eltalált marketing fogás ami jól működik. A jobb obiknak adtak egy ilyen nevet és sok ember akkor is ilyet vesz, ha a nem L-es is jó lenne...

Jóval több mint marketing fogás, de megértem hogy nikon fantól nem várhatom el hogy ezt megértse.

#2171 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 09:22

De nézzük csak végig mit is jelent az L jelölés.

Első körben ugye Low Dispersion, a neten elterjedt "Luxury" kifejezéssel ellentétben. Ez egy akkora okos és szellemes ferdítés, hogy akár magától kenbrokitól is származhatna.

De általában van pár dolog ami együtt jár az L-es jelölésű cuccokkal:

- Internal focus és döntő többségében internal zoom, ami a weathersealinggel együtt egyes L optikáknál egész jól küzd a belső elkoszolódása ellen, illetve a nem forgó frontlencse előnyeit a cokin filterkészletet és polárszűrőt használók jól ismerik. Kivételek ofkorz vannak.

- A gagyi optikákhoz képest a színvilág, a kontraszt, a felbontóképesség és részletező kézség általában látványosan jobb.

- Tartósság: Mivel ezek nem titkoltan a profi széria egyedei a húzos használat melletti üzembiztosság alapvető. Hasonló a helyzet a strapabírósággal is, számos L-es cuccot láttam már, amivel elég mostohán bántak élete során (az L-es fehér festés durva kopása általában onnét származik hogy valahová izmosat koppant, de a többszöri leejtést is túléltek már ismerősöknél 70-200-asok, köszönik szépen működnek tovább)

- Vannak megfizethető árú gyári profi objektívek a canon kínálatában. A kis 4L is weathersealed, 17-40-essel egyetemben. Használati értékük, tartósságuk olyan mint a nagyoké, színviláguk kontrasztjuk ofkorz ugyanott van, és áruk megfizethető.

#2172 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 23. 10:08

"de a többszöri leejtést is túléltek már ismerősöknél 70-200-asok, köszönik szépen működnek tovább)"

Kérdés hogy hova esett, gyepre é vagy betonra? :D

#2173 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 10:27

Idézet: ottokar - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 10:08

"de a többszöri leejtést is túléltek már ismerősöknél 70-200-asok, köszönik szépen működnek tovább)"

Kérdés hogy hova esett, gyepre é vagy betonra? :D

téglára... gyeptéglára:)

asszonynak karácsonyra egy Oly mju 725 SW-t vettem, ami 1,5 méterről ledobható és 5m-ig merülhet vele - nála mindkettő előfordulhat könnyen, főleg a leejtés:)

egyelőre ez a tulajdonsága nincs tesztelve részemről, de a kádban már volt és tényleg bírja a vízet, így lesz mivel szakadó esőben fotóznom:)

#2174 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 10:41

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 9:22

De nézzük csak végig mit is jelent az L jelölés.

Nem értetted amit írtam. Az, hogy egy cég a csúcsminőségű termékeit külön megjelöli és ezeket népszerűsíti az igen is marketing és ezt a Canon nagyon jól csinálja. Egy szót nem ejtettem a termék minőségéről vagy használhatóságáról, nem is ez a lényeg. Ha az obikra nem írná rá a Canon az L betűt attól még egyeltalán nem lennének rosszabbak.

#2175 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:02

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 10:41

Nem értetted amit írtam. Az, hogy egy cég a csúcsminőségű termékeit külön megjelöli és ezeket népszerűsíti az igen is marketing és ezt a Canon nagyon jól csinálja. Egy szót nem ejtettem a termék minőségéről vagy használhatóságáról, nem is ez a lényeg. Ha az obikra nem írná rá a Canon az L betűt attól még egyeltalán nem lennének rosszabbak.

Szerintem értette, csak a Te kommentedhez fűzte kiegészítő összefoglalásként...

#2176 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:47

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 9:41

Nem találomra rakják egy obira, az L-es megkülönböztetést.
1. Jobb minőségben alkotják meg (felépítés)
2. Kevésbé spórolnak az alapanyagokon
3. Szerintem jobban ellenőrzik a minőségét
Mintha azt akarnád mondani, hogy azért szeretik az emberek az L-es obikat, mert divatos és menő.
Ez nem IPOD.  :D Pl. az már divatnak számít.
Az L-es obik a magasabb minőséget jelentik, elhiszem, hogy valaki vagizásból veszi, de sokunk nem. Azért, mert jobb minőségű. Gondolom te sem azért veszel jobb obit, mert menőzől vele, nem? Ha a Nikonnak mondjuk N-es megjelölés lenne az Obin, az zavarna? Ha a Nikonnál azt jelentené a jobb minőségű felépítést és minőséget, akkor mit számít, hogy van gyüjtőneve? Nem értem, hogy miért szúrja a Nikonosok szemét az L-es megjelölés, most komolyan.  :omg:

#2177 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 11:58

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:47

Nem találomra rakják egy obira, az L-es megkülönböztetést.

Mint írtam a csúcsminőségű obikra teszik rá az L-es jelzést, ez nem annyira találom. Emellett nekem nem szúrja a szemem, semmi bajom vele, csak megjegyeztem, hogy ez egyben egy remek marketing fogás is, mi ebben a baj?  :confused:

Szerkesztette: saen 2006. 12. 23. 11:59 -kor

#2178 Felhasználó inaktív   bogdan 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:07

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 7:59

Jóval több mint marketing fogás, de megértem hogy nikon fantól nem várhatom el hogy ezt megértse.

nem tobb. csak es kizarolag egy marketing fogas. de miert baj ez?

(nem kene elobb tisztazni mit ertunk marketing fogason, mielott ekkora vitat keritunk kore?) marketing, mert onmagaban (a nev) nem muszaki fejlesztes, nem ad hozza semmit. ha holnaptol ugyanazt az objektivet L nelkul arulnak nem lenne egy csoppet sem kevesebb. ergo csak egy nev.

masfelol sose becsuljuk le a marketing valos ertekeit! a jo marketing csoppet se lebecsulendo, sot, tisztelendo. onmagaban is erteket hordoz. ez trivialis.
a forum ma:
"Ez van bazdmeg, ha nem tetszik, el lehet menni."

#2179 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:09

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 23., szombat - 11:58

Mint írtam a csúcsminőségű obikra teszik rá az L-es jelzést, ez nem annyira találom. Emellett nekem nem szúrja a szemem, semmi bajom vele, csak megjegyeztem, hogy ez egyben egy remek marketing fogás is, mi ebben a baj?  :confused:

persze, de minden cégnek van marketingje - ilyen a Nikon ködös képei és B mattüveges duma a Nikonians mellett...

én pl. már meghülyültem ezektől a "Nikon tudja" reklámoktól...:)

Canon L marketingje nem a reklámoktól, hanem a felhasználók tapasztalatai miatt lett ilyen jó, pedig 90%-ban szájról szájra terjed és nem kell a cégnek fizetni érte - ezért is kiemelkedő:)

#2180 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 23. 12:25

Szögezzünk le valamit, Nikonnak nagyon szar a marketingje  :D  Ezzel el is intéztem őket.

Abban igazad van, hogy a felhasználók tették azzá az L jelzést ami, de ehhez ki kellett ezt találni és épp ezért olyan jó a marketingjük, mert teremtettek egy olyan közeget ahol a felhasználók kezdik el "isteníteni" a termékeket. Canon marketingben nagyon ott van imho és ez egy dícséret volt, mielőtt valaki belekötne :)

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • 111
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.