HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2301 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 31. 01:33

Idézet: saen - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 22:53

Igen, volt ilyen is, aztán megvilágosodtam  :D  :p

Nekem így utólag kiderült, hogy jó, hogy nem Nikon D50-et vettem és nem D70s-t. Mert akkor azok voltak az alternatívái a Canon 350D-nek. Most is Canont vennék, igaz, már 30D-t. De kellett a pénz obikra, szóval jó döntés volt.
  :D

#2302 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 09:04

Idézet: mtubi - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 22:05

És az 50 1.4-essel összehasonlítva milyen?
Eredetileg úgy tudom, hogy képminőségre szinte mind3 ugyanaz (1.8 MKI, 1.8 MKII, 1.4 USM).
Az MKI-es jobb építésű, mint az MKII, az 1.4-es még jobb felépítéső, plussz 1.4-es + USM (csöndes-gyorsabb fókusz). Van valakinek gyakorlati tapasztalata még ezekkel? Illetve bármi ötlet?
Épp most tervezgetem az MKI-es vásárlását, vagy inkább ne?  :rolleyes:
Inkább spóroljak az 1.4-esre?  :rolleyes:

sziasztok!

egy nagyon jó oldal Petteri Sulonen weblapja. ő írt a két EF 50-es lencséről is, itt a cikk. érdemes elolvasni, nagyon tanulságos. én levontam a következtetést: vagy Mk I vagy semmi. az 1.4 pontatlan és drága, az MkII szétesik és nagyon le van butítva. az 1.2-es pedig csillagászati áron van, majd a lottó 5-ös után talán (nem lottózom  :omg: )

üdv!

:up:  :respect:

u.i.: lassan BUÉK is van, ezért mindenkinek boldog UÉK légyen!
.
.
.

#2303 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 09:18

1. érdekes pont amit érdemes figyelembe venni: 10d-n tesztelt és a 10D AF rendszere bizonyos értékeknél nagyobb rekesszel nagyon pontatlanul fókuszál (és pl eleve nem olyan gyors és pontos az AF-je mint 20d-é és felfele), illetve azon 10d-k amik a környezetben vannak következetesen back fókuszosak bizonyos lencsékkel. Én úgy vélem ez a fajta fókusz dolog újabb vázakon nem lesz jellemző, de ez majd kiderül ha veszek egy ilyet. :)

2. Az 1.4 színei más tesztek képei alapján szaturáltabbak, kontrasztja jobb. Egy biztos, hogy a sima 1.8-nál a színek hidegebbek, alulszaturáltabbak és kevésbé kontrasztosak mint az átlag lencséé így megkockáztatom hogy az 1.4 más optikai felépítéssel ezeken a területeken felülmúlja az 1.8-at. Az usm ftm fókusz azért több szempontból szerencsésebb és megkockáztatom a csendessége mellett még bolhányival gyorsabb is mint az 1.8-é (ami szvsz nem a lehető leggyorsabb, na.)

Amit CA-ról ír az kb valós, hajlamossabb a CA-ra az tuti.

Persze árban nem versenyezhet az 1.8-al, ami mk1-es kivitelben 30-ért nagyon jó kis játszadozó objektív, ajánlom mindenkinek. :)

#2304 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 09:21

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 9:04

sziasztok!

egy nagyon jó oldal Petteri Sulonen weblapja. ő írt a két EF 50-es lencséről is, itt a cikk. érdemes elolvasni, nagyon tanulságos. én levontam a következtetést: vagy Mk I vagy semmi. az 1.4 pontatlan és drága, az MkII szétesik és nagyon le van butítva. az 1.2-es pedig csillagászati áron van, majd a lottó 5-ös után talán (nem lottózom  :omg: )

üdv!

ez egy ember véleménye, egy adott objektvíről...

az én 50/1.4-em például 10D-n esélytelen volt, nem találta az élességet, míg 20D/30D vázakon tökéletesen, gyorsan, pontosan fókuszált...

én mindig elolvasom a tesztoldalakat, de hinni egyiknek sem hiszek, többet ér 10 user véleménye...

#2305 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2006. 12. 31. 09:30

"nagyobb rekesszel nagyon pontatlanul fókuszál"

Macska legyek ha értem.

#2306 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 10:03

Nagyobb rekesz = tágabb rekesz, kisebb F érték, jelen szövegkörnyezetben azt jelenti hogy a 10D a bizonyos F értéknél tágabb induló rekeszes optikákkal bizonytalanul, pontatlanul fókuszál. Most  pedig legyél macska.

#2307 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 13:45

Idézet: donphobos - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 8:04

sziasztok!

üdv!

Köszönöm.
Igen olvastam már rég azt az oldalt és amiatt is + sok felhasználó véleménye alapján is hajlanék az MKI felé. Valszeg az lesz, hogy amit megvennék kipróbálom (körbeszaglászom) és megnézem az AF sebességét és "zajosságát" és az lesz a döntő (+ az obi állapota). Szerintem 2X-er annyit ezek alapján nem ér az 50 1.4-es (igaz az újonnan megvehető - itt jön be az Obi állapota, de ha sokat nem használták, akkor mind1 mennyi idős). Az, hogy kicsit kontrasztosabb a képe és kicsit szaturáltabb az 1.4-es -> digitgépeknél ez nem jelent akkora hátrányt...

#2308 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 13:47

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 8:18

Persze árban nem versenyezhet az 1.8-al, ami mk1-es kivitelben 30-ért nagyon jó kis játszadozó objektív, ajánlom mindenkinek. :)

Miért adtad el az 50 1.8 MKI-es obidat?

#2309 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 16:58

Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 9:18

1. érdekes pont amit érdemes figyelembe venni: 10d-n tesztelt és a 10D AF rendszere bizonyos értékeknél nagyobb rekesszel nagyon pontatlanul fókuszál (és pl eleve nem olyan gyors és pontos az AF-je mint 20d-é és felfele), illetve azon 10d-k amik a környezetben vannak következetesen back fókuszosak bizonyos lencsékkel. Én úgy vélem ez a fajta fókusz dolog újabb vázakon nem lesz jellemző, de ez majd kiderül ha veszek egy ilyet. :)

sziasztok!

igen, én hátrányosan halmozott helyzetű vagyok a 10D-vel :), ez a váz nem igazán szereti a fényes obikat. egy ideig azt hittem, hogy nekem EF 50 kell, de aztán rájöttem, hogy ritkán portrézom (nem értek hozzá), nem tudnám kihasználni az obit. a fényerő vonz, de inkább egy jó nagylátó kellene esetleg és egy makró. utána lehetne a portré irányba elmenni. ja és kéne egy jó normál, ami példál lehetne az EF 35.

Petteri cikkét azért írtam be, hogy legyen egy + vélemény. szerintem sem kell kritika nélkül befogadni a cikkeket, de egy plusz véleménynek azért jó. és esetleg ír olyat, amin elgondolkodik az ember és eszébe jut valami hasznos. szóval nem árt olvasni ilyet is néha. a fórumokon igen nehéz kiigazodni, szerintem a fórum és egy pár cikk már jobb kiindulási alap. ami nekem használni szokott az a sok kérdezés és a példaképek vizslatása. és aztán elmenni és kipróbálni az obit.

igazából teljesen elégedett vagyok a 10D-vel, de az biztos, hogy mostani fejjel 30D-t vennék, az egy nagyon-nagyon komoly váz. igen sokat számít az pár picinység, amit az 1-es szériától örökölt. a 10D --> 20D számomra érdektelen váltás, de a 10D --> 30D már értékelhető előrelépés. mondjuk soha nem adnék ki csak az upgrade kedvéért ennyi pénzt. ha igazi előrelépést akarnék, akkor 5D-re gyúrnék, de ahhoz teljes obi park is kell, mert a mostani üvegek siralmasak lennének vele.

összefoglalva, ha 50-es, akkor nekem Mk I kellene :)

üdv és BUÉK!
.
.
.

#2310 Felhasználó inaktív   Wyco 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 17:43

Ha már 50 mm...
Ínyenceknek: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewI...=ADME:B:SS:US:1
És BUÉK :)

Szerkesztette: Wyco 2006. 12. 31. 17:44 -kor

http://backtotheukblog.wordpress.com - Anglia Blog - [Legutobbi: 20141212: Fény az alagút végén – Brit állampolgárság, útlevél]
Csodabogár vagyok. Egy ismerősöm azt mondta, hogy a hinduk szerint aki most bogár, az előző életében egysejtű volt. Ha ilyen tempóban fejlődök tovább, legközelebb már minden bizonnyal valami istenség leszek :D [Saját...]

#2311 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 17:59

BUÉK :kocc:
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2312 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 21:43

BUÉK!
:birthday2:  :dj:  :birthday2: 
És legyetek jók 2007-ben is!  :hinta:  :evil2:

#2313 Felhasználó inaktív   Dolfer 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 22:16

Én is szeretnék mindenkinek eredményekben, nagyon jó képekben gazdag új évet kivánni!
:reszeg:  :beer:  :kocc:  :tv:  :dj:  :bach:  :birthday:  :hinta:  :birthday2:
BUÉÉÉÉÉK!!!!
dolfer
I tried bouncing my flash and it broke into  20 pieces...

#2314 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 23:37

:(  :mad:
http://fotostaska.fw.hu/
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2315 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 31. 23:43

Idézet: CP - Dátum: 2006. dec. 29., péntek - 10:47

Nem ismertek olyan magyarnyelvű írást esetleg a neten, ahol a fotós és általa készített fotók jogaival foglalkoznak?  :think:

http://fotozz.hu/cik...utat?cikk_ID=59

#2316 Felhasználó inaktív   gazdi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 12. 31. 23:59

Legyen szép a 2007-es év, és sikeres mindabban, amiben igazán szeretnétek, hogy sikeres legyen. Szép fényeket és persze BÚÉK!
Hallgatok, hogy ne rongáljam tovább a tudásom halvány látszatát. (*)

#2317 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 01:15

Én is BÚÉK!

Kép
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2318 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 01:34

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 22:37

....................Ez leírhatatlan, még olvasva is................
Nem számoltam össze, de kb. 1.5 millió a kár...vagyis még a hátsó csomagtartó sem nyújt menedéket...Aki lopásból él és nem azért kell a lopás, mert éhezik (nem kenyeret lop), annak....  :help:  :grrr:  :doom:  :fuck2:
Szerk.: inkább kiszedtem, mert erős lett... :rolleyes:

Szerkesztette: mtubi 2007. 01. 01. 02:31 -kor

#2319 Felhasználó inaktív   lugosi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 10:10

Boldog új évet nektek is!

(A fenti linken látható értékeket ellopó tolvaj pedig nem gondolt bele, hogy könnyen lehet, hogy valakinek a megélhetését biztosító eszközöket lopott el. Egyszerűen nem értem, hogy sok ember számára lopni miért nem szégyen???)

#2320 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 01. 10:52

Idézet: lugosi - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 11:10

Boldog új évet nektek is!

(A fenti linken látható értékeket ellopó tolvaj pedig nem gondolt bele, hogy könnyen lehet, hogy valakinek a megélhetését biztosító eszközöket lopott el. Egyszerűen nem értem, hogy sok ember számára lopni miért nem szégyen???)

Tudod ott volt a whiskey-s akinek a jégkorong átlagosnál jobb megélhetést bíztosított de szabadidejében fegyverrel bankot rabolt mert a beteg agya azt diktálta neki. Amikor a TV-ben szavazni lehetett hogy kinek drukkolnak a rendőrségnek vagy a rablónak, döntő többség a trógernek drukkolt. trógerek közt a legnagyobb trógernek van tekintélye. A bankban levő pénz nem az enyém? Hát kié? A utcán levő autó meg  szabad préda?

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 114
  • 115
  • 116
  • 117
  • 118
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.