HWSW Informatikai Kerekasztal: Canon DSLR topik III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Canon DSLR topik III.

#2341 Felhasználó inaktív   eszpe 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 01. 18:17

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 17:24

Meggyőzőnek tűnik.
Még egy kérdés: ha én azt tervezem, hogy a jövőben beszerzek egy 17-40 f4L-t és egy 70-200 f4L-t, akkor van értelme a 35mm f2-t beszerezni (hagyjunk figyelmen kívül a fényértéket, bár az fontos lehet bizonyos helyzetekben, de most hagyjuk)? Van minőségi különbség a 35mm f2 javára?
Egyébként tényleg jónak tűnik.

Van 17-40-em, szerintem nem olyan rossz a képe 35mm-en, hogy venni kellene mellé egy fix 35-öst. :)
"A cinikus ember az, aki mindennek ismeri az árát, de semminek nem ismeri az értékét" - Oscar Wilde

#2342 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:04

Tehát legfeljebb fényerő miatt kellene.
Ehh, nem könnyű ez :o
Mondjuk most mind1, mert a váz vásárlása miatt úgysincs rá keret. Addig megtanulom használni a gépet.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2343 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:09

Idézet: eszpe - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 18:04

Nekem hihetőnek tűnik, de azért megdöbbentett a 10x-es árkülönbség az 1,6 és ff között.

Ez általánosan elfogadott dolognak tűnik a dpreview-n, sokszor olvastam már.

#2344 Felhasználó inaktív   donphobos 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 19:57

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 23:37

:offtopic:

hát most biztos én vagyok a radikális, de ha meglátnám a "lopónál" a cuccot, akkor pépessé verném, aztán visszavinném a jogos tulajdonosnak és maximum egy Sport szeletet (a fehér csokisat) fogadnék el érte. nagyon felhúzom magamat rajta, ha lopnak  :mad:

de mindenkinek "zsoájő nuvell ánné"!
üdv!

:up:
.
.
.

#2345 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 20:32

Idézet: donphobos - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 18:57

:offtopic:

hát most biztos én vagyok a radikális, de ha meglátnám a "lopónál" a cuccot, akkor pépessé verném, aztán visszavinném a jogos tulajdonosnak és maximum egy Sport szeletet (a fehér csokisat) fogadnék el érte. nagyon felhúzom magamat rajta, ha lopnak  :mad:

de mindenkinek "zsoájő nuvell ánné"!
üdv!

:up:

Szerintem minadnnyiunknak átfut ilyenkor az agyán, hogy az én cuccommal ugyanez lehet akár...Hosszú idő munkája és spórolása, nélkülözés...És akkor még azt nem is említettem, hogy azért a szívünkhöz nőnek ám ezek, nekem még akkor is kicsit rossz érzés eladni, ha van jobb és fölös.
(Fuji S7000, Canon 28-135 IS USM)

#2346 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 20:34

Idézet: zomgwtf - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 18:04

Tehát legfeljebb fényerő miatt kellene.
Ehh, nem könnyű ez :o
Mondjuk most mind1, mert a váz vásárlása miatt úgysincs rá keret. Addig megtanulom használni a gépet.

Szerintem a nagylátó esetében "teljesen fölös" a fényerő (magas rekesz kell és akár állvány).
Kb. 50mm-től (croppon) kezd számítani a fényerő (számomra).

#2347 Felhasználó inaktív   alvaro 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 20:58

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:34

Szerintem a nagylátó esetében "teljesen fölös" a fényerő (magas rekesz kell és akár állvány).
Kb. 50mm-től (croppon) kezd számítani a fényerő (számomra).

Nekem számít alatta is, főként beltér miatt. Most meg is vagyok lőve kicsit a kitobival, mert nagylátóban nincs is fényerőm... viszont ősszel már beszereztem a 28/1.8-at, és azóta is örülök neki, nagyon kedvelem, roppant hasznosnak találtam :) Ha nagylátóm nincs is jó fényerővel, legalább alap legyen felkiáltással, és nagyon nem bántam meg :)
Persze van, ahol már az sem elég (klub sarkában gyér világítással sokszor már 3200 ISO sem elég 1.8-cal normális záridőkhöz :fear:), de hát mit van mit tenni...
Shame on us, doomed from the start
May God have mercy on our dirty little hearts

#2348 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 21:20

Hát (háttal nem kezdünk mondatot, meg is fordulok) Nagy fintorogva, méla undorral azért nagynehezem belefeszegetném a táskámba a 16-35 2.8L-t ha valakiben megfordulna a kósza gondolat hogy megszánjon eggyel.  :cool:

#2349 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 21:23

Idézet: eszpe - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 23:37

aki ekkora értéket  képes az autójában hagyni, háát...

ettől függetlenül elítélem a lopást, és sajnálom, de azt kell mondjam hogy okos ember más kárán tanul,  hülye meg a sajátján.
(nekem 2x törték fel az autóm, mire megtanultam hogy soha semmit se hagyjak benne, sehol. szerencsére nem loptak el túl nagy értéket soha)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2350 Felhasználó inaktív   G_ArchAngel 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 22:09

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 21:20

Hát (háttal nem kezdünk mondatot, meg is fordulok) Nagy fintorogva, méla undorral azért nagynehezem belefeszegetném a táskámba a 16-35 2.8L-t ha valakiben megfordulna a kósza gondolat hogy megszánjon eggyel.  :cool:

a bazinagy napellenző miatt tényleg feszegetni kell, de már megszoktam ezt a kellemetlenséget  :D

#2351 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 01:04

Nekem kellemesen nagy tatyóm van, beleférne. ;)

#2352 Felhasználó inaktív   mtubi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 08:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jan. 1., hétfő - 20:23

aki ekkora értéket  képes az autójában hagyni, háát...

ettől függetlenül elítélem a lopást, és sajnálom, de azt kell mondjam hogy okos ember más kárán tanul,  hülye meg a sajátján.
(nekem 2x törték fel az autóm, mire megtanultam hogy soha semmit se hagyjak benne, sehol. szerencsére nem loptak el túl nagy értéket soha)

Amikor céges bulira mentem, eredetilag arra gondoltam, hogy fotózom egy darabig, aztán a kocsiba rakom a csomagtartóba, hogy ne kelljen rá figyelni utána, de végül nem vittem a gépet. Sok esetben oda raktam volna...Ez olyan gáz, pl. Görögországban nemigen lopnak, ha igen, az is túrista...Ott az autókat még niytva is hagyják letekert ablakkal...(elvileg azért kulcs nélkül).

#2353 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 09:00

Kicsit megkésve kívánok mindenkinek nagyon boldog újévet, jó fényeket, soha meg nem hibásodó és az év folyamán kinek-kinek kívánsága szerint gyarapodó felszerelést!  :) :kocc:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2354 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 09:36

Ha lehet én inkább szépen sminkelt, karcsú, fiatal, szép arcú modell csajokat szeretnék. Az sem baj ha hálás természetűek.  :cool:

Viszont kívánjuk. ;)

#2355 Felhasználó inaktív   WiZARD 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 12:51

Idézet: mtubi - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 8:16

Amikor céges bulira mentem, eredetilag arra gondoltam, hogy fotózom egy darabig, aztán a kocsiba rakom a csomagtartóba, hogy ne kelljen rá figyelni utána, de végül nem vittem a gépet. Sok esetben oda raktam volna...Ez olyan gáz, pl. Görögországban nemigen lopnak, ha igen, az is túrista...Ott az autókat még niytva is hagyják letekert ablakkal...(elvileg azért kulcs nélkül).

szar ország, balkán... ez van. meg kell szokni hogy kocsiba soha semmit.

amúgy sokszor én is gondoltam arra hogy kocsiba bedobom csomagtartóba, hisz nyugis hely... de végül inkább nem tettem be soha. inkább cipeltem, kényelmetlen volt... mint hogy berakjam.

(havernak notebookját lopták el csomagtartóból dec elején. 16 kerben, nyugis környék, suli parkolója, 5 percre dobta be csomagtartóba amíg valamiért visszaszaladt)
Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal.

#2356 Felhasználó inaktív   zomgwtf 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 12:54

A balkánozásról érdemes volna leszokni, mert a Balkán ennél jobb. Örülnék, ha itt Balkán lenne.
Aprócska fotó portfóliócska utoljára frissült: 2007. április 7.

#2357 Felhasználó inaktív   bbence 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:04

Nekem pedig az a véleményem, hogy ez a "legnyugatibb" országban is előfordulhat. Például Skóciában a bringámat, amikor valahova bementem hosszabb időre vásárolni, mindig lelakatoltam. Nem azért, mert attól tartottam, hogy a második pillanatban el fogják lopni egészen biztosan, ha nem teszem, hanem azért, mert ha csak 20000 emberből 1 ilyen affinitással rendelkezik, az is elég. És utána az sem vigasztal, hogy a maradék 19999 a tisztesség mintaképe. Persze lehet latolgatni, hogy valószínűleg nem lopják el, csak nem biztos, hogy érdemes. Főleg az olyan értékeknél, mint amit a fent linkelt illető veszített el.
Debütáló albuma zenész barátomnak: http://brushy.meltingpot.hu - letölt, hallgat, élvez

#2358 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:16

Idézet: WiZARD - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 12:51

(havernak notebookját lopták el csomagtartóból dec elején. 16 kerben, nyugis környék, suli parkolója, 5 percre dobta be csomagtartóba amíg valamiért visszaszaladt)

Ezzel az a baj, hogy a gyakori tolvaj módszer az, hogy messziről figyelik a kocsikat és ha látják, hogy valaki berak valamit a csomagtartóba akkor rámozdulnak. Persze akkor is ha látható helyen hagysz valamit... Ha tudod, hogy bennt akarsz valamit hagyni akkor először rakd be és utána vezess a kívánt helyre és a csomagtartó környékére se menj, egy kicsit jobb így, bár ez sem 100%.

#2359 Felhasználó inaktív   saen 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:24

Idézet: bbence - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 13:04

Nekem pedig az a véleményem, hogy ez a "legnyugatibb" országban is előfordulhat.

Ezt is alá tudom írni. Cambridgeben tanultam még jópár évvel ezelőtt egy rövid ideig és ott az a divat (meg Oxfordban is), hogy főleg a diákok, de nagyon sokan mások is biciklivel közlekednek. Egész kis tolvaj banda alakult ki arra, hogy az egyik egyetemi városban ellopott bringákat a másik városban adják el. Anno külön el is mondták, hogy mire kell figyelni, hogy ne vigyék el, egyik olasz srác 5 percre támasztotta le a bringáját a legnagyobb egyetem épülete előtt, ott álltunk tőle nem messze és simán elvitték úgy, hogy nem vettük észre. Ennek ellentétére németeknél meg nem egyszer láttam olyat, hogy az illető az autóját járó motorral, nyitott ajtóval hagyta a pékség előtt és nem szokták elvinni, míg bevásárolt...

Szerkesztette: saen 2007. 01. 02. 14:00 -kor

#2360 Felhasználó inaktív   CP 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 02. 13:50

Idézet: saen - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 12:24

Ennek ellentétére németeknél meg nem egyszer láttam olyat, hogy az illető az autóját járó motorral, nyitott ajtóval hagyta a pékség előtt és nem szokták elvinni, míg bevásárolt...

Én egy évig tanultam Németországban és koleszben laktam, ahol azért voltak érdekes dolgok. A mellettém lévő szobából a srácnak minden technikai cuccát elvitték, amig ő suliban volt. Onnantól én még a saját sobámban is elkezdtem dugdosni a gépemet (a szennyes ruhák közé  :rolleyes:  ) az összes obival együtt. Kellemetlen dolog, de tulajdonképpen 2 percet sem vesz igénybe, arról nem is beszélve, hogy mennyi fejfájástól menekülhetünk meg így.

Téma megosztása:

• (130 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.