Idézet: RiCS - Dátum: 2006. dec. 31., vasárnap - 9:18
1. érdekes pont amit érdemes figyelembe venni: 10d-n tesztelt és a 10D AF rendszere bizonyos értékeknél nagyobb rekesszel nagyon pontatlanul fókuszál (és pl eleve nem olyan gyors és pontos az AF-je mint 20d-é és felfele), illetve azon 10d-k amik a környezetben vannak következetesen back fókuszosak bizonyos lencsékkel. Én úgy vélem ez a fajta fókusz dolog újabb vázakon nem lesz jellemző, de ez majd kiderül ha veszek egy ilyet.

sziasztok!
igen, én hátrányosan halmozott helyzetű vagyok a 10D-vel

, ez a váz nem igazán szereti a fényes obikat. egy ideig azt hittem, hogy nekem EF 50 kell, de aztán rájöttem, hogy ritkán portrézom (nem értek hozzá), nem tudnám kihasználni az obit. a fényerő vonz, de inkább egy jó nagylátó kellene esetleg és egy makró. utána lehetne a portré irányba elmenni. ja és kéne egy jó normál, ami példál lehetne az EF 35.
Petteri cikkét azért írtam be, hogy legyen egy + vélemény. szerintem sem kell kritika nélkül befogadni a cikkeket, de egy plusz véleménynek azért jó. és esetleg ír olyat, amin elgondolkodik az ember és eszébe jut valami hasznos. szóval nem árt olvasni ilyet is néha. a fórumokon igen nehéz kiigazodni, szerintem a fórum és egy pár cikk már jobb kiindulási alap. ami nekem használni szokott az a sok kérdezés és a példaképek vizslatása. és aztán elmenni és kipróbálni az obit.
igazából teljesen elégedett vagyok a 10D-vel, de az biztos, hogy mostani fejjel 30D-t vennék, az egy nagyon-nagyon komoly váz. igen sokat számít az pár picinység, amit az 1-es szériától örökölt. a 10D --> 20D számomra érdektelen váltás, de a 10D --> 30D már értékelhető előrelépés. mondjuk soha nem adnék ki csak az upgrade kedvéért ennyi pénzt. ha igazi előrelépést akarnék, akkor 5D-re gyúrnék, de ahhoz teljes obi park is kell, mert a mostani üvegek siralmasak lennének vele.
összefoglalva, ha 50-es, akkor nekem Mk I kellene
üdv és BUÉK!
.
.
.