HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#1 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 05. 25. 14:44

A korábbi téma ( https://forum.hwsw.h...showtopic=54728 ) itt folytatódik.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#2 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 18:24

Most frissítettem otthon 1.0.4 -ről 1.5.3 -ra, nincs otthon internet, ezért mertem várni vele eddig. Ez egy Linuxos gép, hogy minél kevesebb probléma legyen, a könyvjelzők kiexportálása után töröltem a ~/.mozilla és ~/.firefox könyvtárakat.
Az 1.5.3 gyorsabban működik eddig, és jobban is illik a környezetbe (használja a GTK+ témáját), viszont van benne furcsaság. Még pedig az, hogy alapértelmezett oldalnak hiába adok meg bármit (pl. üres oldalt), ő mindig a file:///home/never könyvtérat adja be, vagyis látom tallózható módon a home könyvtáram tartalmát. Először arra gondoltam, hogy talán valamelyik kiterjesztés zavar be, de a fenti két könyvtár ideiglenes áthelyezése után sem szüntek meg a problémák (természetesen áthelyezéskor a böngésző nem volt elindítva), akát üres oldalt adtam meg, akár egy egyedileg beállított nyitóoldalt, ő mindig a könyvtár tartalmát jeleníti meg.
Más is találkozott már ezzel a problémával?

Kellene egy kiterjesztés, ami bezáráskor elmenti a megnyitott oldalak címét, hogy a legközelebbi megnyitáskor ugyanonnan lehessen folytatni a munkát, tudtok erre ajánlani valamit?

Na meg arra, hogy az új ablakok mindenképpen új fülön nyíljanak meg ugyanazon böngészőablakban, mert hiába jelöltem ezt be a beállításoknál, nem akarja az igazságot...

Köszönöm.  :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#3 Felhasználó inaktív   Cufter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:28

Engem nem szeret a firefox!  :(
Úgy kétóránként hibaüzenetet ad és bezárja az összes ablakát!
KÉP
Vajon mi a hiba?  :confused:
Amúgy 1.5.0.3 verziójú magyar nyelvű

Szerkesztette: Cufter 2006. 05. 25. 19:28 -kor

Mindennek van határa, még Magyarországnak is, csak rossz helyen!

Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!

#4 Felhasználó inaktív   DzsiAr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 25. 19:37

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 19:24

...

Tab Mix Plus
A valóság az, ami akkor sem tűnik el, ha már nem hiszünk benne.

#5 Felhasználó inaktív   zedorg 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 10:55

Idézet: Cufter - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:28

Engem nem szeret a firefox!  :(
Úgy kétóránként hibaüzenetet ad és bezárja az összes ablakát!
KÉP
Vajon mi a hiba?  :confused:
Amúgy 1.5.0.3 verziójú magyar nyelvű

talan szedd le a visual stuidoat vagy a debugeret :) vagy ha mar ott fut akkor kapcsold be ugy a hogy a hibauzenetbe is irja, es meglatod mi baja.

#6 Felhasználó inaktív   Cufter 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 12:00

Idézet: zedorg - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 11:55

talan szedd le a visual stuidoat vagy a debugeret :) vagy ha mar ott fut akkor kapcsold be ugy a hogy a hibauzenetbe is irja, es meglatod mi baja.

Hajaj!  :)
És mindezt hol kell?
Mindennek van határa, még Magyarországnak is, csak rossz helyen!

Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!

#7 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 16:08

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 17:51

Hajaj!  :)
a törlés segített, de előtte még lemásoltam az applications data mappában lévő könyvtárat, mert nekem nagyon fontos a kedvencek, valamint az elmentett jelszavak.

a kedvenceket visszaállítottam, de az elmentett jeszavakjat tároló állományt hol találom? illetve melyik file tárolja?

A jelszavak tárolását ha jól gondolom, akkor nem csak egy file-ban tárolja a Firefox, hanem több file-ban, amit a profilodban tárol el.

A felhasználónevek és jelszavak tárolására ezt találtam:

Idézet

Meglévő profil áthelyezése vagy mentett profil helyreállítása

Lehetséges megváltoztatni a profilmappa helyét. Ez akkor lehet hasznos, ha biztonsági mentést készített a profilmappájáról valahová a merevlemezen, és most azt szeretné, ha a Firefox azt használná profilként. Ez a szakasz elmagyarázza, hogy kell ezt elvégezni ezt a feladatot.

1. Lépjen ki teljesen a Firefoxból (Fájl > Kilépés).
2. Helyezze át a profilmappát a kívánt helyre. Például Windows alatt helyezze át a profilt a C:\Documents and Settings\[felhasználónév]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default helyről a D:\Stuff\MyProfile helyre. Ha azért olvassa ezt a szakaszt, mert egy korábban mentett profilját szeretné helyreállítani, akkor ez a lépés nem szükséges. Csak jegyezze fel a helyreállítani kívánt profil jelenlegi helyét.
3. Nyissa meg a profiles.ini fájlt egy szövegszerkesztőben. A fájl a Firefox alkalmazásadatok mappájában található:
          * Windows XP/2000 alatt az elérési út általában %AppData%\Mozilla\Firefox\
          * Windows 95/98/Me alatt az elérési út általában C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\
          * Linux alatt az elérési út általában ~/.mozilla/firefox/
          * Mac OS X alatt az elérési út általában ~/Library/Application Support/Firefox/
4. A profiles.ini fájlban keresse meg az éppen áthelyezett profil bejegyzését. Változtassa meg a Path= sort az új helynek megfelelően.
5. Változtassa meg az IsRelative=1 bejegyzést IsRelative=0 értékre.
6. Mentse a profiles.ini fájlt, és indítsa újra a Firefoxot.

itt: http://mozilla.fsf.hu/firefox/profile
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem pont így nem működött, hanem ki kellett hagynom az "5."-ös pontot. (IsRelative-t nem kellett megváltoztatnom.)

Remélem nekem is sikerül az könyvjelzőket és jelszavakat visszaállítanod. Ha valami nem sikerül, akkor írj!
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#8 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 17:04

Idézet: Mercury - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 11:50

Helló!

Bevallom nem néztem át a közel 100 oldalnyi hozzászólást a problémámra, de remélem nem nagy baj.  biggrin_2.gif

Nos, volt egy fagyássorozatom a Firefox-al, ami után újra telepítettem. Azelőtt minden oldalnál megtudta jegyezni a jelszót, most viszont saját kedve szerint valamelyiknél megjegyzi, valamelyiknél nem. Van olyanis, ahol régen megjegyezte, most meg nem ajánlja fel. Van erre valakinek valami ötlete?

Előre is köszi! 

1) Az Eszközök/Beállítások-ban van olyan, hogy: Adatvédelem/Jelszavak.
Itt: "Mentett jelszavak megjelenítése", és itt lehet megnézni, hogy milyen jelszavak vannak elmentve, és hogy melyik web-lapokon ne mentse el a jelszavakat. Ha itt fent van a web-lap, akkor csak ki kell törölni, és akkor legközelebb már megkérdezni, hogy elmentse-e a jelszót.

2) Esetleg megpróbálhatnád, hogy létrehozol magadnak egy új profilt, hogy annál is ezt csinálja-e.
Leírás: itt

Remélem segít!
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#9 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 26. 18:43

Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 19:37

Köszönöm, hazavittem, jól működik, májer.
Vagyis van egy kis gondom, az egyik az, hogy ha elmenti a munkamenetet, akkor legközelebbi indításkor automatikusan letölti újra a szükséges oldalakat, és ez a gépemen (500 mHz) nem kis idő. a Régi kiterjesztés, amit még 1.0.x alatt használtam, és nem jut eszembe a neve, azt hiszem bezáráskor lementette az oldalt, és indításkor a lementett oldalt adta vissza, mintegy gyorstárként működve.  :)

A másik problémám, hogy a kezdőlapos file:///home/never/ problémám továbbra is fennáll... :reklamacio:

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#10 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 27. 23:33

Nekem is lenne egy gondom ezzel a Firefox-al: a memória-használata.

Konkrétan az, hogy szerintem kicsit több memóriát foglal le magának, mint amire ténylegesen szüksége van. Valamiért nem tudja dinamikusan frissíteni/törölni a lefoglalt memóriát. :reklamacio:
Jelen pillanatban a Feladatkezelő szerint:
- Memóriahasználat: 70MB
- Memóriahasználat csúcsértéke: 120MB
- Virtuális memória mérete: 100MB

Mikor elindítom, akkor csak pár megát szokott foglalni. Minél több web-lapot nyitok meg egyszerre, annál jobban felmegy a memóriahasználata, de ahogy zárom be az oldalakat, nem igazán úgy csökken. Volt már olyan, hogy zárogattam be az oldalakat, de amikor már csak egy megnyitott web-lap volt hátra, akkor is 80-100MB-ot foglalt el. :(

És ugyanez van a régebbi (1.0.6) és a legújabb (1.5.0.3) Firefox-nál is.

Valaki találkozott már ezzel? És ha igen, akkor valami magyarázat, megoldás van-e rá??? :confused:

#11 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 07:36

Idézet: TMexy - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:33

Nekem is lenne egy gondom ezzel a Firefox-al: a memória-használata.

Konkrétan az, hogy szerintem kicsit több memóriát foglal le magának, mint amire ténylegesen szüksége van. Valamiért nem tudja dinamikusan frissíteni/törölni a lefoglalt memóriát. :reklamacio:
Jelen pillanatban a Feladatkezelő szerint:
- Memóriahasználat: 70MB
- Memóriahasználat csúcsértéke: 120MB
- Virtuális memória mérete: 100MB

Mikor elindítom, akkor csak pár megát szokott foglalni. Minél több web-lapot nyitok meg egyszerre, annál jobban felmegy a memóriahasználata, de ahogy zárom be az oldalakat, nem igazán úgy csökken. Volt már olyan, hogy zárogattam be az oldalakat, de amikor már csak egy megnyitott web-lap volt hátra, akkor is 80-100MB-ot foglalt el. :(

És ugyanez van a régebbi (1.0.6) és a legújabb (1.5.0.3) Firefox-nál is.

Valaki találkozott már ezzel? És ha igen, akkor valami magyarázat, megoldás van-e rá??? :confused:

Ha bezárod, akkor felszabadul az összes addig lefoglalt memória?

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#12 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 08:16

Ha about:config alatt létrehozol egy "true" értékű, "config.trim_on_minimize" nevű, boolean típusú paramétert, akkor tálcára ültetéskor is felszabadítja a memóriát.

Amúgy meg a firefox egyenlőre valóban kínlódik a memory leak problémával; egyszer talán majd meg tudják oldani némileg erőforrás-kímélőbben a  fiúk az oldalak cache-elését.

Itt egész szépen kitárgyalják  a dolgot.

#13 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 10:37

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 9:16

Ha about:config alatt létrehozol egy "true" értékű, "config.trim_on_minimize" nevű, boolean típusú paramétert, akkor tálcára ültetéskor is felszabadítja a memóriát.

Számomra úgy tűnik, hogy ez linux alatt nem akaródzik menni.
In Flames We Trust

#14 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:04

Pedig ott is kéne neki.

https://hup.hu/node/25162#comment

#15 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:36

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 7:16

Amúgy meg a firefox egyenlőre valóban kínlódik a memory leak problémával; egyszer talán majd meg tudják oldani némileg erőforrás-kímélőbben a  fiúk az oldalak cache-elését.

Itt egész szépen kitárgyalják  a dolgot.

Lefoglalni tudja a memóriát, felszabadítani meg nem? Na szép :)

#16 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:57

Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 12:04

Pedig ott is kéne neki.

https://hup.hu/node/25162#comment

Hát sajna nálam nem megy...
In Flames We Trust

#17 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 05. 28. 13:04

Idézet: pascal - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 11:37

Számomra úgy tűnik, hogy ez linux alatt nem akaródzik menni.

Jól látod, ez windows only beállítás.

http://kb.mozillazin...rim_on_minimize
-ZsOlTi-

#18 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:26

Ehh cross-platform rulez :lol:
In Flames We Trust

#19 Felhasználó inaktív   johnnyrotten 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:31

Aha. Akkor a fiúk a Unix portálon windowsról cseréltek eszmét. Hogy mik vannak.

#20 Felhasználó inaktív   zZsOlTi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 05. 28. 13:38

Idézet: pascal - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:26

Ehh cross-platform rulez :lol:

Itt a windows -nem a firefox!- memória kezeléséről, illetve egy arra vonatkozó beállításról van szó. Cross platform ide vagy oda, nyilván vannak olyan dolgok, amik az oprendszerek közötti különbségekből adódóan máshogy múködnek.
-ZsOlTi-

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

1 felhasználó olvassa ezt a témát.
0 felhasználó, 1 vendég, 0 anonim felhasználó