Mozilla Firefox II.
Elküldve: 2006. 05. 25. 14:44
Elküldve: 2006. 05. 25. 18:24
Az 1.5.3 gyorsabban működik eddig, és jobban is illik a környezetbe (használja a GTK+ témáját), viszont van benne furcsaság. Még pedig az, hogy alapértelmezett oldalnak hiába adok meg bármit (pl. üres oldalt), ő mindig a file:///home/never könyvtérat adja be, vagyis látom tallózható módon a home könyvtáram tartalmát. Először arra gondoltam, hogy talán valamelyik kiterjesztés zavar be, de a fenti két könyvtár ideiglenes áthelyezése után sem szüntek meg a problémák (természetesen áthelyezéskor a böngésző nem volt elindítva), akát üres oldalt adtam meg, akár egy egyedileg beállított nyitóoldalt, ő mindig a könyvtár tartalmát jeleníti meg.
Más is találkozott már ezzel a problémával?
Kellene egy kiterjesztés, ami bezáráskor elmenti a megnyitott oldalak címét, hogy a legközelebbi megnyitáskor ugyanonnan lehessen folytatni a munkát, tudtok erre ajánlani valamit?
Na meg arra, hogy az új ablakok mindenképpen új fülön nyíljanak meg ugyanazon böngészőablakban, mert hiába jelöltem ezt be a beállításoknál, nem akarja az igazságot...
Köszönöm.

Idézet
Elküldve: 2006. 05. 25. 19:28

Úgy kétóránként hibaüzenetet ad és bezárja az összes ablakát!
KÉP
Vajon mi a hiba? :confused:
Amúgy 1.5.0.3 verziójú magyar nyelvű
Szerkesztette: Cufter 2006. 05. 25. 19:28 -kor
Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!
Elküldve: 2006. 05. 25. 19:37
Elküldve: 2006. 05. 26. 10:55
Idézet: Cufter - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 20:28

Úgy kétóránként hibaüzenetet ad és bezárja az összes ablakát!
KÉP
Vajon mi a hiba? :confused:
Amúgy 1.5.0.3 verziójú magyar nyelvű
talan szedd le a visual stuidoat vagy a debugeret

Elküldve: 2006. 05. 26. 12:00
Idézet: zedorg - Dátum: 2006. máj. 26., péntek - 11:55

Hajaj!

És mindezt hol kell?
Emlékeztek arra, mikor nem emlékeztünk semmire? Felejthetetlen élmény volt!
Elküldve: 2006. 05. 26. 16:08
Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2006. máj. 15., hétfő - 17:51

a törlés segített, de előtte még lemásoltam az applications data mappában lévő könyvtárat, mert nekem nagyon fontos a kedvencek, valamint az elmentett jelszavak.
a kedvenceket visszaállítottam, de az elmentett jeszavakjat tároló állományt hol találom? illetve melyik file tárolja?
A jelszavak tárolását ha jól gondolom, akkor nem csak egy file-ban tárolja a Firefox, hanem több file-ban, amit a profilodban tárol el.
A felhasználónevek és jelszavak tárolására ezt találtam:
Idézet
Lehetséges megváltoztatni a profilmappa helyét. Ez akkor lehet hasznos, ha biztonsági mentést készített a profilmappájáról valahová a merevlemezen, és most azt szeretné, ha a Firefox azt használná profilként. Ez a szakasz elmagyarázza, hogy kell ezt elvégezni ezt a feladatot.
1. Lépjen ki teljesen a Firefoxból (Fájl > Kilépés).
2. Helyezze át a profilmappát a kívánt helyre. Például Windows alatt helyezze át a profilt a C:\Documents and Settings\[felhasználónév]\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\xxxxxxxx.default helyről a D:\Stuff\MyProfile helyre. Ha azért olvassa ezt a szakaszt, mert egy korábban mentett profilját szeretné helyreállítani, akkor ez a lépés nem szükséges. Csak jegyezze fel a helyreállítani kívánt profil jelenlegi helyét.
3. Nyissa meg a profiles.ini fájlt egy szövegszerkesztőben. A fájl a Firefox alkalmazásadatok mappájában található:
* Windows XP/2000 alatt az elérési út általában %AppData%\Mozilla\Firefox\
* Windows 95/98/Me alatt az elérési út általában C:\WINDOWS\Application Data\Mozilla\Firefox\
* Linux alatt az elérési út általában ~/.mozilla/firefox/
* Mac OS X alatt az elérési út általában ~/Library/Application Support/Firefox/
4. A profiles.ini fájlban keresse meg az éppen áthelyezett profil bejegyzését. Változtassa meg a Path= sort az új helynek megfelelően.
5. Változtassa meg az IsRelative=1 bejegyzést IsRelative=0 értékre.
6. Mentse a profiles.ini fájlt, és indítsa újra a Firefoxot.
itt: http://mozilla.fsf.hu/firefox/profile
Ehhez csak annyit fűznék hozzá, hogy nekem pont így nem működött, hanem ki kellett hagynom az "5."-ös pontot. (IsRelative-t nem kellett megváltoztatnom.)
Remélem nekem is sikerül az könyvjelzőket és jelszavakat visszaállítanod. Ha valami nem sikerül, akkor írj!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"
Elküldve: 2006. 05. 26. 17:04
Idézet: Mercury - Dátum: 2006. máj. 20., szombat - 11:50
Bevallom nem néztem át a közel 100 oldalnyi hozzászólást a problémámra, de remélem nem nagy baj. biggrin_2.gif
Nos, volt egy fagyássorozatom a Firefox-al, ami után újra telepítettem. Azelőtt minden oldalnál megtudta jegyezni a jelszót, most viszont saját kedve szerint valamelyiknél megjegyzi, valamelyiknél nem. Van olyanis, ahol régen megjegyezte, most meg nem ajánlja fel. Van erre valakinek valami ötlete?
Előre is köszi!
1) Az Eszközök/Beállítások-ban van olyan, hogy: Adatvédelem/Jelszavak.
Itt: "Mentett jelszavak megjelenítése", és itt lehet megnézni, hogy milyen jelszavak vannak elmentve, és hogy melyik web-lapokon ne mentse el a jelszavakat. Ha itt fent van a web-lap, akkor csak ki kell törölni, és akkor legközelebb már megkérdezni, hogy elmentse-e a jelszót.
2) Esetleg megpróbálhatnád, hogy létrehozol magadnak egy új profilt, hogy annál is ezt csinálja-e.
Leírás: itt
Remélem segít!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"
Elküldve: 2006. 05. 26. 18:43
Idézet: DzsiAr - Dátum: 2006. máj. 25., csütörtök - 19:37
Köszönöm, hazavittem, jól működik, májer.
Vagyis van egy kis gondom, az egyik az, hogy ha elmenti a munkamenetet, akkor legközelebbi indításkor automatikusan letölti újra a szükséges oldalakat, és ez a gépemen (500 mHz) nem kis idő. a Régi kiterjesztés, amit még 1.0.x alatt használtam, és nem jut eszembe a neve, azt hiszem bezáráskor lementette az oldalt, és indításkor a lementett oldalt adta vissza, mintegy gyorstárként működve.

A másik problémám, hogy a kezdőlapos file:///home/never/ problémám továbbra is fennáll...

Idézet
Elküldve: 2006. 05. 27. 23:33
Konkrétan az, hogy szerintem kicsit több memóriát foglal le magának, mint amire ténylegesen szüksége van. Valamiért nem tudja dinamikusan frissíteni/törölni a lefoglalt memóriát.

Jelen pillanatban a Feladatkezelő szerint:
- Memóriahasználat: 70MB
- Memóriahasználat csúcsértéke: 120MB
- Virtuális memória mérete: 100MB
Mikor elindítom, akkor csak pár megát szokott foglalni. Minél több web-lapot nyitok meg egyszerre, annál jobban felmegy a memóriahasználata, de ahogy zárom be az oldalakat, nem igazán úgy csökken. Volt már olyan, hogy zárogattam be az oldalakat, de amikor már csak egy megnyitott web-lap volt hátra, akkor is 80-100MB-ot foglalt el.

És ugyanez van a régebbi (1.0.6) és a legújabb (1.5.0.3) Firefox-nál is.
Valaki találkozott már ezzel? És ha igen, akkor valami magyarázat, megoldás van-e rá??? :confused:
Elküldve: 2006. 05. 28. 07:36
Idézet: TMexy - Dátum: 2006. máj. 27., szombat - 23:33
Konkrétan az, hogy szerintem kicsit több memóriát foglal le magának, mint amire ténylegesen szüksége van. Valamiért nem tudja dinamikusan frissíteni/törölni a lefoglalt memóriát.

Jelen pillanatban a Feladatkezelő szerint:
- Memóriahasználat: 70MB
- Memóriahasználat csúcsértéke: 120MB
- Virtuális memória mérete: 100MB
Mikor elindítom, akkor csak pár megát szokott foglalni. Minél több web-lapot nyitok meg egyszerre, annál jobban felmegy a memóriahasználata, de ahogy zárom be az oldalakat, nem igazán úgy csökken. Volt már olyan, hogy zárogattam be az oldalakat, de amikor már csak egy megnyitott web-lap volt hátra, akkor is 80-100MB-ot foglalt el.

És ugyanez van a régebbi (1.0.6) és a legújabb (1.5.0.3) Firefox-nál is.
Valaki találkozott már ezzel? És ha igen, akkor valami magyarázat, megoldás van-e rá??? :confused:
Ha bezárod, akkor felszabadul az összes addig lefoglalt memória?
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2006. 05. 28. 08:16
Amúgy meg a firefox egyenlőre valóban kínlódik a memory leak problémával; egyszer talán majd meg tudják oldani némileg erőforrás-kímélőbben a fiúk az oldalak cache-elését.
Itt egész szépen kitárgyalják a dolgot.
Elküldve: 2006. 05. 28. 10:37
Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 9:16
Számomra úgy tűnik, hogy ez linux alatt nem akaródzik menni.
Elküldve: 2006. 05. 28. 11:36
Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 7:16
Amúgy meg a firefox egyenlőre valóban kínlódik a memory leak problémával; egyszer talán majd meg tudják oldani némileg erőforrás-kímélőbben a fiúk az oldalak cache-elését.
Itt egész szépen kitárgyalják a dolgot.
Lefoglalni tudja a memóriát, felszabadítani meg nem? Na szép

Elküldve: 2006. 05. 28. 11:57
Idézet: johnnyrotten - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 12:04
Hát sajna nálam nem megy...
Elküldve: 2006. 05. 28. 13:04
Idézet: pascal - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 11:37
Jól látod, ez windows only beállítás.
http://kb.mozillazin...rim_on_minimize
Elküldve: 2006. 05. 28. 13:31
Elküldve: 2006. 05. 28. 13:38
Idézet: pascal - Dátum: 2006. máj. 28., vasárnap - 14:26

Itt a windows -nem a firefox!- memória kezeléséről, illetve egy arra vonatkozó beállításról van szó. Cross platform ide vagy oda, nyilván vannak olyan dolgok, amik az oprendszerek közötti különbségekből adódóan máshogy múködnek.