HWSW Informatikai Kerekasztal: Mozilla Firefox II. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Mozilla Firefox II. Értékeld a témát: -----

#841 Felhasználó inaktív   mikk2000 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 12. 30. 13:18

Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 9:40

Esetleg próbáld ki a Free Download Managert és felejtsd el a külön add-on szükségességét...

Próbáltam én majdnem mindet, nem hiába maradtam a flashgetnél.
A Free Download Manager-t is kipróbáltam, és meg is nézem neked mi volt vele a gondom...igen idézek : "nem csinál nfo-t, file letöltés hibás végeredményt ad ha több helyről szed egyszerre"
Tehát szart sem ér.

Érdekes, most nem reklamál a flashgot.

#842 Felhasználó inaktív   TMexy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 15:59

Idézet: MisterY - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 12:14

Nekem a DownThemAll jött be, azt még a Portable Firefox alatt is tudom használni mindenféle extra telepítés nélkül. :up:

Nekem is. :up: Általában a legújabbat használom a FF 1.5.x alatt.

Csak egy gondom akadt vele: :( hogy lehet különböző szerverekhez különböző letöltési tulajdonságokat beállítani? ("Párhuzamos letöltések" és "Szeletek száma")
Csak mert van olyan szerver, ahonnan egyszerre csak egy file-t tudok letölteni egy szálon, míg egy másik szerverről enged több file-t is több szálon. Ez főleg akkor zavaró, ha egyszerre töltenék le két szerverről.
Nem szeretem az uborkát, de jó, hogy nem szeretem, mert ha szeretném, akkor megenném. PEDIG UTÁLOM!!!
"Egyszer életemben elsuhant mellettem egy gyönyörű lány, hagytam eltűnni könnyelműen, a szerelem volt talán !?!"
"Ha nem ezt vártad, Ha csalódtál bennem, Hogy későn jöttem, Mégis korán kell mennem, Az agyam játszana velem, De a szívem képtelen, Köszönöm nem!"

#843 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 12. 30. 18:27

Idézet: mikk2000 - Dátum: 2006. dec. 30., szombat - 13:18

Próbáltam én majdnem mindet, nem hiába maradtam a flashgetnél.
A Free Download Manager-t is kipróbáltam, és meg is nézem neked mi volt vele a gondom...igen idézek : "nem csinál nfo-t, file letöltés hibás végeredményt ad ha több helyről szed egyszerre"
Tehát szart sem ér.

Érdekes, most nem reklamál a flashgot.

Hajlamos lennék azt mondani, hogy én azért átnézném a telepítést és a beállításokat... de ez a "szart sem ér",  ez annyira lehengerlő érv volt, hogy azt kell mondjam, ettől biztos igazad van. :)

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#844 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2007. 01. 01. 00:37

Firefox 2 Vista Black Beta by ~Internauta2000

#845 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 00:38

Itt is BUÉK ;)

#846 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 01. 13:30

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

FFX 2.0.0.2pre for OpenSuSe 10.2

#847 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:02

Sziasztok!
A gondom a következö.egyik napról a másikra eltüntek a firefox ban a kedvenceim egy része,pedig nem állitgattam semmit a firefox ban.és már máskor is volt ilyen.utána meg mindig az van hogy nem tudok felvenni semmit sem könyvjelzőnek,vagy ha fel is veszi,hiába beirom a nevét,azt névtelenül teszi be.
kell erre valami patch?vagy hogy lehetne ezt elkerülni,és mit tegyek hogy tudjak felvenni kedvenceket újra?
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#848 Felhasználó inaktív   Atti 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:08

Idézet

Documents and Settings\loginneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\blabla.default\bookmarkbackups-ban nézz körül

Itt talán meglesz a Kedvencek többi része is.
A másik problémához nem tudok hozzászólni.
WoT nick: Atti77

#849 Felhasználó inaktív   Astron 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 11:13

köszi!
megmentetted az életem
esetleg van vmi kiegészitő a könyvjelzők kezelésére?a beépitett nem jön be:S
Asrock X58 Extreme, Intel I7-930 Boxed, Corsair XMS3 DDR3-RAM 6GB PC3-1600 Kit, Geforce Gigabyte GTX460 1GB, Samsung Spinpoint F3 HDD (HD322GJ), CM590 ház, Enermax Pro82+ 425w táp

#850 Felhasználó inaktív   pascal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 14:14

Idézet: cibuu - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 11:13

esetleg van vmi kiegészitő a könyvjelzők kezelésére?a beépitett nem jön be:S

Használhatod a Del.icio.us féle extensiont, ez teljesen lecseréi a könyvjelzőkezelésért felelős részt és az listádat a szerveren tárolja, így bármikor, bárhonnan elérheted azokat.
In Flames We Trust

#851 Felhasználó inaktív   Hülyesamu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 18:02

Khm.
MozBackup. Mert nem csak a könyvjelzők tűnhetnek el.

#852 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:24

Üdv!

Már régebben frissítettem a Firefox 2.0-ra, de azóta foglalkoztat pár kérdés az új verzióval kapcsolatban, amikre nem találtam sehol választ. (Egész pontosan Firefox 2.0.0.1)

1. Firefox 1.x alatt be lehetett állítani azt, hogy a böngésző csak az eredeti kiszolgálóról fogadja el a sütiket, a más oldalakról származó, "távoli" sütiket pedig blokkolja. Érdekes módon ez a funkció eltűnt a Firefox 2-ből, vagy csak én nem találom... :confused: A sütiket lehet globálisan blokkolni, engedélyezni, szűrni, de hogyan lehet beállítani ezt a fajta viselkedést Firefox 2 alatt? :think: 
(Magyarázat: Ha én pl. felmegyek egy weboldalra (page1.com), amin egy másik weboldalról (page2.com) származó tartalom is van, a Firefox mindkét webhelynek megengedi, hogy sütiket tároljanak a gépemen, de én csak page1.com -nak szeretném engedélyezni. A page2.com oldala adja ez esetben a "távoli" sütit. Ezzel a módszerrel könnyen nyomon tudják követni a böngészési szokásaimat, továbbá ez igen veszélyes is lehet. Ez az, amit szeretnék elkerülni. További infó - érdemes végigolvasni.

2. Régebben használtam egy extensiont, amivel egy gombnyomással meg lehetett nyitni Explorerben az épp nyitva lévő weboldalt. Amikor a Firefox 2 megjelent, ennek a bővítménynek még nem volt kompatibilis verziója, mostanra meg jól elfelejtettem, hogy mi volt a neve. Nem tudjátok véletlenül? :omg:

3. Olyan extensiont keresek Firefoxhoz, ami rákérdez a Java alkalmazások futtatására, amennyiben az adott oldal tartalmaz ilyent.
(Magyarázat: Utálom a Java-t. De tényleg. :D Nagy, lassú... és tele van biztonsági résekkel! De mit csináljunk, néha megkerülhetetlen a használata. )

Előre is köszönöm mindenkinek a segítséget! :respect:  Jó rég jártam már errefelé :D ezért ha korábban már szó volt ezekről ebben a topicban, akkor bocs mindenkitől. ;)

#853 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:46

Idézet: Suricated - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:24

2. Régebben használtam egy extensiont, amivel egy gombnyomással meg lehetett nyitni Explorerben az épp nyitva lévő weboldalt. Amikor a Firefox 2 megjelent, ennek a bővítménynek még nem volt kompatibilis verziója, mostanra meg jól elfelejtettem, hogy mi volt a neve. Nem tudjátok véletlenül? :omg:

IETab? :confused: :think:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#854 Felhasználó inaktív   MisterY 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:53

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:46

Inkább IEView, nekem ne nyíljanak IE ablakok a Firefoxban!

Java ellen pedig ott a NoScript.

#855 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:53

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:46

Kb ;)

#856 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 22:57

Idézet: MisterY - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 22:53

Inkább IEView, nekem ne nyíljanak IE ablakok a Firefoxban!

Java ellen pedig ott a NoScript.

Lehet, hogy az lesz, amit te írsz. :) Nem tudhatom, mivel nem használok IE-t. :D
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#857 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 23:22

IE View! Ez az! >> link

(vagy IE View Lite)

Nagyon szépen köszönöm! :respect:

Az IE Tab-ot egyébként ismerem, de nem tetszik. Windows Update-hez talán jó, már akinek az az elvetemült ötlete támadna, hogy Firefox-on keresztül használja eme nagyszerű szolgáltatást :D Ez (mármint az IE Tab) amúgy arra jó, hogy a Firefoxon belül használhassuk az IE motorját is... :rolleyes:

Na, a Java gonddal kapcsolatban: A NoScript nem jó! Illetve nem egészen. A NoScript csak globálisan tudja engedélyezni/tiltani a Java-t. Nekem olyan kéne, ami mindig megkérdezi, hogy futhatnak-e a különböző oldalakon a Java alkalmazások. Vagy: tud lista alapján szűrni. Fehérlistával lenne a legjobb... tehát alapból minden oldalon tiltva, kivéve azokon, amit külön engedélyezek. Tehát ugyanúgy működik, mint a NoScript, de nem a scripteket szűri, hanem a Java alkalmazásokat. Teccikérteni? :Đ

Na de ez nem is olyan fontos, a "sütis" probléma jobban érdekel! Valahogy biztos vagyok benne, hogy csak egyetlen dolgot kéne átírnom az about:config -ban, hogy a sütikezelés újra olyan legyen, amilyet szeretnék. Csak nem tudom, hogy mit... :(

Mégegyszer köszi előre is! :respect:

ps.
Szerintem semmi baj sincs a Free Download Managerrel. Én az 1.6 verzió óta használom, és soha nem rontott el egyetlen letöltést sem. Ha mégis, akkor az szerver hiba volt, és közvetlenül a böngészővel is sz.rul jött le.  :offtopic: vége...

Szerkesztette: Suricated 2007. 01. 06. 23:27 -kor

#858 Felhasználó inaktív   Asker 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 00:49

Orosz rulettet játszottak az Internet Explorert használók

:D  :D  :D
"I was a Marine in the invasion of Iraq. It was 2 years before I could watch any type of violent movie. War truly is hell. Killing, bleeding, dying and crying are terrible, and great. If you fight for glory and power you are evil and will die in vain. I and every other warrior fought for each other. For family, for friends, for the US, for Sparta."

#859 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 10:58

Idézet: Suricated - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 23:24

Firefox 1.x alatt be lehetett állítani azt, hogy a böngésző csak az eredeti kiszolgálóról fogadja el a sütiket, a más oldalakról származó, "távoli" sütiket pedig blokkolja. Érdekes módon ez a funkció eltűnt a Firefox 2-ből, vagy csak én nem találom... :confused: A sütiket lehet globálisan blokkolni, engedélyezni, szűrni, de hogyan lehet beállítani ezt a fajta viselkedést Firefox 2 alatt? :think: 
(Magyarázat: Ha én pl. felmegyek egy weboldalra (page1.com), amin egy másik weboldalról (page2.com) származó tartalom is van, a Firefox mindkét webhelynek megengedi, hogy sütiket tároljanak a gépemen, de én csak page1.com -nak szeretném engedélyezni. A page2.com oldala adja ez esetben a "távoli" sütit. Ezzel a módszerrel könnyen nyomon tudják követni a böngészési szokásaimat, továbbá ez igen veszélyes is lehet. Ez az, amit szeretnék elkerülni. További infó - érdemes végigolvasni.

Na, megvan: link

Reggel óta keresem. Felfoghatatlan számomra, minek kellett levenni a beállítások panelről ezt a funkciót, és így elrejteni. :mad:

#860 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 11:05

Idézet: Asker - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 1:49

Hát ja, ez azért picit durva, végülis mégiscsak a világ legelterjedtebb böngészőjéről van szó, az IE -t használják a legtöbben, és magasan vezet. Az IE7 megjelenésével pedig még többen fogják majd valószínűleg. :down:

A Firefox sem tökéletes, ez tény, nem hibátlan. A cikk alapján azonban kijelenthetjük, hogy valóban biztonságosabb, mint az IE. Jóval biztonságosabb.

Téma megosztása:

• (181 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.