HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#101 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 07. 14:20

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 15:15

Hali!
Az a gondom, hogy a quick launch toolbar mindig elfelejti a beállítást :(
Hiába húzom szélesebbre(7 ikon), restart után mindig visszaáll ilyenre :( Mit lehet vele kezdeni?

Próbáltad utána zárolni a tálcát?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#102 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 14:21

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 15:20

Próbáltad utána zárolni a tálcát?

Igen, az sem segít.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#103 Felhasználó inaktív   MarKinG 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 14:30

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 15:15

Hali!
Az a gondom, hogy a quick launch toolbar mindig elfelejti a beállítást :(
Hiába húzom szélesebbre(7 ikon), restart után mindig visszaáll ilyenre :( Mit lehet vele kezdeni?

ébredjen!
A man must accept his fate or be destroyed by it.

#104 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 14:34

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 14:17

Jobbklikk a parancsikonjára -> Tulajdonságok -> Kompatibilitási mód vagy mi a szösz. Állítsd Win9x-re, úgy próbáld.

Az túl egyszerű lett volna, azt már próbáltam. Szétnéztem az ilyen PATH környezeti változókban sem találtam semmit.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#105 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 14:36

Idézet: MarKinG - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 15:30

ébredjen!

Mit szólsz bele :confused:  :Đ
Visszakerül úgy érzem a régi windowsom, tettem egypróbát a tinyxp-vel, de valahogy nem jött be, nem csak ez az egyetlen zavaró dolog benne.
- Where are we going?
- Let's go find out.

#106 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 18:37

Idézet: potyo - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 14:03

Nekem olyan problémám van, hogy van a gépemre felrakva egy könyveléshez használt program, amit a program készítője rakott fel itthonra, hogy anyám azon csinálja a könyvelést. Namost ez egy kis dos-os program, csak az a gond, hogy valami beállítás kell neki, mert egy simán feltelepített XP-n nem működik. Csak elindul, hallatszik az induláskori pittyenése, de aztán ki is lép. A program készítője valamit állított a windows-ban, és akkor fut a progi, de nekem nem árulja el, hogy mit állított, és így nem rakhatom újra a rendszert(pedig ráférne), mert akkor nem fut ez a program. Merre nézzek szét a beállítások között, mit igényelhet egy ilyen program? Az biztos, hogy 9x-es windows-on nem kellett semmit állítani, hogy menjen. Az egyetlen periféria, amit használ, az egy Epson LX-300+ nyomtató az LPT1 porton. Most megy fel egy virtuális pc-re az xp, meg van egy felrakva másik partícióra is, tehát tudok kísérletezni.

Az C:\ gyökérben lévő autoexec.bat, config sys, a Windows\System32\-ben lévő autoexec.nt és config.nt állományokat mentsd el, majd másold be az új opszisznek a megfelelő helyekre.

Mennie kell...  :D

Egyébként valszeg a config.nt(sys)-ben lévő "Files=xx" értékét kell csak 100-150-re emelni, illetve az autoexec.nt(bat)-ben lévő "Set clipper" változóra van szükség. (Ugyanis a DOS-os könyvelőprogik 100.2 %-a íródott valamilyen Clipper-ben...  :Đ )
A "Files=" mindig legalább 20-30-al legyen nagyobb, mint a "Set clipper" "F" paramétere után álló szám.

#107 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 06. 07. 19:55

Segítsetek! Vagy ha Gyuri tudna, az még cool lenne. Van egy gép a munkahelyemen újra kéne húzni az oprendszert. Elég régi gép kb. 2002-es, elég régi oem-es win home van hozzá, még nem sp2-es. Nos több gond is van: 1. vinyócsere mert elszált benne, tehát eleve nem tudom csak telefonon keresztül aktiválni, 2. van itt sok oem-es win amibe már van sp2, újabb gépekhez adták. Muszaly nekem a hozzá adott winnel installálni? Utánna egy csomó ideig kell tölteni netről hozzá az sp2-őt. Végül is a kulcs rá van ragasztva a gépre, azt bepötyögöm az a lényeg nem, nem a lemez? Uttánna úgy is telefonálgathatok, meg magyarázkodhatok az MS-nél...
THX.

#108 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 20:03

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 20:55

Segítsetek! Vagy ha Gyuri tudna, az még cool lenne. Van egy gép a munkahelyemen újra kéne húzni az oprendszert. Elég régi gép kb. 2002-es, elég régi oem-es win home van hozzá, még nem sp2-es. Nos több gond is van: 1. vinyócsere mert elszált benne, tehát eleve nem tudom csak telefonon keresztül aktiválni, 2. van itt sok oem-es win amibe már van sp2, újabb gépekhez adták. Muszaly nekem a hozzá adott winnel installálni? Utánna egy csomó ideig kell tölteni netről hozzá az sp2-őt. Végül is a kulcs rá van ragasztva a gépre, azt bepötyögöm az a lényeg nem, nem a lemez? Uttánna úgy is telefonálgathatok, meg magyarázkodhatok az MS-nél...
THX.

Ha tiszta, akkor elvileg el kéne fogadnia a régi kulcsot az sp2-esnek is...  :think:

#109 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 06. 07. 20:04

A géphez/géppel adták.

#110 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 20:14

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 21:04

A géphez/géppel adták.

Azért mondom, hogy el kellene fogadnia.

#111 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 20:49

Idézet: Basic - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 21:04

A géphez/géppel adták.

Házilag is lehet SP2 integrált CD-t készíteni, ha legális a kiindulási alap, joggal tarthatok mellette egy frissített változatot is. Esetedben nem kell csinálni, mert már készen van, szóval ugyanott vagy végeredményben.

#112 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 21:39

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 19:37

Az C:\ gyökérben lévő autoexec.bat, config sys, a Windows\System32\-ben lévő autoexec.nt és config.nt állományokat mentsd el, majd másold be az új opszisznek a megfelelő helyekre.

Mennie kell...  :D

Egyébként valszeg a config.nt(sys)-ben lévő "Files=xx" értékét kell csak 100-150-re emelni, illetve az autoexec.nt(bat)-ben lévő "Set clipper" változóra van szükség. (Ugyanis a DOS-os könyvelőprogik 100.2 %-a íródott valamilyen Clipper-ben...  :Đ )
A "Files=" mindig legalább 20-30-al legyen nagyobb, mint a "Set clipper" "F" paramétere után álló szám.

Az a baj, hogy azok a fájlok már nincsenek meg, mert azt mondta a csávó, hogy eljön beállítani, így én ma letúrtam a windows-t. :Đ Viszont erre a CLIPPER-re emlékszem, hogy volt, talán SET CLIPPER=F200 volt. De most ezt, és a config.nt-s dolgokat beraktam mindenhová, a config.nt-be files=250-et tettem, de semmi sem változott.

#113 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 23:21

Idézet: potyo - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 22:39

Az a baj, hogy azok a fájlok már nincsenek meg, mert azt mondta a csávó, hogy eljön beállítani, így én ma letúrtam a windows-t. :Đ Viszont erre a CLIPPER-re emlékszem, hogy volt, talán SET CLIPPER=F200 volt. De most ezt, és a config.nt-s dolgokat beraktam mindenhová, a config.nt-be files=250-et tettem, de semmi sem változott.

Ugyanolyan fontos, hogy az autoexec.nt-be bekerüljön a "Set clipper=f200" is, és utána újra kell indítani a win-t.

De végülis mindegy most már; ha beállított mindent a csóka, utána első dolgod legyen ezt a 4 fájlt, és a progi indító .bat-fájlját elmenteni...  ;)  :D

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 06. 07. 23:24 -kor

#114 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 07. 23:34

Mivel van egy külön XP erre a célra, lementem az egész XP-t, és utána összehasonlítom őket. Talán nem lesz olyan túl sok eltérés, és kitudom hámozni, hogy mit állított pontosan. Mindenesetre kösz.

#115 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 00:29

Sziasztok,

Az előbb gépelni szerettem volna egy "&" jelet és semmi nem történt. Pedig eddig minden jól ment.
(A billentyűzetem, akár csak a hardverek többsége, több mint 1 éves, tehát nem ez a gond forrása.)
AltGr + C a billentyűparancs rá. Semmi nem történik, ám az AltGr + V nyomásra bejön a @ jel, AltGr + X = #
(bal oldal) Alt + Control + X = # , Alt + Control + C = semmi, Alt + Control + C = @
Mintha valami direkt tiltaná a megjelenítést. Szerintetek mi kavarodott át? Hol javítható ki ez a hiba?
Ritkán használok & jelet, de most mindig inditsak egy jegyzettömböt, és onnan vágólapra tegyek egy
& jelet, és onnan másoljam ki, ha kell? Ez elég f**ck megoldás lenne :D

Ha vki tud okosat, légyszi segitsen. Köszi.

Szerkesztette: topeti 2006. 06. 08. 00:37 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#116 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 07:42

Idézet: topeti - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 1:29

Sziasztok,

Az előbb gépelni szerettem volna egy "&" jelet és semmi nem történt. Pedig eddig minden jól ment...

Valamelyik telepített program lefoglalhatta a kombinációt. Elképzelhető, hogy ott figyel a memóriában, ezért meg lehet próbálni Feladatkezelővel sorra kilőni a programokat.

Egy behatárolási lehetőség, hogy kijelentkezel (nem gyors felhasználóváltás, hanem teljes kijelentkezés), utána a login képernyőn Ctrl+Alt+Del kétszeri lenyomása után, a felhasználónév mezőjében ellenőrzöd a billentyű működését. Ha itt még jó, akkor a felhasználói fiókban keresendő a hiba.

Egyébként általában a Ctrl+Alt=AltGr, vagyis a Gr két gomb lenyomását helyettesíti, kivételektől eltekintve.

Idézet

Ritkán használok & jelet, de most mindig inditsak egy jegyzettömböt, és onnan vágólapra tegyek egy
& jelet, és onnan másoljam ki, ha kell?

Most veszem észre, ez azt jelentené, hogy Jegyzettömbben jól működik a gépelés, vagy itt egy már meglévő fájlból való kimásolásra gondoltál? Mert lehet csak böngésző probléma is, egy beépülő program például.

Szerkesztette: Signal 2006. 06. 08. 07:51 -kor

#117 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 12:23

Mindenkinek köszönöm az eddigi segítséget.
Az IPSEC problémával kapcsolatban a következőre jutottam:

A probléma továbbra is fennáll.

A Windows szolgáltatásai közül az összeset elindítottam, amit el lehetett. Amelyik le volt tiltva, annak az indítási típusát Automatikusra állítottam, és újraindítottam a gépet, hogy normálisan el tudjanak indulni a rendszer indításakor. Ennek ellenére az IPSEC továbbra sem indul el, a hibaüzet ugyanaz, "A hitelesítő szolgáltatás ismeretlen".

Közben kiderült, hogy az XP Home rendszernek is része az IPSEC-figyelő modul, de mily különös, alapértelmezés szerint az MMC-ben mégsem jelenik meg. A Számítógép-kezelés MMC-t Szerző módban kell futtatni (rákatt jobb gombbal, és a menüből "Szerző" parancsot választani), majd a Fájl -> Beépülő modul hozzáadása/eltávolítása paranccsal hozzá kell adni a konzolfához, mert csak így lesz elérhető ez a modul.

Már kezdtem örülni, hogy jéééé, mégiscsak van IPSEC-figyelő Home -ban is, ezzel végre be lehet majd határolni a probléma okát. De bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ugyanis az IPSEC-figyelő sem működik, hibaüzenettel elszáll: "A következő hiba történt a kiszolgálóhoz (gépnév) való kapcsolódás közben: A kötésleíró érvénytelen." -- ld. mellékelt kép.

Az MS Tudásbázis cikkeit böngészve akadtam rá egy cikkre és vele kapcsolatos hotfixre, amely az IPSEC hibáját javítja:

http://support.micro...om/?kbid=907865
http://www.microsoft.com/downloads/details...D9-FD42E62AF5A8

Idézet

Az IPSEC-házirendügynök (IPsecsvc.dll) az IP-biztonsági házirend kezelésére szolgál. Az IPSEC-házirendügynök emellett az ISAKMP/Oakley (IKE) protokollműködés, illetve a Microsoft Windows Server 2003 és Microsoft Windows XP rendszer IP-biztonsági illesztőprogramjának indításáért is felelős. Az IPSEC-házirendügynök számos különböző, távoli eljáráshíváson (RPC) alapuló felületet tartalmaz, melyeket a Windows rendszer belső összetevői használnak.

A Microsoft kiadott egy gyorsjavítást, amely az IPSEC-házirendügynök működését javítja. A gyorsjavítás telepítését követően az RPC alapú felületek a megfelelő, egyéb Windows-összetevők által igényelt állapotkódokat adják vissza.

Ez tehát nem kifejezetten erre a problémára való!
Ráadásul:

Idézet

A Microsoft közzétett egy támogatott gyorsjavítást, de az csak a jelen cikkben ismertetett probléma megoldására alkalmas. Csak olyan rendszerekre telepítse a gyorsjavítást, amelyeken találkozott ezzel a problémával. A gyorsjavítás további tesztelésen mehet keresztül, ezért a Microsoft azt javasolja, hogy amennyiben a probléma nem érinti súlyosan, várja meg a Windows XP következő szervizcsomagját, mely tartalmazni fogja ezt a gyorsjavítást.

Szerettem volna feltelepíteni ezt a javítást, de ez a cikk most elbizonytalanított!
Szerintetek feltelepítsem ezt a hotfixet?

Most merre induljak tovább?
Az IPSEC működésképtelensége mennyire teszi ki a gépem biztonsági kockázatoknak?
Működő tűzfal mellett is érheti olyan hálózati támadás, amit nem lehet kivédeni?
Tényleg csak az újratelepítés lehet az egyetlen megoldás?

Segítség!!!

#118 Felhasználó inaktív   topeti 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 08. 14:20

Idézet: Signal - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 8:42

Valamelyik telepített program lefoglalhatta a kombinációt. Elképzelhető, hogy ott figyel a memóriában, ezért meg lehet próbálni Feladatkezelővel sorra kilőni a programokat.

Most veszem észre, ez azt jelentené, hogy Jegyzettömbben jól működik a gépelés, vagy itt egy már meglévő fájlból való kimásolásra gondoltál? Mert lehet csak böngésző probléma is, egy beépülő program például.

Ez eszembe jutott nekem is. Újrakentem a gépet, beléptem, de ugyanaz. Ekkor ragadtam "tollat".

Jegyzettömbben sem és itt a fórumon (tehát böngészőben) sem működik az & jel. Egyik böngészőben sem.

Idézet: topeti

& jelet, és onnan másoljam ki, ha kell?

Már egy meglévő fájlból való kimásolásra gondoltam.

Ötlet?

Szerkesztette: topeti 2006. 06. 08. 14:22 -kor

Panasonic P50U30 plazma tv , Korsun KS99 , Rotel RCD-965BX , saját Vifa hangfal , Canon SX230 HS

#119 Felhasználó inaktív   Loki 1980 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 16:46

Sziasztok!

Van egy kis problémám a windows sp2 vel.
Mikor indítom ill. leállítom a gépet mindíg feldob egy ablakot melyben az szerepel hogy az A:meghajtó ajtaja nyitva és csukjam be.Ez mind jó de hogyan mikor az A: meghajtóm flopy.
Hogy lehet ezt kiiktatni?

Somebody help me!!!

#120 Felhasználó inaktív   ak05 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 19:39

Sziasztok
Olyan problémám akadt h egyik napról a másikra megyzünt a javascript alkalmazás a böngészőben(firefox,IE 1ikben sem müxik).Remélem jól írtam le a problémám,a lényeg az h pl iwiw.hun nem tudok belépni v honfoglalo.hu-n a játékindtásra kattintok nem történik semmi
Előre is köszi a helpet
DVD olvasót keresek min. tálcája legyen:)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.