HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#121 Felhasználó inaktív   tibcsihead 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 08. 21:52

Szevasztok!
Nekem az a gondom, hogy ha hibernálom a gépem,  visszatérés után nincs internet /chello/ kapcsoplatom. A modem ujraindítása után helyreáll. Azért nem a chello-s topikba írok, mert talán a hibernáláskor történik valami, ami ezt a hibát okozza. Még annyit, hogy nem mindig, szórványosan fordul elő a jelenség.

#122 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 06:49

Lehet, hogy láma kérdés, lehet, hogy nem, azért felteszem, hogy tisztán lássak :)
Múltkor, amikor alaplapot cseréltem, teljesen összehányta magát a windowsom, újra kellett telepíteni. Mondjuk ez nem is meglepő, elég sokminden van rápakolva a lapra. A kérdésem az lenne, hogy processzorcserénél is számítsak újratelepítésre, vagy több-kevesebb barkácsolással működni fog a régi rendszer is? (Ha számít, egy 1.7 GHz-s Celeron (Willamette) lesz lecserélve egy 3 GHz-s (Prescott) Celeronra.)

#123 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 08:46

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 7:49

Lehet, hogy láma kérdés, lehet, hogy nem, azért felteszem, hogy tisztán lássak :)
Múltkor, amikor alaplapot cseréltem, teljesen összehányta magát a windowsom, újra kellett telepíteni. Mondjuk ez nem is meglepő, elég sokminden van rápakolva a lapra. A kérdésem az lenne, hogy processzorcserénél is számítsak újratelepítésre, vagy több-kevesebb barkácsolással működni fog a régi rendszer is? (Ha számít, egy 1.7 GHz-s Celeron (Willamette) lesz lecserélve egy 3 GHz-s (Prescott) Celeronra.)

Procicserénél nem kell újrainstallni.

Kivéve, ha cerkáról HTt tudó P4-re lesz a csere, és kivánod a "második procit" is használtatni a winnel. (win2k és XP esetén. Win98SE alatt cseréltem én mindent, oszt mégis életben maradt.)
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#124 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 09:21

Kösz a választ, nem tervezem HT-s proci beszerzését, ezt az új procit is három-négy évre terveztem be :)
Akkor csak kicserélem, esetleg belerúgok egyet, ha a BIOS beszól, és végeztem is. Ez jó hír. :)

#125 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:30

Idézet: Zsivaagoo - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 9:46

Procicserénél nem kell újrainstallni.

Kivéve, ha cerkáról HTt tudó P4-re lesz a csere, és kivánod a "második procit" is használtatni a winnel. (win2k és XP esetén. Win98SE alatt cseréltem én mindent, oszt mégis életben maradt.)

Nem kell, nekem egy 2003-ban telepített xp van a gépemen, amely legalább 4 alaplapot látott már, processzorból szintén 4-et (duron, athlonxp, san diego, x2) és működik tökéletesen. Valamelyik A64-es topicban leírtam, hogy mi a teendő egy többmagos procira váltáskor, a HT-s P4-nél ugyanezt kell tenni, ha magától nem akarja az igazat. Persze lehet, hogy van, akinek egyszerűbb újratelepíteni és beállítgatni mindent, mint belemászni a win lelkébe. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#126 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:40

Idézet: tibcsihead - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 22:52

Szevasztok!
Nekem az a gondom, hogy ha hibernálom a gépem,  visszatérés után nincs internet /chello/ kapcsoplatom. A modem ujraindítása után helyreáll. Azért nem a chello-s topikba írok, mert talán a hibernáláskor történik valami, ami ezt a hibát okozza. Még annyit, hogy nem mindig, szórványosan fordul elő a jelenség.

Közvetlenül a te gépedre van kötve a modem, vagy valami router-en keresztül? Ha az első, akkor esetleg próbáld meg ilyenkor letiltani/engedélyezni a kapcsolatot a hálózati kapcsolatok között. Ezenkívül próbálj még ki egy másik drivert is a hálókártyához, hátha nem támogatja tökéletesen a hibernálást.

Szerkesztette: brd 2006. 06. 09. 11:08 -kor

#127 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:43

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 13:23

[sok szöveg]

Telepítsd fel. Legfeljebb uninstallálni kell majd, ha valami nem kóser. Esetleg kapcsold be a rendszervisszaállítást is. :)

Ja, a kérdésekre a válasz: amíg nem hiányolja valami, addig nincs rá szükség. Otthoni felhasználás esetén gyakorlatilag ilyen pedig nem fog történni, hacsak nem akarsz mondjuk valami vállalati hálózathoz kapcsolódni a géppel. A tűzfalhoz semmi köze a szolgáltatásnak, nem függ tőle, ill. fordítva sem. Maga az IPSec lényegében két végpont közötti titkosított forgalmat valósít meg, pl. VPN esetén gyakran használják.

Szerkesztette: brd 2006. 06. 09. 11:06 -kor

#128 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:46

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 11:30

Persze lehet, hogy van, akinek egyszerűbb újratelepíteni és beállítgatni mindent, mint belemászni a win lelkébe. :)

Egy bizonyos szint fölött rühellek XP-t buherálni, az újratelepítés 40 perc, meg közben tudok mást is csinálni. :)

#129 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:47

Idézet: ak05 - Dátum: 2006. jún. 8., csütörtök - 20:39

Sziasztok
Olyan problémám akadt h egyik napról a másikra megyzünt a javascript alkalmazás a böngészőben(firefox,IE 1ikben sem müxik).Remélem jól írtam le a problémám,a lényeg az h pl iwiw.hun nem tudok belépni v honfoglalo.hu-n a játékindtásra kattintok nem történik semmi
Előre is köszi a helpet

Ez így furcsa elsőre, a böngészők saját maguk kezelik a javascriptet, nem bízzák a win-re. Talán valami spyware/vírus lesz a háttérben.

#130 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 10:51

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 11:46

Egy bizonyos szint fölött rühellek XP-t buherálni, az újratelepítés 40 perc, meg közben tudok mást is csinálni. :)

Azért mondom, lehet hogy egyszerűbb újratelepíteni. Nekem pl. egy újratelepítés után kb. 1 hét lenne, napi mondjuk 1 óra matatással, amíg ugyanúgy beállítom a gépet, mint ahogy most van. :rolleyes:

#131 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 11:55

Van olyan regedit kulcs ami a windows telepítésének pontos időpontját tárolja? :)  :think:

#132 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:14

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 12:55

Van olyan regedit kulcs ami a windows telepítésének pontos időpontját tárolja? :)  :think:

C:\WINDOWS\repair\

könyvtárban találod a Windows telepítése közben, illetve első indulásakor elmentett registry fájlokat, a fájlok dátuma adja az időpontot.

C:\WINDOWS\system32\config\

Itt pedig a telepítés elkezdésének időpontja adja magát.

#133 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 12:27

Idézet: Signal - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 12:14

C:\WINDOWS\repair\

könyvtárban találod a Windows telepítése közben, illetve első indulásakor elmentett registry fájlokat, a fájlok dátuma adja az időpontot.

C:\WINDOWS\system32\config\

Itt pedig a telepítés elkezdésének időpontja adja magát.

:respect:  köszi

#134 Felhasználó inaktív   ak05 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 09. 14:22

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 11:47

Ez így furcsa elsőre, a böngészők saját maguk kezelik a javascriptet, nem bízzák a win-re. Talán valami spyware/vírus lesz a háttérben.

Futtatam spyware doctort,nod32 nem talált semmit.Más vmi 5let nincs kedvem újrarakni az Xpt :(
DVD olvasót keresek min. tálcája legyen:)

#135 Felhasználó inaktív   mikike 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 15:08

Szevasztok!

XPben milyen paranccsal futtatok (grafikus menüs) scandisk-et?
És hogy kapcsolom ki, hogy hibás leállás után ne indítsa
A hiedelmeid teremtik a valóságodat. - Seth

#136 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 16:44

Idézet: ak05 - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 15:22

Futtatam spyware doctort,nod32 nem talált semmit.Más vmi 5let nincs kedvem újrarakni az Xpt :(

Esetleg nincs valami router/firewall a gép előtt, ami kiszűri a javascriptet? Ez lehet akár egy Norton Internet Security, vagy ZoneAlarm is.

mikike: az előző topic vége felé valaki leírta, ott meg tudod nézni. Grafikusat úgy tudsz indítani, hogy jobbgomb a meghajtón, tulajdonságok, eszközök fül, és az első gomb az oldalon.

#137 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 09. 17:31

Idézet: mikike - Dátum: 2006. jún. 9., péntek - 16:08

XPben milyen paranccsal futtatok (grafikus menüs) scandisk-et?
És hogy kapcsolom ki, hogy hibás leállás után ne indítsa

Ne kapcsold ki, nem hülyeségből futtatja. Egyszer legyen adatvesztésed emiatt, majd megérted. Állítsd le inkább szabályosan.

Szerkesztette: debaj 2006. 06. 09. 17:31 -kor

#138 Felhasználó inaktív   Szolti 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 00:28

Volt egyszer egy ilyen problémám:

"
sziasztok, van egy fölinstallált windows xp-m, lassan 1 éves, hm, de lehet hogy már több, mindegy nem ez a lényeg, rendesen be van álltítva, minden program fön van amit használok. Pár napja vettem észre hogy néha úgy indul a rendszer hogy elindít minden alkalmazást ami a startup list-ben van, de nem jeleníti meg a tálcán, az óra mellett az adott alkalmazás ikonját. Ilyen alkalmazás pl az outpost firewall, vagy nod32, vagy a samurize. Most pedig már annyira rossz a helyzet hogy szinte semminek nem jeleik meg az ikonja. Nem használt ikonok elrejtése kikapcsolva, bekapcsolva is ugyan az az eredmény. Ez volt az első amit megnéztem. Néztem a StartUp Organizer-t de ezzel sem tudtam semmi értékelhetőt elérni, ha manuálisan állítom le majd indítom el az alkalmazásokat akkor rendre megjelennek a tálcán... szóval nem igazán értem mi lehet a gond. Nem akarom újratelepíteni, szeretném megoldani, tudtok ebben segíteni? THX
"

Azóta már egy rakás programot kiprobáltam, de semmi eredménye a dolognak, most ott tartok hogy ha elindul a gép (sma indítás vagy reboot) akkor alig tölt be 1-2 ikont a systray-re, DE ha indítás után egyből nyomok egy LOG OFF-ot utánna bejelentkezek akkor megy rendesen minden....na ez hogy is van akkor?  :think:

#139 Felhasználó inaktív   Szövie 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 11:49

Saját készítésű magyar XP cd-t szeretnék csinálni nlite-al, és az lenne a kérdésem, hogy a RyanVM féle hotfix/update csomaghoz hasonlóan létezik valahol magyar XP-hez is ilyen gyűjtemény? Mert a Ryan csomagot nem lehet frissíteni magyar XP alatt.

#140 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 10. 16:59

Idézet: Szolti - Dátum: 2006. jún. 10., szombat - 1:28

...most ott tartok hogy ha elindul a gép (sma indítás vagy reboot) akkor alig tölt be 1-2 ikont a systray-re, DE ha indítás után egyből nyomok egy LOG OFF-ot utánna bejelentkezek akkor megy rendesen minden....na ez hogy is van akkor?  :think:

Microsoft OS - Ikonok az óra mellet miért nem jelennek meg, csak akkor ha ki és bejelentkezek:

https://forum.hwsw.h...howtopic=111447

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.