Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 06. 06. 10:20
Tudna nekem valaki segíteni? Kellene nekem egy bolondbiztos WinXP, csak nem tudom hogyen lehetne megcsinálni. Olyan kellene hogy ne tudjon telepíteni semmit, ne tudjon törölni. az asztalt ne piszkálhassa, ne állíthassa a képernyő beállításokat, a rendszerbeállításokat, stb.... Magyarul ne csezshessen el semmit a PCn (csak a rendszergazda fiókban).. Lehessen ionternetezni és a meglevő programokat futtatni... Esetleg egy D meghajtón vandáljkodni (menteni, törölni , stb..)
Találtam egy MS Shared Computer kit nevű progit, de az 80 perc alatt lépett be a korlátozott felhasználó fiókjába... Egyébként jjó dolog, csak a 500as P3asok nem bírják.
Tudna nekem valaki segíteni ez ügyben?
UI: ja.. a gépek hálóban vannak, de nincs server gép ami folyton be lenne kapcsolva...
Kösz előere is!!!
Elküldve: 2006. 06. 06. 15:23
- Let's go find out.
Elküldve: 2006. 06. 06. 18:58
A gépen a meghajtók (DVD, mobil vinyó) elérési útvonalát megváltoztattam, és azóta csuda dolog történt!
Ha nincs a mobil vinyó a gépben, akkor nem enged telepíteni dolgokat és törölni sem!!!
Szóval: 1. nincs mobil vinyó a gépen - 2. nem engedélyez telepíteni progikat és törölni fájlokat...
MIÉRT???
Elküldve: 2006. 06. 06. 19:41
Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. jún. 5., hétfő - 20:06
2. Ha beírnád vagy képen beszúrnád, hogy a Szolgáltatások közül melyik van leállítva, és ezek közül melyik kézi indítású, akkor mindjárt előrébb lennénk... (Vezérlőpult->Felügyeleti eszközök->Számítógépkezelés->Szolgáltatások. Állapot-oszlopra kattintva növekvő sorrendbe rendezed, és ami nincs elindítva, azt beszúrod nekünk /név, állapot, indítási típus/ )
A weboldal szerint IPSEC = LSASS.EXE
így van? :confused:
Nos, csöppet sem értek a Win belső rendszerszolgáltatásaihoz, és lehet, hogy most én vagyok a

Viszont, ha tényleg ilyen súlyos biztonsági rést jelent az IPSEC hiánya, akkor inkább újrarakom az egész rendszert, mintsem itt tököljek vele tovább, mialatt valaki/valami szép csöndben feltöri az egészet.
Szolgáltatások, amelyek nem futnak jelenleg a gépen:
- Indítási típus: Kézi
Alkalmazási réteg átjárószolgáltatása
Alkalmazásvezérlés
ASP.NET State Service
COM+ rendszeralkalmazás
Cserélhető tároló
Elosztott tranzakciók koordinátora
Hálózatlétesítési szolgáltatás
Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás
Hordozható lejátszó sorozatszáma szolgáltatás
HTTP SSL
IMAPI CD-égető COM-szolgáltatás
InstallDriver Table Manager
Intelligens kártya
Kompatibilitás a gyors felhasználóváltáshoz
Kötet árnyékmásolata
Logikai lemezkezelő
Logikai lemezkezelő felügyeleti szolgáltatás
MS Software Shadow Copy Provider
MSSQLServerADHelper
NetMeeting távoli asztalmegosztás
Office Source Engine
QoS RSVP
SSDP keresőszolgáltatás
Szünetmentes tápegység
Távelérés - automatikus kapcsolódás kezelője
Távoli asztal súgó-munkamenetének kezelője
Teljesítménynaplók és riasztások
Univerzális Plug and Play eszközállomás
Windows Image Acquisition (WIA)
Windows Installer
WMI teljesítményadapter
- Indítási típus: Letiltva (ez egyértelmű, de van köztük olyan is amit én tiltottam le):
.NET Runtime Optimization Service v2.0.50727_X86
Ati HotKey Poller
Biztonsági központ
Hálózati DDE
Hálózati DDE DSDM
Indexelő szolgáltatás
Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat
Külső kezelőeszközök hozzáférése
TCP/IP NetBIOS támogató
Útválasztás és távelérés
Vágókönyv
Windows tűzfal/internetkapcsolat megosztása (ICS)
- Indítási típus: Auto (ezeknek nyilván futniuk kellene, de mégsem futnak):
ATI Smart
IPSEC szolgáltatások
kb. ennyi.....
ui. Ne tévesszen meg senkit az, hogy az ICS nem fut. Kerio tűzfalam van, ezért tiltottam le.
Én tiltottam le úgyszintén a TCPIP NETBIOS támogatás, Biztonsági központ, Indexelő szolgáltatás és a K.mentes vez. nélküli hálózat nevű szolgáltatásokat is.
Remélem, van valami ötletetek ezzel kapcsolatban, mert nekem nincs.....

thx!
Szerkesztette: Suricated 2006. 06. 06. 19:50 -kor
Elküldve: 2006. 06. 06. 20:03
Érdekes bajom van, képernyőkímélő elindulásakor néha, nem mindig lefagy a windows, de csontra.
Tuning miatt lehet ez? Már másodjára fordult elő. Sima blank screen van beállítva, majd 15 perc múlva monitor kikapcs. Tehát megy órák óta a prime95, játszok, tömörítek, majd otthagytam a gépet 5 percre, mire visszaérek fekete a képernyő. Csakhogy nem jön vissza se bill.-re, se egérmozgásra. Még a Ctrl+scroll lock kétszer kombó sem működik, pedig be van állítva(manuális kékhalál)
Én a beta VGA driverre gyanakszom, de akkor miért nem mindig csinálja? :confused:
- Let's go find out.
Elküldve: 2006. 06. 06. 20:28
Idézet: Kropacsek - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 17:58
A gépen a meghajtók (DVD, mobil vinyó) elérési útvonalát megváltoztattam, és azóta csuda dolog történt!
Ha nincs a mobil vinyó a gépben, akkor nem enged telepíteni dolgokat és törölni sem!!!
Szóval: 1. nincs mobil vinyó a gépen - 2. nem engedélyez telepíteni progikat és törölni fájlokat...
MIÉRT???
VALAKI???
Elküldve: 2006. 06. 06. 20:38
Idézet: Suricated - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 20:41
így van? :confused:
- Indítási típus: Letiltva (ez egyértelmű, de van köztük olyan is amit én tiltottam le):
.NET Runtime Optimization Service v2.0.50727_X86
Biztonsági központ
Hálózati DDE
Hálózati DDE DSDM
Indexelő szolgáltatás
Konfigurációmentes vezeték nélküli hálózat
Külső kezelőeszközök hozzáférése
TCP/IP NetBIOS támogató
Útválasztás és távelérés
Vágókönyv
Windows tűzfal/internetkapcsolat megosztása (ICS)
- Indítási típus: Auto (ezeknek nyilván futniuk kellene, de mégsem futnak):
ATI Smart
IPSEC szolgáltatások
kb. ennyi.....
ui. Ne tévesszen meg senkit az, hogy az ICS nem fut. Kerio tűzfalam van, ezért tiltottam le.
Én tiltottam le úgyszintén a TCPIP NETBIOS támogatás, Biztonsági központ, Indexelő szolgáltatás és a K.mentes vez. nélküli hálózat nevű szolgáltatásokat is.
Remélem, van valami ötletetek ezzel kapcsolatban, mert nekem nincs.....

thx!
Ezeket én mind engedélyezném automatikusra (magamnak futnak is...), akár egyesével megpróbálva, akár egyszerre:
Biztonsági központ
Hálózati DDE
Hálózati DDE DSDM
TCP/IP NetBIOS támogató
Útválasztás és távelérés
Utána pedig megpróbálnám elindítani az IPSEC-et.
Ha zavar a Biztonsági központ ikonja és/vagy erölködése, akkor elindítva balodalt az erőforrások legalján ráklattyolsz a risztási mód megváltoztatására, és mindhárom rédióbáttönt kiklattyolod, de a szolgáltatás fusson !
Ati HotKey Poller: emiatt nem fut véleményem szerint az ATI Smart... :confused:
Mondjuk azt sem értem, hogy a Kerio mellett miért kellett kikapcsolni az ICS-t...???!!!
Évekig használtam, és mindig be volt kapcsolva mellette (most is, az Outpost mellett is), mert látszólag hozzá nem illő dolgokhoz is van köze...

Prósza !

Ja, és ha kiütöd a lsass-t, akkor persze, hogy újraindul az xp, mert ez a hálózati bejelentkeztetés egyik 'felelőse' !

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 06. 06. 20:43 -kor
Elküldve: 2006. 06. 06. 21:01
Szal arrol lenne szo hogy ha négy KÜLÖNBÖZÖ billentyut egyszerre lenyomok ÉS 1-2 másodpercig nyomva is tartok, akkor kibaszott nagy pittyenés hallhato a hangfalbol, (nem a beragado billentyukrol van szo) Valahol tudom hogy ki lehet kapcsolni, nem tudjátok véletlenül hogy hol?
PS2-es Logitech Wireless EX110 billem van
Szerkesztette: Adam(...) 2006. 06. 06. 21:06 -kor
Elküldve: 2006. 06. 06. 21:04

Elküldve: 2006. 06. 06. 21:17
Elküldve: 2006. 06. 06. 21:48

most ez a hang egy 5.1-es hangfalbol hallhato
Elküldve: 2006. 06. 06. 23:37
Elküldve: 2006. 06. 06. 23:54
Idézet: Adam(...) - Dátum: 2006. jún. 6., kedd - 22:48

most ez a hang egy 5.1-es hangfalbol hallhato
Akkor azt speakert (ami képes kimenni az 5.1-re) a hangkaresz keverőjében le is tudod húzni nullára...
Elküldve: 2006. 06. 07. 09:27
Tudnátok nekem a következő problémában segíteni?:
Van két winyó a gépemben és mind a kettőn Xp van. Azt szeretném elérni, hogy fizikai beavatkozás nélkül bármelyikről tudjak bootolni (ezt megoldottam) de az egyik Xp alól ne látszódjon a másik winyó (persze a másik Xp alól mind a kettő látszódjon).
Elküldve: 2006. 06. 07. 12:32
Ez mihez kell, vagy inkább ne nyúljak hozzá és hagyjam, hadd fusson le?
Víruskergető: Nod32
RegCleaner: RegCleanExpert
Ad-aware: Lavasoft Ad-aware
Csak a nod32 fut mindig a gépen. Annak lenne ez egy funkciója?
Elküldve: 2006. 06. 07. 12:36
Idézet: Szacsoka - Dátum: 2006. jún. 7., szerda - 11:32
Ez mihez kell, vagy inkább ne nyúljak hozzá és hagyjam, hadd fusson le?
Víruskergető: Nod32
RegCleaner: RegCleanExpert
Ad-aware: Lavasoft Ad-aware
Csak a nod32 fut mindig a gépen. Annak lenne ez egy funkciója?
Ha tudsz angolul akkor itt megtudsz róla egy-két dolgot:
reg.exe info
Elküldve: 2006. 06. 07. 13:03
Elküldve: 2006. 06. 07. 13:17