HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#241 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:05

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:01

Fölösleges. Látványos gyorsítást nem érsz el ezzel.

Ez megnyugtató, akkor nyugodtan betömörítem a Windows mappát is, már csak egy kérdés maradt. Úgy tudom a defragmentáltság megnő , ha tömörített fájlokkal kell dolgozni. Mennyire igaz ez?
- Where are we going?
- Let's go find out.

#242 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:25

SZERK.: Lehet, nem tudom. Véleményem szerint a virtuális memóriába tömöríti a fájlokat, azt meg eléggé egybentartja a rendszer.

Szerkesztette: debaj 2006. 06. 20. 19:26 -kor

#243 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:27

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. Jun. 20., Tuesday - 18:55

A windows mappát azért nem mertem még betömöríteni, sőt, van valami parancs, amivel ha jól tudom ki lehet tömöríteni a betömörített dll-eket, így gyorsul a windows :think: :D

amirol te beszelsz az az expand parancs. igy lehet pl a windows cd-rol kitomoriteni a dl_ es ex_ stb fileokat.  de ugyanez a tomorites lenne a mar feltelepitett windowsos/es mas fileokra nezve is??  :think: mert itt ilyenkor nem valtozik meg a kiterjesztes se. (csak defaultban szepen "bekekul" a file neve. ) sott ilyenkor egyaltalan milyen compress tortenik?  :think: mert a cd-n dll tomorites van (mint pl az UPX, aspack, pecompact, stb)

amugy egyszer kipropbaltam upx-el az osszes windows file (dll/exe) betomoriteset. aztan mar else indult a windows. ;) par filenal reklamalt is hogy nem tudja betomoriteni. :) node ezert van 2 winem hogy kiprobaljak sok mindent.  :cool:

Szerkesztette: des 2006. 06. 20. 19:37 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#244 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:39

Idézet: des - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:27

amirol te beszelsz az az expand parancs. igy lehet pl a windows cd-rol kitomoriteni a dl_ es ex_ stb fileokat.  de ugyanez a tomorites lenne a mar feltelepitett windowsos/es mas fileokra nezve is??  :think: mert itt ilyenkor nem valtozik meg a kiterjesztes se. (csak defaultban szepen "bekekul" a file neve. ) sott ilyenkor egyaltalan milyen compress tortenik?  :think: mert a cd-n dll tomorites van (mint pl az UPX, aspack, pecompact, stb)

amugy egyszer kipropbaltam upx-el az osszes windows file (dll/exe) betomoriteset. aztan mar else indult a windows. ;) par filenal reklamalt is hogy nem tudja betomoriteni. :) node ezert van 2 winem hogy kiprobaljak sok mindent.  :cool:

Hogyanmondod?  :think:  :)
Ugye ha nyomok egy jobb klikket majd tömörítést a windows mappára, akkor simán el fog indulni legközelebb is, igaz? :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#245 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 19:57

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. jún. 20., kedd - 20:39

Ugye ha nyomok egy jobb klikket majd tömörítést a windows mappára, akkor simán el fog indulni legközelebb is, igaz? :)

Az a fajta tömörítési mód, amiről beszélsz, fájlrendszer szintű. Win2000/XP/2k3 esetén érhető el, de csak NTFS fájlrendszer esetén. (Des az upx tömörítési eljárásáról beszélt, az egész más, azzal programfájlokat, dll-eket stb. lehet összetömöríteni, bár nem nagy mértékben. Az upx-et tényleg nem ajánlanám senkinek becsomagolás céljára. Kicsomagolásnál viszont jól jön, főleg ha reshackerkedni is akarunk. :D )

Az NTFS fájlrendszer szinten tömörített fájlokat megnyitáskor az operációs rendszer a háttérben, on-the-fly csomagolja ki.

Ez a fajta tömörítési módszer tehát biztonságos. A fájlokat a memóriába csomagolja ki, nem töredezik jobban a winyó, mint egyébként.

A fájlműveletek csak egy gyengébb gépen lassulnak le észrevehető mértékben, egy komolyabb, mai gépen nincs érezhető sebességcsökkenés. De ez azért is van, mert a tömörítés foka sem olyan erős, mintha pl. ZIP-be csomagoltad volna be őket.

Akár az egész meghajtó tartalmát is betömörítheted, a meghajtó tulajdonságainál be lehet jelölni, hogy "Meghajtó tömörítése helymegtakarítás végett".

Nekem kb. 15 százalékkal nőtt a lemezterület, amikor az egész kötetet (egyetlen rendszerpartíció) betömörítettem, bár az igaz, hogy sok multimedia fájl is volt azon a meghajtón, amiket nem lehetett jobban összetömöríteni.

Mindez saját tapasztalat. :D

Szerkesztette: Suricated 2006. 06. 20. 20:07 -kor

#246 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:12

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. Jun. 20., Tuesday - 20:39

igen nyugodtad klikkelj ra es tomoritsd be.  :cool: nekem csak akkor nem indult amikor kulon exe compressorral tomoritettem be.. (upx)

Suricated:
thanx. (...."NTFS fájlrendszer szinten"...)
most mar ezt is tudom. bar nem volt nagy ujdonsag.  :D

az expand paracs meg arra jo ha pl kell a win xp cdjerol egy dll file. de ott mivel tomoritve van DL_ formaban, ezert onnan az expand parancsal tudod kitomoriteni. pl: Expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hall.dll

Szerkesztette: des 2006. 06. 20. 20:14 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#247 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:19

Mi kell pontosan ahhoz h távoli asztali kapcsolaton elérjek egy másik gépet? (itt win2000 sp4 ott xp sp2) Valaki tudna segíteni? :think:
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#248 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:35

andrew--: A leginkább gondot okozó dolgok közül néhány: Egy megfelelő user felvétele a távoli asztal kapcsolathoz (wingomb+pause panelon érhető el, upd.: a rendszergazdáknak elvileg ehhez joguk van a listában szereplés nélkül is), a tűzfalon beengedni a 3389-es TCP portot, ill. megfelelő klienst kell használni: link.

Szerkesztette: brd 2006. 06. 20. 20:36 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#249 Felhasználó inaktív   andrew-- 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 20:52

:respect:
i5 3570k [@ 4.2GHz] | ASUS Maximus Gene V | 16GB Samsung [DDR3 1833MHz] | Sapphire HD7950 3GB OC Dual-X | Crucial M4 128GB SSD [Sata3] | Samsung 640+1000GB [Sata2] | ASUS DVD [Sata2] | Seasonic G Series (Gold) [650W] | WACOM Graphire 4 XL | Windows 8.1 Pro [64bit] | Sound Blaster [Zx]

#250 Felhasználó inaktív   miks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 20. 21:07

Üdv!

Problémám a következő. TCP és UDP time out-ot hogy lehet beállítani XP-n?
Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!

#251 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 10:25

Sziasztok.
Lenne egy olyan problémám hogy újra szeretném pakolni a windowst, namost a gépemben 2 vinyó van az egyik sata a másik hagyományos. Mindegyik 3 részre van particionálva. A winows azon a vinyón volt ami nem satás, és most szeretném ha a satáson lenne.
A probléma a következő, a régi vinyót kihúztam a gépből, biosban beállítottam a first boot device-t, és mikor indul a telepítés a satás meghajtómat egészben látja, tehát nem mutatja a particiókat. Így nem tudom kijelölni hogy hova rakja az új op-rendszert.
A satát, a sata1 helyre dugtam be, jumper nincs rajta az alaplapom tipusa pedig asus P4P800S.
köszi a segítséget.

#252 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:00

Esetleg nem konvertáltad dinamikus lemezzé? Ha jól emlékszem, arra nem lehet telepíteni, csak telepítés után lehet konvertálni.
Drivergond egyébként nem lehet, akkor nem látná a winyó méretét sem.

#253 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:46

az mit jelent hogy dinamikus lemezzé konvertálás?
Mások is raknak satára windózt!

#254 Felhasználó inaktív   miks 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 13:54

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 14:46

csak bátor emberek :) Nem azt mondom, hogy SATA-n nem fog menni, hanem , hogy elképzelhető, hogy rengeteg baj lesz vele. Szóval, ha nem vagy nagyon válalkozó szellemű, akkor szerintem jobban jársz, ha az EIDE vinyóra rakod a windows-t vissza. De természetesen te tudod.
Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, az hülye, azt hagyjátok!

#255 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 14:03

Amikor az IDE-vinyóra telepítettél, és a SATA-t is megformáztad, nem hagyományos (alapvető), hanem dinamikus formátumot kapott.
Ezt lehet, hogy csak az a rendszer látja, amin addig futott.
Ha kell róla adat, akkor állítsd vissza az eredeti állapotot, mentés, formázás, csak ne dinamikusra.
Ha nem kell, akkor egyedül legyen a rendszerben, és a Windows telepítővel adj partíciókat.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#256 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 14:06

Idézet az XP súgójából :

"Alaplemezek és -kötetek

Az alaplemez olyan fizikai lemez, amely elsődleges partíciókat, kiterjesztett partíciókat vagy logikai meghajtókat tartalmaz. Az alaplemez használata során lemezenként legfeljebb négy elsődleges partíciót vagy három elsődleges és egy kiterjesztett partíciót hozhat létre korlátlan számú logikai meghajtóval. Az alaplemezeken lévő partíciók és logikai meghajtók az alapkötetek.

Alapkötet az alaplemezen lévő kiterjesztett partíciókon belüli logikai meghajtó és partíció is. Alapköteteket csak alaplemezeken lehet létrehozni.

Az alaplemezen létrehozható partíciók száma a lemez partíciótípusától függ:

A fő rendszertöltő rekordot (MBR) tartalmazó lemezeken legfeljebb négy elsődleges partíciót vagy három elsődleges és egy kiterjesztett partíciót lehet létrehozni. A kiterjesztett partíción belül korlátlan számú logikai meghajtó hozható létre.
"

"Dinamikus lemezek és kötetek

A dinamikus lemezek olyan szolgáltatásokat nyújtanak, amelyeket az alaplemezek nem tudnak, például több lemezre kiterjedő (átnyúló vagy csíkozott) köteteket, illetve hibatűrő (tükrözött és RAID-5) köteteket lehet rajtuk létrehozni. A dinamikus lemezeken található kötetek a dinamikus kötetek.
"

"A dinamikus lemezekre és a dinamikus kötetekre vonatkozó korlátozások

A dinamikus kötetek használata során a következő korlátozások érvényesek:

Windows XP Professional telepítésekor. Ha egy dinamikus lemez szabad területén dinamikus kötetet hoz létre, a kötetre a Windows XP Professional rendszer nem telepíthető. A kötet azonban kiterjeszthető (ha egyszerű vagy átnyúló kötet). A telepítésbeli korlátozás azért szükséges, mert a Windows XP Professional telepítőprogramja csak azokat a dinamikus köteteket ismeri fel, amelyek partíciós táblájában szerepel bejegyzés.

Hordozható számítógépek. A rendszer nem támogatja a dinamikus lemezeket az USB-, illetve IEEE 1349 (FireWire) csatolóval ellátott hordozható számítógépeken, cserélhető lemezeken vagy cserélhető meghajtókon, valamint a megosztott SCSI-buszhoz csatlakoztatott lemezeken. Ha a hordozható számítógép Lemezkezelés beépülő moduljának grafikus vagy lista nézetében a jobb oldali egérgombbal egy lemezre kattint, a Konvertálás dinamikus lemezzé parancs nem jelenik meg.

Kettős betöltésű számítógépek. A dinamikus kötetek és a rajtuk tárolt adatok nem érhetők el és nem hozhatók létre az MS-DOS, Windows 95, Windows 98, Windows Millennium Edition, Windows NT 4.0 vagy Windows XP Home Edition rendszert futtató számítógépeken, amennyiben a Windows XP Professional vagy a Windows XP rendszerrel való kettős betöltésre lettek konfigurálva. Ha szeretné, hogy az ilyen operációs rendszert futtató számítógépek is hozzáférjenek az adatokhoz, tárolja azokat inkább alapköteteken. Az alapkötetekre vonatkozó információk az Alaplemezek és -kötetek témakörben találhatók.

Kötet kiterjesztésekor. Az alapkötetek dinamikus kötetté való konvertálásakor (ez az alaplemez dinamikussá konvertálásával történik) attól függ, hogy a kötet partíciós táblájában szerepel-e bejegyzés, hogy a kötet rendszer- vagy rendszerindító partíció volt-e. Ha a konvertált kötet rendszer- vagy rendszerindító partíció, megtartja a bejegyzést a partíciós táblában. A kötetre telepíthető a Windows XP Professional, de nem terjeszthető ki. Ha a konvertált kötet nem rendszer- vagy rendszerindító partíció, akkor a partíciós táblában nem szerepel bejegyzés. A kötetre nem telepíthető a Windows XP Professional, de kiterjeszthető.

A Windows 2000 rendszerben a partíciókból konvertált kötetek partíciós táblája tartalmaz bejegyzést. A Windows XP Professional rendszerben a partíciókból konvertált kötetek partíciós táblája nem tartalmaz bejegyzést, csak a rendszer- vagy rendszerindító partíciók esetében. A Lemezkezelés programban kattintson a jobb gombbal a kötetre, ha meg szeretné nézni, hogy van-e bejegyzés a partíciós táblában. Ha a Kötet kiterjesztése parancs nem érhető el, a kötet partíciós táblája tartalmaz bejegyzést.

A Windows XP Professional csak egyszerű és tükrözött dinamikus kötetekre telepíthető, továbbá a kötetek partíciós táblájában szerepelnie kell bejegyzéseknek (ami azt jelenti, hogy rendszer- vagy rendszerindító kötetekről van szó).
"

#257 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 15:38

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 15:03

Amikor az IDE-vinyóra telepítettél, és a SATA-t is megformáztad, nem hagyományos (alapvető), hanem dinamikus formátumot kapott.
Ezt lehet, hogy csak az a rendszer látja, amin addig futott.
Ha kell róla adat, akkor állítsd vissza az eredeti állapotot, mentés, formázás, csak ne dinamikusra.
Ha nem kell, akkor egyedül legyen a rendszerben, és a Windows telepítővel adj partíciókat.

Naszóval 2 ide vinyóm volt az egyik behallt, közben kaptam egy satasat, ez teljesen szűz volt természetesen, ekkor volt a gépben 1 db ide vinyó, beraktam a satásat és a windóz particionálójával szédszedtem 3 részre és mindegyiket természetesen megformáztam ntf-esben mert addig nem is látta a gép, ezt viszont nem vágom hogy hol kell kijelölni hogy dinamikus vagy hagyományos alapvető formázással csinálja.
Én eddig azt hittem hogyha megformázok egy lemezmeghajtót az úgy ok.
Formázás óta teljesen jól működik, csak eltellt lassan 1 év és újra kéne már pakolni a windózt, és úgy gondoltam hogy a satára rakom a wint mert ugye az gyorsabb... és telepítés kezdésénél láttam hogy nem látja a particiókat.
Most kiírom róla az összes adatot és valószínű hogy a windóz telepítése közben ujból szétszedem vele, csak hát nem volt kedvem majdnem 200 gigát kifirkálni a gépről...:(

#258 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 16:04

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 16:38

Formázás óta teljesen jól működik, csak eltellt lassan 1 év és újra kéne már pakolni a windózt, és úgy gondoltam hogy a satára rakom a wint mert ugye az gyorsabb...

Ha csak ez miatt akarod, akkor nyugodtan maradhat az ide-s vinyón a rendszer. Annyival nem gyorsabb, hogy hétköznapi használatban észrevennéd a különbséget. A sata olyan, mint egy trabantba beépített Ferrari váltó. Valamennyit jelent, de attól még trabant marad.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#259 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 17:14

Üdv.:)

Lehetne egy olyan kérdésem hogy miért van az hogy amiket leszedek exe kiterjesztés fáljokat azok egy újraindítás után nem akarnak elindulni olyan mintha rá sem kattintottam volna. Meg néha egy-két progi is csinál olyat hogy felrakod és következő indításra már nem megy. Elég furcsa. :rolleyes:
Olyan pl. a MediPortal, zend Studio, stb....
Bár a paint csinálná ezt nem tudom azt valahogy bírnám nélkülözni.  :Đ
előre is köszi. ;)
Zolli

#260 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 18:14

Idézet: miks - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 14:54

csak bátor emberek :) Nem azt mondom, hogy SATA-n nem fog menni, hanem , hogy elképzelhető, hogy rengeteg baj lesz vele.

Már megbocsáss :), de ez hülyeség. Miféle baj származhat abból, ha S-ATA-s HDD-re van telepítve a windows? Pontosan ugyanannyira van biztonságban, mint bármilyen más adat.

forever68: Ha még elindul a "régi" win, akkor a lemezkezelőben (futtatásba: diskmgmt.msc) meg tudod nézni, hogy esetleg dinamikus-e a lemez, ha az, akkor sárgával van jelölve. Egyébként valószínűleg attól lett dinamikus, hogy amikor először találkozik egy teljesen üres HDD-vel a win, inicializálni szeretné és a megjelenő "varázsló" további ablakában van egy konvertálásos pipa is, itt konvertálja dinamikusra, ha be van pipálva. Ezt sokan sajnos ész nélkül be szokták jelölni. :) Hogy miért így csinálták meg, azt ne tőlem kérdezd, hülye megoldás, pontosan a fentiek miatt. Akinek szüksége van dinamikus lemezre, ugyis tudja, hogy hogyan lehet konvertálni.

zolli: semmi hibaüzenet? Fut még az előző program exe-je (a feladatkezelőben tudod megnézni)? Egy vírus/spyware (pl. spybot search & destroy) kergetést mindenképpen megejtenék.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.