HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#261 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:02

Áramszünet hatására az éppen aktuális outlook express mappa megsérült > eltünt a tartalma...
Tud valaki erre valami recovery progit ami megkeresi és visszaállítja az eredeti állapotába?
Köszi.

#262 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:25

A dbx file megvan még? Akkor a Google aszondja, itt keresgélj. Ha nincs, akkor valami file recovery programmal nézd át a winyót (pl. FileScavenger, GetDataBack).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#263 Felhasználó inaktív   zolli 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:33

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 21., szerda - 19:14

....
zolli: semmi hibaüzenet? Fut még az előző program exe-je (a feladatkezelőben tudod megnézni)? Egy vírus/spyware (pl. spybot search & destroy) kergetést mindenképpen megejtenék.

akkor mindjárt megejtek egyet és beszámolok az eredményről :)
Most szűz XP MCE van fent. ;)
Zolli

#264 Felhasználó inaktív   FőDudu 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 19:59

Event ID 4354

"A COM+ eseményrendszernek nem sikerült elindítania a(z) ConnectionMade metódust a(z) {CD1DCBD6-A14D-4823-A0D2-8473AFDE360F}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000}-{00000000-0000-0000-0000-000000000000} előfizetőn. Az előfizető válasza: HRESULT 80004001.
"

waddafakk?

#265 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 21. 20:04

FőDudu: Itt valamit írnak róla. ;)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#266 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 22. 17:52

Idézet

Már megbocsáss , de ez hülyeség. Miféle baj származhat abból, ha S-ATA-s HDD-re van telepítve a windows? Pontosan ugyanannyira van biztonságban, mint bármilyen más adat.    forever68: Ha még elindul a "régi" win, akkor a lemezkezelőben (futtatásba: diskmgmt.msc) meg tudod nézni, hogy esetleg dinamikus-e a lemez, ha az, akkor sárgával van jelölve. Egyébként valószínűleg attól lett dinamikus, hogy amikor először találkozik egy teljesen üres HDD-vel a win, inicializálni szeretné és a megjelenő "varázsló" további ablakában van egy konvertálásos pipa is, itt konvertálja dinamikusra, ha be van pipálva. Ezt sokan sajnos ész nélkül be szokták jelölni.  Hogy miért így csinálták meg, azt ne tőlem kérdezd, hülye megoldás, pontosan a fentiek miatt. Akinek szüksége van dinamikus lemezre, ugyis tudja, hogy hogyan lehet konvertálni.

köszi megnéztem sárga és dinamikus, akkor csak azt tudom csinálni vele ha jól értem hogy kiírok mindent róla és telepítésnél ujraparticionálom?

#267 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 18:32

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 22., csütörtök - 18:52

köszi megnéztem sárga és dinamikus, akkor csak azt tudom csinálni vele ha jól értem hogy kiírok mindent róla és telepítésnél ujraparticionálom?

Igen.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#268 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 22. 23:22

köszönöm

#269 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 23. 10:40

Hali!
Már a 3. játéknál jön elő, hogy a bugos audigy driver miatt fagy egy játék. állítólag a directsound hardveres gyorsítás kikapcsolása megoldja ezt. A kérdés, hogy mit vesztek ezzel? Mit jelentenek a dxdiagban a különböző opciók? Full, standard, basic, off? :confused:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#270 Felhasználó inaktív   begbie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 11:36

Hello!

XP-t telepítek és lenne egy elég sürgős és láma kérdésem:
A rendszervinyó 80gb-os. Ezen van két partíció, az egyik volt a rendszeré (10gb) a C: a másik a további adatoké (70) a D:
Most az XP telepítő a korábbi D:-t írja C:-nek és ahová a rendszernek kellene kerülnie azt írja D:-nek. Hogyan tudnám visszaállítani, hogy a D: az D:maradjon és a rendszer a C:-re kerüljön?

Elég sürgős lenne, de nem akartam másik topikot nyitni neki, remélem itt is választ kapok...

Kösz.: begbie

#271 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 17:10

Nézd meg, melyik az aktív partíció! Annak kell aktívnak lennie, amit C-nek akarsz, tehát nálad a 10GB-os. Ha nem az, állítsd át.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#272 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 21:28

Üdv!

Mit lehet kezdeni az Intéző bal oldalán található munkaablakkal?

Egész pontosan a testreszabhatóságára gondoltam. Szeretném egyéni igényeimhez igazítani.

Első lépésben szeretném elérni, hogy ne a bal, hanem a jobb oldalon jelenjen meg ez az ablaktábla. Ezt hogyan lehet elérni? (Megszoktam MSO alatt, hogy jobb oldalon van a munkaablak, tudom rossz szokás, de így kényelmesebb lenne nekem! :D )

A következő lépésben szeretném testreszabni, amennyire lehet. Szeretnék belőle bizonyos parancsokat kivenni, áthelyezni, átszervezni, újakat beletenni, különböző hivatkozásokkal bővíteni, meg mindenféle más dolgokat csinálni vele. Pl. hogy bizonyos mappákban megjelenjen, máshol meg nem, és ehhez hasonló trükkök. Mindez hogyan lehetséges (már amennyiben lehetséges)? :confused:

Minden tippet, ötletet szívesen veszek ezzel kapcsolatban!
Ha külső programmal lehet csak, az sem baj, de ezt szeretném elkerülni, ha lehet.

Előre is köszönöm mindenkinek!

#273 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 21:55

Idézet: begbie - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 11:36

Hello!

XP-t telepítek és lenne egy elég sürgős és láma kérdésem:
A rendszervinyó 80gb-os. Ezen van két partíció, az egyik volt a rendszeré (10gb) a C: a másik a további adatoké (70) a D:
Most az XP telepítő a korábbi D:-t írja C:-nek és ahová a rendszernek kellene kerülnie azt írja D:-nek. Hogyan tudnám visszaállítani, hogy a D: az D:maradjon és a rendszer a C:-re kerüljön?

Elég sürgős lenne, de nem akartam másik topikot nyitni neki, remélem itt is választ kapok...

Kösz.: begbie

Az XP telepítéskor automatikusan létrehoz egy elsődleges partíciót, ez a legtöbb esetben általában a C: jelölést kapja. A legtöbb felhasználó általában csak az egyetlen nagy elsődleges partíciót (magát az egész lemezt) a C:-t használja. (tehát, ha a C:, a rajta lévő op.r.-rel meghibásodik akkkor vele együtt a minden adat is elszállhat.) Gondolom ez nem újdonság.
Ez annyiban különbözik a lemezen létrehozott többi logikai meghajtótól, hogy a számítógép automatikusan az elsődleges partíciót keresi és ráadásul az operációs rendszereket is CSAK erről lehet indítani! A többi lemezterület biztonsági szempontból rendkívül hasznos, persze, ha nem az egész vinyó száll el.
Tehát telepítéskor a rendszer felkínálja több partíció létrehozását, vagyis az op. rendszer kizárólag csak az elsődleges partícióra kerülhet, amit viszont Neked kell beállítanod.
Ami fontos, hogy egyszerre csak egy partíció lehet aktív és ez az XP -ben automatikusan az elsődlegesre van állítva!
Tehát, ha jól értettem a régebbi 70 gigásból p.-óra került az XP, az adatoknak szánt hely pedig a 10-es lett.
Én csak úgy tudnám megoldani a fentiek tükrében, hogy újabb telepítésnél a 10 gigás partíciót kell elsődlegesre vagyis aktívra állítani, így visszakapod a C:t és azon lesz az op.r., a "maradék" 70-esből pedig a D:-t az adatoknak.

Ha már készen voltak a partíciók az XP a régi D:-t tette elsődlegessé (C: ennek állítására lett volna mód telepítés közben).
Hiába teszed aktívvá bármelyik más partíciót arról-arrra vehetsz le, tehetsz fel bármit (kivéve, ha nincs másik op. rendszer is a lemezen!), de  az XP akkor is csak a települt helyén marad és csak onnan tud indulni.

#274 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 21:58

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 22:55

elsődlegesre vagyis aktívra

Egyrészt az elsődleges és az aktív nem ugyanaz, másrészt https://forum.hwsw.h...howtopic=112455

#275 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 24. 23:28

Idézet: potyo - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 21:58

Egyrészt az elsődleges és az aktív nem ugyanaz, másrészt https://forum.hwsw.h...howtopic=112455

1. Kösz az útbaigazítást.
2. Ha pontosan végigolvastad volna az írást nyilvánvaló, hogy az elsődleges nem egyenlő az aktívval csak alapértelemezésben, mitöbb értelmetlen, miután lejegyeztem, hogy egyszerre csak 1, azaz egy partíció lehet aktív. Hogy ez az op. rendszeré és/vagy másé az most tökmind1. Az op.r. indítása szempontjából viszont csak az elsődleges.

#276 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2006. 06. 25. 05:00

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. jún. 24., szombat - 22:55

*Az XP telepítéskor automatikusan létrehoz egy elsődleges partíciót, ez a legtöbb esetben általában a C: jelölést kapja. A legtöbb felhasználó általában csak az egyetlen nagy elsődleges partíciót (magát az egész lemezt) a C:-t használja. (tehát, ha a C:, a rajta lévő op.r.-rel meghibásodik akkkor vele együtt a minden adat is elszállhat.) Gondolom ez nem újdonság.

**Ez annyiban különbözik a lemezen létrehozott többi logikai meghajtótól, hogy a számítógép automatikusan az elsődleges partíciót keresi és ráadásul az operációs rendszereket is CSAK erről lehet indítani! A többi lemezterület biztonsági szempontból rendkívül hasznos, persze, ha nem az egész vinyó száll el.
Tehát telepítéskor a rendszer felkínálja több partíció létrehozását, vagyis az op. rendszer kizárólag csak az elsődleges partícióra kerülhet, amit viszont Neked kell beállítanod.
Ami fontos, hogy egyszerre csak egy partíció lehet aktív és ez az XP -ben automatikusan az elsődlegesre van állítva!
Tehát, ha jól értettem a régebbi 70 gigásból p.-óra került az XP, az adatoknak szánt hely pedig a 10-es lett.
Én csak úgy tudnám megoldani a fentiek tükrében, hogy újabb telepítésnél a 10 gigás partíciót kell elsődlegesre vagyis aktívra állítani, így visszakapod a C:t és azon lesz az op.r., a "maradék" 70-esből pedig a D:-t az adatoknak.

Ha már készen voltak a partíciók az XP a régi D:-t tette elsődlegessé (C: ennek állítására lett volna mód telepítés közben).
Hiába teszed aktívvá bármelyik más partíciót arról-arrra vehetsz le, tehetsz fel bármit (kivéve, ha nincs másik op. rendszer is a lemezen!), de  az XP akkor is csak a települt helyén marad és csak onnan tud indulni.

* Az adatvesztés: Nem az oprendszer hibájából száll el adat, a kettőnek semmi köze egymáshoz, de egy sérült partíciós táblát nyilvánvalóan a rendszer is és a mellette lévő adatok is megéreznek. Adatmenteni, helyreállítani pedig sokkal egyszerűbb több partíció használata esetén és akkor, ha a rendszerpartíción lévő sérült adat nem íródik felül induláskor valamely naplófájl révén pl., mikor a sérült vagy még ép rendszer próbál indulni.

**Aktív az a partíció...A BIOS pedig nem az elsődleges partíciót keresi automatice, hanem az INT13-on keresztül az MBR kódot hajtja végre, amiben többek között be van jegyezve az indítható partíció fizikai kezdete. Az MBR program innen végrehajtja a boot programot, mely a megfelelő kernelt kezdi el tölteni. XP esetében ez a dolog innen kezelhető a boot.ini fájl segítségével, mely további partíciókra, és további könyvtárakra mutathat. Nekem például két aktív partícióm van, nem tudom, mire gondolsz azzal, hogy csak egy lehet egyszerre.

Kicsit zavaros, amit írtál.
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#277 Felhasználó inaktív   BoGyesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 11:27

Van egy régi Conner HDD, ami az XP újra telepítése óta nem működik. XP Prof, SP2 meg nforce-hoz való 5.10es driver van fent. A BIOS még felismeri, de az XP betöltő képernyője merevre fagy. Érdekes, mert más gépben hibátlanul megy a HDD, viszont a frissen telepített rendszer kihal tőle.
Próbáltam másik IDE csatornára rakni, de ugyan az marad.

#278 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 14:58

Conner? Az nagyon régi. Tiltsd le az ide hdd block mode-ot és a 32bit transfer mode-ot a bios-ban, hátha.
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#279 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 15:53

Idézet: didyman - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 6:00

Nekem például két aktív partícióm van, nem tudom, mire gondolsz azzal, hogy csak egy lehet egyszerre.

Nyugtass meg, hogy két külön vinyón

#280 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 25. 16:13

Idézet: potyo - Dátum: 2006. jún. 25., vasárnap - 16:53

Nyugtass meg, hogy két külön vinyón

;)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.