HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2401 Felhasználó inaktív   Tarzaan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 08:58

Idézet: Socket - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 2:37

Kérdésem lenne, ki rendelkezik Microsoft Windows XP-vel, a Campus keretein belül? :) Kb. az igényléstől mennyi idő telt el, még megkaptátok a telepítő Cd-t? :)

Szia!

Nekem 2 hét után jött meg. Március 31 a fordulódátum. Csakazt nem tudom, mi lesz, ha lejár. Működik tovább, csak illegálisan? Vagy megáll a rendszer?

#2402 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 09:01

Idézet: Tarzaan - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 8:58

Szia!

Nekem 2 hét után jött meg. Március 31 a fordulódátum. Csakazt nem tudom, mi lesz, ha lejár. Működik tovább, csak illegálisan? Vagy megáll a rendszer?

mi az h lejár?
nem jár le. ha megszűnik hallgatói jogviszonyod akkor törölnöd kell(ene).
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2403 Felhasználó inaktív   bigsee 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 14:57

A c:\Windows könyvtárban lévő §hf_mig§, 'MSI**Uninstall_KB** és $NtServicePackUninstall$, valamint a $NtUninstallKB******$ könyvtárak szabadon törölhetők? Persze már rég frissítettem, így talán már nem kellenek, meg olyan 600 mega körül van, azért kérdezem.
GA-990FXA-UD3*FX4100*HD6950 2 GiB*Vengeance DDD3-1866 8GiB kit*X-FI ExtremeMusic*L22W-6SA*HyperX 120*5000AAKS*10EACS*GSA-H62N*DeathAdder3,5*ip4200*A800 X-Touch*X-530*VA8000BWS*BQ DP Pro10 550 W

#2404 Felhasználó inaktív   Finix 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 15:48

Hogyan tudok az xp-re 640x480-as felbontást erőltetni? Mert nekem csak a 800x600-at engedi, ez a minimum. gef6600-as a kártyám. Vagy ez driverfüggő, mármint hogy mekkora felbontást lehet beállítani.

#2405 Felhasználó inaktív   FLaszlo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 06. 16:13

Idézet: Finix - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 14:48

Hogyan tudok az xp-re 640x480-as felbontást erőltetni? Mert nekem csak a 800x600-at engedi, ez a minimum. gef6600-as a kártyám. Vagy ez driverfüggő, mármint hogy mekkora felbontást lehet beállítani.

Display Properties -> Settings tab -> Advanced -> Adapter tab -> List All Modes... (magyarul nem tudom hogy van...) itt kiválasztani, le-OK-zni. Én se tudom miért kellett ezt így eldugni...

#2406 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 19:51

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 14:57

A c:\Windows könyvtárban lévő §hf_mig§, 'MSI**Uninstall_KB** és $NtServicePackUninstall$, valamint a $NtUninstallKB******$ könyvtárak szabadon törölhetők? Persze már rég frissítettem, így talán már nem kellenek, meg olyan 600 mega körül van, azért kérdezem.

Igen.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#2407 Felhasználó inaktív   Vulpex 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 06. 21:17

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 14:05

Hm, időről-időre belefutok egy visszatérő problémába, ami mind az A64-es rendszeremkor, és most is fent áll, szóval nem hinném, hogy hardware függő lenne.
a következő a szitu. windows random módon, időközönként, betölt és mikor jön login screen, ahol választhatóak az accok, 1xerűen kifagy! :(

Idézet: janmano

Na, ez engem is érdekelne mert egy ideje ugyanez van nálam is! Egér mozog, de a userek képei nem szürkülnek be, ha nincs fölötte az egérkurzor és hiába kattintgatsz rajtuk, semmi! Reset és minden oké! Régebben a login képernyő háttere + "Betöltés" feliratnál is elakadt. Normál esetben ez mire megjelenne már el is tűnik. Ez utóbbi most nem jelentkezik, de az előbbitől még hullik a hajam!

Ez egy ismert hiba, régebben én is láttam már ilyet. Egyik megoldás lehet, hogy beállítjuk a klasszikus bejelentkező képernyőt (az, ami Win2k alatt is van ugyebár). Tehát Start, Futtatás: control userpasswords. Itt kiválasztjuk a "Felhasználók be és kijelentk. módjának megváltoztatása" parancsot, és levesszük a jelölést "Az üdvözlőképernyő használata" elől. Ez nem annyira kényelmes módszer, mert ilyenkor bejelentkezésnél be kell írni a felhasználónevet is, de legalább biztonságos. De ha még ez sem elég, és kiemelten biztonságos logint szeretnénk :D , akkor előírhatjuk azt is, hogy bejelentkezés előtt mindig le kell nyomni a Ctrl+Alt+Del billentyűket (Futtat: control userpasswords2). Ez utóbbi módszer a login ablakot szimuláló jelszóhalász kártevők ellen is véd.

#2408 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 00:33

Idézet: bigsee - Dátum: 2007. jan. 6., szombat - 14:57

A c:\Windows könyvtárban lévő §hf_mig§, 'MSI**Uninstall_KB** és $NtServicePackUninstall$, valamint a $NtUninstallKB******$ könyvtárak szabadon törölhetők?

A $hf_mig$-et ne! Azt verziókövetésre használja a windows, problémád lehet belőle, ha telepítesz majd frissítést. A többit lehet (ha soha nem akarod majd eltávolítani azokat a frissítéseket).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2409 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 01:10

Idézet: Leslysw - Dátum: 2007. jan. 4., csütörtök - 11:06

Nem tudjátok miért nem lát a windows 4GB ramot?
Bios felismeri ,DualChannel be működik de windows nem csak 3Gb ot hajlandó látni belőle legalábbis azt írja nekem a rendszertulajdonságoknál.

A maradékot az eszközökkel való kommunikációhoz különíti el a gép (pl. a PCI busz 32 bit-es, ezért max. a 4 GB-os területen lehet az ilyen eszközökkel való kommunikáláshoz fenntartott memóriatartomány). Ha a chipset-ed, CPU-d támogatja, akkor a boot.ini-ben a /PAE kapcsolót hozzáadva a windows-t indító file-hoz, megoldód(hat) a probléma. Azt javaslom, hogy ne egyszerűen hozzáadd, hanem készíts egy új sort, így megjelenik az indítómenü is és ha esetleg nem indul, vagy instabil lesz a /PAE kapcsolóval, akkor elindíthatod a régit is egyszerűen.

#2410 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 01:12

Idézet: LightBringer - Dátum: 2007. jan. 5., péntek - 21:47

Van egy FAT32-re formázott lemezem, amin vannak a programok, nyers adatok, stb. (a winfos is innen nézi pl. a wincommandert, office-t, stb.) és ezt kéne újra formáznom NTFS-re, mert így nem tudok 4 gb-nál nagyobb fájlokat létrehozni.

Van rá beépített parancs is: convert [meghajtónév] /FS:NTFS.

#2411 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 01:16

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 14:26

sziasztok, valahol olvastam egyszer, hogy az Xp alatt egy kis módosítással meg lehet oldani, hogy a Windowsal ne csak CDt hanem DVDt is lehessen írni. Tényleg létezik ilyen, és ha igen, hogyan lehet megvalósítani???

Nem létezik, önmagában az XP nem képes erre.

#2412 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 01:21

Idézet: charlie - Dátum: 2007. jan. 2., kedd - 22:05

ez a Microsoft Baseline Security Analyzer cuccos mit csinál?
(jo, az oké, hogy szerintuk mit csinál, de engem a valoság érdekel)

Kb. pont azt, amit írnak róla. Megpróbál ilyen-olyan módon bejelentkezni távolról a gépre, többféle felhasználónévvel/jelszóval, egyes biztonsági hiányosságoknak is utánanéz, megnézni, hogy milyen javítócsomagok vannak feltelepítve a célgépre, egyes verziók esetén a microsoft saját programjai esetében is ellenőrzni a biztonságot, pl. IIS, ilyesmik. Mit gondoltál, hogy feleslegesen készítenek egy programot, ami nem azt csinálja, mint amit a weboldalon leírnak róla? :)

#2413 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 09:15

Hi mindenki!
A következő lenne a problémám/kérdésem: 250 gigás winchester 3 részre partícionálva (15GB, 5GB, 218GB) WinXP (integrált SP2vel) a 15 gigás partícióra telepítve, csak valami nem okés vele, mert sokkal lassabb minden mint az előző XP-n... szal olyat lehet h leformázom csak azt a 15 gigás részt, majd oda felrakom az eredeti XP Home-ot, amiben nincs integrált SP2??? Tudom h SP2 alatt nem lát 130GB-nál nagyobb partíciókat, de ha a telepítés után frissítem úgy fog működni?? Vagy csak az marad h a most fenn lévő, kicsit instabil Win-t újrarakom?
Előre is THX a válaszokat!

Szerkesztette: Cyber_net 2007. 01. 07. 09:16 -kor

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 07. 14:15

sziasztok

van egy kis problémám. egy nyomorék program .net framework 1.1-et kért, hiába volt fent a 2.0, ezért feltettem, azóta amikor indítom a gépet az üdvözlő képernyőnél ki kell választanom a nevemet és csak úgy jelentkezik be. ezt hogy lehet megszűntetni? magyarul azt akarom hogy autómatikusan bejelentkezzen. mit kell beállítani ehhez?

#2415 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 14:29

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:15

sziasztok

van egy kis problémám. egy nyomorék program .net framework 1.1-et kért, hiába volt fent a 2.0, ezért feltettem, azóta amikor indítom a gépet az üdvözlő képernyőnél ki kell választanom a nevemet és csak úgy jelentkezik be. ezt hogy lehet megszűntetni? magyarul azt akarom hogy autómatikusan bejelentkezzen. mit kell beállítani ehhez?

Megjelent egy új user a user account/felhasználók beállításoknál (control panel/user accounts)
Valami .net vagy aspi vagy ilyesmi van a nevében. Na ezt kell kitörölni. Magyarul ne maradjon, csak a te fiókod, meg a guest.
- Where are we going?
- Let's go find out.

Elküldve: 2007. 01. 07. 14:34

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:29

Megjelent egy új user a user account/felhasználók beállításoknál (control panel/user accounts)
Valami .net vagy aspi vagy ilyesmi van a nevében. Na ezt kell kitörölni. Magyarul ne maradjon, csak a te fiókod, meg a guest.

köszi. de akkor ezek szerint 2.0 nem tartalmazza 1.1-et?

#2417 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 14:37

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:34

Ezek szerint nem :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

Elküldve: 2007. 01. 07. 14:46

ez a hülye 1.1 elég sokmindent elállított, most állítgathatom vissza.

#2419 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 14:50

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:46

ez a hülye 1.1 elég sokmindent elállított, most állítgathatom vissza.

Amit írtam működik legalább? :D
Miket állított el? Nekem fent van mindkettő, de nem nagyon vettem észre ezen kívül amit írtál semmit. :think:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2420 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:46

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:34

A .NET verziók nem inkrementálisak, hiába van fenn esetleg egy magasabb verziószámú, fel kell tenni az alacsonyabbat is, ha egy program azt kéri.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.