HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2441 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 06:16

Idézet: SFIJ @ 2007. jan. 9. - Dátum: kedd - 0:52

ne kockáztass. előbb integráld bele az install kitbe az SP2-t éscsak aztán telepítsd.

csak épp az a lényeg h a most fenn lévő integrált SP2-es win instabil, akad minden baja van, ezért akarom visszarakni az alapot, ami ráadásul eredeti is... szal ezért érdekelne

#2442 Felhasználó inaktív   beeci 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 08:23

Adott egy mappa, nagy ügyesen elvettem mindenkinek a jogait a hozzáférésre, csak az Everyone -nak hagytam olvasás jogot. Namost, vissza szeretném adni magamnak a jogokat rá, legalább töröljem az adott mappát, de most már nem engedi  :(. XP Home SP2 futkorászik nálam, cacls.exe -vel bizgerálom a jogokat. Van valakinek ötlete erre?

Azt hiszem a megoldas meg is van, majd, ha nem tavoli asztalrol leszek ki is probalom:
http://support.microsoft.com/kb/308421
http://www.techspot.com/vb/all/windows/t-8...00-install.html

Szerkesztette: beeci 2007. 01. 09. 08:48 -kor

#2443 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 23:50

azokat foglaltam ossze egy frappans, rovid mondatba. Ertsuk meg, a PAE az olyan pont mint a 80-as években az EMS memória volt. csak akkor elérhető, ha az alkalmazás támogatja. általában szervertermékek - sql, proxy, stb támogatják. átlagos júzer programok _nem_

Nem sikerült a magadévá tenni teljesen az információkat. :)
Nem mondta senki, hogy PAE támogatás nélkül bármelyik alkalmazás használni fogja a 4 GB feletti részt (ugye tulajdonképpen ide tolja el azt a részt, amit a 32bit-es bővítőkártyák lefoglalnak a 4 GB alatti területből), viszont pont elég, ha az OS használni tudja, mondjuk gyorsítótárnak, filecache-nek.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2444 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:43

A millióegy féle XP professionálból, melyiket tartjátok a legjobbnak? Nyelvek, build-ek, Spk...
Melyik volt Nektek a legstabilabb?
Énnekem, érdekes módon, egy HUN SP2 vitte eddig a pálmát, csak nem tudom már kitől kaptam kölcsön. Aztán meg beruházam az angolra... jó, csak mintha az picccit jobb lett volna....
Vagy az egész csak placebó, magamnak magyarázom be és XP prof és XP prof közöt nincs is különbség?

#2445 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 13:52

Mivel windows esetén a különböző nyelvi változatok csak a futtatható file-ok módosításával létezhetnek, ezért a legstabilabb mindig az eredeti nyelvű változat, sőt, egyes programok (nem túl sok, de van néhány) csak ezen működnek tökéletesen, hiba nélkül. Még a microsoft saját programjai is... (Természetesen létezik, egy ún. MUI, azonban az sem teljeskörű megoldás, sajnos).
Ja, SP-k, javítócsomagok. Én úgy vagyok vele, hogy SP-ből a legutolsó, a javítócsomagokkal viszont vigyázni kell, van amelyik többet árt, mint használ. Az SP2-vel megjelenő inkompatibilitási hibáktól most tekintsünk el, már a megjelenése előtt ismert volt, hogy mélyebben belenyúl a lelkivilágba.

Szerkesztette: brd 2007. 01. 09. 13:56 -kor

#2446 Felhasználó inaktív   Pszihopapa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 14:00

:rolleyes:

#2447 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 09. 14:22

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 13:35

ugye tulajdonképpen ide tolja el azt a részt, amit a 32bit-es bővítőkártyák lefoglalnak a 4 GB alatti területből

:think: ez igy biztos? nem feledjuk 32 bites modban a linearis cim 4GByte. ha a hw cuccosok cimet 4GByte fole teszed akkor azt a hagyoamgyos programok/driverek bajosan fogjak elerni - hacsak a drivereid nem tamogatjak a PAE-t. namost egy catalyst vagy forceware highliy unlikely :D a profi kartyakhoz adott valtozatok persze igen :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2448 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 09. 21:58

Idézet: des - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 22:23

sajat tulajdonba kell venned a mappat.. jobbklikk a mappanal es a security tabnal hozza adod a sajat nevedet. (es persze iras / olvasasi jogot adsz magadnak) ha nincsen biztonsagi tabod, akkor elotte a mappa beallitasoknal az egyszerusitett filemegosztas blabla. elol ki kell venni a pipat! es megegyszer neki loduslz annak amit az elejen irtam. :)

Köszönöm a választ, ezzel minden okés. De alkönyvtáranként egyesével kell engedélyeket adni magamnak. Nem lehetne ezt valahogy egyszerre ?

Szerkesztette: Ifjú Padavan 2007. 01. 09. 21:58 -kor

#2449 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 01:37

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 14:22

:think: ez igy biztos? nem feledjuk 32 bites modban a linearis cim 4GByte. ha a hw cuccosok cimet 4GByte fole teszed akkor azt a hagyoamgyos programok/driverek bajosan fogjak elerni - hacsak a drivereid nem tamogatjak a PAE-t. namost egy catalyst vagy forceware highliy unlikely :D a profi kartyakhoz adott valtozatok persze igen :)

Nem az eszközök területét tolja el oda, hanem az "ott található" központi memóriát címezteti meg a 4 GB feletti részen (bocs. az előbbi félreérthető fogalmazásért). Az eszközök címei maradnak 4 GB alatt. Tehát a címtartomány úgy fog kinézni, hogy lesz egy 3.akármennyi GB, egyben címezhető terület, majd jönnek a hardware map címek, majd a maradék, azaz lesz egy lyuk a központi memória címtartományában.
Ha már így belejöttünk, leírom azt is, hogy a /3G mire való: van egy ún. virtual address space, minden egyes tasknak, ez XP-ben alapesetben (és a servereknél is) 2 GB, ez azt jelenti, hogy 1 db task ennyi virtuális memóriát használhat fel. A /3G ezt bővíti ki 3 GB-ra (mondjuk ez az egyik linken le is van írva :think: ), tehát semmi köze a jelen problémához.

#2450 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 01:43

Idézet: Ifjú Padavan - Dátum: 2007. jan. 9., kedd - 21:58

Köszönöm a választ, ezzel minden okés. De alkönyvtáranként egyesével kell engedélyeket adni magamnak. Nem lehetne ezt valahogy egyszerre ?

Az engedélyek örökölhetőek a szülőtől, azaz egy feljebb lévő könyvtártól. Az adott könyvtár Biztonság fülén Speciális, majd a megjelenő ablakban alsó pipa be.

#2451 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 09:05

Skacok tudnátok rajtam segíteni, ha nagyon szépen megkérlek titeket?

Sajnos komoly rendszerösszeomlásom van Windows XP/SP2 32-bit-es gépen és marhára nincs gyakorlatom katasztrófahelyzetekre...

A hibaüzenet: disk boot failure, azaz nem áll fell a rendszer.
A jó hír, hogy ERD Commanderes cd-ről bootolva, nem csak, hogy látszik a két particiós vinyó (20 GB 'C' boot partició, 280 GB 'D' adat partició), de csatlakozni is tud a 'C'-s Windowshoz és természetesen minden file-másolás oda-vissza jól működik.

Én egy megoldást tudok: Windows install cd-ről repair, ennek végén várhatóan lenne ismét rendszerem, de az összes program-installt, és konfigot elveszteném vele.

Tud valaki kevésbé drasztikus megoldást? Hogyan tudnám a bootolási hibaüzenetet kiküszöbölni a legkisebb vérveszteséggel...

(Csak záró jeles kérdés, VMwarenél ha az _egy_ virtuális géphez tartozó két vmdk file-t /egyik gondolom valami konfig, a másik az 'effektiv' file/ lementem, akkor bárhol másutt fel tudom majd húzni a virtuális gépemet, installt-konfigolt VMware-n, of course. Avagy érdemes mást is lementeni)

Segítsetek, lécci

#2452 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 09:13

Idézet: timortin - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 9:05

Sajnos komoly rendszerösszeomlásom van Windows XP/SP2 32-bit-es gépen és marhára nincs gyakorlatom katasztrófahelyzetekre...

A jó hír, hogy ERD Commanderes cd-ről bootolva, nem csak, hogy látszik a két particiós vinyó (20 GB 'C' boot partició, 280 GB 'D' adat partició), de csatlakozni is tud a 'C'-s Windowshoz és természetesen minden file-másolás oda-vissza jól működik.

Én egy megoldást tudok: Windows install cd-ről repair, ennek végén várhatóan lenne ismét rendszerem, de az összes program-installt, és konfigot elveszteném vele.

Tud valaki kevésbé drasztikus megoldást? Hogyan tudnám a bootolási hibaüzenetet kiküszöbölni a legkisebb vérveszteséggel...

(Csak záró jeles kérdés, VMwarenél ha az _egy_ virtuális géphez tartozó két vmdk file-t /egyik gondolom valami konfig, a másik az 'effektiv' file/ lementem, akkor bárhol másutt fel tudom majd húzni a virtuális gépemet, installt-konfigolt VMware-n, of course. Avagy érdemes mást is lementeni)

Segítsetek, lécci

win xp lemezről boot, helyreállító konzol és parancssorban kiadni: fixmbr vagy fixboot!
de ha lekérdezed HELPjét ott megmutatja a lehetséges parancsokat és ez helyreteszi remélhetőleg, de legalábbis 1 próbát megér :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#2453 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:28

Az adatok fontosságától függően egy azonnali mentés, (Pl. Norton Ghost, v. Drive Image használatával, de) ha másképpen nem megy, akkor fileszinten, egy másik HDD-re mondjuk. Aztán ki kellene találni, hogy mitől borult meg a cuca (pl. HDD Smart regiszterek megkukkantása, ilyesmik). Ameddig ez ki nem derül, nem érdemes javítókonzollal, meg repair telepítéssel szórakozni, mert valószínűleg megint elő fog fordulni.

Szerkesztette: brd 2007. 01. 10. 11:29 -kor

#2454 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 11:57

eltunt a (master) boot record a lemezrol.

- flemeltel-e ircn ?
- latogattal el p0rn/warez/stb.. siteokat?
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2455 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 12:29

Idézet

Aztán ki kellene találni, hogy mitől borult meg a cuca (pl. HDD Smart regiszterek megkukkantása, ilyesmik). Ameddig ez ki nem derül, nem érdemes javítókonzollal, meg repair telepítéssel szórakozni, mert valószínűleg megint elő fog fordulni.

Sajnos - utólag - azt kell mondjam tökigazad van. A fixbootot elengedtem, semmi hatás. A fixmbr-t nem mertem még. Most chkdsk-t próbálok, de nagyon sokáig tart (1 órája fut): bár hálistennek láthatólag dolgozik a vinyó - remélem nem végtelen ciklusban. Sajnos kevés a szabad helyem is: 4 GB, particiónként.

Alapvetően mindenről van mentésem, pár vinyó halál után ez már a véremmé vált. Elsősorban tehát _nem_ adatmentés miatt kell a segítség, hanem mert túlon túl nagy meló és idő az újrainstall és -konfig. Ezt nagyon szeretném megúszni.

BTW: HDD Smart regiszterekről semmit nem tudok: ezeket hogyan kell "kuksizni". Nézzek utána a Gugliban?

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:57

eltunt a (master) boot record a lemezrol.

Még ha látom is a két particiót?
Szóval fixmbr a javaslatod?

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:57

- flemeltel-e ircn ?
- latogattal el p0rn/warez/stb.. siteokat?

Soha életemben nem ircztem, a gyanús site-okat meg annak ellenére nem látogatom, hogy friss aktív NOD32 van a gépen + plusz hardveres tűzfal.

Viszont éjjel-nappal megy a gép és meglehet, hogy elfáradt a vinyó. Ennek persze ellentmond, hogy látom a particiókat - igaz egy temp könyvtárat nem tudtam kibrowse-olni, belefagyott az explorer.

Szerkesztette: timortin 2007. 01. 10. 12:32 -kor

#2456 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 13:42

Na skacok felállt a rendszer és nagyon durva, mert nem tudom mi történt...

Mint mondtam arra ébredtem reggel, hogy a 24/7 órában működő gépbe tegyek be rendszer lemezt, mert disk boot failure. (Semmi rendkívüli nem volt tegnap)

Megvolt a chkdsk, nem hozott eredményt.

Mivel gyanús volt, hogy a boot sata2-vinyóm c és korábban d most e pariticiója _közé_ ékelődött egy ártalmatlannak hitt sata2 adatvinyó egyetlen korábban e most d particiója, merészet gondolva lekapcsoltam a sata-2 vinyót, és láss csodát tökéletesen felállt a rendszer. Szóval valahol az mbr körül volt a gáz, tényleg.

Még egy infó, akit érdekel az eset: utorrent 1.6 is fut a gépen, diszk-kímélő módban. A legnagyobb gyanúsítottam, hogy valamit csinált éjszaka: ő.

Köszi mindenkinek a segítséget!

PS: Ez a hdd smart register azért érdekelne pár mondatban, mert amilyen időhiányban perpillanat vagyok, _most_ biztos nem fogok utánamenni...

#2457 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:11

Vki ebből a könyvtárból ehhez hasonló fájlja van, kérem küldje el nekem, mert naon kéne. Köszönöm szépen.

c:\windows\system32\

Kép
Fákjúál!!

#2458 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 10. 21:42

Idézet: timortin - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 12:29

BTW: HDD Smart regiszterekről semmit nem tudok: ezeket hogyan kell "kuksizni". Nézzek utána a Gugliban?

Van itt a Háttértárak szekcióban egy SMART topic, olvasgasd.

#2459 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 09:15

Idézet: chungee - Dátum: 2007. jan. 10., szerda - 21:11

Vki ebből a könyvtárból ehhez hasonló fájlja van, kérem küldje el nekem, mert naon kéne. Köszönöm szépen.

SP2 telepítőn CD-n vagy SP2 frissítő csomagban megtalálod, tömörítve. Ha a Commander fájlösszehasonlító funkciójával megnézed, esetleg kiderülhet, hogy a cseréjével is kár fáradni. Ami a fájlvédelem miatt amúgy is gondot okozhat (legalábbis némelyeknek).

#2460 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 11. 12:35

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 11., csütörtök - 9:15

SP2 telepítőn CD-n vagy SP2 frissítő csomagban megtalálod, tömörítve. Ha a Commander fájlösszehasonlító funkciójával megnézed, esetleg kiderülhet, hogy a cseréjével is kár fáradni. Ami a fájlvédelem miatt amúgy is gondot okozhat (legalábbis némelyeknek).

THX a tippet!
Fákjúál!!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • Utolsó »