HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2421 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 07. 16:47

Idézet: diegho - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:34

köszi. de akkor ezek szerint 2.0 nem tartalmazza 1.1-et?

A .NET verziók nem inkrementálisak, hiába van fenn esetleg egy magasabb verziószámú, fel kell tenni az alacsonyabbat is, ha egy program azt kéri.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 07. 18:17

Idézet: Pietrosz - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 14:50

Amit írtam működik legalább? :D
Miket állított el? Nekem fent van mindkettő, de nem nagyon vettem észre ezen kívül amit írtál semmit. :think:

éjjel tettem fel, ment a kalonline háttérben, úgy kezdődött a dolog hogy mikor ma délután megnéztem ki volt jelentkezve a gép, de minden ment a háttérben... aztán a vizuális effektek is átállítódtak, energiagazdálkodás is... szóval jó volt :D

#2423 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 01:19

Nem biztos, hogy az ASPNET felhasználó törlése jó ötlet volt, ugyanis a .NET használja. Az igazi megoldás a futtatásba írt control userpasswords2, majd a megjelenő ablakban kivenni a pipát és beírni a felhasználót, akivel automatikusan lépjen be a win.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2424 Felhasználó inaktív   RaidX 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 10:41

A net.framevork1.1 telepítése utánn szedd le a frissítését és telepítsd, megoldódnak a bejelentkezési problémák. Egyébként az 1.1 2 és 3 verziók mind mást tudnak és nem helyettesítik egymást. Vannak progik amik a 2 és vannak amik a 3-as veerziót használják de olyannal is találkoztam aminek mindháromra igénye volt. Na azt nem is telepítettem fel. Amúgy is túl nagyméretű videószerkesztő volt.
RaidX

#2425 Felhasználó inaktív   Bendeguuuz 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:21

Idézet: Bendeguuuz - Dátum: 2007. jan. 3., szerda - 9:57

Lehet, hogy volt már, de náhány honlap igy jelenik meg egy ideje .. mit lehet vele kezdeni?

erre ötlet?  :think:

:respect:
ABIT NF-7S ver:2.0 # Barton 2500+ @ 3200+ # Aerocool HT101 + Zalman ZM-OP1 # 2X KingMax 512/400 SuperRam Dual Channel DDR # Club3D 6600 GT + Zalman VF700 AlCu # Samsung 250G Sata2 # 2x Maxtor 120G (7200) # Nec 2500 DVD-RW # Nec 3500 DVD-RW # Casetec 1020

#2426 Felhasználó inaktív   pumper 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 11:34

Windows XP Home esetén van mód arra, hogy beállítsuk az asztal távoli elérését?

#2427 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:09

Idézet: pumper - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 11:34

Windows XP Home esetén van mód arra, hogy beállítsuk az asztal távoli elérését?

Nincs.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2428 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 12:54

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 1:19

Nem biztos, hogy az ASPNET felhasználó törlése jó ötlet volt, ugyanis a .NET használja. Az igazi megoldás a futtatásba írt control userpasswords2, majd a megjelenő ablakban kivenni a pipát és beírni a felhasználót, akivel automatikusan lépjen be a win.

upsz :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:06

Idézet: RaidX - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 10:41

A net.framevork1.1 telepítése utánn szedd le a frissítését és telepítsd, megoldódnak a bejelentkezési problémák. Egyébként az 1.1 2 és 3 verziók mind mást tudnak és nem helyettesítik egymást. Vannak progik amik a 2 és vannak amik a 3-as veerziót használják de olyannal is találkoztam aminek mindháromra igénye volt. Na azt nem is telepítettem fel. Amúgy is túl nagyméretű videószerkesztő volt.

már nincs is fent az 1.1, szóval teljesen lényegtelen, csak egy progit akartam megnézni annak kellett de már az sincs fent :)

#2430 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:15

Azt miért van, hogy a win2k egy alpap rendszergazdát követel meg a rögzített néven (administrator/rendszergazda) és onnantól tetszőleges felhasználók hozhatóak létre, az XP pedig az alapértelmezett rendszergazdán kívül (akit normál módban nem is enged bejelentkezni) megkövetel egy másik rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókot is, tetszőleges felhasználót csak ezután lehet létrehozni?

Ezt csak én nem találom logikusnak? Mi ennek a racionális magyarázata?  :think:
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#2431 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 14:41

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 15:15

Ezt csak én nem találom logikusnak? Mi ennek a racionális magyarázata?  :think:

Ez nekem se logikus. :confused:  De mintha a Szervízcsomagos XP már nem követelné, hogy hozz létre még egy rendszergazdai jogokkal rendelkező felhasználót. :think: De lehet, hogy mégis, már régóta nem foglalkozok XP-vel, a Server 2003 nekem barátságosabb. :cool:  Egyébként is biztonsági szempontból nem volt egy jó megoldás (legalábbis szerintem), hiszen a legtöbb ember a beépített Rendszergazda fiókról elfeledkezett, és nem is volt jelszavasítva. :reklamacio:  A win2k3-ban ismét úgy van, mint ahogy a win2k-ban volt.  :Đ
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2432 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 16:29

Idézet: Zsul - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 14:15

...az XP pedig az alapértelmezett rendszergazdán kívül (akit normál módban nem is enged bejelentkezni) megkövetel egy másik rendszergazdai jogosultságokkal rendelkező fiókot is, tetszőleges felhasználót csak ezután lehet létrehozni?

Be lehet vele jelentkezni, csak alapesetben a tornazsakos welcome kepernyon nem latszik. Am egyreszt oda lehet tetetni, masreszt, ha 2 db Ctrl+Alt+Del-t nyomsz ott, akkor maris azt irsz be felhasznalonak, akit akarsz.
A magyarazat pedig a tradicionalis hulyeseg. :)

#2433 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 17:02

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 7., vasárnap - 1:10

A maradékot az eszközökkel való kommunikációhoz különíti el a gép (pl. a PCI busz 32 bit-es, ezért max. a 4 GB-os területen lehet az ilyen eszközökkel való kommunikáláshoz fenntartott memóriatartomány). Ha a chipset-ed, CPU-d támogatja, akkor a boot.ini-ben a /PAE kapcsolót hozzáadva a windows-t indító file-hoz, megoldód(hat) a probléma. Azt javaslom, hogy ne egyszerűen hozzáadd, hanem készíts egy új sort, így megjelenik az indítómenü is és ha esetleg nem indul, vagy instabil lesz a /PAE kapcsolóval, akkor elindíthatod a régit is egyszerűen.

Nono! mar irtam, hogy a /3GB kapcsolo segit abban, hogy a 4Gbyte ram-bol legalabb 3 latsszon.. A PAE csak a szervertermekekben implementalt es csak akkor van ertelme, ha az alkalmazasok explicite tamogatjak. Egyszerubb nagy memoria eseten 64 bites windozt telepiteni.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 08. 17:03 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2434 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 08. 20:54

Halli.

Egy ölég fura hibát sikerült produkálnom a gépemen. ;)
A gépen XP Home verzió futkos,és a két optikai meghajtó (iró és egy olvasó) nem játsza le az újságokhoz mellékelt dvd-ket.
Egész pontosan a dvd behelyezése után a szokott webes menü helyett,egy html lap jön fel,amin ott látom html "nyelven" a vágyott menüt.
A megnyitás opció müködik,és igy el is tudom inditani a mappákat,viszont csak találgatni tudok hogy mit is telepitek éppen.
Frissitettem a böngészömet a IE-7.-re,de nem igazán segitett,a dvd-k természetesen a másik pc-en gond nélkül betöltödnek.A tudományom itt véget is ért.

Elöre is köszi

#2435 Felhasználó inaktív   Ifjú Padavan 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:17

Hali All!
Régebbi Windows telepítéseimből származnak olyan (akkoriban) szeméyes használatúvá tett mappák a Documents and Settingsben amihez a mostani rendszeremen nem tudok hozzáférni.
Hogy lehetne kiszedni belőlük néhány filet ami kellene, és utánna meg letörölni ? :confused:

#2436 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 21:23

Idézet: Ifjú Padavan - Dátum: 2007. Jan. 8., Monday - 21:17

Hali All!
Régebbi Windows telepítéseimből származnak olyan (akkoriban) szeméyes használatúvá tett mappák a Documents and Settingsben amihez a mostani rendszeremen nem tudok hozzáférni.
Hogy lehetne kiszedni belőlük néhány filet ami kellene, és utánna meg letörölni ? :confused:

sajat tulajdonba kell venned a mappat.. jobbklikk a mappanal es a security tabnal hozza adod a sajat nevedet. (es persze iras / olvasasi jogot adsz magadnak) ha nincsen biztonsagi tabod, akkor elotte a mappa beallitasoknal az egyszerusitett filemegosztas blabla. elol ki kell venni a pipat! es megegyszer neki loduslz annak amit az elejen irtam. :)
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2437 Felhasználó inaktív   Cyber_net 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 22:09

Meg tudná mondani vki h ha egy 3 részre osztott winchester 15GB-os partíciójára felrakom az XP Home-ot és  aztán frissítem SP2re akkor fogja látni a 130GB-nál nagyobb partíciókat??

#2438 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:04

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 17:02

Nono! mar irtam, hogy a /3GB kapcsolo segit abban, hogy a 4Gbyte ram-bol legalabb 3 latsszon.. A PAE csak a szervertermekekben implementalt es csak akkor van ertelme, ha az alkalmazasok explicite tamogatjak.

Jó, akkor olvasd el ezeket: 1 2

#2439 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:50

Idézet: brd - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 23:04

Jó, akkor olvasd el ezeket: 1 2

azokat foglaltam ossze egy frappans, rovid mondatba. Ertsuk meg, a PAE az olyan pont mint a 80-as években az EMS memória volt. csak akkor elérhető, ha az alkalmazás támogatja. általában szervertermékek - sql, proxy, stb támogatják. átlagos júzer programok _nem_

#2440 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 08. 23:52

Idézet: Cyber_net - Dátum: 2007. jan. 8., hétfő - 22:09

Meg tudná mondani vki h ha egy 3 részre osztott winchester 15GB-os partíciójára felrakom az XP Home-ot és  aztán frissítem SP2re akkor fogja látni a 130GB-nál nagyobb partíciókat??

ne kockáztass. előbb integráld bele az install kitbe az SP2-t éscsak aztán telepítsd.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 124
  • Utolsó »