HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2561 Felhasználó inaktív   SeRoK 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 18. 18:24

Sziasztok. Lehet hogy rossz helyre írom, de nemigazán találtam hogy hova kellene.
A napokban beszélgettem egy úriemberrel egy modell eladása kapcsán MSN-en. Nekem be van állítva a beszélgetések autómatikus mentése. Az MSN ugye XML formátumban menti ezeket a beszélgetéseket. A bnőm miatt azért néha kitörlöm őket. De most elhibáztam a lépést és kitöröltem egy olyat is amiben telefonszámok meg elérhetőségek voltak megadva.
Gondoltam semmi pánik majd UNDELETE szoftverrel visszahozom. Ez meg is történt! De böngésző és az MSN sem tudja olvasni.
Ezt írja:

"Nem jeleníthető meg az XML-lap.
A bemenő XML-adatok nem tekinthetők meg a(z) stíluslap használatával. Javítsa a hibát, majd kattintson a Frissítés gombra, vagy próbálkozzon később.

--------------------------------------------------------------------------------

Érvénytelen karakter a szöveges tartalomban. Hiba történt a(z) 'file:///D:/dondike03251934901832.xml' erőforrás feldolgozása közben. Sor: 1, Pozíció: 770

window.goAdverticum.adData( {'banner_id':'129028','type':'flash','width':'120','height':'240','zona':'31692','zona_up':'[up]','zona_down':'[down]','zona_left':'[bal]','zona_right':'[jobb]','banner_left':'0','banner_right':'0','banner_up':'0','banner_down':'0','imghome':'http://imgs.adverticum.net','bannerhome':'http://ad.adverticum.net','picname':'[picname]','span_id':'','cthref':'http://ads6.adverticum.net/b/cl,1,31692,129028,200692,f4Cb6Lx6Jd1Ek2Sn5X/click.prm','kampany_id':'200692','externalUrl':'','cttarget':'_blank','swfsrc':'http://imgs.adverticum.net/banners/wiw/kobudo_banner120x240.swf','swfname':'banner_129028','swfversion':'7','imgsrc':'http://img.adverticum.com/banners/spacer.gif','wmode_type':'','quality_type':'autohigh','alt':'Klikkeljen a hirdet"

Valaki segítsen nekem legyen olyan kedves... fontos lenne! Köszönöm előre is!

#2562 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 19. 00:40

kérdés: a registry-ben XP SP2 alatt hol tárolódik az, hogy mi jelenik meg a "Vezérlőpult/Programok telepítése és eltávolítása"-ban. Egyszer ugye
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall
de van más hely is? van egy progi, amit töröltem, de ott maradt a bejegyzés, de semmilyen gomb nincs a sorában ("Eltávolítás", "Módosítás"), és a méretét se jelzi ki, de kijelzi, hogy milyen gyakran használtam a progit. Na ezt kéne kipucolni.
Kössz

Szerkesztette: öhöm 2007. 01. 19. 00:45 -kor

Intel Centrino Carmel, Pentium M 735 Dothan @ 1.7, CSX 2x1G DDR, 60GB PATA + WD 1TB USB, Ati Mobility Radeon 9700 128, 15,4" WXGA, Ubuntu 11.04 (ext4) ( + Win 7 Ultimate); iPhone 2G 3.1.2 16GB + 3GS 4.3.1 32GB

#2563 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 07:13

CCleaner segít.

#2564 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 12:33

Továbbra sem sikerült egy teljesen korlátozott felhasználót létrehoznom.
Semmi jogosultság, semmi programtelepítés, vagy akár netről file mentés, internet explorer, firefox, opera, skype, msn fusson, más ne.
nagyjából ennyi.
a helyi házirendben próbálkoztam, de az a rendszergazda dolgait is elvette, még akkor is ha a felhasználó beállításait korlátoztam.
vagy mit csináltam rosszul?
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#2565 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 13:13

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:33

Semmi jogosultság, semmi programtelepítés, vagy akár netről file mentés, internet explorer, firefox, opera, skype, msn fusson, más ne.
nagyjából ennyi.
a helyi házirendben próbálkoztam, de az a rendszergazda dolgait is elvette, még akkor is ha a felhasználó beállításait korlátoztam.

Az ilyen jogosultsági korlátozást csak házirenden keresztül tudsz elkészíteni viszont az XP helyi házirendje globálisan az összes felhasználóra működik. Ide kell érteni a rendszergazdát is azaz amit beállítasz a helyi házirendbe az a rendszergazdára is vonatkozik. User szintű házirend csak tartomány esetén van de ehhez kell egy Windows Server (2000, 2003) meg hálózat.
Vagy ott van a Vista melyben a helyi házirend már user szinten is beállítható.

#2566 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 14:16

Pedig valahogyan csináltam már ilyet single gépen. :think: Akkor lehet, hogy nem a házirendből, majd megnézem.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2567 Felhasználó inaktív   sbazsi 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 14:46

az sem gond, ha valami segédprogrammal.
egy portán lesz, szóval van egy kis rálátás a gépre, de nem 0-24.
Ha egyszer sok pénzem lesz, veszek egy tavat, és elnevezem Fárasznak. Ez lesz a Fárasztó
Snoopy | Fülemüle Étterem | Anna Hotel

#2568 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 01. 19. 17:01

Idézet: debaj - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 7:13

CCleaner segít.

sajnos nem, ezt nem szedi ki
Intel Centrino Carmel, Pentium M 735 Dothan @ 1.7, CSX 2x1G DDR, 60GB PATA + WD 1TB USB, Ati Mobility Radeon 9700 128, 15,4" WXGA, Ubuntu 11.04 (ext4) ( + Win 7 Ultimate); iPhone 2G 3.1.2 16GB + 3GS 4.3.1 32GB

#2569 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 17:07

Idézet: Boba - Dátum: 2007. jan. 17., szerda - 21:53

Nyah... bevan uzemelve a net. Nem en voltam a hibas... veletlenul "kifelejtettek" egy USB-Modem kabelt a csomagbol... en itthonrol vittem egyet, azzal 5 perc install utan mar ment is a net. Megse egtem be...
(mar tegnap is mondtam, hogy az a kabel bizony kellene... csak mivel XP alol ment anelkul is, aszittem kene menjen W98 alol is... de a manual is azzal kezdte, hogy kossuk ossze az usb-n a modemet is a geppel. Hat szoval ezert...)

tehat ethernetrol nem ment, hanem csak usbrol? :think:
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2570 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 17:09

Idézet: sbazsi - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 12:33

nagyjából ennyi.

vannak turnkey netcafe shellek, azokkal egyszerubb ilyet csinalni.

Szerkesztette: SFIJ 2007. 01. 19. 17:18 -kor

#2571 Felhasználó inaktív   Boba 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 18:46

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 17:07

tehat ethernetrol nem ment, hanem csak usbrol? :think:

Igen, de az ethernetnek is uzemelnie kellett. Az USB azert kellett, hogy kommunikalni tudjon a gep a modemmel, feltudja ismerni, es feltudja telepiteni a drivert. Ez megtortent, utana pedig ment mukodott mint a kisangyal. (Bar lassu volt... 512es a net, es 30-35-el jott a mana, mig a notimon jott fullon 65 korul. Na mind1... ok ezt ugyse tudjak, lenyeg hogy mukodik. :D )

Csak az a durva, hogy a manual is ugy kezdte, dugjuk ossze a gepet az USB kabellel... a bokkeno az volt, hogy nem csomagoltak melle USB kabelt. :mad:
Ő lesz az adott idő alatt a legtöbb japán kutya!

#2572 Felhasználó inaktív   öhöm 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 19:26

Idézet: öhöm - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 17:01

sajnos nem, ezt nem szedi ki

megvan:
HKEY_CLASSES_ROOT\Installer\Products
innen is ki kell szedni, aztán tűnik el igazán

#2573 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 19. 23:17

Kép
Ez mi ez a dolláros fájl?  :think:
Tele van szórva vele a vinyó.  :(

#2574 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 00:58

Üdv!
Hogyan lehet DOS-t telepíteni a gépre (xp mellé-alá)?

#2575 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 01:15

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jan. 19., péntek - 23:17

Kép
Ez mi ez a dolláros fájl?  :think:
Tele van szórva vele a vinyó.  :(

az NTFS 5 a $extend könyvtárban tárolja az NTFS 4 hezt képesti kiterjesztéseit, pl kvóták és a naplófájl. normális körülmények között ez nem látszik, de vannak proffig amik kiírját. van egy mindenki által jól ismert rejtett file, a $MFT.
a képen látható naplófálj feladata az, hogy rendszerleállás vagy áramszünet miatt bekövetkező, nem teljesen befejezett disk módosításokat, amik szükségképp hibásak, vissza lehet biztosnágosan csinálni, anélkül hogy scandiskezni kellene a lemezt. w98 alatt ha ilyesmi trötént akkor ugye emléxel, az újrainduláskor az első dolog ami futott, az a scandisk volt :D

#2576 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 01:18

Idézet: DLL - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 0:58

Üdv!
Hogyan lehet DOS-t telepíteni a gépre (xp mellé-alá)?

feltelepített XP mellé bajosan, először a dost kell(ene) telpíteni, aztán az XP-t. de megjegyzenső, hogy a 8Gigánál nagyobb lemezekkel a DOS, a legutolsó verziója ugye a 6.22 volt, bajba kerül. Ezért célszerű valamilyen virtualizáló szoftvert használni, pl virtual pc vagy wmvare , ée abba balatelepíteni a dost.

#2577 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 11:33

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 1:15

az NTFS 5 a $extend könyvtárban tárolja az NTFS 4 hezt képesti kiterjesztéseit, pl kvóták és a naplófájl. normális körülmények között ez nem látszik, de vannak proffig amik kiírját. van egy mindenki által jól ismert rejtett file, a $MFT.
a képen látható naplófálj feladata az, hogy rendszerleállás vagy áramszünet miatt bekövetkező, nem teljesen befejezett disk módosításokat, amik szükségképp hibásak, vissza lehet biztosnágosan csinálni, anélkül hogy scandiskezni kellene a lemezt. w98 alatt ha ilyesmi trötént akkor ugye emléxel, az újrainduláskor az első dolog ami futott, az a scandisk volt :D

Nekem ez a fájl eddig nem tűnt fel, biztos azért mert nem szanaszét töredezve. Viszont nem lehet folytonossá tenni. Egyik töredezettségmentesítő sem foglalkozik vele. De még az mft sem tudtam pedig azt régebben sikerült a VoptXP-vel, de most mintha eltűnt volna belőle a funkció ( :confused:  ) pedig átnéztem az egészet. Amúgy tud valaki egy jó defraggert?
Eddig amiket próbáltam perfextdisc (mindenáron használat szerint akarja rendezni a fájlokat + eszméletlenül lassú ), diskeeper (elég bénán próbál töredezettségmentesíteni, ha nagy a foglalt terület szinte semmit nem csinál ), O&O(viszonylag lassú egy idő után viszont mindíg megfagy ), VoptXP (most éppen alpból fagy).

#2578 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:00

A Perfectdisk-ben lehet állítani, hogy használat szerint rakja, vagy csak szimplán rakja egybe a fájlokat. Illetve azt is lehet, hogy csinálja-e úgy, hogy a szabad terület összefüggő legyen, vagy maradhat több darabban (az utóbbi természetesen gyorsabb). Valamint van egy Offline defrag is, ami pont az NTFS fájljait, lapozófájlt, és a többi ilyen, normál esetben nem hozzáférhető fájlt rakja rendbe.

Gondolom a többi probiban is lehet ilyesmiket állítani, nem néztem őket.

Ha nálad fagynak, ott valami nincs rendben a géppel, szvsz.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2579 Felhasználó inaktív   DLL 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 12:27

Idézet: SFIJ - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 2:18

feltelepített XP mellé bajosan, először a dost kell(ene) telpíteni, aztán az XP-t. de megjegyzenső, hogy a 8Gigánál nagyobb lemezekkel a DOS, a legutolsó verziója ugye a 6.22 volt, bajba kerül. Ezért célszerű valamilyen virtualizáló szoftvert használni, pl virtual pc vagy wmvare , ée abba balatelepíteni a dost.

Köszi! Tulakdonképpen egy konkrét DOS emulátor is jó lenne, a pc emulátor->dos->játék helyett az már túlbonyolítás lenne. Régebbi dos-os játékokat játszanék megint (pl duke nukem 3D), de hang és képenyő beállítások nem akarnak jók lenni xp alatt.. :(

#2580 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 19:24

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 12:00

A Perfectdisk-ben lehet állítani, hogy használat szerint rakja, vagy csak szimplán rakja egybe a fájlokat. Illetve azt is lehet, hogy csinálja-e úgy, hogy a szabad terület összefüggő legyen, vagy maradhat több darabban (az utóbbi természetesen gyorsabb). Valamint van egy Offline defrag is, ami pont az NTFS fájljait, lapozófájlt, és a többi ilyen, normál esetben nem hozzáférhető fájlt rakja rendbe.

Gondolom a többi probiban is lehet ilyesmiket állítani, nem néztem őket.

Ha nálad fagynak, ott valami nincs rendben a géppel, szvsz.

Ezt hol kell? Én sehol sem látom. :think:
Ésc ezt a hülye dátum alapú színezést nem lehet kikapcsolni? Úgysem fogok hasznát venni soha.

Szerkesztette: mzso 2007. 01. 20. 19:42 -kor

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.