HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2581 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:42

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 20:24

Ezt hol kell? Én sehol sem látom. :think:
Ésc ezt a hülye dátum alapú színezést nem lehet kikapcsolni? Úgysem fogok hasznát venni soha.

Használat szerint: jobb gomb a meghajtón-->Defragment, és itt a SmartPlacement a használat szerinti, a másik csak egyberakja a fájlokat.

Összefüggő szabad terület: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Online defrag settings, itt az Aggressive free space defragmentationt bepipálva rakja egybe a szabad területet. De ez csak a SmartPlacementet elindítva érvényes, ha jól nézem.

Offline defrag: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Offline defrag settings, amit itt bepipálsz, azokat fogja offline töredezettségmentesíteni. Az offline defragot a jobbgomb-->Offline Defragment-el tudod elindítani. Rendszermeghajtón csak újraindítás után tud futni, a többi meghajtón lehet, hogy anélkül is.

Szinezést nemtudom, az sosem érdekelt. Nem szoktam figyelni közben.

Szerkesztette: potyo 2007. 01. 20. 21:44 -kor

Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#2582 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 20. 21:59

Idézet: potyo - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 21:42

Használat szerint: jobb gomb a meghajtón-->Defragment, és itt a SmartPlacement a használat szerinti, a másik csak egyberakja a fájlokat.

Összefüggő szabad terület: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Online defrag settings, itt az Aggressive free space defragmentationt bepipálva rakja egybe a szabad területet. De ez csak a SmartPlacementet elindítva érvényes, ha jól nézem.

Offline defrag: jobb gomb a meghajtón-->Properties-->Offline defrag settings, amit itt bepipálsz, azokat fogja offline töredezettségmentesíteni. Az offline defragot a jobbgomb-->Offline Defragment-el tudod elindítani. Rendszermeghajtón csak újraindítás után tud futni, a többi meghajtón lehet, hogy anélkül is.

Szinezést nemtudom, az sosem érdekelt. Nem szoktam figyelni közben.

:respect:

#2583 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 20. 23:13

Üdv mindenkinek!
Gondoltam, ide fordulok kérdésemmel, hátha valaki tudja a választ.
Windows XP-m úgy kezdett el viselkedni, hogy ha egy mappában kicsit ügyködtem, majd le akartam törölni a mappát, a gép nem engedte, mert szerinte használatban van. Ugyanezt néha fájlokkal is eljátszotta. Később újra feltelepítettem az XP-t, és az Office XP telepítése után újra előjött a probléma, tehát biztos, hogy az Office okozza. Talán valami indexelő szolgáltatást használhat az Office, de a telepítőjében ilyen választható lehetőséget nem találtam, így kiszedni sem tudtam.
Emiatt ha pen drive-ot csatlakoztatok a géphez, leválasztani sem lehet biztonságosan, mert szerinte az is állandóan használatban van.
Tudja esetleg valaki, hogyan lehet ebből kigyógyítani a gépet!
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#2584 Felhasználó inaktív   sauersig 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:17

Sziasztok!
Kellene egy kis segitseg. WXP-n elkezdett szarakodni a kepernyovedo, ugy hogy nem kapcsolt be, hiaba allitgattam rajta idot/masikat. Gondoltam OK, XP bebolondul, hat ujratelepites...
Sajnos a problema ezutan sem szunt meg, egyszeruen nem akar bekapcsolni a kepernyokimelo, ezaltal a monitor kikapcsolas sem.
Latott mar valaki hasonlo jellegu hibat, esetleg megoldast ra?
kosz

#2585 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:23

A kepernyokimelo /hulye animaciok feleslegesen/ valamint a monitor kikapcsolasa kozott nincs osszefugges /ertsd kepernyovedo=nincs, monitor kikapcsolasa=10 perc beallitas eseten 10 perc mulva kikapcsol a monitor/.
Hulye tipp, de nincs uj egered? Hatha az zizeg a neki nem megfelelo asztalon ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#2586 Felhasználó inaktív   sauersig 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 11:50

Nem, regi eger, optikai, de nincs elkoszolodva. Olyat csinal neha hogy jatekoknak kidobal az asztalra, mintha ALT+TAB-al lepnek ki...eleg zavaro tud lenni  :D

#2587 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 14:22

Halli all

A következő a problémám. A vezérlőpult/programok telepítése-törlése menürészben szerepel egy olyan program ami már el lett távolítva a gépről. De az ikonja és neve továbbra is ott szerepel a listába. Probálkoztam már a RegClinerrel ill. A WinTools programmal, hogy hátha el tudnám tüntetni, de ezeknél viszont nem jelentkezik ez a bejegyzés. Pedig már a regisztrációs adatbázisból is kipucoltam minden hivatkozást ami erre a programra volt, de a programok telepítése-törlésében még mindig ott van. Valakinek van valami ötlette hogy miként tudnám eltávolítani a bejegyzést???

A helepet előre is megköszöném. :respect:

Szerkesztette: paler 2007. 01. 21. 14:24 -kor

Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#2588 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:02

Idézet: paler - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 14:22

Halli all

A következő a problémám. A vezérlőpult/programok telepítése-törlése menürészben szerepel egy olyan program ami már el lett távolítva a gépről...

Itt szokott lenni:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

#2589 Felhasználó inaktív   Killer 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 15:41

Volt régebben szó arról, hogy a win. elindít letöltéskor valami eredetiség ellenörzö modult, de simán ki lehet játszani.
Hol találom ezt az írást?

#2590 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 16:47

Idézet: Signal - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 16:02

Itt szokott lenni:

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall

Köszike,  :respect: holnap megprobálom. Remélem sikerül eltüntetni.
Tudod mukahelyi gép :D , s állítólag ellenörzés lesz, nem lenne jó ha lebuknék hogy programokat telepítgetek rá. :cool:

Na csá
Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#2591 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 19:34

Idézet: mzso - Dátum: 2007. jan. 20., szombat - 11:33

Nekem ez a fájl eddig nem tűnt fel, biztos azért mert nem szanaszét töredezve. Viszont nem lehet folytonossá tenni. Egyik töredezettségmentesítő sem foglalkozik vele. De még az mft sem tudtam pedig azt régebben sikerült a VoptXP-vel, de most mintha eltűnt volna belőle a funkció ( :confused:  ) pedig átnéztem az egészet. Amúgy tud valaki egy jó defraggert?
Eddig amiket próbáltam perfextdisc (mindenáron használat szerint akarja rendezni a fájlokat + eszméletlenül lassú ), diskeeper (elég bénán próbál töredezettségmentesíteni, ha nagy a foglalt terület szinte semmit nem csinál ), O&O(viszonylag lassú egy idő után viszont mindíg megfagy ), VoptXP (most éppen alpból fagy).

a naplófile-t és az MFT-t csak offline, vagy boot time defraggel lehet töredezettség mentesíteni. a naplófájl töredezettsége nem akkora probléma, szvsz. van még a paragon partition manager, amivel defragolni lehet. nézd nekem azok a tapasztalataim hogy sok defrag inkább árt mint használ...
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2592 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 19:40

Idézet: Killer - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 15:41

Volt régebben szó arról, hogy a win. elindít letöltéskor valami eredetiség ellenörzö modult, de simán ki lehet játszani.
Hol találom ezt az írást?

nem warezolunk :D
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2593 Felhasználó inaktív   jockey28 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 21. 23:53

Helló Mindenkinek!
Remélem tud valaki segíteni...nagy gondom van. Nem működik az msnen. Msn live volt feltelepítve a gépre, aztán egyszer csak csődöt mondott, leszedtem a programokból aztán felrajtam újra, megint nem volt jó. Aztán felrajtam a 7.5ös verziót, de azzal is ugyanaz a probléma, az legalább elindult addig, hoyg bejelntkezés, aztán kiakadt.... Szóval mind2nél eljátsazottam egy csomószor a program letörlését, újra felrakását...stb stb. De nem működik sehogysem. Érdekes módon a Windows messenger működik. Nem értem mi lehet a probléma....remélem tud valaki segíteni. Ha igen, akkor lécci írjatok a köv mail-címre: jockey28@gmail.com. Ezer köszönet!!!!!
Jockey

UI: bocsi, hoyg ide írok, csak remélem itt többen látják....:)

#2594 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 19:51

Tárgytalan! Közben sikerült megoldanom! :)

Szerkesztette: Csokis 2007. 01. 22. 19:56 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2595 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:23

Idézet: paler - Dátum: 2007. jan. 21., vasárnap - 17:47

A következő a problémám. A vezérlőpult/programok telepítése-törlése menürészben szerepel egy olyan program ami már el lett távolítva a gépről. De az ikonja és neve továbbra is ott szerepel a listába. Probálkoztam már a RegClinerrel ill. A WinTools programmal, hogy hátha el tudnám tüntetni, de ezeknél viszont nem jelentkezik ez a bejegyzés. Pedig már a regisztrációs adatbázisból is kipucoltam minden hivatkozást ami erre a programra volt, de a programok telepítése-törlésében még mindig ott van. Valakinek van valami ötlette hogy miként tudnám eltávolítani a bejegyzést???

Halli all :D

Újra itt vagyok. Signal, sajnos nem sikerült eltávolítani a listából a már eltávolított program hivatkozását. :(
HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Uninstall  helyen sem volt megtalálható a bejegyzés. :confused:  Érdekes, hogy a RegEdit-ben is megpróbáltam rákeresni a programba, de az sem talált semit.  :confused:
Valakinek valami más ötlette esetleg???

#2596 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 22. 20:38

Idézet: paler - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 20:23

Valakinek valami más ötlette esetleg???

Én direkt az Innovatools Add/Remove Plus! 2006 programmal távolítom el a különböző progikat, mert ha nem sikerül maradéktalanul uninstallálni a progit, akkor (elvileg) eltünteti a nyomait! Egy próbát szvsz megérne. :think: Ja, a program címe, KATT!

Szerkesztette: Csokis 2007. 01. 22. 20:39 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2597 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 19:33

Idézet: Csokis - Dátum: 2007. jan. 22., hétfő - 21:38

Én direkt az Innovatools Add/Remove Plus! 2006 programmal távolítom el a különböző progikat, mert ha nem sikerül maradéktalanul uninstallálni a progit, akkor (elvileg) eltünteti a nyomait! Egy próbát szvsz megérne. :think: Ja, a program címe, KATT!

Halli Csokis :Đ

Köszike a tippet + a  linket :respect: , már le is töltöttem.
Holnap kipróbálom, mivel a munkahelyi gépemen van a gubanc :reklamacio: , remélem sikerrel eltüntetti az a roh...dt hivatkozást :D Egyébként a free verziója is eltávolítja a hibás bejezéseket :confused:  Remélem hogy igen. :D
Holnap majd jeletkezek hogy mire jutottam.
Na csácsá :cool:

#2598 Felhasználó inaktív   Maad 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 22:03

Sziasztok, nincs itt valaki, aki ismerné a fantastic flame nevű screensavert? Mert feltelípettem, de nem akar működni. Pedig felmegy simán,be is tudom állítani képernyőkímélőnek,meg villámnézet is van, de mikor leokzom uána egyből átállítja arra, hogy nincs képkímélő.Ha valaki tud erről valamit azt megköszönném.

#2599 Felhasználó inaktív   Szacsoka 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 23. 22:04

Lassan 2 hónapja bosszant egy dolog. A windows/temp mappában folyton generálódnak fájlok win[betű][szám][betű][szám] és 0 bájtos. Sajna egy nap alatt akár 2000 fájl is létrejön :( De 12-13ezernél mintha nem nőne :) De mégis zavar a sok hulladék. Már rengeteg vírusírtót, spyware-t lefuttattam, de sajna semmi. Registry is kipucolva, még kézzel is kitisztítottam amiről tudtam mi az.

Szerintetek mi lehet a hiba vagy mit keressek? Idegen fájlt nem nagyon tálaltam és a feladatkezelőben sem fut olyan process, ami kilógna a sorból.
[ Gigabyte EP35-DS3 rev2.1 ][ E8200@3200MHz ][ Supertalent 2x1GB DDR2 1000MHz 4-4-3-8 ][ Gainward 8800GT Golden Sample ][ Corsair VX450 táp ][ Maxtor 250GB Sata2 ]

#2600 Felhasználó inaktív   Glitch69 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 09:05

Sziasztok,

segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezo problema megoldasaban:

arra van szukseg, hogy az xp ujraindulasa utan semmilyen felhasznaloi nevet es jelszot ne kerjen a rendszer, hanem automatikusan elinduljon, es fussanak az elore beallitott programok - pl aramszunet utan stb.

Egy program felinstallalasa utan sajnos ez megszunt, es indulaskor ha nem allitok be pw-ot, akkor is ra kell kattintanom a felhasznalo ikonjara ahhoz, hogy belephessek.

A kerdes: hogyan lehetne ezt megszuntetni, es valami "auto logon-t" megvalositani, ugy mint ezelott volt.

Minden segitseget nagyon koszonok!!!!

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.