HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2601 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 24. 10:25

Idézet: Glitch69 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 8:05

Sziasztok,

segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezo problema megoldasaban:

arra van szukseg, hogy az xp ujraindulasa utan semmilyen felhasznaloi nevet es jelszot ne kerjen a rendszer, hanem automatikusan elinduljon, es fussanak az elore beallitott programok - pl aramszunet utan stb.

Egy program felinstallalasa utan sajnos ez megszunt, es indulaskor ha nem allitok be pw-ot, akkor is ra kell kattintanom a felhasznalo ikonjara ahhoz, hogy belephessek.

A kerdes: hogyan lehetne ezt megszuntetni, es valami "auto logon-t" megvalositani, ugy mint ezelott volt.

Minden segitseget nagyon koszonok!!!!

Gugli első találat : autologon
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#2602 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 14:31

Ez a .NET keretrendszer feltelepítése miatt lehet. Készít egy "virtuális" fiókot, ami a bejelentkezéskor nem látszik, és ezért kell rákattintani mindig a fiókodra akkor is ha csak az az egy van. A Start menüben a neved mellett lévő képre kattolsz, és ott majd látod, hogy van egy :NET Machine A... fiók jelszóval védve. kitörölheted, nekem is ki van törölve, nem lesz semmi gondd, de akkor ne töröld ki, ha programozásnál szükséged van rá.

#2603 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:40

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 14:31

, és ott majd látod, hogy van egy :NET Machine A... fiók jelszóval védve. kitörölheted, nekem is ki van törölve, nem lesz semmi gondd, de akkor ne töröld ki, ha programozásnál szükséged van rá.

nem javaslom a fiok torleset. az olyan dotnetes cuccok, amik szervizkent telepulnek nem fognak utana mukodni, ugyanis.
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#2604 Felhasználó inaktív   Maad 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 01. 24. 18:53

Idézet: Glitch69 - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 9:05

Sziasztok,

segitsegeteket szeretnem kerni a kovetkezo problema megoldasaban:

arra van szukseg, hogy az xp ujraindulasa utan semmilyen felhasznaloi nevet es jelszot ne kerjen a rendszer, hanem automatikusan elinduljon, es fussanak az elore beallitott programok - pl aramszunet utan stb.

Egy program felinstallalasa utan sajnos ez megszunt, es indulaskor ha nem allitok be pw-ot, akkor is ra kell kattintanom a felhasznalo ikonjara ahhoz, hogy belephessek.

A kerdes: hogyan lehetne ezt megszuntetni, es valami "auto logon-t" megvalositani, ugy mint ezelott volt.

Minden segitseget nagyon koszonok!!!!

szerintem ez a legegyszerűbb módja ennek.My Webpage

#2605 Felhasználó inaktív   Smica 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 21:35

Üdv mindenkinek!

Az a problémám, hogy a Windows XP -m az utóbbi időben nagyon lelassult. Ez a "lelassult" konkrétan azt jelenti, hogy egyfolytában swappel, és túráztatja a merevlemezt, de nem teljes terhelésen, hanem csak mindig egy picit.
Ez elég idegesítő, mert ilyenkor (nem kell hozzá játékot futtatni, még egy egyszerű böngészőnél is látszik), a megjelenítés mindig megakad. Olyan mint, ha folyamatosan kevés lenne a memória. A feladatkezelőben semmi nem látszik (a RAM szabad, a processzor üresjárata általában 98% körüli alaphelyzetben) mégis megy a swappelés.
Töredezettségmentesítés volt (van is rendszeresen), aktív NOD32 vírusirtót használok (szerinte a gép tiszta),
Ad-Aware SE -t használok trójai kereséshez (szintén nem talál semmit). A gép routeren keresztül éri el a netet, és a tűzfal is a routeren van.
A meghajtóprogramok is rendben vannak és az utóbbi időben semmilyen olyan programot nem tettem fel, ami különösebben belenyúlt volna a rendszer lelkivilágába. Chkdsk szerint a fájrendszernek semmi baja.
Több ötletem már nincs és ha nem muszály, nem szeretném újratelepíteni (1 éves rendszer).

Hogy tudnám kideríteni, hogy mi okozza ezt az idegesítő töltögetést?
Előre is köszönöm!

Ja igen, a gép:
Foxconn i915P chipsetes alaplap
Celeron D 2,8 GHZ
512 MB Kingston DDR-RAM
Sapphire Radeon X600 Pro
alaplapi hang és hálókártya
PATA -s Samsung SP1614n merevlemez

Szerkesztette: Smica 2007. 01. 24. 21:42 -kor

#2606 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 21:41

Halli

Sajnos ez sem vált be :( . Még mindíg ott van az a nyomorult  :reklamacio: hivatkozás, és nem tudom eltüntetni.
De ugyan ez a helyzet a WinTool-al és a RegCleaner-rel is, és a regisztrációs adatbázis ban sem találok róla semmit.
Valakinek valami öttlete????

Szerkesztette: paler 2007. 01. 24. 21:44 -kor

Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#2607 Felhasználó inaktív   Smica 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 24. 23:23

Annyit tennék hozzá, hogy most már a meghajtók indexelését is kikapcsoltam, de nem sokkal jobb a helyzet. Még mindig várom az ötleteket.

Előre is köszi!

#2608 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 00:35

Szóval most így este egy kellemesen kimerítő nap után arra vágyna az ember hogy elolvasgassa ami érdeki és hogy ne bosszantsa fel semmi erre mit csinál a win?
Kidob egy spontán hibaüzit olyan névan hogy Aplication Layers Service hibát észlelet és leált.
Ez micsoda vagy miért halhatott meg.
Ja amúgy amióta sikeresen töröltem a .netpasport fiókot azóta a win idításnál mindig kiírja hogy nem tud beléptetni a tartományba.(lehet ezzel van összefüggésben?)

#2609 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 03:49

Idézet: paler - Dátum: 2007. jan. 24., szerda - 21:41

Halli

Sajnos ez sem vált be :( . Még mindíg ott van az a nyomorult  :reklamacio: hivatkozás, és nem tudom eltüntetni.
De ugyan ez a helyzet a WinTool-al és a RegCleaner-rel is, és a regisztrációs adatbázis ban sem találok róla semmit.
Valakinek valami öttlete????

Tweak Now power pack 2006
tweaknow.com
A menüben a Windows enhancement ikonra kattintani,
utána Control Panel,
ott pedig Add or remove programs #2
végül hide installation entries.

Szerkesztette: szipucsu 2007. 01. 25. 03:50 -kor

Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#2610 Felhasználó inaktív   csabooooo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 07:41

Sziasztok!

Nekem egy olyan problémám van, hogy vettem egy új WD 320gb 16mb cache sata2-es vinyót, feltettem rá windózt, és minden frankón működik kivéve hogy bármilyen csomagolt vagy önkicsomagoló exe fájlt letöltök, mindig vagy azt írja h hibás csomagolt fájl vagy self extractor fájlok esetében crc hiba vagy corrupted, incomplete ...stb. Pedig a fájl(ok) teljes egészében letöltődnek. Mi lehet a hiba? Lehet hogy teljesen triviális, de nem sikerült rájönnöm. Van vmi ötletetek? Okozhatja mindezt a Windows (XP sp2)?

#2611 Felhasználó inaktív   M@Xtreme 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 07:46

Én elsőnek lefuttatnék 1 memtest86-ot.

#2612 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:20

Üdv!
Ez mi lehet?
Outpostot használok, és be szokott jönni ez a progi néha(svchost.exe). Most sem megy semmi fájlcserélő, csak egy Opera.
Mi lehet ez? Engedélyezzem vagy ne? :confused:

Csatolt fájl:

- Where are we going?
- Let's go find out.

#2613 Felhasználó inaktív   Virus9AX 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 12:26

Ez valami sima windowsos kütyü. Én engedni szoktam, idáig még nem volt baj belőle.

#2614 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 13:33

A generic host process gyűjtőneve az egyéb névvel el nem látott processzeknek amennyire én tudom. Létezik olyan vírus/trójai ami pl az svchost.exét fertőzve ilyen néven kommunikál a hálón, de ha letiltod sok esetben az egész net is vele halhat - ld pl régebbi zonealarm tűzfalnál. Outpostról nem tudok nyilatkozni. (nálam kerio + hardveres van)

szerk: kiszolgálói jogokat ne adj neki szvsz(persze ha nem szerver a géped :Đ ), attól még működni kell a netnek.

Szerkesztette: bio 2007. 01. 25. 13:35 -kor

Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#2615 Felhasználó inaktív   cool13 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 13:51

Sziasztok! Nem tudom háló vagy XP gond, ezért írom ide. A gond hogy ha egyszer kattintok, például a fórumon egy linkre, vagy a kövretkező oldalra, akkor idő túllépés a hiba, és nem tölti be. Viszont ha kétszer kattintok akkor nagy valószínűséggel betölti a kívánt oldalt! Mitől lehet ez? Nem tudom lényeges vagy nem de a szolgáltatót hívtam hogy lassú a net, erre ő azt mondta ellenőrizte és rendben! Tanácsa, nézzem meg a gépem! Újra telepítettem, tettem bele új hálókártyát valamit javult, de még mindíg a vázolt gond van. Néztem letöltésmérővel, ingadozást látok (van hogy a fele 512) ez okozója lehet a gondomnak? Szolgáltató Invitel. Esetleg a router rosszalkodik amit a szolgáltató adott! Vagy mi okozhatja? Légyszi adjatok tanácsot!

#2616 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 15:14

Idézet: bio - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 13:33

A generic host process gyűjtőneve az egyéb névvel el nem látott processzeknek amennyire én tudom. Létezik olyan vírus/trójai ami pl az svchost.exét fertőzve ilyen néven kommunikál a hálón, de ha letiltod sok esetben az egész net is vele halhat - ld pl régebbi zonealarm tűzfalnál. Outpostról nem tudok nyilatkozni. (nálam kerio + hardveres van)

Pietrosz, ne engedd semmiképpen, ugyanis ott befelé akar valami jönni!

A DNS server 53-as portján (TCP/UDP) kívül semmi keresnivalója a windowsnak (és az svchost-nak) a hálózaton, egy internet-kapcsolat esetében. Ill, ha DHCP-vel kapja az IP-t, akkor oda is ki kell engedni (67-68 UDP).
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2617 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 15:41

Help!
Hogyan tudok Nlite-vel magyarnyelv csomagot integrálni az angol xp telepítőbe?
Fákjúál!!

#2618 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 16:21

Köszi :respect:
- Where are we going?
- Let's go find out.

#2619 Felhasználó inaktív   paler 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 17:54

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. jan. 25., csütörtök - 4:49

Tweak Now power pack 2006
tweaknow.com
A menüben a Windows enhancement ikonra kattintani,
utána Control Panel,
ott pedig Add or remove programs #2
végül hide installation entries.

Halli szipucsu ;)

Köszi hogy megpróbálsz segíteni :up:  Már le is töltöttem a progit, s holnap ki is próbálom. Remélem ez már eltünteti azt a hivatkozást az eltávolítási menüből.
Holnap jelentkezek, hogy sikerült-e. :)
Csácsá
Asus P5B & Intel Core 2 Duo E6300, 2800 MHz &  Kingmax Mars 2x1GB & GF6600 128MB & HDD Samsung 2 x 160GB & Chieftec 400

#2620 Felhasználó inaktív   csabooooo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 01. 25. 22:38

Valahol olvastam a fórumban, h létezik valami microsoftos segédprogi amival meg lehet nézni az internetes forgalmat, melyik portokon hová...stb. Mi is a neve ennek a proginak? Illetve progiknak mert asszem kettőt említett.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.