HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#301 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 27. 22:36

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 18:00

úgy raktam fel hogy az ide vinyó nem volt benne, de mikor beraktam , mivel rajta volt a rgi windóz, bebootlt róla, aztán az xp telepítőjével elindítottam a telepítést rá és mikor a particionáláshoz értem, letöröltem róla a "C"-t.
Utána nem látta a gép, bárhogy is raktam be.
Ezért aztán rápaszíroztam arra is a windózt, tehát most mindegyik lemezen van 1-1- windóz. és most látja is a gép mindegyiket.
De az ide-ről bootol.

Ja és a betüjeleket átnevezi a windows.

A biosban nem kéne átállítani (már feltéve, ha az alaplapod hagyja), hogy a SATA legyen a hamarabb induló vezérlő, esetleg kiválasztani a BOOT opcióknál az indító HDD-t?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#302 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 00:00

Idézet: Suricated - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 16:18

Ez a cikk programfejlesztéssel foglalkozik. Azt írja le, hogy hogyan tehetsz ilyen munkaablakot az általad írt alkalmazásokba. :D

:rolleyes: Sorry, valójában nem olvastam el, mert el kellett szaladnom, csak úgy gyorsba' beírtam, hátha tudsz vele valamit kezdeni. :)
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#303 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 00:08

Idézet: szabi - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 20:34

Remote control-lal (logmein) használom az otthoni gépem, és feltünt, hogy lassabb mint kellene.
...
Ellentmondás van a cpu használat és a folyamatok cpu terhelése között.

Nincs ott semmi ellentmondás, ha csak a logmein használata közben jelentkezik a bibi. Gondolom az is úgy működik, hogy a VGA framebufferéből lopja el a képeket, így elképzelhető, hogy maga a program csak minimális CPU felhasználást végez, ellenben a "képlopó" drivere az terheli a processzort, de az csak a teljes CPU terhelésen látszik, mert azt ún. kernelidőnek számolja a taskmanager. A teljesítmény fülön tudod ellenőrzini, ha a nézet menüben a legalsó opciót bekattintod, normális esetben úgy 5-10% szokott lenni max. a piros sáv.

#304 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 09:57

Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 1:08

Nincs ott semmi ellentmondás, ha csak a logmein használata közben jelentkezik a bibi. Gondolom az is úgy működik, hogy a VGA framebufferéből lopja el a képeket, így elképzelhető, hogy maga a program csak minimális CPU felhasználást végez, ellenben a "képlopó" drivere az terheli a processzort, de az csak a teljes CPU terhelésen látszik, mert azt ún. kernelidőnek számolja a taskmanager. A teljesítmény fülön tudod ellenőrzini, ha a nézet menüben a legalsó opciót bekattintod, normális esetben úgy 5-10% szokott lenni max. a piros sáv.

Köszönöm a választ.  :respect:
Home userként kétszer futottam neki.  :think:

Ezt majd ellenőrizni fogom otthon, sajnos tegnap addig piszkáltam a gépet, a jelenség után, mig újraindítás után nem jött többé vissza. Gyors hazatelefonálás után kiderült, hogy azóta a gép állandóan újraindul.
Csökkentett mód / normál mód -> betöltés -> újraindulás.
Mivel szüleim nem vágják annyira a témát annyit kértem, hogy kapcsolják ki, sajnos nincs senki aki ellenőrizné, igy csak hétvégén lesz erre lehetőség mikor hazamegyek.
Nem vagyok otthon a témában ezért lehet buta kérdés, de ezt a kernelidőt-terhelést nem lehet részletesen kinyerni a gépből? Melyik progi? Vagy hogy van ez?  :think:

Egyébként ezt a logmein nem mindig csinálja 4-5 használat esetén 1x.
Eddig ilyenkor egy újraindítás elég volt, de most nem segített.  :(
Mivel a logmein nem mindig csinálja ezt, nem tudsz olyan beállítást, hogy egyáltalán ne csinálja?
Esetleg valami más-jobb megoldás remote control-ra ami biztonságos gyors egyszerű és független az ADSL IP változásaitól?
Előre is köszi.

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#305 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 06. 28. 10:07

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. jún. 27., kedd - 23:36

A biosban nem kéne átállítani (már feltéve, ha az alaplapod hagyja), hogy a SATA legyen a hamarabb induló vezérlő, esetleg kiválasztani a BOOT opcióknál az indító HDD-t?

namost megnéztem a biost szerintem itt lesz a gond. Beállítottam hogy a sata lemezről bootljon, de hiába kötögetem be az ide meghajtót sosem látja kivéve ha primary masterre rakom, de akkor arról is bootol. :( (mivel azon is van egy vindows)
Viszont megnéztem és a bios-ban a main menüben (azthiszem) van egy ilyen kiosztás:
  1, Primary Ide Master --> Not Detected
  2, Primary Ide Slave  --> Ezen van a DVD íróm
  3, Secondary Ide Master --> Ezen van a CD íróm
  4, Secondary Ide Slave  --> Not Detected

5, Third Ide Master --> Ezen van a sata vinyó
  6, Fourth Ide Master --> Not Detected

Gondolom az lenne jó ha primary ide masteren lenne a sata, de sajnos sehogy sem tudom rá kijelölni.
Akkor hogyan tovább valakinek van valami ötlete?

Az alaplapom ASUS P4P800S

#306 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 11:32

Idézet: szabi - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 10:57

...

Nem tudom, hogy ki lehet-e nyerni részletes, taskokra felbontott formában a kernel-idős terhelést, nem keresgéltem még ez ügyben.
Én a VNC-t (UltraVNC) használom nagy megelégedéssel, nekem elég gyors, de a logmein-t sosem próbáltam. Biztonság, nos elvileg a VNC-nek van egy titkosító modulja is, de eddig 1x próbáltam beüzemelni, kb. 5 perc után feladtam :), azóta sem küzdöttem meg vele. Sok értelmét mondjuk nem látom, szerintem elég, ha a gép mindig le van zárva és a VNC is úgy van beállítva, hogy zárja le a gépet, ha megszakad a kapcsolat (a file transfert is javallott kikapcsolni, mert azzal gyakorlatilag bármelyik file-hoz hozzáférhet valaki). A lezárás (Wingomb+L) azt jelenti, hogy be kell írni a felhasználónevet/jelszót, ha dolgozni akarsz a géppel, de egyébként minden program ugyanúgy fut, csak egy üzenet látszik a képen  a desktop helyett, amíg fel nem oldod a lezárást. Ezenkívül nem árt, ha nem a szabványos portján fogadja a távmanagelő program a csatlakozást, hanem valami más porton, mondjuk egy jó magas portszámon, 50000 felett. Nekem 5 éve fix IP-m van és fut a gépen a VNC, a fenti beállítással, soha nem volt még gondom belőle, sőt, még csak próbálkozás sem volt a beállított porton. A dinamikus IP problémát szerintem a legegyszerűbb úgy feloldani, hogy regisztrálsz (ingyenes) egy dinamikus DNS-t a dyndns.org-on (vagy más, hasonló szolgáltatást nyújtó cégnél) és futtatod a kliensüket (vagy, ha van routered a gép előtt, az is tud ilyet feltehetőleg), így ez a DNS mindig a te IP-dre fog mutatni és ezt a DNS-t írod be a távmanagelő software kliensébe, mint csatlakozási címet.

forever68: A BIOS-ban van egy olyan menü, ahol azt tudod beállítani, hogy milyen sorrendben keresse a bootolásra képes meghajtókat, itt kellene ezt beállítani: Third Ide Master, vagy HDD2, esetleg HDD3, vagy S-ATA, ha van így külön.

#307 Felhasználó inaktív   ledpapa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 12:42

Üdv!

Office 2003pro, outlook.
Küldéskor a hálózati jelszót követeli. Mit tegyek?

Köszi. :)

#308 Felhasználó inaktív   ledpapa 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 13:03

megoldódott, rossz volt a login

#309 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 13:45

Éppen akartam írni, hogy talán írd be neki a jót. :D

#310 Felhasználó inaktív   Kramer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:14

Üdv!

Nem tudom, hogy a megfelelő helyre írok-e, de azért leírom a problámámat.

Van a wmiprvse.exe nevű windows program a windows/system32/wbem könyvtárban. Az tudom, hogy ez nem vírus v. spyware (igaz azt még mindig nem tudom, hogy pontosan mit csinál, (a Windows Management Instrumentation-hoz kapcsolódik, de az meg svchost.exe-ként indul). Na szóval az lenne a gondom, hogy automatikusan indul és nem tudom letiltani. Próbáltam a registry-ben, msconfig, de sehol sincs.

Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom leállítani az automatikus indulását?

#311 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:21

Miután ez a Windows számára létfontosságú process, nem lenne túl bölcs ötlet letiltani az automatikus indulását. ;)

#312 Felhasználó inaktív   Kramer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:27

Idézet: debaj - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 14:21

Miután ez a Windows számára létfontosságú process, nem lenne túl bölcs ötlet letiltani az automatikus indulását. ;)

Nem, nincs belőle baj, mert talán a frontpage telepítése óta indul el. A leállításával nem történik semmi, az a gondom, hogy viszont letiltani nem tudom, csak indulásoknál manuálisan kilőni.

#313 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:30

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 11:07

namost megnéztem a biost szerintem itt lesz a gond. Beállítottam hogy a sata lemezről bootljon, de hiába kötögetem be az ide meghajtót sosem látja kivéve ha primary masterre rakom, de akkor arról is bootol. :( (mivel azon is van egy vindows)
Viszont megnéztem és a bios-ban a main menüben (azthiszem) van egy ilyen kiosztás:

Gondolom az lenne jó ha primary ide masteren lenne a sata, de sajnos sehogy sem tudom rá kijelölni.

Akkor nem ártana megadni neki, hogy a sata legyen az elsődleges.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)

#314 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 14:38

Valami olyan megoldást keress, ahol csak a sata vinyóról való bootolás van engedélyezve, és az ide-s biztos nincs a listában.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#315 Felhasználó inaktív   Kramer 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 15:03

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 10:07

Azt mondod, hogy csak akkor látja, ha primary masterre rakod? Lehet hogy buta kérdés, de jó helyen vannak a  jumperek a meghajtókon (master, slave)?

#316 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 20:08

navégülis minden verziót kipróbáltam, a jumpert is hiába raktam a satás vinyón masterre sehogy sem sikerült úgyhogy visszaraktam a windózt az ide lemezre és a programokat meg a satára telepítem.
Nem jött össze semilyen megoldás sem.
Szerintem valahogy a biosban ki kellett volna osztani primary masterre a satás lemezt, de ilyen opciót sajna nem találtam.
Úgyhogy mostmár marad így, majd ha veszek még 1 sata merevlemezt akkor már kettő lesz benne és nem tud válogatni primary meg secondary között...
Ha vlaki mégis tud valami megoldást azért kíváncsi lennék rá.

#317 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 20:22

Mivel az ide-s vinyót nem látta, így azon kellett volna variálni a jumper állításával, és mindig úgy tenni a kábelre, hogy a master eszköz legyen a végén, és ha van, akkor a slave a közepén. Így a szabványos. Az meg szerintem lehetetlen, hogy a sata vinyó pri. masterre tedd, mivel az a vezőrlőn dől el, hogy pri, sec, third vagy fourth lesz, és itt a sata van a third és fourth-on. Másrészt azt nem hiszem el, hogy nem lehet letiltani az ide-ről való bootolást. Nézd meg az alaplapod könyvében az ezzel foglalkozó részt, másold be ide azt az oldalt, ahol erről van szó, és akkor tudunk mondani valami beállítást. Számomra nem derült ki, hogy a bios nem látta az ide vinyót, vagy a windows az azon levő partíciókat?
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#318 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 28. 22:32

Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 21:08

navégülis minden verziót kipróbáltam, a jumpert is hiába raktam a satás vinyón masterre sehogy sem sikerült úgyhogy visszaraktam a windózt az ide lemezre és a programokat meg a satára telepítem.
Nem jött össze semilyen megoldás sem.
Szerintem valahogy a biosban ki kellett volna osztani primary masterre a satás lemezt, de ilyen opciót sajna nem találtam.
Úgyhogy mostmár marad így, majd ha veszek még 1 sata merevlemezt akkor már kettő lesz benne és nem tud válogatni primary meg secondary között...
Ha vlaki mégis tud valami megoldást azért kíváncsi lennék rá.

Közel egyforma alaplapunk van, de nem használok SATAs/IDEs vinyót.
Ettől függetlenül nálam a SATAt osztja ki elsőnek. (aztán az ide-s cd-t, dvd-t, 120-as floppyt)
Viszont a bios BOOT menüpontjában ki lehet választani, hogy melyik vinyó legyen az elsőként induló.
Nálam felsorolja az összes (scsi) vinyót, amit a gépben lát, és szabadon választhatok.

#319 Felhasználó inaktív   Zsul 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 07:36

A kérdésem már szinte költői:

Az Outlookban miért nem lehet olyan egyszerűen címtárat és beállításokat exportálni mint az expressben? Ez csak engem idegesít???
Karosszékből nincs rákkendroll... |

#320 Felhasználó inaktív   forever68 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 06. 29. 09:09

Idézet: potyo - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 21:22

Mivel az ide-s vinyót nem látta, így azon kellett volna variálni a jumper állításával, és mindig úgy tenni a kábelre, hogy a master eszköz legyen a végén, és ha van, akkor a slave a közepén. Így a szabványos. Az meg szerintem lehetetlen, hogy a sata vinyó pri. masterre tedd, mivel az a vezőrlőn dől el, hogy pri, sec, third vagy fourth lesz, és itt a sata van a third és fourth-on. Másrészt azt nem hiszem el, hogy nem lehet letiltani az ide-ről való bootolást. Nézd meg az alaplapod könyvében az ezzel foglalkozó részt, másold be ide azt az oldalt, ahol erről van szó, és akkor tudunk mondani valami beállítást. Számomra nem derült ki, hogy a bios nem látta az ide vinyót, vagy a windows az azon levő partíciókat?

A helyzet az hogy az ide-s vinyót csak akkor látta ha ide1-re és masterra raktam, de akkor arról is bootolt mivel volt rajta egy windows. Tehát semilyen más felállásban nem látta hiába jumpereltem, tettem ide2-re stb...
A boot szektorban valóban ki lehetett választani hogy a satáról bootoljon be is állítottam rá, de amint beraktam az ide lemzezt a gépbe rögtön arról bootolt.
Kipróbáltam egy másik gépben leformáztam az ide lemezről a "C"-t tehát hogy ne tudjon arról bootolni, miután beraktam ugyanez a problémám volt csak akkor látta a gép ha ide1 és master volt, illetve csak látta volna de mivel nem volt rajta vindóz kiírta hogy állítsak be másik boot szektort mert innen nem megy neki a dolog, de hiába volt kijelölve bootolásra a sata, nem indult ról, csak akkor ha ide2-re kötöttem de akkor meg nem látta.
Az alaplapom kézikönyve megvan de nemigazán tudom bemásolni mivel nincs itthon szkennerem.
Remélem érthetően írtam... :rolleyes:

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.