HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2731 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:07

Ezek mik lehetnek?
Kép
Fákjúál!!

#2732 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 12:28

Idézet: chungee - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 13:07

Ezek mik lehetnek?
Kép

Egy ideje nekem is megjelennek ezek rendszeresen, én letörlöm őket. A Google-ból csak annyit tudtam kihámozni, hogy a Live Messenger hozza létre.
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2733 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 16:13

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 11:36

Sajnos ez sem segített. Letiltottam az alaplapi ethernetet, beleraktam egy RTL 8039 chipes kártyát, amitaz XP nyomban felismert és használatba is vett, de a probléma továbra is fennállt.
Nem volt nekem az SP2-vel eddig semmi bajom, szolgáltatóváltás előtt működött a net. Ezzel az új modemmel, vagy az ADSL2-vel (nem tudom, protokollszinten mennyiben van eltérés) nem akar menni.

Gondolom, a gépen van a PPPoE, de szerintem előbb-utóbb router használatára célszerű beállni. Én egy egyszerű router-modemet használok (Huawei, mellesleg ez is ADSL2 kompatibilis), de ezzel is legalább hardveres tűzfal mögött vagyok. Enélkül netre menni manapság olyan dolog, mintha azt mondanám, hogy tessék itt vagyok, ide lehet lőni...

Továbbá Win2000 óta az SP-vel frissített telepítő híve vagyok, tehát ahogy kijöttek a SP csomagok, mindig egy új CD-t gyártottam. Ez megbízhatóbb eredményt ad, mint az utólagos frissítés, mégha sokaknál nem is jelentkezik észrevehető különbség. Egyéb frissítésekkel inkább nem foglalkozom, mert néha több problémát okoz, mint hasznot, viszont gyakorlatilag semmi szükségem rá, illetve időnként úgyis gyalulom az egészet stb.

#2734 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 19:47

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 17:13

Gondolom, a gépen van a PPPoE, de szerintem előbb-utóbb router használatára célszerű beállni. Én egy egyszerű router-modemet használok (Huawei, mellesleg ez is ADSL2 kompatibilis), de ezzel is legalább hardveres tűzfal mögött vagyok. Enélkül netre menni manapság olyan dolog, mintha azt mondanám, hogy tessék itt vagyok, ide lehet lőni...

Továbbá Win2000 óta az SP-vel frissített telepítő híve vagyok, tehát ahogy kijöttek a SP csomagok, mindig egy új CD-t gyártottam. Ez megbízhatóbb eredményt ad, mint az utólagos frissítés, mégha sokaknál nem is jelentkezik észrevehető különbség. Egyéb frissítésekkel inkább nem foglalkozom, mert néha több problémát okoz, mint hasznot, viszont gyakorlatilag semmi szükségem rá, illetve időnként úgyis gyalulom az egészet stb.

Tovább kínlódva rájöttem, hogy semmiképp nem megy, szűzen felrakott SP nélküli rendszerrel sem. Valami alapvető összeférhetetlenség lehet, vagy az Nvidia Network Controllerrel, vagy a chipset driverrel, vagy mittudomén mivel. :reklamacio:
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2735 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 20:00

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:47

Tovább kínlódva rájöttem, hogy semmiképp nem megy, szűzen felrakott SP nélküli rendszerrel sem. Valami alapvető összeférhetetlenség lehet, vagy az Nvidia Network Controllerrel, vagy a chipset driverrel, vagy mittudomén mivel. :reklamacio:

Az alábbi szöveget valamikor a netről másoltam, a szerzőjét nem tudom megnevezni:

Idézet

Az alábbiakat ajánlom hasonló problémákkal küszködőknek:

1. lépés: próbálja az átjárónak beállított szervert 1492 byte-nál
kisebb csomagokkal pingelni. Egészen addig próbálkozzon, amíg
időtúllépés helyett az összes csomag célbaér. Ez nálam az 1352
byte-ot jelentette.

Tehát a parancs:

ping -f -l 1352 192.168.1.1

2. lépés: Célszerű letölteni a Dr.Tcp nevű programot, amivel az adapterekhez
tartozó MTU értéket (Maximum Transfer Unit), gyorsan és egyszerűen be lehet állítani.

http://www.dslreports.com/drtcp

3. lépés: A Dr. Tcp programban a RAS és az adapterkártyák MTU értékét
arra a számra beállítani, ami az 1. lépésben átjáró pingelésekor már sikeresnek bizonyult. 

HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Tcpip\Parameters\Interfaces\[Adapter ID] ''MTU'' (dword)

általában:

576 - dial-up
1492 - PPPoE broadband
1500 - ethernet, DSL és kábelnet

#2736 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 06. 22:52

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 10:25

gyalogstuka:

es ha maualisan inditod el a kerdeses html filet? nagyon regen lattam mar ilyen cdket/dvdket amiken ilyen autostartos+web menus dolog van, szoval nem tudom mar hogy is van ez megoldva, de remlik hogy valamilyen inditofile (exe) van a lemezeken ami elinditja a html file-t valamelyik konyvtarbol.

lehet ezzel van valami.  :think: jah es amikor azt mondtad htm nyelven latod a dolgokat azt notepadban latod vagy azt is a bongeszo produkalja? mert ha notepadban jon elo akkor az egy registry modositassal rendbeteheto de ha a bongeszoben jelenik meg a nyers html kod a sima lap helyett akkor ott ..nemtom hirtelen.... de valami baj van. ( :D )

Hali.

Szóval ismét itt lennék a büvös meghajtóimmal. :)
Sajnos a html leirást,a jegyzettömb nyitja meg,de találtam régi Gurus cd-t,ahol a html-t a Word-ben láttok.
Közben kipróbáltam a Firefox 2-t is,de nem sok változás.A html manuális elinditását hogy kellene csinálnom :think:

#2737 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 07:57

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:00

Az alábbi szöveget valamikor a netről másoltam, a szerzőjét nem tudom megnevezni:

Köszönöm, megpróbálom. :respect:

#2738 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 09:41

Idézet: gyalogstuka - Dátum: 2007. Feb. 6., Tuesday - 22:52

Hali.

Sajnos a html leirást,a jegyzettömb nyitja meg,de találtam régi Gurus cd-t,ahol a html-t a Word-ben láttok.
Közben kipróbáltam a Firefox 2-t is,de nem sok változás.A html manuális elinditását hogy kellene csinálnom :think:

manualisan ugy, hogy megkeresed a cdn/dvdn a html/htm filet es raklikkelsz. (valoszinu index.htm(l) vagy start.htm(l) lesz) ha igy is notepadban nyitja meg akkor tarsitasi problema van/lehetseges. magyaran a htm formatum a notepadhoz van rendelve es azt azzal nyitja meg.

de siman kiprobalhatod elotte egy nem a cdn-levo htm file-al is.. (csak van egy ilyen file a vinyodon)
de ha azt ugy klikkre jol nyitja meg akkor passz... :think:
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2739 Felhasználó inaktív   bio 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 10:23

Idézet: gyalogstuka - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 21:52

Hali.

Hali - intézőben jobb klikk a fájlra - társítások pont alatt meg tudod nézni mire van állítva a html kiterjesztés - állítsd át valami értelmesre  :Đ
Asrock ALiveNF6G-DVI, AMD X2 6000+, 2*512 Mb Kingmax Mars, 2*1 Gb Geil: DC,  2*250 Gb Samsung sataII, sapphire 3850, ND-4551A dvd, Zalman 9500, Bluestorm II 400W, Logitech wireless, Hyundai 17' CRT

#2740 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 07. 13:01

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 8:41

manualisan ugy, hogy megkeresed a cdn/dvdn a html/htm filet es raklikkelsz. (valoszinu index.htm(l) vagy start.htm(l) lesz) ha igy is notepadban nyitja meg akkor tarsitasi problema van/lehetseges. magyaran a htm formatum a notepadhoz van rendelve es azt azzal nyitja meg.

de siman kiprobalhatod elotte egy nem a cdn-levo htm file-al is.. (csak van egy ilyen file a vinyodon)
de ha azt ugy klikkre jol nyitja meg akkor passz... :think:

Köszönöm  :respect:

A társitással volt a bibi,a masinám office-ban akarta lejátszani a dvd-ket  :D
átraktam hogy a böngészövel próbálja,és újra müködik.

Köszi

#2741 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 16:45

Hogyan lehet a windows update webhelyen elrejteni egy frissítést hogy ne csipogjon nekem folyton hogy frissítést talált?
Valanikor tudtam csak már elfelejtettem...
Előre is thx
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2742 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 17:10

Idézet: Gaspy - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 16:45

Hogyan lehet a windows update webhelyen elrejteni egy frissítést hogy ne csipogjon nekem folyton hogy frissítést talált?
Valanikor tudtam csak már elfelejtettem...
Előre is thx

Vezérlőpult > biztonsági központ > jobbra lent "automatikus frissítések" szöveg.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2743 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 17:29

Igen de én csak egy adott frissítést szeretnék elrejteni.
Asus A7N8X rev 2.0, AMD Athlon XP 3200+, 2*512 Mb DDR400 RAM(Samsung+Hynix), Chaintech 6800GT, 200GB Samsung PATA 133+60GB Samsung PATA 100, LG DVD-ROM, NEC 4550A DVD-RW(black), SB Live! 24 bit, Creative Inspire P5800 5.1, LG 1730B TFT, Macron 400W, Windows XP hun with Service Pack 2

#2744 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 07. 19:55

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 19:47

Milyen alaplap az? NF2/3/4 stb?

#2745 Felhasználó inaktív   Luftwaffe 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 08:55

Idézet: Gaspy - Dátum: 2007. febr. 7., szerda - 18:29

Igen de én csak egy adott frissítést szeretnék elrejteni.

A windowsupdate weblapon pipa ki a nemkivant frissites elöl, majd közvetlenul alatta pipa be a "Don't show this update again" ele :)
May the bastard rest in pieces ;)

#2746 Felhasználó inaktív   Roberto23 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 10:47

Sziasztok !

Az lenne a problémám, hogy miután telepítettem a windows frissítéseit és javításait nem tudom elindítani a Splinter Cell Chaos Theory-t. Hiába indítom az exe-t, nem történik semmi. Sajnos a frissítéseket nem tudom letörölni, mert helymegtakarítás végett, töröltem a Hotfix Uninstallers-eket. Próbálkoztam a játék reinstallálásával, de az sem vezetett eredményre. A probléma csak ennél a játéknál jelentkezik. Van valami ötletetek, hogy a windows újra rakásán kívűl mivel lehetne orvosolni a problémát ?

#2747 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 15:10

Sziasztok!
Ha a windowsos titkosítással az összes mappát titkosítom, akkor megbíztahtó titkosítást kapok? Vagy milyen merevlemeztitkosító programot ajánlotok?

#2748 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 18:56

Idézet: Luftwaffe - Dátum: 2007. febr. 8., csütörtök - 9:55

A windowsupdate weblapon pipa ki a nemkivant frissites elöl, majd közvetlenul alatta pipa be a "Don't show this update again" ele :)

Hali!
Kép
[
Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Innen hogyan tovább? ;)

#2749 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 19:11

Sziasztok!

Már megint előjött az a hibám, hogy ha megnyitom az Internet Exlorert vagy a Messengert akkor egy hibaüzenettel leáll a program.

Légyszíves segítsetek mert nagyon idegesítő, hogy mindíg előjön...

Csatolt fájl:

#2750 Felhasználó inaktív   Gaspy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 08. 19:50

Probléma megoldva.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.