HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2711 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 03. 19:53

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. febr. 3., szombat - 16:41

Nem lehet, hogy a defraggerben alapból ki van kapcsolva bizonyos kiterjesztésű fájloknak a defraggelése? Esetleg ezek a fájlok lehet, hogy írásvédettek?

Nem. mint leírtam volt egy amit a program már arréb rakott egyszer és amikor ismét megnéztem már az is zölddel volt jelölve. Emellett mindenfajta fájl előfordul amit ok nélkül fixáltnak jelez (Vob,dll, exe, avi, ape, wmv, bmp, cfg...)

#2712 Felhasználó inaktív   gbr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 21:04

adott egy játék (mmo) ami nemigazán van felkészülve a dualcore elviselésére így kb 2x olyan gyorsan fut meg villódzik, ezen eddig simán segített a feladat kezelő, jobb klikk, affinitás beállítása, aztán ki a pipa az egyik mag elől. most viszont, ugyanitt ezt a hibát kapom: (képen)

Csatolt fájl:

• Csatolt fájl  khm.jpg (0byte)
    Letöltések:: 0

#2713 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 03. 22:41

Ezt "töcsd" le!
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2714 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 11:24

SZaisztok,
Azt szeretném kérdezni, hogy a "nem aktiv ikonok elrejése" menüpontnál vannak olyanok is, amik már nincsenek fent a gépne. ezeket nem lehetne valahogy kiszedni?
Elöre is köszi

#2715 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 04. 14:39

Idézet: critical_source - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 11:24

Azt szeretném kérdezni, hogy a "nem aktiv ikonok elrejése" menüpontnál vannak olyanok is, amik már nincsenek fent a gépne. ezeket nem lehetne valahogy kiszedni?
Elöre is köszi

A Windows-zal automatikusan induló programok között lehetnek azok, amelyek az ikonokat beteszik oda. Ezeket leginkább az MSCONFIG, Windowsba épített progival lehet kilőni, de pl. a Starter nevű progi is feltelepíthető http://www.snapfiles...et/starter.html .
Amúgy az XP lite, amit nemrég említettem, innen tölthető le: http://www.litepc.com/

Szerkesztette: szipucsu 2007. 02. 04. 14:42 -kor

Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#2716 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 15:29

critical_source: Ha arra gondolsz, ahol be tudod állítani azt, hogy melyik jelenjen meg mindig, melyik pedig soha, ott az óra mellett, akkor innen (registry): HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\TrayNotify töröld ki a PastIconsStream és az IconStreams kulcsot (csinálj előtte exportot!). Szerk.: ezzel az összes, ottani ikon beállítása elvész, tehát azt újra be kell állítani, az újraindítás után, hogy melyik hogyan jelenjen meg.

Szerkesztette: brd 2007. 02. 04. 15:30 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2717 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 18:24

Sziasztok

Kérnék nagy nagy segitséget .$

Történet a következő:
Benyeltem,vmi virus szerűséget,ugyan az avast nem jelzett ki semmit/utána sem a heroikus v.keresésnél sem/ de a kerio ezerrel jelezte hogy ki-be szeretne menni vmi progi,kommunikálni szeretne.Minden letiltva semmi kommunikácio nem valósult meg.
De ugyan lejött 2 exe file,ezek törölve,de a kis okos letiltotta a rendszerkezelőt.azaz elinditanám de kiirja hogy a rendszerkezelő-t letiltotta a rendszergazda..vicces mert ez én vagyok :)
a lényeg nem tudom elinditani.Abban kérnék segitséget hogyan tudnám ujra elérhető közelségbe tudni,xp ujratelepitése nélkül?

/Csökentett módban való reg takaritás,viruskeresés spy keresés megtörtént zéró találat/

előre köszönöm ha vki segyíteni tudna!

#2718 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 18:53

Idézet: thomasfox - Dátum: 2007. Feb. 4., Sunday - 18:24

Sziasztok

Kérnék nagy nagy segitséget .$

Történet a következő:
Benyeltem,vmi virus szerűséget,ugyan az avast nem jelzett ki semmit/utána sem a heroikus v.keresésnél sem/ de a kerio ezerrel jelezte hogy ki-be szeretne menni vmi progi,kommunikálni szeretne.Minden letiltva semmi kommunikácio nem valósult meg.
De ugyan lejött 2 exe file,ezek törölve,de a kis okos letiltotta a rendszerkezelőt.azaz elinditanám de kiirja hogy a rendszerkezelő-t letiltotta a rendszergazda..vicces mert ez én vagyok :)
a lényeg nem tudom elinditani.Abban kérnék segitséget hogyan tudnám ujra elérhető közelségbe tudni,xp ujratelepitése nélkül?

/Csökentett módban való reg takaritás,viruskeresés spy keresés megtörtént zéró találat/

előre köszönöm ha vki segyíteni tudna!

nem kell reinstall.

feltetelezve hogy xp prof.. gpedit.msc futtatasa aztan: yser config.. > administrative templates > system > ctrl+alt+del options >  remove taskmanager..

altalaban a virusok, meg egyebek is ezt a regkulcsot irjak at hogy letiltsak a taskmanageerrt
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2719 Felhasználó inaktív   thomasfox 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 19:49

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 18:53

nem kell reinstall.

feltetelezve hogy xp prof.. gpedit.msc futtatasa aztan: yser config.. > administrative templates > system > ctrl+alt+del options >  remove taskmanager..

altalaban a virusok, meg egyebek is ezt a regkulcsot irjak at hogy letiltsak a taskmanageerrt

:respect:  :respect:

nagyon szépen köszönöm!!!!!!

sikerült!!!!!!!!!

most boldogan kapcsolgatom ki be...... :D

#2720 Felhasználó inaktív   CooLDavE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 20:28

Sziasztok!

Segítsetek nekem legyetek szívesek, szeretném kikapcsolni azt, hogy a windows automatikusan kijelentkezzen. Sehol nem találom ennek a beállítását, google-on és a windows help-be is próbálkoztam, remélem ti tudjátok a választ :). Előre is köszönöm!
"Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya mikor ott ül melletted és tudod, hogy sosem lehet a tied" (Gabriel Garcia Marquez)

#2721 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 20:41

Idézet: CooLDavE - Dátum: 2007. febr. 4., vasárnap - 20:28

Sziasztok!

Segítsetek nekem legyetek szívesek, szeretném kikapcsolni azt, hogy a windows automatikusan kijelentkezzen. Sehol nem találom ennek a beállítását, google-on és a windows help-be is próbálkoztam, remélem ti tudjátok a választ :). Előre is köszönöm!

Képernyőkímélő, jelszavas védelem: pipa ki.

#2722 Felhasználó inaktív   CooLDavE 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 04. 20:51

és valóban "on resume display welcome screen" :) köszönöm, kiszúrta a szemem.
"Akkor a legelviselhetetlenebb valaki hiánya mikor ott ül melletted és tudod, hogy sosem lehet a tied" (Gabriel Garcia Marquez)

#2723 Felhasználó inaktív   gyalogstuka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 11:24

HalI

Egy elég fura hibát sikerült produkálnom a gépemen. 
A gépen XP Home verzió futkos,és a két optikai meghajtó (DVD iró és egy olvasó) nem játsza le az újságokhoz mellékelt dvd-ket.
Egész pontosan a dvd behelyezése után a szokott webes menü helyett,egy html lap jön fel,amin ott látom html "nyelven" a vágyott menüt.
A megnyitás opció müködik,és igy el is tudom inditani a mappákat,viszont csak találgatni tudok hogy mit is telepitek éppen.
Frissitettem a böngészömet a magyar IE-7.-re,a Daemon Tools-t töröltem de nem igazán segitett,a dvd-k természetesen a másik pc-en gond nélkül betöltödnek. :confused:

#2724 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 19:33

Sziasztok!

Napok óta küzdök szolgáltatóváltás következtében. ADSL-ről Panteles ADSL2-re váltottam. Internet nem megy. Kicseréltem az ügyfélszolgálaton a modemet is, eredmény nulla. Hazahoztam egy laptopot, csoda történt, lőn netelérés. Nézegettem a különbségeket: laptopon SP1, a gépemen SP2. Nosza, laptopra SP2 fel. Eredmény: netelérés megszűnt. Uninstall SP2, netelérés ismét van.
A hibajelenség SP2-vel: miután nem fix IP címem van, a gép nem tud címet kérni, illetve valami miatt nem kap vissza semmit.
Mit lehet ezen a nyavalyás SP2-n berhelni, hogy végre működjön. Leszedhetném, de akkor a biztonsági frissítések között elsőként akarná letölteni, na meg ha jól emlékszem, van olyan egyéb frissítés, ami az SP2 meglétét igényli.

Szerkesztette: Thrawn 2007. 02. 05. 19:35 -kor

S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2725 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 05. 21:59

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 19:33

Mit lehet ezen a nyavalyás SP2-n berhelni, hogy végre működjön. Leszedhetném, de akkor a biztonsági frissítések között elsőként akarná letölteni, na meg ha jól emlékszem, van olyan egyéb frissítés, ami az SP2 meglétét igényli.

Szerintem nem nagyon kell az az SP2. A gép agyonfrissítés nélkül is kiválóan működik. Nálam az automatikus frissítés ki is van kapcsolva. A vírusírtó anélkül is frissíti magát. Szerintem kapcsold ki a vezérlövőpulton az automatikus frissítést és hagyd az SP2-t. Kell az neked mindenképpen?
Az Enterprise 128k jobb volt, mint a PC, nem volt hirtelen kikapcsolás után scandisk, és nem kellett újratelepíteni a Windows-t, kék képernyő pedig legfeljebb a DOS ablakban volt, az is más funkcióval.
Magamról: az idegen nyelveket szeretem, például a németet, angolt, olaszt, spanyolt, hollandot, és sok mást.

#2726 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 08:43

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. febr. 5., hétfő - 22:59

Szerintem nem nagyon kell az az SP2. A gép agyonfrissítés nélkül is kiválóan működik. Nálam az automatikus frissítés ki is van kapcsolva. A vírusírtó anélkül is frissíti magát. Szerintem kapcsold ki a vezérlövőpulton az automatikus frissítést és hagyd az SP2-t. Kell az neked mindenképpen?

Még arra is hajlanék, hogy leszedjem az SP2-t, csak ha jól emlékszem, a további újabb frissítések - vagy csak egy részük - az SP2 meglétét igénylik. Nem tudom, azok hogyan viselkednek majd, ha kihúzom alóluk a szőnyeget?
S minthogy az egész galaktikában nem találtak értékesebbet, mint az értelem, mindenütt segítették fölvirradni. Ők lettek a csillagmező földművesei; vetettek, s néha arattak is. És néha, egykedvűen, gyomlálni is kényszerültek.

#2727 Felhasználó inaktív   szipucsu 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:06

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 8:43

Még arra is hajlanék, hogy leszedjem az SP2-t, csak ha jól emlékszem, a további újabb frissítések - vagy csak egy részük - az SP2 meglétét igénylik. Nem tudom, azok hogyan viselkednek majd, ha kihúzom alóluk a szőnyeget?

Én a helyedben leszedném az SP2-t és hagynám azokat a frissítéseket. Anélkül is tökéletesen működik a gép, legalábbis nekem igen. Többiek, szerintetek kell az az SP2 meg a további frissítések?

#2728 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:20

Idézet: szipucsu - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:06

Én a helyedben leszedném az SP2-t és hagynám azokat a frissítéseket. Anélkül is tökéletesen működik a gép, legalábbis nekem igen. Többiek, szerintetek kell az az SP2 meg a további frissítések?

Nekem is tökéletesen működött, sokáig csak SP1 volt. Azután gondoltam, kijavították a "kötelezően" megjelenő hibákat és felraktam. Ha nem boldogulok vele, leszedem.
Érdekes, hogy egy másik topikban úgy egy évvel ezelőtt én is írtam, hogy szerintem nem kell SP2, nem bízom benne. Erre egyik fórumtársunk - nevet nem írok - elég modortalan stílusban lehurrogott, hogy nincs annak semmi baja, ha nem tetszik, írjak magamnak jobb oprendszert, stb. Épp ma látam a konfigjában, hogy neki is csak az SP1 van fenn. :omg:  :Đ

#2729 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:25

Idézet: Thrawn - Dátum: 2007. Feb. 5., Monday - 19:33

Sziasztok!

Napok óta küzdök szolgáltatóváltás következtében. ADSL-ről Panteles ADSL2-re váltottam. Internet nem megy. Kicseréltem az ügyfélszolgálaton a modemet is, eredmény nulla. Hazahoztam egy laptopot, csoda történt, lőn netelérés. Nézegettem a különbségeket: laptopon SP1, a gépemen SP2. Nosza, laptopra SP2 fel. Eredmény: netelérés megszűnt. Uninstall SP2, netelérés ismét van.
A hibajelenség SP2-vel: miután nem fix IP címem van, a gép nem tud címet kérni, illetve valami miatt nem kap vissza semmit.

szerintem sp2 telepitese utan uninstalld a halokartya driveret, restartolj aztan az majd ujra megtalalja.  lehet az sp2 installja elbarmolt (registryben pl) valamit, aztan igy hatha megfixalodik.

amugy az sp2 felrakasa javasolt, de van nelkule is stabil es normalis "elet".. ezt majd mindenki maganak eldonti.

gyalogstuka:

es ha maualisan inditod el a kerdeses html filet? nagyon regen lattam mar ilyen cdket/dvdket amiken ilyen autostartos+web menus dolog van, szoval nem tudom mar hogy is van ez megoldva, de remlik hogy valamilyen inditofile (exe) van a lemezeken ami elinditja a html file-t valamelyik konyvtarbol.

lehet ezzel van valami.  :think: jah es amikor azt mondtad htm nyelven latod a dolgokat azt notepadban latod vagy azt is a bongeszo produkalja? mert ha notepadban jon elo akkor az egy registry modositassal rendbeteheto de ha a bongeszoben jelenik meg a nyers html kod a sima lap helyett akkor ott ..nemtom hirtelen.... de valami baj van. ( :D )
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2730 Felhasználó inaktív   Thrawn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 06. 11:36

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 6., kedd - 12:25

szerintem sp2 telepitese utan uninstalld a halokartya driveret, restartolj aztan az majd ujra megtalalja.  lehet az sp2 installja elbarmolt (registryben pl) valamit, aztan igy hatha megfixalodik.

amugy az sp2 felrakasa javasolt, de van nelkule is stabil es normalis "elet".. ezt majd mindenki maganak eldonti.

Sajnos ez sem segített. Letiltottam az alaplapi ethernetet, beleraktam egy RTL 8039 chipes kártyát, amitaz XP nyomban felismert és használatba is vett, de a probléma továbra is fennállt.
Nem volt nekem az SP2-vel eddig semmi bajom, szolgáltatóváltás előtt működött a net. Ezzel az új modemmel, vagy az ADSL2-vel (nem tudom, protokollszinten mennyiben van eltérés) nem akar menni.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.