HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2861 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 20. 18:55

nekem hibás alaplap okozott  hasonlót
később  egyre gyakoribb lett az eset

#2862 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 19:29

Ma egy elég furcsa dolog ütötte fel a fejét nálam. Random elkezdett magától újraindulni a gépem (a pontos konfig az adataimnál van). Feltelepítettem a Windowshoz tartozó frissítéseket, valamint uTorrent 1.6-t 1.6.1-re újítottam. Eddig semmi malőr nem történt, szépen muzsikált a gép.
Amikor bejelentkezik a rendszer, akkor annyit ír, hogy az oprendszer egy komoly hibából állította vissza magát (ami egy angol Pro SP2-vel). Hardverek gyári alap beállítással mennek, szóval semmi tuning.
Segítsetek rajtam, kérlek benneteket, ha tudtok! Előre is köszönöm!
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2863 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 20. 21:25

Kép
Kép

Ezt az üznetet kapom a restart utáni rendszer felállása után. Valamint egy logot is ad, hogy ez a két file is érintett. :think:
C:\DOCUME~1\XXX\LOCALS~1\Temp\WERd8b5.dir00\Mini022007-04.dmp
C:\DOCUME~1\XXX\LOCALS~1\Temp\WERd8b5.dir00\sysdata.xml
Gőzöm sincs mi lehet, de nagyon idegesítő. :reklamacio:

#2864 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 10:18

Hello!

Olyan program érdekelne XP-re, amivel automatizálni lehetne a kikapcsolást, ill. a bekapcsolás engedélyezését. Kicsit bővebben, hogy érthetőbb legyen:

- Ha olyankor kapcsolják be a gépet, amikor nem engedélyezett, akkor szépen egyből a windows elindulása után ki is kapcsol.
- Ha elértek egy időpontot (pl: 20:00), akkor a program automatikusan kikapcsolja a gépet.
- Flexibilisen lehessen állítani az időpontokat, mert hétvégén a gyerekek azért többet szeretnének játszani :)

Köszönettel: Lecsó

#2865 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 18:08

Üdv!
Lenne egy nagy problémám.Office-t telepitettem és utánn meghüjült az xp.Az összes vinyón ami a gépben volt az összes file-t írásvédetté tett.Hiába veszem le az írásvédettségett miután le okézom vissza álítja a vinfos magának.
Nem tudom , hogy ez a hiba az office telepitése miatt történt vagy más miatt és csak véletlen , hogy a telepités után történt mindez.
Arra is gondoltam , hogy ez valami vírus de egyenlőre nincs vírus írtó a gépemen (ma rakok föl valamit).
Segítsetek légyszíves
Köszi

#2866 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 18:09

Idézet: Lecso - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 11:18

Hello!

Olyan program érdekelne XP-re, amivel automatizálni lehetne a kikapcsolást, ill. a bekapcsolás engedélyezését. Kicsit bővebben, hogy érthetőbb legyen:

- Ha olyankor kapcsolják be a gépet, amikor nem engedélyezett, akkor szépen egyből a windows elindulása után ki is kapcsol.
- Ha elértek egy időpontot (pl: 20:00), akkor a program automatikusan kikapcsolja a gépet.
- Flexibilisen lehessen állítani az időpontokat, mert hétvégén a gyerekek azért többet szeretnének játszani :)

Nekem volt még winfos 98 alá hasonló progi.Időziteni lehetett a kikapcsolást de behal tőlle a rendszer.

#2867 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 18:43

Idézet: Lecso - Dátum: 2007. Feb. 21., Wednesday - 10:18

Hello!

igaz hardware, de lehet  1-2 ezer penzert kapni programozhato konnektor/hosszabitot. valahova eldugod es beallitod mettol meddig legyen aram. stb. persze ez a modszer attol is fugg, hogy hany eves gyerekek elott akarod ezt a dolgot veghez vinni.  :D de ha 1 konnektol aljzat van csak a szobaban akkor ez megoldhato szerintem.

szerk: bar ez nem a legjobb modszer mert arthat a szamitogepnek a sokszori hirtelen "aramszunet".
amugy scriptel megoldhato, de inkabb keress valami programot mert az megis csak egyszerubb.

Szerkesztette: des 2007. 02. 21. 18:49 -kor

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#2868 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 23:18

Idézet: des - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 19:43

igaz hardware, de lehet  1-2 ezer penzert kapni programozhato konnektor/hosszabitot. valahova eldugod es beallitod mettol meddig legyen aram. stb. persze ez a modszer attol is fugg, hogy hany eves gyerekek elott akarod ezt a dolgot veghez vinni.  :D de ha 1 konnektol aljzat van csak a szobaban akkor ez megoldhato szerintem.

szerk: bar ez nem a legjobb modszer mert arthat a szamitogepnek a sokszori hirtelen "aramszunet".
amugy scriptel megoldhato, de inkabb keress valami programot mert az megis csak egyszerubb.

Sajnos ez nem kivitelezhető, mert 2 gépre kellene 2 szobába egy 9 és egy 14 éves gyerkőc gépezésének féken tartására. Keresgettem már kb. 1 hétig, de semmi olyan programot nem találtam idáig, ami megfelelne a kritériumaimnak. De nem adom fel, előbb utóbb csak lesz valami megfelelő program.

Scriptben mire gondolsz? VBS-ben?

#2869 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 21. 23:29

Idézet: Lecso - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 10:18

Hello!

http://cidsoft.zapto...oads/pend13.zip
Limit the amount of time children spend on the computer or limit time in public computer access establishments like public libraries.

http://www.kiddieweb.com/kweb11.exe
Childproof the Web :: KiddieWeb Monitors Microsoft® Internet Explorer and redirects inappropriate pages to our child-safe Internet Environment. Also provides a software lock, Windows Media Streamer an Internet Explorer Egg- Timer and more...

Kép
http://www.salfeld.c...trol/index.html

http://www.freedownl...dows-timer.html

Szerkesztette: csozsi 2007. 02. 21. 23:39 -kor

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2870 Felhasználó inaktív   Lecso 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 07:57

Köszi szépen Csozsi!

Úgy tűnik, ez a CHild Control tökéletesen tudja azt, amit én szeretnék megvalósítani!

#2871 Felhasználó inaktív   Sanndröm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 09:01

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám, nem tudom, ki találkozott már hasonlóval, de én még nem jöttem rá a nyitjára. Szóval az XP-t újrahúztam, és ezután a D meghajtóra nem lép rá, ha kiválasztom. Sajátgép menüben látható, de a rajta lévő adatokat nem lehet meghívni. Azt írja ki, nincs megformatálva, holott egyszerű frissítésként telepítettem újra.

Valakinek lenne vmi jó ötlete hogy mit lehet csinálni?? Fizikai hiba tán?

Köszi szépen: Krisz
"A plankton az az állat és a növény között lévő láthatatlan mikroszkópikus hínárlény, amely a tenger felszínén él milliárdszámra...Mozogni nem tud. A szél és hullám sodorja hol a part felé, hol a nyílt tengerre...Channan és a plankton úgy összetartozik, mint...a diktátor és a tömeg." Hamvas Béla

#2872 Felhasználó inaktív   Sanndröm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 09:22

D, mint a másik partíció....
"A plankton az az állat és a növény között lévő láthatatlan mikroszkópikus hínárlény, amely a tenger felszínén él milliárdszámra...Mozogni nem tud. A szél és hullám sodorja hol a part felé, hol a nyílt tengerre...Channan és a plankton úgy összetartozik, mint...a diktátor és a tömeg." Hamvas Béla

#2873 Felhasználó inaktív   Sanndröm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 09:31

D, mint a másik partíció....

#2874 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 09:40

Idézet: balu999 - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 19:08

Üdv!
Lenne egy nagy problémám.Office-t telepitettem és utánn meghüjült az xp.Az összes vinyón ami a gépben volt az összes file-t írásvédetté tett.Hiába veszem le az írásvédettségett miután le okézom vissza álítja a vinfos magának.
Nem tudom , hogy ez a hiba az office telepitése miatt történt vagy más miatt és csak véletlen , hogy a telepités után történt mindez.
Arra is gondoltam , hogy ez valami vírus de egyenlőre nincs vírus írtó a gépemen (ma rakok föl valamit).
Segítsetek légyszíves
Köszi

:(

#2875 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 10:32

Idézet: balu999 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 9:40

:(

Milyen verziót tettél fel? Több fajtával is próbálkoztál?

#2876 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:29

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:32

Milyen verziót tettél fel? Több fajtával is próbálkoztál?

Office xp-t tettem föl de nem valószinű , hogy az office miatt történt.Lehet , hogy véletlen egybe esés.Miután telepitettem kifagyott a vinfos.Ezután újraindult és utánna lett minden í4rásvédett.

#2877 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:32

Idézet: balu999 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:29

Office xp-t tettem föl de nem valószinű , hogy az office miatt történt.Lehet , hogy véletlen egybe esés.Miután telepitettem kifagyott a vinfos.Ezután újraindult és utánna lett minden í4rásvédett.

Próbáld meg az Open Office-t, hátha azzal nem csinálja. De mint írtad, elég gyanús nekem is a helyzet. Nézd meg, hogy nem kaptál-e sypware-t, vírust. Sosem lehet tudni.

#2878 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:33

Szerintem a vírusirtóval kellett volna kezdened. Az Office ilyet nem csinál, de gépet vírusirtó nélkül netre engedni... :think:

#2879 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:36

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 12:32

Próbáld meg az Open Office-t, hátha azzal nem csinálja. De mint írtad, elég gyanús nekem is a helyzet. Nézd meg, hogy nem kaptál-e sypware-t, vírust. Sosem lehet tudni.

Nem az office érdekel , hanem az , hogy mit csináljak , hogy rendbehozzam a gépemet.Nem tudom leszedni az office-t mert írásvédett.Formáznám a vinyót de tele van cuccal ami kell.Másik particóóra át raknám a fontos dolgokat de ott nincs hely és nem tudok helyet csinálni mert minden írásvédett és nem tudom törölni a felesleges xarokat.Kírni perpill nem tudok semmit mert most költöztem új lakásba és az összes dvd-m elvan csomagolva és nem tudom , hogy hova.

#2880 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:42

Idézet: balu999 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:36

Nem az office érdekel , hanem az , hogy mit csináljak , hogy rendbehozzam a gépemet.Nem tudom leszedni az office-t mert írásvédett.Formáznám a vinyót de tele van cuccal ami kell.Másik particóóra át raknám a fontos dolgokat de ott nincs hely és nem tudok helyet csinálni mert minden írásvédett és nem tudom törölni a felesleges xarokat.Kírni perpill nem tudok semmit mert most költöztem új lakásba és az összes dvd-m elvan csomagolva és nem tudom , hogy hova.

Előbb egy anti-vírus kell, valószínű az megoldja. De ha belekerül egy másik gépbe, akkor talán le tudod venni róla az írásvédettséget.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.