HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#2881 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:49

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 12:42

Előbb egy anti-vírus kell, valószínű az megoldja. De ha belekerül egy másik gépbe, akkor talán le tudod venni róla az írásvédettséget.

Nem gyanakszom annyira vírusra mert melóhelyről van az offce telepitő (capuszos) és melóhelyről viszek haza adatot.És melóhelyen komoly védelem van.
De semmi sem kizárt.Amúgy az usb-s memóriám is be volt dugva a gépembe mikor mindez történt és azon is moinden írásvédett lett.Behoztam a munkahelyre is itt is írásvédett az összes cucc a rajta és nem is tudom leszedni rólla.

#2882 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 11:56

Idézet: balu999 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:49

Nem gyanakszom annyira vírusra mert melóhelyről van az offce telepitő (capuszos) és melóhelyről viszek haza adatot.És melóhelyen komoly védelem van.
De semmi sem kizárt.Amúgy az usb-s memóriám is be volt dugva a gépembe mikor mindez történt és azon is moinden írásvédett lett.Behoztam a munkahelyre is itt is írásvédett az összes cucc a rajta és nem is tudom leszedni rólla.

Nekem viszont más tippem nincs. Biztosra nem lehet mondani, hogy vírus, de azok szoktak érdekes dolgokat művelni. Mással nem tudnám magyarázni a történteket.
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2883 Felhasználó inaktív   balu999 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 12:04

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 12:56

Nekem viszont más tippem nincs. Biztosra nem lehet mondani, hogy vírus, de azok szoktak érdekes dolgokat művelni. Mással nem tudnám magyarázni a történteket.

Ok.Köszi a segítséget.

#2884 Felhasználó inaktív   Lali-213 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 12:11

Idézet: balu999 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 12:04

Ok.Köszi a segítséget.

Reméljük a legjobbakat és megtalálod a hiba forrását mielőbb. Majd azért jelentkezz, ha van valami fejlemény. Sok sikert! ;)
The names and the faces have changed, but the game is still the same.

#2885 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 15:28

Tudja valaki melyik fájlban vannak a diskmgmt.msc, a devmgmt.msc és a compmgmt.msc ikonjai amik megjelennek az explorer ablakban és a totalcommanderben? TC gombnál akarom használni de ha ráhúzom akkor nem a megfelelő ikon jelenik meg.

#2886 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:15

Idézet: Sanndröm - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 9:01

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám, nem tudom, ki találkozott már hasonlóval, de én még nem jöttem rá a nyitjára. Szóval az XP-t újrahúztam, és ezután a D meghajtóra nem lép rá, ha kiválasztom. Sajátgép menüben látható, de a rajta lévő adatokat nem lehet meghívni. Azt írja ki, nincs megformatálva, holott egyszerű frissítésként telepítettem újra.

Valakinek lenne vmi jó ötlete hogy mit lehet csinálni?? Fizikai hiba tán?

Köszi szépen: Krisz

Időnként felbukkan ez a probléma hazai és külföldi fórumokon is. Ha a Windows egyszer hibásnak nyilvánítja (nem minden ok nélkül egyébként) az már úgy is marad.

Láthatóan senki nem talált még más megoldást azon kívűl, hogy az adatokat szektorszinten le lehet menteni a GetDataBack vagy hasonló adatmentő programmal (ehhez nyilván kell egy másik tárterület), utána format.

#2887 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 16:18

Idézet: mzso - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 15:28

Tudja valaki melyik fájlban vannak a diskmgmt.msc, a devmgmt.msc és a compmgmt.msc ikonjai amik megjelennek az explorer ablakban és a totalcommanderben? TC gombnál akarom használni de ha ráhúzom akkor nem a megfelelő ikon jelenik meg.

A shell32.dll-ben hasonlót (mármint kalapácsosat) lehet látni.

Illetve szerkeszteném, mert a diskmgmt.msc stb. szöveges MMC leírófájlok, ha megnézzük, benne van az ikon forrása is:

dmdskres.dll

Szerkesztette: Signal 2007. 02. 22. 16:28 -kor

#2888 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 19:34

Idézet: Sanndröm - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 9:01

Sziasztok!

Lenne egy nagy problémám, nem tudom, ki találkozott már hasonlóval, de én még nem jöttem rá a nyitjára. Szóval az XP-t újrahúztam, és ezután a D meghajtóra nem lép rá, ha kiválasztom. Sajátgép menüben látható, de a rajta lévő adatokat nem lehet meghívni. Azt írja ki, nincs megformatálva, holott egyszerű frissítésként telepítettem újra.

Valakinek lenne vmi jó ötlete hogy mit lehet csinálni?? Fizikai hiba tán?

Köszi szépen: Krisz

Ha ntfs-en van, nézd meg a jogokat, benne van e az everyone. Ha nincs ott, add hozzá. Mert ha annakidején kiszedted, és más lett a gép neve mikor újrahúztad, akkor bizony nincs hozzáférésed...
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2889 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 22. 20:36

Idézet: Peetie - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 19:34

Ha ntfs-en van, nézd meg a jogokat, benne van e az everyone. Ha nincs ott, add hozzá. Mert ha annakidején kiszedted, és más lett a gép neve mikor újrahúztad, akkor bizony nincs hozzáférésed...

És akkor bizony visszaszól a Windows, hogy hozzáférés megtagadva.

De itt másról van szó:

Idézet

Azt írja ki, nincs megformatálva

Meg olyat is szokott mondani, hogy RAW meghajtó, de ez mindegy a végeredmény szempontjából.

#2890 Felhasználó inaktív   mzso 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 08:48

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 16:18

A shell32.dll-ben hasonlót (mármint kalapácsosat) lehet látni.

Illetve szerkeszteném, mert a diskmgmt.msc stb. szöveges MMC leírófájlok, ha megnézzük, benne van az ikon forrása is:

dmdskres.dll

:respect:  :respect:  :respect: Kössz!  Erre nem gondoltam volna soha.

#2891 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 15:01

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. febr. 20., kedd - 22:25

http://img74.imagesh...493/pic1fd7.jpg
http://img140.images...880/pic2vu5.jpg

Ezt az üznetet kapom a restart utáni rendszer felállása után. Valamint egy logot is ad, hogy ez a két file is érintett. :think:
C:\DOCUME~1\XXX\LOCALS~1\Temp\WERd8b5.dir00\Mini022007-04.dmp
C:\DOCUME~1\XXX\LOCALS~1\Temp\WERd8b5.dir00\sysdata.xml
Gőzöm sincs mi lehet, de nagyon idegesítő. :reklamacio:

Kapcsold ki az automata újraindítást és ha látsz későbbiekben a kék halált, jegyezd meg a hibát generált fájlot kékhalál üziben, meg fogsz találni vagy valami kódsorokat... Az enyém pl. AFD.SYS, kiderült hogy maga b*kodott a Kerio tűzfal, kár hogy instabil.

Google keresőbe dobd be a kódsort vagy fájlot, és megtudod többet! ;)

Szerkesztette: bolic system 2007. 02. 23. 15:02 -kor

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2892 Felhasználó inaktív   bolic system 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 23. 15:06

Idézet: balu999 - Dátum: 2007. febr. 21., szerda - 19:08

Üdv!
Lenne egy nagy problémám.Office-t telepitettem és utánn meghüjült az xp.Az összes vinyón ami a gépben volt az összes file-t írásvédetté tett.Hiába veszem le az írásvédettségett miután le okézom vissza álítja a vinfos magának.
Nem tudom , hogy ez a hiba az office telepitése miatt történt vagy más miatt és csak véletlen , hogy a telepités után történt mindez.
Arra is gondoltam , hogy ez valami vírus de egyenlőre nincs vírus írtó a gépemen (ma rakok föl valamit).
Segítsetek légyszíves
Köszi

Office telepítés után is felraktad az Office-hez való frissítési csomagokat is? Enélkül természetesen rengeteg kiskapun keresztül másznak ki-be azonnal. Office2003 frissítésekkel sem stabil, véleményem szerint. Nagyon fontos!!! Hogyha office-n dolgozol és találkozol hibaüzenettel, az már megtörtént a behatolás! Vagyis hibaüzenet és/vagy fagyás alatt a kiskapu nyitva lett!  :rolleyes: Rémes...
Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

#2893 Felhasználó inaktív   Sanndröm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 02. 23. 21:58

Idézet: Signal - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 16:15

Időnként felbukkan ez a probléma hazai és külföldi fórumokon is. Ha a Windows egyszer hibásnak nyilvánítja (nem minden ok nélkül egyébként) az már úgy is marad.

Láthatóan senki nem talált még más megoldást azon kívűl, hogy az adatokat szektorszinten le lehet menteni a GetDataBack vagy hasonló adatmentő programmal (ehhez nyilván kell egy másik tárterület), utána format.

Köszi a segítséget!! A format lett a megoldás :omg:  :confused:
"A plankton az az állat és a növény között lévő láthatatlan mikroszkópikus hínárlény, amely a tenger felszínén él milliárdszámra...Mozogni nem tud. A szél és hullám sodorja hol a part felé, hol a nyílt tengerre...Channan és a plankton úgy összetartozik, mint...a diktátor és a tömeg." Hamvas Béla

#2894 Felhasználó inaktív   didyman 

• Tápszag-értő
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 02. 24. 08:33

Idézet: Lali-213 - Dátum: 2007. febr. 22., csütörtök - 11:56

Próbáltad már saját tulajdonba venni a fájhlokat?
Privát helyett email van.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)

#2895 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 21:45

Idézet: Charles - Dátum: 2007. febr. 16., péntek - 23:09

Hello!

Ez miért lehet?

- ping megy mind2 gépről.
- Az enyémről jön fel ez az üzenet, a "számítógép keresése" után
- a másik gépen látja önmagát és a megosztott könyvtárakat is...
- a másik gépről lát engem és be is tud menni a megosztott könyvtáraimba.

Csak én innen oda nem.

ZA fenn van mind2 gépen, IP cím a trusted zonában. Win XP tűzfal kikapcsolva...

:confused:

Üdv!

Nálam is ez a gond.
Már mindent kipróbáltam, még az újratelepítést is.

Azt hiszem router hiba lesz...

#2896 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 24. 23:51

Egy olyan kérdésem lenne, hogy a Windows Media Center 2005-öt dobozos változatban Magyarországon meglehet venni esetleg valamelyik online áruházban vagy bárhol is?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#2897 Felhasználó inaktív   chungee 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 09:54

HELP!!!
XP telepítésnél nem írtam rendszergazdai jelszót és mégis kér!!!!!!! Nemtok belépni!!!!!
Fákjúál!!

#2898 Felhasználó inaktív   Bishop 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 10:32

Feltételezem, hogy arról van szó, hogy újratelepítetted a windowst, és telepítés utáni első belépéskor kéri a jelszót. Vagy tiszta telepítést kell csinálnod, vagy kicsit meghekkelni: http://www.lostpassw...-xp-2000-nt.htm

Nekem is lenne egy kérdésem:
Újabban amikor beindul az XP, az egérmutató nem mozdul(közben egy új hardver érzékelésekor kiadott hangot ad)
Ha kihúzom, majd újból bedugom, akkor ismét működik. Ez roppant idegegesítő, mert a ház nehezen hozzáférhető helyen van ! Az egér driver újratelepítése nem segített. Az egér típusa: Logitech M-BJ69 WheelMouse Otpikai USB. Ötlet?

Szerkesztette: Bishop 2007. 02. 25. 10:39 -kor

ASUS K8N,AMD sempron 2800+ 64bit,512 DDR/400Mhz,160Gb Samsung HDJJ,ATI RADEON 9550GE 256Mb TD VGA

#2899 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 10:53

Idézet: Bishop - Dátum: 2007. febr. 25., vasárnap - 10:32

Nekem is lenne egy kérdésem:
Újabban amikor beindul az XP, az egérmutató nem mozdul(közben egy új hardver érzékelésekor kiadott hangot ad)
Ha kihúzom, majd újból bedugom, akkor ismét működik. Ez roppant idegegesítő, mert a ház nehezen hozzáférhető helyen van ! Az egér driver újratelepítése nem segített. Az egér típusa: Logitech M-BJ69 WheelMouse Otpikai USB. Ötlet?

Normál bekapcsolás, vagy hibernálásból felkelés?
Mert utóbbinál van, hogy későn ébred az usb.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2900 Felhasználó inaktív   Lancelot 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 02. 25. 11:58

Valaki, akinek csak egy XP prof rendszer van a gépén, másolja be ide legyen szíves  a boot.ini-jét.

Előre is köszönöm.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • 147
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.