Idézet: szabi - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 10:57
Nem tudom, hogy ki lehet-e nyerni részletes, taskokra felbontott formában a kernel-idős terhelést, nem keresgéltem még ez ügyben.
Én a VNC-t (UltraVNC) használom nagy megelégedéssel, nekem elég gyors, de a logmein-t sosem próbáltam. Biztonság, nos elvileg a VNC-nek van egy titkosító modulja is, de eddig 1x próbáltam beüzemelni, kb. 5 perc után feladtam

, azóta sem küzdöttem meg vele. Sok értelmét mondjuk nem látom, szerintem elég, ha a gép mindig le van zárva és a VNC is úgy van beállítva, hogy zárja le a gépet, ha megszakad a kapcsolat (a file transfert is javallott kikapcsolni, mert azzal gyakorlatilag bármelyik file-hoz hozzáférhet valaki). A lezárás (Wingomb+L) azt jelenti, hogy be kell írni a felhasználónevet/jelszót, ha dolgozni akarsz a géppel, de egyébként minden program ugyanúgy fut, csak egy üzenet látszik a képen a desktop helyett, amíg fel nem oldod a lezárást. Ezenkívül nem árt, ha nem a szabványos portján fogadja a távmanagelő program a csatlakozást, hanem valami más porton, mondjuk egy jó magas portszámon, 50000 felett. Nekem 5 éve fix IP-m van és fut a gépen a VNC, a fenti beállítással, soha nem volt még gondom belőle, sőt, még csak próbálkozás sem volt a beállított porton. A dinamikus IP problémát szerintem a legegyszerűbb úgy feloldani, hogy regisztrálsz (ingyenes) egy dinamikus DNS-t a dyndns.org-on (vagy más, hasonló szolgáltatást nyújtó cégnél) és futtatod a kliensüket (vagy, ha van routered a gép előtt, az is tud ilyet feltehetőleg), így ez a DNS mindig a te IP-dre fog mutatni és ezt a DNS-t írod be a távmanagelő software kliensébe, mint csatlakozási címet.
forever68: A BIOS-ban van egy olyan menü, ahol azt tudod beállítani, hogy milyen sorrendben keresse a bootolásra képes meghajtókat, itt kellene ezt beállítani: Third Ide Master, vagy HDD2, esetleg HDD3, vagy S-ATA, ha van így külön.