HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#461 Felhasználó inaktív   Bocee 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 11. 19:13

Hubble:Nekem lenne egy javaslatom. Nem szívesen írom ide, mert egy hasonló hozzászólásom miatt, már kaptam a fejemre.Remélem ismét megkapom. ;)
De én segíteni szeretnék. Nem tudom, milyen böngészőt használsz, de ahogy így eltérítgetik, azért sejtem. :cool:
Szóval kukába ai IE-vel és használj helyette valami böngészőt: Firefox, Opera, stb.
Mióta ezek közül haszálom az egyiket, semmi problémám nincs.(Előtte megörültem és a hasonlóktól)
De ez az én véleményem.
Üdv,
..:: Asus P5Q-E :: Intel Core 2 Duo E8500 :: Sapphire HD4870 Vapor-X 1 Gb :: 2*2 Gb GeiL Ultra DDR2-1066 :: WD2500KS  :: WD5000AAKS :: WD5000AAKS:: Pioneer DVR-212 :: Pioneer DVR-216D :: Samsung SyncMaster 206BW ::  Cooler Master CM690 :: Logitech G5 :: Logitech S510 :: Logitech Z2200 :: SB Audigy 2 ZS :: Corsair HX520 :: Razer Goliathus Control Edition :: Artic Cooling Freezer 7 Pro ::..

#462 Felhasználó inaktív   renee7 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 11. 19:14

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 18:59

Ne magadból indulj ki... ;)

Gyakori hibák:
1. fölösleges marhulásnak tartja a hálózati kábel kihúzását a páciens
2. nem talál + minden temp-jellegű filét
3. stb, stb.
ergo->romlik a hatásfok...  :(

Én sohasem magamból indulok ki...

Irtam,nem véletlenül hogy a módszer kézenfekvő.
Nyilvánvaló,miért kell megszüntetni a kapcsolatot a fertőzés és a hálózat között.
Ha valaki nem tudná milyen kiterjesztésüek,és hol leledzenek a Tmp jellegű file-ok,
nagyszerű takaritóprogramok vannak.
Világos miért kell kikapcsolni a rendszervisszaállitást.

Az eljárás jó, de azért én nem sajnálom a helyet a C.gho-tól ;)

Könnyebb a megelőzés mint a kárelháritás,de ha nagy a baj, jobb erre előre felkészülni!
Bocs ha Off voltam ! :)
Nem próbálom meg kijavitani a hibákat. Inkább megkerülöm,
vagy kiiktatom őket!  Keresek Sony Clie PEG-NZ90 kéziszámitógépet megkimélt állapotban

#463 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 19:36

Idézet: renee7 - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 20:14

Én sohasem magamból indulok ki...

Irtam,nem véletlenül hogy a módszer kézenfekvő.
Nyilvánvaló,miért kell megszüntetni a kapcsolatot a fertőzés és a hálózat között.
Ha valaki nem tudná milyen kiterjesztésüek,és hol leledzenek a Tmp jellegű file-ok,
nagyszerű takaritóprogramok vannak.
Világos miért kell kikapcsolni a rendszervisszaállitást.

Az eljárás jó, de azért én nem sajnálom a helyet a C.gho-tól ;)

Könnyebb a megelőzés mint a kárelháritás,de ha nagy a baj, jobb erre előre felkészülni!
Bocs ha Off voltam ! :)

Szerintem nem voltál off.  :)
A júzerek többségének viszont fogalma sincs az ajánlatos önvédelmi eszközökről, és használatukról (*.gho és tsai)... :(

#464 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 11. 23:50

Idézet: Bocee - Dátum: 2006. júl. 11., kedd - 19:13

Hubble:Nekem lenne egy javaslatom. Nem szívesen írom ide, mert egy hasonló hozzászólásom miatt, már kaptam a fejemre.Remélem ismét megkapom. ;)
De én segíteni szeretnék. Nem tudom, milyen böngészőt használsz, de ahogy így eltérítgetik, azért sejtem. :cool:
Szóval kukába ai IE-vel és használj helyette valami böngészőt: Firefox, Opera, stb.
Mióta ezek közül haszálom az egyiket, semmi problémám nincs.(Előtte megörültem és a hasonlóktól)
De ez az én véleményem.
Üdv,

Kösz a tippet, egyébként gyűlölöm az IE-t, csak pár hónapja váltottam "alapértelmezett" IE-re vissza, mert valamiért bekavartam a Firefoxot egy csomó letöltésvezérlővel és a végén már semmit nem tudtam letölteni.
Bár elég makacs is a Ffox, nem igazán hagyja magát. De a toolbar-ja, tűzfala meg a "mindenre emlékszik" memóriája, sütikezelője, stb., pl. google keresésénél vagy bárhol bejelentkezésnél meg egyebek, nagyon jó.

Nyilván mindenki azt használja, ami bejön neki ill. az igényeit kielégíti.
Az a hülye, - már elnézést - , aki képes vérre menően vitát nyitni melyik böngésző, vírusírtó vagy egyéb program jobb-rosszabb.
Hogy miért szedték le a fejed, azt nem értem, gondolom nem a felmenőiket minősítetted, csupán véleményt formáltál. Egyébiránt a tények önmagukért beszélnek és ennél jobb ügyvéd nincs.

Tehát bármelyik legyen az, az IE-nél csak jobb lehet, aztán egy böngésző vagy más program nem a barátnőm vagy az anyám, akire, ha rosszat mondanak morci leszek.., és mindenképp' ki kell állnom mellette vagy megóvni a sértett büszkeségemet.., mert itt is (más topic-okon) láttam ehhez hasonlót.
Jól ráéreztél, mert fogok is visszaváltani, és más böngészőkre is nagyon kíváncsi vagyok.

Röviden: osztom a véleményed, és az, hogy a saját gépemen mit használok vagy mit nem, azért
talán senki nem haragszik meg. Vagy mégis..? :Đ  (de azért, ahogy lesz időm, vonulok a wigwamba.. :) )

#465 Felhasználó inaktív   giotto 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 07:10

hi!

azt szeretnem kerdezni, hogy hogyan tudom megcsinalni azt az XP-ben, hogyha a hangerot valtozatom akkor ne a speaker csipogjon hanem a hangfal??

koszi
"A UNIX rendszerek száma tízre nőtt és még több várható".
(A UNIX Programozói kézikönyv második kiadásából, 1972. június.)

#466 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 08:13

Idézet: giotto - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:10

hi!

azt szeretnem kerdezni, hogy hogyan tudom megcsinalni azt az XP-ben, hogyha a hangerot valtozatom akkor ne a speaker csipogjon hanem a hangfal??

koszi

Rendszerhangokat adj / engedélyezz.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#467 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 10:10

Idézet: giotto - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 8:10

hi!

koszi

1. Kapcsold be az aktív hangfalat/erősítőt.  ;)

2. Ha olyan a hangkaresz driver-e, hogy a mixer-ben megjelenik a 'PC Speaker', akkor vedd le nullára, vagy kapcsold ki a csekkboxxal.  :)
Ha nem, akkor vagy ßoptál, vagy lehúzod a csatlakozót az alaplapi speaker-ről (ezzel viszont MINDEN figyelmeztető hang /péel BIOS/ is megszűnik...)  :o

Ennyi.

#468 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 11:00

Van a nem PNP eszközillesztők között egy Beep nevű. Ha azt letiltja az ember, nem fog tudni csipogni win alatt a speaker.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#469 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 14:28

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 12:00

Van a nem PNP eszközillesztők között egy Beep nevű. Ha azt letiltja az ember, nem fog tudni csipogni win alatt a speaker.

Köszi, nagyon jó ötlet !  :)

#470 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 14:49

Hamár hangok, azt hogy lehet lelőni, hogy nekem a csipogó hangját kiküldje hangkártyára is? Bár ez elég off, mert bekapcsoláskor is megvan a hang, tehát nem szoftverfüggő.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#471 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 16:08

Idézet: potyo - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 15:49

Hamár hangok, azt hogy lehet lelőni, hogy nekem a csipogó hangját kiküldje hangkártyára is? Bár ez elég off, mert bekapcsoláskor is megvan a hang, tehát nem szoftverfüggő.

De, szerintem az.

Erre jó a 2.pont, amit írtam.

Szerintem.  :)

#472 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 18:05

Találkozott már valaki a kék-halálos "BAD_POOL_CALLER" nevezetű hibával (Win XP ENG SP2 alatt)?

Akkor fordult elő (3 alkalommal produkálta az elmúlt 1 hétben), amikor a Winamp-pal (5.22-vel és 5.24-gyel próbáltam ki eddig) zenét hallgatok: véletlenszerűen jelentkezik, az éppen játszott dal mindig 00:02 másodpercnél áll meg, majd jön a kék háttér, fehér betűk és a "BAD_POOL_CALLER"!  :think:

#473 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 19:55

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 19:05

Találkozott már valaki a kék-halálos "BAD_POOL_CALLER" nevezetű hibával (Win XP ENG SP2 alatt)?

Akkor fordult elő (3 alkalommal produkálta az elmúlt 1 hétben), amikor a Winamp-pal (5.22-vel és 5.24-gyel próbáltam ki eddig) zenét hallgatok: véletlenszerűen jelentkezik, az éppen játszott dal mindig 00:02 másodpercnél áll meg, majd jön a kék háttér, fehér betűk és a "BAD_POOL_CALLER"!  :think:

A 0x(8karakteres) hibaüzi + a zárójelben lévő első 0x(8karakteres) paraméter kellene.

Lehet, hogy az Eventlog-ban is +találod, és nem kell +várnod a következő hibát...

#474 Felhasználó inaktív   LaMotta 

• Tag
  • PipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2006. 07. 12. 20:00

Hali!

A problémám az, hogy routerrel LAN-ba van kötve 3 gép, és az egyik esetében, ha tallózgatni szeretnénk a megosztott mappái között, belépési nevet és jelszót kér.
Elvileg sehol sincs benyomva ilyen. Mi okozhatja ezt?
Eddig rendesen működött. Egyszercsak beköszönt ez a probléma :).

A gépen az XP tűzfala megy, más hálózati védelem nincs.

Köszi előre is!

#475 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 20:05

Idézet: LaMotta - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 21:00

+ is válaszoltad...

1. kivételként meg kell adni az xp tűzfalának az intranetes fájl-, ls nyomtató+osztást
2. az ominózus gépen is az egyszerű fájl+osztás használata van bekapcsolva a Mappa tulajdonságainál ?

#476 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:14

Idézet: LaMotta - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 20:00

Hali!

A problémám az, hogy routerrel LAN-ba van kötve 3 gép, és az egyik esetében, ha tallózgatni szeretnénk a megosztott mappái között, belépési nevet és jelszót kér.
Elvileg sehol sincs benyomva ilyen. Mi okozhatja ezt?
Eddig rendesen működött. Egyszercsak beköszönt ez a probléma :).

Köszi előre is!

Nos, ha a mappáid nem lennének megosztva, alapból a hozzáférés vagy jogosultság, elérési útvonal rosszul van megadva vagy megtagadva üzenetet kapnád.

Nekem 2 gépem van router-rel összekapcsolva, elsősorban a netmegosztás miatt, viszont ilyen problémám akkor volt, amikor - a a router átvette át a DHCP szerver szerepét - és telepítéskor rosszul adtam az IP-cím kiosztást (PPPoE-ethernet, dinamikus, statikus meg valami még) és
a router IP címéhez kérte nálam (D-Link) az admin felh. nevet és jelszót amit telepítéskor adtam.

Ezután tudtam csak a másik géphez hozzáférni. Szerintem nem a megosztással, hanem router-gép kapcsolat között van valami bibi. Bár, ha a másik kettővel nincs gond ugyanazon a hálózaton ill. a routeren, akkor hm.., mindenesetre ha megvan a telepítő lefuttatnám mégegyszer..

Nálam egyébként mindenhol be van pipálva az alap XP-s tűzfal.

#477 Felhasználó inaktív   Czumy 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:39

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 19:55

A 0x(8karakteres) hibaüzi + a zárójelben lévő első 0x(8karakteres) paraméter kellene.

Lehet, hogy az Eventlog-ban is +találod, és nem kell +várnod a következő hibát...

Semmilyen "event.log" vagy "eventlog" nevű file-t nem találtam (a C:\ -n kerestem.)
De C:\ gyökérben van egy "sti.log" nevű file, ami nem tudom, hogy kié/mié...

#478 Felhasználó inaktív   Hubble 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:46

No, csak tájékoztatásként: ez az EasyCleaner teljesen free verzió mégiscsak tuti.

Egy "apróságot" elfeljtettem:
a Startup inspector-a jelzi az induláskor automatikusan futtatott fájlokat és a hozzá tartozó programokat, jelzi zöld-sárga-piros színnel a futtatandó állományok állapotát.

A piros mws.dll fájl kapott egy del-t és ennyi.

Csak éppenséggel ezek a fájlok a registryben is megvannak az msconfig alatt, persze ez utólag jutott eszembe. Lényeg, hogy ezzel sincs több gond-egyelőre. :)

#479 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 21:55

Idézet: Czumy - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 22:39

Semmilyen "event.log" vagy "eventlog" nevű file-t nem találtam (a C:\ -n kerestem.)
De C:\ gyökérben van egy "sti.log" nevű file, ami nem tudom, hogy kié/mié...

Magyar xp-n: Vezérlőpult->Felügyeleti eszközök->Eseménynapló.

#480 Felhasználó inaktív   gpetya 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 12. 22:50

Sziasztok! XP professional SP2-es magyar rendszerem van. A problémám (ami nagyon idegesít) az, hogy miután elindult a rendszer, s betölti a programokat, a tálca jobb alsó sarkában, ahol a futó programok ikonjai vannak, nem jelenik meg minden. A program fut rendesen, de az ikonja hiányzik onnan. A hiba minden egyes indításkor jelentkezik, csak akkor szűnik meg, ha a programokat bezárom, s újra elindítom, vagy ha ki- és visszajelentkezek. Rendszerinduláskor nem jelenik meg a bejelentkezési ablak. A tálca tulajdonságaiban a "nem aktív ikonok elrejtése" ki van kapcsolva. Azóta csinálja ezt, amióta mentett ghost image file-ból visszaállítottam a rendszert.
Valaki tudja esetleg, mitől lehet, vagy tapasztalt már hasonlót?

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.