HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#481 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 12. 23:18

Idézet: Hubble - Dátum: 2006. júl. 12., szerda - 22:14

[sok izé]

Ne már. A te volt problémádnak semmi köze LaMotta gondjához. Nála egyszerűen az a helyzet, hogy vagy ugyanazzal a felhasználónévvel lépnek be 2 gépre és a 3.-on (most már) nem (ill. esetleg kapott jelszót a user), vagy pedig valaki kikapcsolta az egyszerű filemegosztást a 3. gépen, esetleg a Guest/Vendég user van/lett letiltva rajta.
A win tűzfalát meg hagyjuk már, automatikusan be van állítva rajta a microsoft network elérése.

gpetya: Nézdmeg 1, Nézdmeg 2. Szólj, ha nem érted, fordítok. :)

Esetleg ezt a kulcsot is kitörölheted, vagy 0 értéket adhatsz neki: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\Explorer
"NoTrayItemsDisplay"=dword:00000000
Ill. ugyanezt a HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE... stb. alatt.

Szerkesztette: brd 2006. 07. 12. 23:27 -kor

Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#482 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 10:00

Üdv.!

A problémám a következő:

Adott egy gép, ami most lett újrahúzva. A feltelepített programok ugyanazok minden gépen.
Viszont csak ez a gép csinálja a következőt:

Mikor megnyitom a kontrol panelt, akkor nem adja be egyből az ikonokat, hanem egy "service.exe" 50% CPU használatot mutat, és mindt mikor linket keres, a  kis zseblámpa ikon ugrik fel, majd olyan 5-6 másodperc múlva beadja az ikonokat.
Szerintetek ez mitő lehet? Vírus nincs rajta.  :think:

Egyszerűen nem értem. Újrahúzás előtt is ezt csinálta. Ezért és más egyébb dolog miatt újrahúztam, de ez a jelenség megmaradt.

Találkozott ilyennel valaki? tipp?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#483 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 13:29

Idézet: Lenny - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 11:00

a  kis zseblámpa ikon ugrik fel

Olyan kell nekem is.
Amúgy nemtudom, mi okozza a problémádat, de nekem is van hasonló egyik gépen. Mindent lehet csinálni vele, de ha az ember dvd-t ír, és közben zenét hallgat, akkor jó eséllyel elrontja a lemezt. Ha nem hallgat zenét, akkor migírja rendesen. Az élet nagy kérdései.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#484 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 21:44

Nem tudom, lehet, hogy én vagyok maradi, de ha CD-t/DVD-t írok, még sosem jutott eszembe, hogy párhuzamosan mást is csináljak a gépen. :)

#485 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 13. 22:14

Idézet: debaj - Dátum: 2006. júl. 13., csütörtök - 22:44

Nem tudom, lehet, hogy én vagyok maradi, de ha CD-t/DVD-t írok, még sosem jutott eszembe, hogy párhuzamosan mást is csináljak a gépen. :)

Az vagy.  :D
Multitackosak ezek az opsziszek vagymiaszösz, nem ...?  ;)
Minima 2 vinyó SATA-n vagy (S)ATA-RAID-kártyán, 2 író a 2 IDE porton, oszt jónapot, mert mehet lemezről-lemezre vagy vinyóról-lemezre a kopi, miközben netezel/fotosoppolsz/stb.  ...  :)

#486 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 08:33

Win XP Pro Eng-ben hol lehet kikapcsolni az Automatiic Updates-t?

A Windows System Properties -> Automatic Updates fülön ki van kapcsolva, de induláskor a tálcán mindig felugrik egy kis üzenetablak a Windows Security Center, hogy Your computer might be at risk!

Na ezt szeretném eltüntetni.
AMD forever

#487 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 09:08

Idézet: AMDPower - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 9:33

A Windows System Properties -> Automatic Updates fülön ki van kapcsolva, de induláskor a tálcán mindig felugrik egy kis üzenetablak a Windows Security Center, hogy Your computer might be at risk!

Control panel->Security center (vagy Windows Security Center; nemtom, magyart használok)->baloldali csoport legalsó menüpontja->ráklatty->a feljövő ablak csekkbokszai közül a középsőt/mindhármat kiklatty->leOKéz.

#488 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 09:18

Idézet: AMDPower - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 9:33

Magyarul:

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#489 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 09:21

Kérdés: 1.0-ás user gépén állandóan elindul a system32 könyvtár, amikor bekapcsolja a gépét.
Ilyet utoljára WinMe-n láttam, csak más könyvtárral.
Mi okozza, hogy lehet megszüntetni?
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#490 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 09:26

Idézet: csozsi - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 10:21

Kérdés: 1.0-ás user gépén állandóan elindul a system32 könyvtár, amikor bekapcsolja a gépét.
Ilyet utoljára WinMe-n láttam, csak más könyvtárral.
Mi okozza, hogy lehet megszüntetni?

Meg kell nézni msconfig-gal, hogy milyen automatikusan induló progi az, amelyik hivatkozása már nem él (és a system32-re mutat), és azt ki kell gyíkóni...

#491 Felhasználó inaktív   AMDPower 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 09:58

Idézet: Zolcsi Baba - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 9:08

Control panel->Security center (vagy Windows Security Center; nemtom, magyart használok)->baloldali csoport legalsó menüpontja->ráklatty->a feljövő ablak csekkbokszai közül a középsőt/mindhármat kiklatty->leOKéz.

köszi neked is meg csozsinak
AMD forever

#492 Felhasználó inaktív   Julcsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 07. 14. 11:09

Sziasztok!
Elfelejtettem a Windows XP-s bejelentkezési jelszavamat mit tegyek?
Összekötöttem már a merevlemezes meghajtómat egy másikkal,úgy hogy az enyém legyen a slave
és így néhány fontos programot át tudtam menteni,de az asztalon lévő fontos dolgaimat nem tudom elérni.(Hozzáférés megtagadva.)
Köszönöm

#493 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 11:36

Idézet: Julcsi - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 12:09

Sziasztok!
Elfelejtettem a Windows XP-s bejelentkezési jelszavamat mit tegyek?
Összekötöttem már a merevlemezes meghajtómat egy másikkal,úgy hogy az enyém legyen a slave
és így néhány fontos programot át tudtam menteni,de az asztalon lévő fontos dolgaimat nem tudom elérni.(Hozzáférés megtagadva.)
Köszönöm

A te vinyódon lévő doc & settings könyvtárral csináld meg az alábbiakat; utána már kimásolhatod.
Kép
Kép
Az új tulajdonos az a rendszergazda lesz, amelyiknek a profilján léptél be, és amelyiket kijelölöd, becsekkolod, és leokézod...

Szerk: a 2.képet akkor látod, ha az elsőnél ráböktél a Speciális-gombra, illetve mindkettőt csak akkor,, ha a Vezérlőpult->Mappa beállításai->Nézet->Egyszerű fájlmegosztás ki van csekkolva, leokézva...

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 07. 14. 11:39 -kor

#494 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 13:24

Julcsi: a rendszergazdai jelszóra sem emlékszel a gépen? Ha igen, akkor át tudod írni a jelszavadat azzal belépve.

#495 Felhasználó inaktív   Julcsi 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2006. 07. 14. 13:31

Köszönöm! Sikerült!

#496 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 14:18

Idézet: Julcsi - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 14:31

Köszönöm! Sikerült!

Melyik módszerrel ? :) 
(Tulképp mindegy, az a lényeg, hogy sikerült, csak a kíváncsiság, tudod...)  ;)

#497 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 14:45

Na ez mitől lehet?

Adott egy gép, amire XP-t akarok telepíteni. Beteszem a lemezt és nem hajlandó boot-olni.

Próbáltam már az összes helyet (Primery master, slave. Sec. master slave, stb) de semmi.
A win2000PROF meg simány megy, sőt még a 98-as is.
A lemez teljesen jó, mert más gépeken kipróbálva elindult a boot.

Szerintetek ez mitől lehet?

Ja alap Egy ASUS P4P800-X. Legfrissebb BIOS, CMOS kisütve, load default BIOS. Minden volt már, de semmi. A CD olcasók, írók LG.

Tipp?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)

#498 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 15:16

Azt feltételezem, tudod, hogyan kell egy BIOS-ban beállítani a CD/DVD meghajtóról való bootolást. ;)
A lemez mégsem teljesen jó, vagy legalábbis az adott gépen a BIOS/CD meghajtó nem tud bootolni róla. Kezdésnek próbáld ki másik CD meghajtóval, vagy gyári telepítőlemezzel (ha nem arról lenne szó :) ).

Upd.: mármint nem a lemez a hibás, hanem a rajta lévő emuláció nem olyan, amellyel a gép (BIOS, stb.) bootolni tudna.

Szerkesztette: brd 2006. 07. 14. 15:17 -kor

#499 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 07. 14. 16:57

Idézet: brd - Dátum: 2006. júl. 14., péntek - 16:16

Azt feltételezem, tudod, hogyan kell egy BIOS-ban beállítani a CD/DVD meghajtóról való bootolást. ;)
A lemez mégsem teljesen jó, vagy legalábbis az adott gépen a BIOS/CD meghajtó nem tud bootolni róla. Kezdésnek próbáld ki másik CD meghajtóval, vagy gyári telepítőlemezzel (ha nem arról lenne szó :) ).

Upd.: mármint nem a lemez a hibás, hanem a rajta lévő emuláció nem olyan, amellyel a gép (BIOS, stb.) bootolni tudna.

A feltételezés teljesen jó... :)

Ok, majd megpróbálom egy MÁSIK eredeti lemezzel..  :)

#500 Felhasználó inaktív   bgaborj 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2006. 07. 15. 08:27

Sziasztok!

Nagy gondban vagyok az XP-mmel. Két éve használom úgy a gépet, hogy két XP van rá telepítve, külön partícióra és boot managerrel lehet választani közülük. Egyszer csak elkezdett az egyik vacakolni, IRQ hibára hivatkozva lefagyott betöltéskor. Nem jöttem rá melyik driver okozhatta, gondoltam nyomok rá egy javító telepítést. Ez el is indult, de amikor a gép újraindítása lépés következett, nem talált vissza a saját partíciójára, az install leállt. Külső boot managert leszedtem, visszaállítottam az XP saját boot-managerét, de ezután ha bootoltam azt a partíciót, akkor a "setup is restarting" (vagy valami hasonló) üzenettel újraindította a gépet, és örökös ciklusba került. Több mindennel próbálkoztam (active-ra állítottam ezt a partíciót, a másikat hide-ra stb.) de többszöri próbálokozás után ott tartok, hogy a javító telepítés indításakor már nem ajánlja fel az ezen a partíción lévő windows-t javításra, csak a másikat. A recovery console még megtalálja mindkét windowst, a bootcfg-vel még bootolhatóvá tudom tenni (persze boot közben fekete képernyő, lefagyás, újraindulás), a másik windows-ba belépve pedig látom a partíciót, minden mappa megvan. Mit lehetne még tenni? Nem szeretném a két év alatti rengeteg telepítést, beállítást elveszteni. Minden ötletet nagyon köszönök.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.