HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#901 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 21. 17:31

pedig Hori25-nak igaza van.  az rendben van, hogy minden konfig 'egyedi', de csak a sajat gepedet kell hogy "rendben tartsd / megtanuld". stb . en spec csak nezek hogy milyen fikarcnyi kis problemak miatt kepesek az emberek ujratelepiteni a windowst. 8) nalam mar 3. eve lenne ugyanaz a windows (xp) ha kb 1 eve nem halt volna meg az alaplapom. (ekkor ugyanis ujat raktam.). es mai napig tokeletesen mukodik. napersze az igazsaghoz hozzatartozik hogy en nem is installalgatok agyba fobe mindenfele progikat. )
A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#902 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2006. 08. 21. 17:50

Idézet: des - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:31

pedig Hori25-nak igaza van.  az rendben van, hogy minden konfig 'egyedi', de csak a sajat gepedet kell hogy "rendben tartsd / megtanuld". stb . en spec csak nezek hogy milyen fikarcnyi kis problemak miatt kepesek az emberek ujratelepiteni a windowst. 8) nalam mar 3. eve lenne ugyanaz a windows (xp) ha kb 1 eve nem halt volna meg az alaplapom. (ekkor ugyanis ujat raktam.). es mai napig tokeletesen mukodik. napersze az igazsaghoz hozzatartozik hogy en nem is installalgatok agyba fobe mindenfele progikat. )

Persze hogy igaza van, de mi van azokkal a userekkel akik nem olyan felkészültek, (nincs rendszergazda-szintű ismeretük) és azért valljuk be sokszor minden látszólagos indok nélkül összeomlik a rendszer, pláne ha tényleg az ember kipróbálgat mindenféle progikat és rak föl -hátha jó lessz maj' ez is valamire- alapon, na meg a neten történő kétes helyek sűrűn látogatása is megnöveli az oprendszer elhalálozások számát.  :cool:

#903 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 17:54

lol basic, lol.

idézlek:

Idézet

Ne érts félre én sem ezt szorgalmazom főképp, de tényleg ahány konfig annyi probléma.
Gondoltam (naívan) a kompakt géppel kevesebb a zűr, de ez nem igaz.
A pc az mindig pc marad. Kutyából nem lessz szalonna! 

láthatóan a pcket hibáztatod.
erre..

Idézet

Persze hogy igaza van, de mi van azokkal a userekkel akik nem olyan felkészültek, (nincs rendszergazda-szintű ismeretük) és azért valljuk be sokszor minden látszólagos indok nélkül összeomlik a rendszer, pláne ha tényleg az ember kipróbálgat mindenféle progikat és rak föl -hátha jó lessz maj' ez is valamire- alapon, na meg a neten történő kétes helyek sűrűn látogatása is megnöveli az oprendszer elhalálozások számát. 

szóval ja.. szép kis ellentmondás.
viszont egy jól összerakott rendszer esetén 99%ban az user a hibás.

btw lesz .
JóSebesség

#904 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:03

nekem sincsen semmilyen rendszergazdai kepesitesem, nem is vagyok az, szamteket se tanultam. igaz tanitottak, de semmit hasznosat nem mondtak akkor. :) *(altalaban super marioztunk inkabb :) ) egyszeruen engem erdekel hogyan mukodik, mitol romlott el, hogyan tudom megcsinalni. jah es persze az is hogy hogyan ne rontsam el.

persze az is igaz hogy a legtobben csak arra hasznaljak a gepet, hogy 'mennyen' a csilivili ati-kartyas 1355 fps -es forsztperszon shuterjuk es oljek halomra az embereket... semmi bajom ezzel, 6 eve enis jatsztam hl-t meg quake2-t.. de aztan hirtelen kezdett nem erdekelni ez a jatek dolog.

A gépemről küldve billentyűzettel | Egy bringás blogja: http://deviantrider.co.nf

#905 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:26

Sziasztok!

Lehet, hogy nem éppen a legtökéletesebb helyen teszem fel a kérdést, de nem szerettem volna egy fölösleges témát indítani neki.

Szóval ami miatt kérném a segítségeteket, az az, hogy édesapám gépén az outlook express a leveleket nem tudom pontosan milyen szempont alapján, de összerakosgatja őket. Ez annyit tesz pl hogy "A" ember írt levelet valamikor fél évvel ezelött és egy most beérkező "B" embertől jövő levelet  egymáshoz rakja. Nem egymásba csak fa struktúra szerűen összekapcsolja és nem lehet szétszedni. A levelek ez után úgy jelennek meg, mint ha egy könyvtárban egy másik könyvtárat nyitnánk, de ezen kívül semmi köze egymáshoz.
Amit megfigyeltem, hogy legtöbb esetben a cím az ami azonos, de a feladó és az időpont nem egyezik meg. És ami cifrázza a dolgot, hogy nem minden azonos címűt rak egymáshoz...

Ha valaki esetleg tud ezzel kapcsolatban segíteni, hogy miképpen lehet megszüntetni, hogy űjra minden levelet önnálóan lehessen keresni, akkor nagyon hálás lennék érte, mert rengeteg energiába kerül kutatni állandóan a levelek között.. Egy biztos, a teljes reinstal nem segített sajnos. A rendszer egy XP sp2-vel.

Remélem érthető a problematika. :)

Köszi előre is a válaszokat!

#906 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:32

Idézet: Hori25 - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 16:44

mindennek meg van az oka. ha tudod mi az akkor ha legkozelebb elojon ot perc alatt megoldod. en nem vagyok hive annak hogy ha valami problema adodik, nosza reinstall megoldja. ez is egy megoldas.

hori

mar kozelit a 10 evhez a windows mellett toltott idom. ugy 95tol kezdtem el haszanalni, azota volt 98, 98se, ME, 2000, xp. demost volt egy oylan hogy reggel ugy keltem fel hogy elinditottam egy programot es kekhallal elszallt minden :) aztan kb 10-15 ujrainditasig ezt csinalta, de semmi gyanus nem volt, csak egyszeruen boot utan sotet fekete keperenyo, szuper mondom, semmire se reagalt meg csokkentett modra sem. szoval mar a kezembe volt a telepito cd mikor egyszer csak boot utan kekhalal jelentkezett amin volt csomo huje iras, meg IDE driver panasz, aztan akkor jutott eszembe hogy mi lenne ha kiszednem a vinyot a rackbol es csak siman dugnam ra, megtettem. eredmeny: windows felall, semmi problema :D szoval mikor kinlodik a windows akkor csak nopara, magatol nem romlik el... 9 hete volt egy esetem hogy onhibambol beszoptam egy virust ami igen fontos dolgokat tett tonkre, 2-3 oran keresztul javitgattam, kerestem a dll fileokat meg minden de mindig egyre tobb es tobb hiba lett holott a virust letoroltem, na akkor raktam ujra. de telleg erdekes hogy van aki mar akkor kezd telepiteni mindent ujra mikor elso kekhalal bekovetkezik :)
(hozzatennem minden xp-m kibir kb 1 evet, altalban kisseb nagyobb hardware elemek cserejnele szoktam ujrarakni, de akkor sem lenne szukseges, csak jobban szeretem uj hw alatt a szuz windowst...)

Szerkesztette: evone 2006. 08. 21. 18:38 -kor

macbook air 2014

#907 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:36

Idézet: des - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 19:03

nekem sincsen semmilyen rendszergazdai kepesitesem, nem is vagyok az, szamteket se tanultam. igaz tanitottak, de semmit hasznosat nem mondtak akkor. :) *(altalaban super marioztunk inkabb :) ) egyszeruen engem erdekel hogyan mukodik, mitol romlott el, hogyan tudom megcsinalni. jah es persze az is hogy hogyan ne rontsam el.

persze az is igaz hogy a legtobben csak arra hasznaljak a gepet, hogy 'mennyen' a csilivili ati-kartyas 1355 fps -es forsztperszon shuterjuk es oljek halomra az embereket... semmi bajom ezzel, 6 eve enis jatsztam hl-t meg quake2-t.. de aztan hirtelen kezdett nem erdekelni ez a jatek dolog.

hmmm, mostanaban engem is kezd hidegen hagyni a jatek, inkabb a szamitogep mukodese, php, oprendszerek, hasonlok foglalkoztattank, mondjuk van olyan hogy szeretnek egyet kettot lovoldozni, de ha megteszem azis fel oraig tart meg lelovok egy par embert aztan utanna full megunom. :)
macbook air 2014

#908 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 18:53

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 13:16

Ha ugyanaz a hardware, akkor a wpa.dbl-t másold át a régi winből.

Az MSOffice-nál pedig a data.dat fájlt kell menteni, majd visszaírni.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#909 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 19:00

Idézet: evone - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 18:32

mar kozelit a 10 evhez a windows mellett toltott idom. ugy 95tol kezdtem el haszanalni, azota volt 98, 98se, ME, 2000, xp. demost volt egy oylan hogy reggel ugy keltem fel hogy elinditottam egy programot es kekhallal elszallt minden :) aztan kb 10-15 ujrainditasig ezt csinalta, de semmi gyanus nem volt, csak egyszeruen boot utan sotet fekete keperenyo, szuper mondom, semmire se reagalt meg csokkentett modra sem. szoval mar a kezembe volt a telepito cd mikor egyszer csak boot utan kekhalal jelentkezett amin volt csomo huje iras, meg IDE driver panasz, aztan akkor jutott eszembe hogy mi lenne ha kiszednem a vinyot a rackbol es csak siman dugnam ra, megtettem. eredmeny: windows felall, semmi problema :D szoval mikor kinlodik a windows akkor csak nopara, magatol nem romlik el... 9 hete volt egy esetem hogy onhibambol beszoptam egy virust ami igen fontos dolgokat tett tonkre, 2-3 oran keresztul javitgattam, kerestem a dll fileokat meg minden de mindig egyre tobb es tobb hiba lett holott a virust letoroltem, na akkor raktam ujra. de telleg erdekes hogy van aki mar akkor kezd telepiteni mindent ujra mikor elso kekhalal bekovetkezik :)
(hozzatennem minden xp-m kibir kb 1 evet, altalban kisseb nagyobb hardware elemek cserejnele szoktam ujrarakni, de akkor sem lenne szukseges, csak jobban szeretem uj hw alatt a szuz windowst...)

Véleményem hasonló a Win reinstallról.
Most ezt a legutóbbi Vezérlőpult problémát nem tudtam kijavítani, csak újratelepítéssel. Egyértelmű választ nem találtam a Vezérlőpult indulási hibájára.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#910 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 20:32

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 17:54

lol basic, lol.

idézlek:

láthatóan a pcket hibáztatod.
erre..

szóval ja.. szép kis ellentmondás.
viszont egy jól összerakott rendszer esetén 99%ban az user a hibás.

btw lesz .

ba*dmeg már megint engem ba*zogatsz a tök*m már ki van veled, foglalkozzál már a magad hszeivel. :mad:  már ha lennének, de te mindig csak a másikat tudod fikázni! qurvára unom már.

szerk.:moderáltam magam: *-gal.

Szerkesztette: Basic 2006. 08. 21. 21:14 -kor

#911 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 20:36

Idézet: evone - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 18:32

na látod, te is újrahúztad. pedig amiket leírtál sztem. még egy rendszergazda-szintű ismereten is túltesz. mik azok a dll.-ek? kb. itt tartok... miheztarás végett.  :D

#912 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 20:58

Basic: a dll egy olyan file, amelyben bizonyos feladatokra összegyűjtött programok, programrészek (rutinok) találhatóak. Valaki(k) elkészíti(k) egyszer a megfelelő programot, aztán egyrészt ezt a dll-t bármilyen más program felhasználhatja, így nem kell minden programban újraírni ugyanazokat a funkciókat megvalósító programrészeket, másrészt nem kell mindenképpen betölteni, ha nincs szükség a benne foglalt feladatokra. Pl. ott van egy vga drivere (a directx-el karöltve), az tulajdonképpen egy programozási felület rutingyűjtemény, így nem kell minden egyes vga-t külön programozni a játékból, hanem elég, ha az adott directx verziót (és vga drivert) lekezeli a játék.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#913 Felhasználó inaktív   Basic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 21:13

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 20:58

Basic: a dll egy olyan file, amelyben bizonyos feladatokra összegyűjtött programok, programrészek (rutinok) találhatóak. Valaki(k) elkészíti(k) egyszer a megfelelő programot, aztán egyrészt ezt a dll-t bármilyen más program felhasználhatja, így nem kell minden programban újraírni ugyanazokat a funkciókat megvalósító programrészeket, másrészt nem kell mindenképpen betölteni, ha nincs szükség a benne foglalt feladatokra. Pl. ott van egy vga drivere (a directx-el karöltve), az tulajdonképpen egy programozási felület rutingyűjtemény, így nem kell minden egyes vga-t külön programozni a játékból, hanem elég, ha az adott directx verziót (és vga drivert) lekezeli a játék.

Ez így érthető.  :up:  :respect:

#914 Felhasználó inaktív   des 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 21. 22:22

Basic: meg sose neztel bele a windows konyvtaradba? :D ott aztan van sokezer dll. egyebkent a dll = dynamic link library

#915 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 06:03

Idézet: Basic - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 21:36

na látod, te is újrahúztad. pedig amiket leírtál sztem. még egy rendszergazda-szintű ismereten is túltesz. mik azok a dll.-ek? kb. itt tartok... miheztarás végett.  :D

enis, de egy gyokeres meghibasodas utan, amit valoszinu sose tudtam volna teljesen rendbe hozni
macbook air 2014

#916 Felhasználó inaktív   szaki.5 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 22. 08:37

Hali!

Segítség kéne!
Van egy Xp-prof, van helyi hálózat és egy betárcsázós, amit belső levelezésre használunk. Ha engedélyezve van a helyi hálózat nem kapcsolódik fel a dialup. Azért fura mert ezt csak egy gépen csinálja, a többi gépen ki vettem az alapértelmezett átjáró használatát és tökéletesen működik.

#917 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 08:46

olyan kérdésem lenne hogy miért nem tudom winxp alatt egy szabadon válaszott könyvtárat saját használatuvá tenni? csak azt tudom amelyik a nevem alatt fut a doksiknál. azon a particion tenném sajáttá amelyiken ntfs particio van.

#918 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 09:07

Idézet: lehella - Dátum: 2006. aug. 22., kedd - 8:46

olyan kérdésem lenne hogy miért nem tudom winxp alatt egy szabadon válaszott könyvtárat saját használatuvá tenni? csak azt tudom amelyik a nevem alatt fut a doksiknál. azon a particion tenném sajáttá amelyiken ntfs particio van.

Milyen jogosultságokkal rendelkezel? Mert az általad igényelthez rendszergazdai kell.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#919 Felhasználó inaktív   lehella 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 09:18

igen rendszergazda vagyok. de már megtaláltam hogy ki kell venni az egyszerü fájmegosztást az mappa eszközök> nézeteknél és onnantol meg már rám van bizva hogy mit és kinek osztok meg

#920 Felhasználó inaktív   pojzon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 22. 11:31

Idézet: pojzon - Dátum: 2006. aug. 21., hétfő - 19:26

Sziasztok!

Lehet, hogy nem éppen a legtökéletesebb helyen teszem fel a kérdést, de nem szerettem volna egy fölösleges témát indítani neki.

Szóval ami miatt kérném a segítségeteket, az az, hogy édesapám gépén az outlook express a leveleket nem tudom pontosan milyen szempont alapján, de összerakosgatja őket. Ez annyit tesz pl hogy "A" ember írt levelet valamikor fél évvel ezelött és egy most beérkező "B" embertől jövő levelet  egymáshoz rakja. Nem egymásba csak fa struktúra szerűen összekapcsolja és nem lehet szétszedni. A levelek ez után úgy jelennek meg, mint ha egy könyvtárban egy másik könyvtárat nyitnánk, de ezen kívül semmi köze egymáshoz.
Amit megfigyeltem, hogy legtöbb esetben a cím az ami azonos, de a feladó és az időpont nem egyezik meg. És ami cifrázza a dolgot, hogy nem minden azonos címűt rak egymáshoz...

Ha valaki esetleg tud ezzel kapcsolatban segíteni, hogy miképpen lehet megszüntetni, hogy űjra minden levelet önnálóan lehessen keresni, akkor nagyon hálás lennék érte, mert rengeteg energiába kerül kutatni állandóan a levelek között.. Egy biztos, a teljes reinstal nem segített sajnos. A rendszer egy XP sp2-vel.

Remélem érthető a problematika. :)

Köszi előre is a válaszokat!

megoldódott.

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48