Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 08. 23. 19:42
Elküldve: 2006. 08. 24. 05:57
csakhogy, a 'setup is inspecting your computer's configuration(vagymi)'-nél lefagy... egy ideig pörög a lemez, majd leáll, és nem történik SEMMI.
hát gondoltam, hogy a vinyó miatt van, de hiába húzom le, ugyanaz van. másik opt. meghajtóval is próbáltam, ugyanaz. ilyen eddig nem volt...

ötlet?
gigabyte k8n-e
a64 3200@alap
2x512ram (1xkingmax, 1xsamsung)
geforce 7800gt
tagan 480w easycon
Elküldve: 2006. 08. 24. 06:44
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 6:57
csakhogy, a 'setup is inspecting your computer's configuration(vagymi)'-nél lefagy... egy ideig pörög a lemez, majd leáll, és nem történik SEMMI.
hát gondoltam, hogy a vinyó miatt van, de hiába húzom le, ugyanaz van. másik opt. meghajtóval is próbáltam, ugyanaz. ilyen eddig nem volt...

ötlet?
gigabyte k8n-e
a64 3200@alap
2x512ram (1xkingmax, 1xsamsung)
geforce 7800gt
tagan 480w easycon
CMOS reset (és ellenőrizd az összes beállítást, hogy megfelel-e a valóságnak)
Merevlemezek, CD adatkábeleinek cseréje
Memóriák egyenkénti ellenőrzése (az egyik kivesz és úgy indít, majd csere a másikkal is ismét indít)
Szerkesztette: wpepi 2006. 08. 24. 06:46 -kor
Elküldve: 2006. 08. 24. 07:27
Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 23., szerda - 20:42
Ehhez megfelelő eszköz lehet egy MS Virtual PC, vagy vmware. Így nem a stabil rendszerünket tesszük kockára.
Elküldve: 2006. 08. 24. 08:01
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:44
Merevlemezek, CD adatkábeleinek cseréje
Memóriák egyenkénti ellenőrzése (az egyik kivesz és úgy indít, majd csere a másikkal is ismét indít)
ram próba volt - nem segített.
viszont csináltam egy cmos resetet, a kábeleket kicseréltem, lehúztam a kvm switchet, kivettem a tv tunert s működött

Elküldve: 2006. 08. 24. 09:31
Idézet: -Turbo- - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 9:01
viszont csináltam egy cmos resetet, a kábeleket kicseréltem, lehúztam a kvm switchet, kivettem a tv tunert s működött

Lehetett mezei kontakthiba, a kábel is lehet hibás de lehetett hibás adat a CMOS-ban is. Az is előfordulhat, hogy egy multimedia kártya (jelen esetben TV tuner) kavar be az ellenőrzésbe
Elküldve: 2006. 08. 24. 12:52
Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 7:27
Pláne, hogy ingyenessé vált a Microsoft Virtual PC:
winportal link
Elküldve: 2006. 08. 24. 20:37
2 GB ramhoz mekkora pagefilet kell beállítani?
- Let's go find out.
Elküldve: 2006. 08. 24. 20:45
Idézet: Pietrosz - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:37
2 GB ramhoz mekkora pagefilet kell beállítani?
256MB-ot.
Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2006. 08. 24. 22:42
Idézet: didyman - Dátum: 2006. aug. 24., csütörtök - 21:45

Kösz
- Let's go find out.
Elküldve: 2006. 08. 25. 08:59
Tegnap megkértek, hogy telepítsek újra egy Windows XP -t. A gépben két merevlemez van, egy nagyobb, amely két partícióra van osztva, és egy jóval kisebb, amely egyben maradt. Minden partíció NTFS fájlrendszerre van formázva. A rendszer a nagyobb merevlemez első partíciójára volt telepítve (C:), a szintén azon a merevlemezen lévő partíció kapta a D: meghajtójelet, végül a másik, különálló merevlemezen lévő volt az E:
Újratelepítésnél úgy gondoltam, megfelelő, ha letörlöm a rendszerpartíciót (minden adat mentve lett róla a többire), majd újralétrehozom. Utólag belátva, erre nem lett volna szükség, és buktam is vele:
A partíció törlésekor az addigi D: meghajtóból rögtön C: meghajtó lett, az újonnan létrehozott partíciót pedig mindeképpen az E: meghatójellel ruházza fel.
Így telepítéskor (mert én továbbra is a kisebb, új partícióra szeretném telepíteni a rendszert) az újraindítás után a hiányzó NTLDR miatt megszakad a folyamat.
A kérdésem az lenne, hogy a Windows XP milyen szisztéma alapján osztja ki a betűjeleket a meghajtókhoz, és ezen hogyan lehet változtatni, akár a telepítőből, a helyreállító konzolból, vagy egy Live CD -s Linux által (mivel azon van teljes funkcionalítású fdisk)...? A FIXBOOT és FIXMBR parancsot próbáltam, egyik sem hozott sikert.
Köszönöm a válaszokat.

Idézet
Elküldve: 2006. 08. 25. 09:31
Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 8:59
Tegnap megkértek, hogy telepítsek újra egy Windows XP -t. A gépben két merevlemez van, egy nagyobb, amely két partícióra van osztva, és egy jóval kisebb, amely egyben maradt. Minden partíció NTFS fájlrendszerre van formázva. A rendszer a nagyobb merevlemez első partíciójára volt telepítve (C:), a szintén azon a merevlemezen lévő partíció kapta a D: meghajtójelet, végül a másik, különálló merevlemezen lévő volt az E:
Újratelepítésnél úgy gondoltam, megfelelő, ha letörlöm a rendszerpartíciót (minden adat mentve lett róla a többire), majd újralétrehozom. Utólag belátva, erre nem lett volna szükség, és buktam is vele:
A partíció törlésekor az addigi D: meghajtóból rögtön C: meghajtó lett, az újonnan létrehozott partíciót pedig mindeképpen az E: meghatójellel ruházza fel.
Így telepítéskor (mert én továbbra is a kisebb, új partícióra szeretném telepíteni a rendszert) az újraindítás után a hiányzó NTLDR miatt megszakad a folyamat.
A kérdésem az lenne, hogy a Windows XP milyen szisztéma alapján osztja ki a betűjeleket a meghajtókhoz, és ezen hogyan lehet változtatni, akár a telepítőből, a helyreállító konzolból, vagy egy Live CD -s Linux által (mivel azon van teljes funkcionalítású fdisk)...? A FIXBOOT és FIXMBR parancsot próbáltam, egyik sem hozott sikert.
Köszönöm a válaszokat.

Ha törölsz aktív partíciót, az utána rögtön következőt teszi aktívvá a telepítőlemez, ezért aztán az lesz a C:
FDISK-kel tedd aktívvá az üres - törölt - partíciót, és oda fog települni C: -re.
Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)
Elküldve: 2006. 08. 25. 09:35
Idézet: Eleanor - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 10:31
FDISK-kel tedd aktívvá az üres - törölt - partíciót, és oda fog települni C: -re.
Erre gondoltam én is, a Linuxos fdisk -kel kilistáztam a partíciókat, a következők szerepelnek:
hda1, hda2, hda5.
A hda1 -re azt mondja rá, hogy extended, illetve a mérete megegyezik a hda5 -el, amely az újonnan létrehozott partíció (szerintem). Próbáltam a hda1 -re, illetve a hda5 -re boot flag -et tenni, de a betűjelek nem változtak.
Még a végén Linux alól fogom megpartícionálni.

Idézet
Elküldve: 2006. 08. 25. 12:35
Csináld azt, hogy letörlöd a legelső partíciót, és elsődleges (primary) partíciót hozol létre, majd azt aktívvál is állítod. Újraindítás után már az kell, hogy legyen a c: a windows telepítőben.
Elküldve: 2006. 08. 25. 13:53
Valaki tudna segíteni?

Előre is köszi.
Elküldve: 2006. 08. 25. 14:41
Idézet: J@seF - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 14:53
Valaki tudna segíteni?

Előre is köszi.
A Home olcsóbb a Prof drágább. Hálózatban használni fogsz több gépet? Amennyiben nem elég a Home változat is, ami OEM-el, azaz géppel együtt 30000 FT körüli összeg.
Elküldve: 2006. 08. 25. 14:47
Idézet: zoli62 - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 15:41
Hálózat nem lesz egyenlőre, köszi az infót.

Elküldve: 2006. 08. 25. 14:55
Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 13:35
Csináld azt, hogy letörlöd a legelső partíciót, és elsődleges (primary) partíciót hozol létre, majd azt aktívvál is állítod. Újraindítás után már az kell, hogy legyen a c: a windows telepítőben.
Köszönöm, ez a jó válasz. Igazából megvan még a dos -os időkbők a primary, extended, és logical partíció, csak még érdemben nem volt időm foglalkozni vele.
Már csak egy kérdésem van: Hogyan lehetetne ezt adott helyzetben az XP telepítőjéből, vagy a recovery consol -ból elvégezni?
Idézet
Elküldve: 2006. 08. 25. 15:10
Mi a leghivatalosabb, legjobb módja egy telepített XP-s (32-bit & 64-bit) serial numberek megnézésének illetve megváltoztatásának? (A registry-ből tudom, hogy kiolvasható, de gondolom nem elég ott manuálisan átírni, hogy a WGA is azt tudja).
A neten találtam vonatkozó csili-vili progit (show* meg change* XPkey), de egyrészt vírusos volt, másrészt nekem legális módszer kéne. Hogyan csinálja a Microsoft azon ügyfeleinél akik nála fehérítik ki vásárlással az XP-jüket a WGA 'áldásos' tevékenysége révén?
Nekem legális XP-m van, de szeretnék ilyen nem általam készített nlite-os meg unattande-s xp-installokat kipróbálni, amik ugye nem kérnek serial numbert installkor és persze saját XP-kulccsal szeretném őket használni értelemszerűen, nem hackelt WGA-kkal.
Elküldve: 2006. 08. 25. 15:40

timortin: A HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents alatti oobetimer értékének megváltoztatása azt eredményezi, hogy aktiválatlan lesz a win. Ezután beírod parancssorba, hogy "msoobe /a". Ez az aktiválós "varázsló". Az aktiválás közben lehetőség van a kulcs lecserélésére (telefonos aktiválásra nyomj), az aktuálisat pedig akár az Everest is kiírja neked. Azt, hogy a hackelt WGA-t hogyan kell helyrehozni, nem itt fogjuk megbeszélni.