HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows XP kérdések V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows XP kérdések V.

#961 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:08

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 16:40

HKey_Local_Machine\Software\Microsoft\WindowsNT\Current Version\WPAEvents alatti oobetimer értékének megváltoztatása azt eredményezi, hogy aktiválatlan lesz a win. Ezután beírod parancssorba, hogy "msoobe /a".

Nagyon köszi a gyors és számomra hasznos infókat.

Az egyik problémám, hogy corporate edition-m van, azaz nincs szükség aktiválásra,ha normálisan installok. Azaz jó lenne az egészet aktiválás nélkül megúszni. Mi az az Everest? Tudom google...

Hackelt wga-t nem engedek fel installkor. Eleve csak olyan install-kittel vagyok hajlandó dolgozni, amiben nincs wga-hack. Így erről nem kell gondolkoznom a továbbiakban.

Az unattend-es txt editálásra én is gondoltam, de azt kicsrélni egy égetés elötti boot-os iso-ban, nem tűnik trivinek. Vagy mégis?

>bár ha szőrszálhasogató valaki, akkor mondhatja, hogy ettől még nem lett jogtiszta az a win.

Na ezt nem értem, hogymiért nem. Az nliteos is, bartpe is legális progik. Azaz az outputjuk is az kell legyen. Ha már installódott a windows onnantól élnek a MIcrosoftos licence-jogok, nem? A support persze más kérdés, de az nem vita tárgya...

#962 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:16

Idézet: timortin - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 17:08

Az unattend-es txt editálásra én is gondoltam, de azt kicsrélni egy égetés elötti boot-os iso-ban, nem tűnik trivinek. Vagy mégis?

ISO-bütykölő progikkal (pl. ISOBuster) "ki tudod csomagolni" az ISO-ban található fájlokat, majd a képfájl módosításait is tudod menteni.

Idézet

Ha már installódott a windows onnantól élnek a MIcrosoftos licence-jogok, nem?

A licenszszerződésben benne van, hogy a Microsoft engedélye nélkül nem bütykölhetsz a telepítőfájlokkal, vagy valami ilyesmi.

Szerkesztette: debaj 2006. 08. 25. 16:18 -kor

#963 Felhasználó inaktív   Nevergone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 16:43

Köszönöm a segítségeket...!  :respect: :)

Idézet

„én még olyan programozási problémát soha az életemben nem láttam, amiben az alkalmazásoknak kommunikálniuk kellett volna egymással, leszámítva az indítósztring átadását. az interprocessz kommunikáció egy baromság, ha valaki mégis ragaszkodik hozzá, akkor azt a hálózati protokolon keresztül megteheti. ”
[link]

#964 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 17:23

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 16:40

Talán a másik partíció is megmarad aktívnak, de ebből az XP-nek nem lesz problémája.

Az biztos, hogy nem marad meg aktívnak, mert egy merevlemezen csak egy aktív partíció létezhet.
Viszont az gondot okozhat, hogy a megmaradó partíció elsődleges (primary) típusú, és az xp telepítő nemhinném, hogy átállítja az aktív flag-et a most létrehozandóra. Inkább be azt a linuxot, és az fdisk-el hozz létre egy primary partíciót, és állítsd rá az aktív flag-et. Ha esetleg az xp telepítő kötözködik vele, akkor rá egy formázás és kész.
Én még nem láttam ilyet, aki ilyen gyorsan ilyen sok időt elpazarol!

#965 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 17:28

Sziasztok! Nagyon gyors segítségre lenne szükségem. Újratelepítettem az XP-t, a végén feltettem cd-ről az Office XP-t, majd kivettem a cd-t. A lényeg, hogy ha lekapcsolom,vagy újraindítom a gépem, akkor állandóan egy hibaüzenetet dob, miszerint nincs lemez az A meghajtóban, ellenőrrizzem. S van a Mégse,Újra,Folytassa szöveg még. Ha bennehagyom a gépben az Office  cd-t, akkor nem írja ki. Mitől és hol jegyezte meg a cd-t?
Érthető a problémám?

#966 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:09

Idézet: SzaSza - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 18:28

Sziasztok! Nagyon gyors segítségre lenne szükségem. Újratelepítettem az XP-t, a végén feltettem cd-ről az Office XP-t, majd kivettem a cd-t. A lényeg, hogy ha lekapcsolom,vagy újraindítom a gépem, akkor állandóan egy hibaüzenetet dob, miszerint nincs lemez az A meghajtóban, ellenőrrizzem. S van a Mégse,Újra,Folytassa szöveg még. Ha bennehagyom a gépben az Office  cd-t, akkor nem írja ki. Mitől és hol jegyezte meg a cd-t?
Érthető a problémám?

Akkor is jelentkezik a hiba, ha a bekapcsoláskor nincs bent a cd, és mondjuk egyből ki is kapcsolod?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#967 Felhasználó inaktív   SzaSza 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:17

Idézet: 1soproni - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 17:09

Akkor is jelentkezik a hiba, ha a bekapcsoláskor nincs bent a cd, és mondjuk egyből ki is kapcsolod?

Igen, akkor is. Mindent megpróbáltam.  Ez nem az én gépem. Nálam is előfordul néha, de nem kikapcsolás közben félúton jön elő, hanem még futó windows alatt. Ilyenkor visszateszem a cd-t, rákattintok az újra gombra, beolvassa, s kivehetem. de itt ahogy írtam félúton leállás alatt produkálta, ami érthetetlen. Már bemárgedtem, s rakom újra az XP-t ismét.

Szerkesztette: SzaSza 2006. 08. 25. 18:44 -kor

#968 Felhasználó inaktív   Signal 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 18:45

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 9:59

...A kérdésem az lenne, hogy a Windows XP milyen szisztéma alapján osztja ki a betűjeleket a meghajtókhoz, és ezen hogyan lehet változtatni...

Szisztéma egyszerű: DOS és Windows telepítő egyaránt az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak.

Idézet: Nevergone - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 15:55

Már csak egy kérdésem van: Hogyan lehetetne ezt adott helyzetben az XP telepítőjéből, vagy a recovery consol -ból elvégezni?

Ahogyan eddig sem sikerült az XP telepítővel (sőt épp az szívat), úgy ezután sem fog. Ezért ilyenkor külső patícionáló program szükséges, lehet az Linux program is, mindegy. Természetesen formázatlan, primary és aktív partíciót kell létrehozni.

Az XP telepítő egyébként csak azért szívat, mert valójában "jót akar". Olyan laikusok miatt automatizáláták ilyen fokon, akiknek halvány fogalmuk nincs a partícionálás alapfogalmairól (primary, aktív stb.), tehát így ezekkel a dolgokkal nem kell kell foglalkozni a telepítést végző személynek.

#969 Felhasználó inaktív   eMeM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 20:58

Autómatikus frissítéssel kapcsolatban lenne némi gondom. Ha be van kapcsolva, akkor néha az svchost.exe 4-5 percre elkezdi enni a vasat. 22 mega memóriát elnyel és a procit is hajtja 95% körül folyamatosa. Ekkor semmilyen progit nem tok indítani, minden csak az svchost leállása után indul el. Még a feladatkezelő sem. A proci és memó infót is csak a samu konfigból tudom (topprocess plugin). Kipróbáltam azt, hogy nyitottam egy feladatkezelőt és vártam az svchost-ot. Amikor elkezdett tevékenykedni akkor a feladatkezelőből lelőttem. Ezt a hibaüzenetet mondta: FTTP Error: Problem while obtaining process.
Ha kikapcsolom az autómatikus frissíétést, akkor nem jelentkezik a gond.
Legfrissebb spybot/virusadatbázis megvan.
Valami ötlet? (hun sp2 pro, 5.1.2600)

#970 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 21:38

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha XP alatt klasszikus start menüt használok, meg tudom-e valahogy oldani, hogy a legutóbb megnyitott dokumentumok ne listázódjanak ki! Előre is köszi!

#971 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:21

Idézet: timortin - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 17:08

Az egyik problémám, hogy corporate edition-m van, azaz nincs szükség aktiválásra,ha normálisan installok.

Corporate verzióval ugyanúgy működik a dolog: picipuha leírás. Kivéve, hogy nem kell aktiválni, ugye. :)

Idézet

WinISO, UltraISO, vagy Google, hasonló programra. File kimásol ISO-ból, átszerkeszt, visszamásol.

Idézet

>bár ha szőrszálhasogató valaki, akkor mondhatja, hogy ettől még nem lett jogtiszta az a win.

Na ezt nem értem, hogymiért nem. Az nliteos is, bartpe is legális progik. Azaz az outputjuk is az kell legyen. Ha már installódott a windows onnantól élnek a MIcrosoftos licence-jogok, nem? A support persze más kérdés, de az nem vita tárgya...

Az eredeti állományokon (a telepítő is az, nyilván) nem módosíthatsz a licence szerint. Más kérdés, hogy ezt valószínűleg ennyire részletesen soha senki sem fogja ellenőrizni. Egyébként pl. egy programkódfordító is legális, mégis lehet vele olyan programot készíteni, amely nem az. Vagy ott van a számtalan filecserélő program, azok is legális programok, mégis fel lehet őket használni illegális dologra. Az eszköz önmagában nem lehet törvénytelen, ha van törvényes felhasználási módja.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#972 Felhasználó inaktív   Zolcsi Baba 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:26

Idézet: JFS83 - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 22:38

Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy ha XP alatt klasszikus start menüt használok, meg tudom-e valahogy oldani, hogy a legutóbb megnyitott dokumentumok ne listázódjanak ki! Előre is köszi!

A picipuhás PowerToys for Windows XP / TweakUI-t kell telepítened (ingyenes), és az Explorer csoportban egyből meglátod...

Szerk: helyesírási hiba miatt

Szerkesztette: Zolcsi Baba 2006. 08. 25. 22:26 -kor

#973 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:39

Idézet: potyo - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 18:23

Az biztos, hogy nem marad meg aktívnak, mert egy merevlemezen csak egy aktív partíció létezhet.
Viszont az gondot okozhat, hogy a megmaradó partíció elsődleges (primary) típusú, és az xp telepítő nemhinném, hogy átállítja az aktív flag-et a most létrehozandóra. Inkább be azt a linuxot, és az fdisk-el hozz létre egy primary partíciót, és állítsd rá az aktív flag-et. Ha esetleg az xp telepítő kötözködik vele, akkor rá egy formázás és kész.

Így van, megnéztem és valóban, rosszul emlékeztem (normális esetben legalábbis csak egy aktív létezhet :) ). Ha van egy aktív partíció, abból a win telepítővel sehogy nem lehet a törlése nélkül nem aktívot csinálni (vagy másikat aktívvá tenni).

#974 Felhasználó inaktív   JFS83 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:40

Köszi!

#975 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 22:46

Idézet: eMeM - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 21:58

Autómatikus frissítéssel kapcsolatban lenne némi gondom. Ha be van kapcsolva, akkor néha az svchost.exe 4-5 percre elkezdi enni a vasat. 22 mega memóriát elnyel és a procit is hajtja 95% körül folyamatosa.... ...Valami ötlet? (hun sp2 pro, 5.1.2600)

Próbáld ki ezt: Link Elek.

#976 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 25. 23:14

Azért ha belegondolunk, betett az ember egy linux cd-t, ami kirakta, hogy hda1, hda2 és hda5, és ebből mindjárt tudjuk, mi a helyzet.

#977 Felhasználó inaktív   timortin 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 06:48

Idézet: brd - Dátum: 2006. aug. 25., péntek - 23:21

Egyébként pl. egy programkódfordító is legális, mégis lehet vele olyan programot készíteni, amely nem az. Vagy ott van a számtalan filecserélő program, azok is legális programok, mégis fel lehet őket használni illegális dologra. Az eszköz önmagában nem lehet törvénytelen, ha van törvényes felhasználási módja.

Kedves brd, nagyon köszönöm neked is az infót.

Azért az idézet mondatod számomra nem könnyen értelmezhető. Milyen legális dolgot lehet tenni egy nliteos-szel, vagy például BartPE-vel? Mindkettő arról szól, ha jól értem, hogy gyári(!) setup-anyagból módosított telepítőt hozhatunk létre, amit ugye elvben tilt az MS-szabályozás. (Hiszen maximum backupolni lehet a gyári setup lemezt, meghatározott módon).

A fordítókkal, filecserélőkkel kapcsolatos álláspont én is osztottam eredeti hozzászólásom előtt is, hisz ott látom a legális használat mikéntjét (is).

#978 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 12:27

timortin: Mondjuk engedélyt, vagy egyedi licence-szt kérsz az MS-től az ilyen felhasználásra. Bár egyedi felhasználóként nem biztos, hogy megéri.

#979 Felhasználó inaktív   garferi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 12:43

Lenne egy kérdésem.
A DirectX 9.c a megjelenése óta nem váltott verziót, vagy van régibb és újabb DirectX 9c is?
Kéne a legújabb DX9c de sehol nem találtam és a Microsoft nem túl kézséges a letöltésben.

#980 Felhasználó inaktív   potyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2006. 08. 26. 15:39

Ez nem jó?

Téma megosztása:

• (153 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.