Idézet: forever68 - Dátum: 2006. jún. 29., csütörtök - 10:09
A boot szektorban valóban ki lehetett választani hogy a satáról bootoljon be is állítottam rá, de amint beraktam az ide lemzezt a gépbe rögtön arról bootolt.
Kipróbáltam egy másik gépben leformáztam az ide lemezről a "C"-t tehát hogy ne tudjon arról bootolni, miután beraktam ugyanez a problémám volt csak akkor látta a gép ha ide1 és master volt, illetve csak látta volna de mivel nem volt rajta vindóz kiírta hogy állítsak be másik boot szektort mert innen nem megy neki a dolog, de hiába volt kijelölve bootolásra a sata, nem indult ról, csak akkor ha ide2-re kötöttem de akkor meg nem látta.
Az alaplapom kézikönyve megvan de nemigazán tudom bemásolni mivel nincs itthon szkennerem.
Remélem érthetően írtam...
Az alaplapod CMOS (BIOS) beállításai között nincs olyan, hogy "boot sequence"? Ebben kell beállítani, hogy a BOOT sorrend az HDD0, HDD1, HDD2, CDROM, SCSI, USB storage, FDD, stb. Értelemszerű, hogy ha a SATA-ról szeretnél boot-olni akkor azt a HDDx-et teszed első boot device-nak mely a SATA (vagy ha van SATA a listában akkor azt). Ha pld. CD-ről szeretnél boot-olni akkor első boot device-nak a CDROM-ot teszed be.
A PC-k a boot sorrendnél meghatározottak szerint indítanak.
Mi az alaplapod típusa?

Súgó
A téma zárva.