Windows XP kérdések V.
Elküldve: 2006. 06. 30. 12:14
Elküldve: 2006. 06. 30. 12:25
A következő a problémám. Adott egy laptop azon XP fut. A gép alavetően nincs tartományban a hurcolás miatt. Van egy file szerver amit el szeretnének érni. Namármost azt én meg tudom csinálni, hogy beírom
\\192.168.x.y majd a jelszó után felenged a gépre.
De erre az itteni user-ek nem képesek. Valahogy ezt meg kellenem oldanom, hogy egy sima ikonra való kattintással ez megtörténjen. próbáltam .bat file-t csinálni de avval nem megy.
Valami ötlet?
Azt se tudom megcsinálni, hogy egy megosztást csatolok fel, mert mindenkinek máshoz van hozzáférése.
Tipp?
Előre is köszi.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2006. 06. 30. 12:31
Idézet: Lenny - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 13:25
A következő a problémám. Adott egy laptop azon XP fut. A gép alavetően nincs tartományban a hurcolás miatt. Van egy file szerver amit el szeretnének érni. Namármost azt én meg tudom csinálni, hogy beírom
\\192.168.x.y majd a jelszó után felenged a gépre.
De erre az itteni user-ek nem képesek. Valahogy ezt meg kellenem oldanom, hogy egy sima ikonra való kattintással ez megtörténjen. próbáltam .bat file-t csinálni de avval nem megy.
Valami ötlet?
Azt se tudom megcsinálni, hogy egy megosztást csatolok fel, mert mindenkinek máshoz van hozzáférése.
Tipp?
Előre is köszi.
A megoldás: hálózati megható csatlakoztatása más néven. (Sajátgép jobb gomb, hálózati megható csatlakoztatása és ott a csatlakozás más felhasználói néven /itt adhatod meg a nevet és a jelszót/ és a bejelentkezéskor újracsatlakoztatást bepipálod akkor az XP indulásakor felcsatolja a meghajtót mivel a felhasználónevet és a jelszót megjegyzi)
Szerkesztette: wpepi 2006. 06. 30. 12:34 -kor
Elküldve: 2006. 06. 30. 12:52
net use [meghajtónév:] /d (a meghajtó ugyanaz legyen, mint alant) net use [meghajtónév:] \\IP-cím(vagy név)\megosztás /persistent:yes
Ekkor kérni fogja parancssorban a jelszót (ha nincs joga a usernek). A persistent arra szolgál, hogy újraindítás után is meglegyen a map-elés.
Elküldve: 2006. 06. 30. 14:41
Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 12:14
na ez a dinamikussá konvertálás és beleeditálás nekem ufo
megcsinálni meg tudom. de mit.
Elküldve: 2006. 06. 30. 20:59
Elküldve: 2006. 06. 30. 23:08
Idézet: Suricated - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 21:59
lol
https://www.youtube.com/gsprof
Elküldve: 2006. 07. 01. 00:24
Lenne egy problémám, ami a következő:
xp prof. sp2 felhasználót akarok váltani ( kiemelt felhaszn. fiókból > Rendszergazdai fiókba) ez működik, de amikor rendszergazdi fiókból kijelentkezek, hogy visszalépjek a kiemelt felh. fiókba, akkor a win elszáll fekete képernyő, sőt még a hang is megszünik (kiem. felh. fiókban ment a winamp)(winamp nélkül is ezt csinálja) Régebben nem csinálta!
XP Guruk, szerintetek ez miért van? És mi lehet a megoldás (xp újrahúzást most nem akarok csinálni)
(lehet, hogy már volt ilyen hsz. nem olvastam végig a topikot)
1000THX
Üdv:
GRFT
Elküldve: 2006. 07. 01. 08:38
Idézet: wpepi - Dátum: 2006. jún. 30., péntek - 13:31
Nem-nem.
Akkor nem voltam elég érthető. A megosztást azt tudom map-elni. De nem ez kell.
Ugyanis:
Van egy file server, amin van kb. 20 megosztás mindenkinek más-más jogodultsággal.
Tehát nekem az nem jó, hogy egy bizonyos mappát felcsatolok, mert lehet az adott user nem akarja használni.
Ha beírjátok a futtatásba a "\\gépnév" és nem a "\\gépnév\megosztász" akkor elvileg fog kérni egy accountot (persze csak akkor, ha nekem nincs jogosultságom). Miután megadom, akkor nem a megosztott mappába jutok, hanem a gépre, ahol látom a megosztásokat. Értitek?
Ha viszont a .bat file-ba azt írom, hogy "\\gépnév", akkor azt nem tudja értelmezni...
Remélem így már érthető..
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux
Elküldve: 2006. 07. 01. 11:51
Idézet: brd - Dátum: 2006. jún. 28., szerda - 12:32
Én a VNC-t (UltraVNC) használom nagy megelégedéssel, nekem elég gyors, de a logmein-t sosem próbáltam. Biztonság, nos elvileg a VNC-nek van egy titkosító modulja is, de eddig 1x próbáltam beüzemelni, kb. 5 perc után feladtam
Hello
Köszi a segítséget.
A VNC-n sokat gondolkodtam, számítógép írányítása internetről, hogyan? topicban többen is említették köztük olyan user is akinek a szavára sokat adok.
Viszont nem sikerült használatba venni a VNC-t, felmerültek vele kapcsolatban biztonsági problémák, illetve egy másik user meggyözött, hogy a logmein kell nekem, mert sokkal egyszerübb mint a VNC-vel vacakolni, igy végül Logmein lett.
Eddig ha terhelte a gépet csak egy újraindítás kellett, most viszont nem volt elég.
Amit még ajánlottak a symantec pc anywhere, de az fizetős.
Ezt a VNC-t megprobálom megint remélem több sikerrel járok mint legutóbb.
Üdv
szabi
BF2 /
/ BF31103hrs / 1042hrs / 66hrs
Elküldve: 2006. 07. 01. 12:55
Van egy Samsung sata vincsim, AN7-es lapra kötve. Hogy a rakba ismertetthetem fel az xp-vel bootnal? Floppy-m nincs vagy jo 6-éve.
Elküldve: 2006. 07. 01. 14:07
Elküldve: 2006. 07. 01. 14:20
Idézet: Lenny - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 9:38
Nekem speciel nem.
Elküldve: 2006. 07. 01. 14:25
Idézet: !nCuBu$ - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 13:55
Telepítésnél, vagy át szeretnéd a már telepített win-t nyomna a S-ATA winyóra? Utóbbi esetben a régi winyón működő XP alá telepítsd fel a S-ATA drivert, majd ha átmásoltad a win-t, akkor állítsd be a BIOS-ban, hogy a S-ATA-ról próbáljon bootolni először. Előbbi esetben pedig már leírták, integrálni kell valahogy a telepítőbe egy S-ATA drivert. Pl. moonman már csinált ilyet neked itten.
Elküldve: 2006. 07. 01. 14:30
Idézet: szabi - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 12:51
Kell még egy portforward is a router-eden, ezt kihagytam az előbb. Persze, a logmein titkosítva bonyolítja a forgalmat, ha ez fontos neked, a VNC kiesik (vagy lehet próbálkozni a modullal
Elküldve: 2006. 07. 01. 14:58
Telepiteni akarok a satasra egy frisset.
Szerkesztette: !nCuBu$ 2006. 07. 01. 14:59 -kor
Elküldve: 2006. 07. 01. 15:28
Idézet: Lenny - Dátum: 2006. júl. 1., szombat - 9:38
Akkor nem voltam elég érthető. A megosztást azt tudom map-elni. De nem ez kell.
Ugyanis:
Van egy file server, amin van kb. 20 megosztás mindenkinek más-más jogodultsággal.
Tehát nekem az nem jó, hogy egy bizonyos mappát felcsatolok, mert lehet az adott user nem akarja használni.
Ha beírjátok a futtatásba a "\\gépnév" és nem a "\\gépnév\megosztász" akkor elvileg fog kérni egy accountot (persze csak akkor, ha nekem nincs jogosultságom). Miután megadom, akkor nem a megosztott mappába jutok, hanem a gépre, ahol látom a megosztásokat. Értitek?
Ha viszont a .bat file-ba azt írom, hogy "\\gépnév", akkor azt nem tudja értelmezni...
Remélem így már érthető..
Javaslom a NET DOS alapú parancs használatát melyet pont a parancsmódra találtak ki
A NET parancs használatával kapcsolatos segédletet megtalálod az XP súgójában ill. ha help paraméterrel indítod a parancsot.
Ami neked kell az a NET USE
Az alábbiakban mellékelem az XP súgójának idevonatkozó részét
Net use
A számítógépet csatlakoztatja egy megosztott erőforráshoz vagy leválasztja arról, illetve információt jelenít meg a számítógép kapcsolatairól. Ez a parancs vezérli az állandó hálózati kapcsolatokat is. A net use parancsot paraméterek nélkül kiadva lekérheti a hálózati kapcsolatok listáját.
Szintaxis
net use [{eszköznév | *}] [\\Számítógépnév\Megosztásnév[\kötet]] [{jelszó | *}]] [/user:[tartománynév\]felhasználónév] [/user:[pontokkal_tagolt_tartománynév\]felhasználónév] [/user: [felhasználónév@pontokkal_tagolt_tartománynév] [/savecred] [/smartcard] [{/delete | /persistent:{yes | no}}]
net use [eszköznév [/home[{jelszó | *}] [/delete:{yes | no}]]
net use [/persistent:{yes | no}]
Paraméterek
Eszköznév
Megadja a kapcsolódáshoz az erőforrás nevét, vagy megadja a leválasztani kívánt eszközt. Kétféle eszköznév létezik: lemezmeghajtók (azaz D: - Z:) és nyomtatók (azaz LPT1: - LPT3:). Ha konkrét eszköznév helyett csillagot ad meg, a rendszer a következő szabad eszköznevet rendeli hozzá.
\\számítógépnév\megosztásnév
Itt adhatja meg a kiszolgáló és a megosztott erőforrás nevét. Ha a számítógépnév szóközöket tartalmaz, zárja a számítógép egész nevét idézőjelek közé, a kettős fordított perjeltől (\\) a számítógép nevének végéig (például, "\\számítógép neve\megosztás neve"). A számítógép neve 1–15 karakter hosszú lehet.
\kötet
Megadja a kiszolgálón található NetWare kötet nevét. A számítógépen a NetWare ügyfélszolgáltatásnak telepítve kell lennie és futnia kell, hogy NetWare-kiszolgálókhoz kapcsolódhasson.
Jelszó
Itt adhatja meg a megosztott erőforrás eléréséhez szükséges jelszót. Ha azt szeretné, hogy meg kelljen adni a jelszót, írjon be egy csillag (*) karaktert. A jelszó nem jelenik meg a beírás során.
/user
A kapcsolat létrehozásához a jelenleg használt felhasználói névtől eltérő felhasználónevet ad meg.
tartománynév
Másik tartományt ad meg. Ha a tartománynév nincs megadva, a net use az aktuálisan bejelentkezett tartományt használja.
felhasználónév
Itt adhatja meg azt a felhasználónevet, amellyel be akar jelentkezni.
Pontokkal_tagolt_tartománynév
Megadja a teljesen minősített tartománynevet ahhoz a tartományhoz, amelyben a felhasználói fiók van.
/savecred
A hitelesítő adatokat tárolja újrafelhasználásra.
/smartcard
Megadja, hogy a hálózati kapcsolat az intelligens kártyán lévő hitelesítő adatokat használja. Ha több intelligens kártya is elérhető, meg kell adni a hitelesítő adatokat.
/delete
Megszakítja a megadott hálózati kapcsolatot. Ha a kapcsolatot csillag karakterrel (*) adja meg, minden hálózati kapcsolat megszakad.
/persistent:{yes | no}
Az állandó hálózati kapcsolatok használatát vezérli. Az alapértelmezett érték az utoljára megadott beállítás. Az eszköz nélküli kapcsolatok nem állandók. A Yes menti a létrehozott kapcsolatokat és visszaállítja azokat a következő bejelentkezéskor. A No nem menti a létrehozott és a következő kapcsolatokat. A létező kapcsolatokat a rendszer a következő bejelentkezés alkalmával helyreállítja. A
/delete kapcsolóval bonthatja az állandó kapcsolatokat.
/home
A felhasználót összekapcsolja annak kezdőkönyvtárával.
net help parancs
Megjeleníti a megadott net parancshoz tartozó súgót.
Megjegyzések
Kapcsolódás és leválasztás hálózati erőforrásról
A net use parancs segítségével kapcsolódhat és leválhat hálózati erőforrásokról, és megjelenítheti a hálózati erőforrásokkal fennálló aktuális kapcsolatait. Nem válhat le megosztott könyvtárról, ha aktuális meghajtóként használja, vagy egy aktív folyamat használja.
A kapcsolatra vonatkozó információ megtekintése
Ha információt kíván megtekinteni egy kapcsolatról, hajtsa végre a következő műveletek egyikét:
A net use eszköz_neve parancsot kiadva szerezzen információt az adott kapcsolatról.
A net use parancsot kiadva megjelenítheti a számítógép összes kapcsolatát tartalmazó listát.
Eszköz nélküli kapcsolatok használata
Az eszköz nélküli kapcsolatok nem állandók.
Kapcsolódás NetWare kiszolgálókhoz
A NetWare ügyfélszolgáltatás telepítése és futtatása után kapcsolódhat Novell hálózaton lévő NetWare kiszolgálóhoz. Ugyanazt a szintaxist kell használni, mint Windows hálózati kiszolgálóra való csatlakozáskor, azzal a különbséggel, hogy meg kell adni azt a kötetet, melyhez csatlakozni akar.
Idézőjelek használata
Ha a megadott kiszolgálónév szóközöket tartalmaz, foglalja a szöveget idézőjelek közé (például "kiszolgáló neve"). Ha az idézőjeleket elhagyja, hibaüzenet jelenik meg.
Példák
Ha az E: lemezmeghajtó-eszköznevet a \\Pénzügy kiszolgáló Levelek megosztott könyvtárához kívánja hozzárendelni, írja be a következő parancsot:
net use e: \\pénzügy\levelek
Ha az M: lemezmeghajtó-eszköznevet a \\Pénzügy NetWare kiszolgálón található Levelek kötetben lévő Mária könyvtárhoz kívánja hozzárendelni, adja ki a következő parancsot:
net use m: \\pénzügy\levelek\mária
Ha a Dani felhasználói azonosítót oly módon szeretné csatlakoztatni, mintha a kapcsolatot a Fiókok tartományból indították volna, a következő parancsot adja ki:
net use d:\\server\share /user:Fiókok\Dani
A \\Pénzügy\Közös könyvtárról való lecsatlakozáshoz adja ki a következő parancsot:
net use f: \\pénzügy\közös /delete
A \\Pénzügy 2 kiszolgálón megosztott erőforrás-emlékeztetőkhöz való kapcsolódáshoz adja ki a következő parancsot:
net use k: "\\pénzügy 2" \emlekeztetők
Ha a jövőbeni változásoktól függetlenül, minden bejelentkezés alkalmával vissza akarja állítani az aktuális kapcsolatokat, adja ki a következő parancsot:
net use /persistent:yes
Szerkesztette: wpepi 2006. 07. 01. 15:30 -kor
Elküldve: 2006. 07. 01. 19:35
Ezt a problémát általában felhasználói fiókként futó szolgáltatások okozzák. Próbálja a szolgáltatásokat úgy konfigurálni, hogy a helyi vagy a hálózati szolgáltatásfiókban fussanak.
További tájékoztatást a súgóban talál a következő helyen: "
Hogyan tudnám kideríteni melyik szolgáltatás a ludas? Semmi egyéb problémás napló bejegyzés....
Elküldve: 2006. 07. 01. 21:13

Súgó
A téma zárva.